Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Is een hoge bloeddruk gevaarlijk?

Bach bloesem mix 96 helpt om:

 • stress te verminderen
 • irritaties weg te nemen
 • spanningen tot een minimum te herleiden
 • angsten te overwinnen
 • minder te piekeren
 • een rustiger leven te leiden
Meer info

Een hoge bloeddruk is een gevaarlijk fenomeen

Dat een hoge bloeddruk gevaarlijk is, zal ondertussen zo wel iedereen weten. Bij zowat ieder bezoek aan de arts wordt de bloeddruk gemeten. Op de media horen we vaak waarschuwingen om er voor te zorgen dat we geen hoge bloeddruk krijgen. Massa’s mensen nemen medicatie tegen een hoge bloeddruk. Kortom, een hoge bloeddruk krijgt dermate veel aandacht, dat het tot geen twijfel kan leiden dat dit iets gevaarlijk is. Nochtans lopen veel mensen rond met een hoge bloeddruk zonder het zelf te weten. Hierin schuilt al meteen het eerste grote gevaar van een hoge bloeddruk. Je voelt dit niet, er is niets wat er op wijst dat er iets gaande is bij jou. Maar toch kan de hoge bloeddruk ondertussen allerlei schade in je lichaam aanrichten zonder dat je het zelf merkt. Niet voor niets wordt een hoge bloeddruk daarom een sluipmoordenaar genoemd.

Waarom is een hoge bloeddruk gevaarlijk?

Een hoge bloeddruk is om meerdere redenen gevaarlijk. Een eerste reden is al omdat men vaak niet door heeft dat men een hoge bloeddruk heeft. Daarnaast is een hoge bloeddruk heel vaak de reden waarom mensen een beroerte, een hartaanval of een vaatziekte krijgen. Om die redenen is het verstandig er alles aan te doen om een hoge bloeddruk te vermijden. En dat houdt niet op bij het nemen van een pilletje tegen de hoge bloeddruk. Uiteraard moet men ook de oorzaak van die gevaarlijke hoge bloeddruk aanpakken.

Hoe kan je een gevaarlijk hoge bloeddruk voorkomen?

Aangezien voorkomen beter is dan genezen, kan je maar beter enkele zaken doen die er voor zorgen dat je geen gevaarlijk hoge bloeddruk krijgt.
Heel vaak is een hoge bloeddruk een gevolg van de manier van leven. Heel wat mensen met een hoge bloeddruk zijn te zwaar, bewegen te weinig, eten vaak zout en vet, roken daarenboven ook nog en nuttigen graag een glaasje alcohol. Met deze dingen doe je er alles aan om tot de topscores te behoren van mensen met een hoge bloeddruk. Dergelijke levensstijl aanpassen zal de bloeddruk dermate doen dalen dat er zelfs niet eens medicatie nodig zal zijn om de hoge bloeddruk te behandelen.
Het is natuurlijk niet eenvoudig om vastgeroeste leefgewoontes zomaar om te gooien. Hiervoor is veel doorzettingsvermogen, wilskracht en karakter nodig. Om bepaalde leefpatronen (zoals roken, alcohol gebruiken, gezonder gaan eten) te veranderen, kan je beroep doen op bachbloesems. Die zorgen er voor dat de frustraties en de slechte gevoelens die opduiken als mensen veranderen van leefgewoontes minder zwaar om dragen zijn. Hierdoor lukt het dan ook een pak beter om die veranderde leefgewoontes vol te houden. Bachbloesems zijn totaal niet gevaarlijk en vertonen niets van bijwerkingen.

Delen
Bachbloesem Mix 96: Hoge Bloeddruk

Bach bloesem mix 96 helpt om:

 • stress te verminderen
 • irritaties weg te nemen
 • spanningen tot een minimum te herleiden
 • angsten te overwinnen
 • minder te piekeren
 • een rustiger leven te leiden
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 96

Andere artikelen


De invloed van een hoge bloeddruk op de ogen

De invloed van een hoge bloeddruk op de ogen

Een hoge bloeddruk kan zeker een invloed hebben op de ogen. Het is één van de tekenen dat men een hoge bloeddruk heeft dat men een verminderd gezichtsvermogen heeft.

Lees het volledig artikel

Grapefruit en hoge bloeddruk

Grapefruit en hoge bloeddruk

 Grapefruit kan in combinatie met een hoge bloeddruk voor nare situaties zorgen.

