Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

ADHD symptomen bij pubers

Voor de jongere met ADHD symptomen zijn de jaren van de adolescentie meestal dubbel zo lastig als voor iemand zonder ADHD symptomen. Het is veel moeilijker voor iemand met ADHD symptomen om met de druk die bij de adolescentie hoort mee om te gaan. De wens om zelfstandig te zijn, zaken uit te proberen zoals alcohol, drugs, en seks, zijn nieuw en worden maatschappelijk niet getolereerd. Deze activiteiten kunnen tot onverwachte gevolgen leiden. De regels die in het verleden nog mooi werden opgevolgd, worden nu gewoon met de voeten getreden. De ouders hebben het zeer moeilijk om de juiste manier te vinden om met hun puber om te gaan.

Nu, meer dan ooit, zouden de regels rechtuit moeten zijn en gemakkelijk te verstaan. De communicatie tussen de ADHD adolescent en de ouders kan de adolescent helpen om duidelijkheid te krijgen. Als een regel gesteld wordt, zou het moeten duidelijk zijn waarom die regel gesteld wordt. Soms helpt een bord te hangen, bijvoorbeeld in de keuken, die alle regels van het huis opsomt, evenals alle regels voor buitenshuis, bijvoorbeeld sociale regels op school. Als de regels overtreden worden, vraag dan aan je adolescent zich te rechtvaardigen over zijn daden. Gebruik straf. Zelfs in de adolescentiejaren kan een straf werken. Impulsiviteit en sterk temperament zijn dikwijls de ADHD symptomen die in de adolescentie sterk naar boven komen.

Daar de adolescent graag meer tijd doorbrengt ergens anders dan thuis, zal er vraag zijn om later thuis te mogen zijn en de wagen te mogen gebruiken. Luister naar de vraag van je kind, geef de reden van je mening en luister naar zijn mening. De communicatie, de onderhandeling, en een middenweg vinden zijn hier van groot belang. Hou er rekening mee dat pubers met ADHD symptomen het gevaar minder groot inschatten dan in realiteit. Leren auto rijden is dan ook niet ongevaarlijk en een goede begeleiding is aangewezen. De jonge ADHD volwassenen zien het gevaar niet en laten ook dikwijls het gebruik van de veiligheidsriem achterwege, beiden elementen die hen het leven zouden kunnen redden. De statistieken bewijzen dat jonge bestuurders die ADHD symptomen hebben, vooral de jongens, meer ongelukken veroorzaken vooral door hun gebrek aan aandacht en concentratie.

 

Gelukkig kunnen de ADHD symptomen goed behandeld worden met bach bloesem. Meestal volstaat een kuur van drie maanden om de belangrijkste ADHD symptomen weer in evenwicht te brengen. het voordeel van bach bloesem is dat ze niet verslavend werken en geen bijwerkingen geven. je kan ze dus zowel geven aan kinderen als adolescenten met ADHD symptomen.

 

Delen

Andere artikelen


ADHD kenmerken diagnosticeren

ADHD kenmerken diagnosticeren

De ADHD kenmerken op een objectieve manier vaststellen is niet gemakkelijk. Er bestaat namelijk geen enkele test om de ADHD te meten.

Lees het volledig artikel

tips

12 Tips voor ouders met kinderen die terug naar school gaan

De verandering tussen de zomerse vrijheid en het nieuwe schooljaar kan lastig zijn. Onze 12 tips voor ouders met kinderen die terug naar school gaan kunnen je helpen.

Lees het volledig artikel

ADHD volwassenen: bach bloesem biedt hulp

ADHD volwassenen: bach bloesem biedt hulp

ADHD volwassenen zijn hyperactief en/of de meeste tijd afgeleid. Zelfs als ze proberen om zich te concentreren is het moeilijk hun aandacht bij de zaak te houden.

Lees het volledig artikel

ADHD tips voor koppels (3)

ADHD tips voor koppels (3)

één van de problemen bij ADHD is dat ze weinig lang hun concentratie kunnen vasthouden op een taak. Een oplossing kan zijn om de taak te verdelen in deeltaken, ...

Lees het volledig artikel

De verschillen in de ADHD kenmerken

De verschillen in de ADHD kenmerken

Men spreekt van subtype 1 indien de ADHD kenmerken aandachtsstoornis en verminderde concentratie meer dan zes maand aanwezig zijn en het gedrag negatief beïnvloeden.

Lees het volledig artikel

ADHD volwassenen: voor altijd?

ADHD volwassenen: voor altijd?

ADHD volwassenen hebben meestal de symptomen van ADHD reeds in hun kindertijd. Gemiddeld genomen komen de eerste kenmerken van ADHD naar boven tijdens de periode van 7 tot 9 jaar.

Lees het volledig artikel

ADHD en hyperactiviteit

ADHD en hyperactiviteit

Hyperactiviteit kan omschreven worden als een toestand waarin een persoon abnormaal vlug geëxciteerd geraakt gepaard gaande met exuberante bewegingen.

Lees het volledig artikel

ADHD volwassenen: er zijn er meer dan je denkt

ADHD volwassenen: er zijn er meer dan je denkt

ADHD volwassenen zijn in aantal groter dan vroeger is ingeschat. Deze mensen hebben te kampen met psychische problemen waardoor ze moeite hebben om normaal te functioneren in het leven.

Lees het volledig artikel

ADHD volwassenen: de diagnose

ADHD volwassenen: de diagnose

ADHD volwassenen zijn gemakkelijk te diagnosticeren alhoewel veel experten het daar niet mee eens zijn.

Lees het volledig artikel

Uitleg over de verschillende ADHD symptomen

Uitleg over de verschillende ADHD symptomen

ADHD is de afkorting van het Engels woord Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een van de meest voorkomende stoornissen binnen de kinder psychologie.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....