Lees het volledig artikel

Hoge bloeddruk en pijn in de linkerarm

Hoge bloeddruk en pijn in de linkerarm

Als iemand die van zichzelf weet dat hij/zij een hoge bloeddruk heeft pijn voelt in de linkerarm, dan is het niet slecht om heel alert te blijven.

Lees het volledig artikel

Kan je flauwvallen door een hoge bloeddruk?

Kan je flauwvallen door een hoge bloeddruk?

Flauwvallen en hoge bloeddruk: wanneer gebeurt het?

Er is niet zo maar eenduidig een antwoord te geven of je kan flauwvallen door een hoge bloeddruk. Eerst en vooral moet men juist kunnen bepalen wanneer men een hoge bloeddruk heeft. Normaal gezien spreekt men van een hoge bloeddruk als die waarden haalt van 140 over 90. Het hoogste cijfer staat in deze voor de bovendruk. Dat is de druk die er in de aders heerst op het moment dat het hart klopt en bloed doorheen het lichaam stuwt. Het laagste cijfer geeft de onderdruk weer. Dat is de druk in de aders op het moment dat het hart in rust is en het bloed terugstroomt naar het hart. Die waarden zijn wel sterk persoonsgebonden. Zo zal men bij mensen van boven de 60 soepeler omspringen met deze waarden. Dat komt omdat de bloeddruk met het ouder worden stijgt. Bij mensen die een risico vormen daarentegen, zal men al van een hoge bloeddruk spreken nog voor de waarden van 140 over 90 bereikt zijn.

Kan een hoge bloeddruk tot flauwvallen leiden?

Puur theoretisch zal een hoge bloeddruk op zich er niet toe leiden dat iemand zal flauwvallen. Het is eerder een lage bloeddruk die er voor zorgt dat mensen flauwvallen. Maar toch kan een hoge bloeddruk aanleiding geven tot flauwvallen. Dat gebeurt dan vooral op het moment dat men een behandeling start met medicatie tegen een hoge bloeddruk. Er bestaan tal van medicijnen tegen een hoge bloeddruk. Het is voor een arts daarom niet altijd gemakkelijk om het meest geschikte medicijn voor jou te bepalen. Wat er kan gebeuren na het vaststellen van een hoge bloeddruk, is dat de arts een medicijn voorschrijft dat te hevig werkt voor jou. Als je dan medicatie neemt, kan je hoge bloeddruk plots zoveel dalen dat je er door gaat flauwvallen.

Flauwvallen door hoge bloeddruk: de medicatie is verantwoordelijk

Het is dus zo dat je door de medicatie tegen een hoge bloeddruk wel eens zou kunnen flauwvallen. Maar moet men het zo ver laten komen dat men medicatie moet slikken tegen een hoge bloeddruk? Eigenlijk niet. Vaak is het voldoende om de levensstijl aan te passen om de bloeddruk naar beneden te halen.
Zeker als een hoge bloeddruk veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld teveel zout eten, overgewicht, roken en overmatig alcoholgebruik is het beter om niet meteen met medicatie te starten. De hoge bloeddruk bestrijden door de manier van leven om te gooien en gezonder te gaan leven, is veel sterker aan te raden. Toegegeven, het is een pak moeilijker om een manier van leven om te buigen dan om dagelijks een pilletje te nemen. Maar voor het eigen welzijn doet men er toch beter aan om het pilletje nog even te bannen en de manier van leven aan te passen. Als dit moeilijk verloopt, dan kan men door het gebruik van bachbloesems de overgang naar een gezonde levensstijl een pak gemakkelijker maken. Bachbloesems zijn natuurlijke producten, hebben geen bijwerkingen en zijn volkomen veilig om te gebruiken. Met de juiste bloesemremedie, samengesteld door een ervaren bloesemtherapeut, lukt het een pak gemakkelijker om vastgeroeste leefgewoontes om te vormen.

Lees het volledig artikel

Is hoogteziekte een bezwaar bij hoge bloeddruk?

Is hoogteziekte een bezwaar bij hoge bloeddruk?

Hoogteziekte is niet meteen bekend geraakt omwille van een hoge bloeddruk maar eerder omdat onze minister-president Kris Peeters enige tijd geleden een beklimming heeft moeten stop zetten.

Lees het volledig artikel

Een te hoge bloeddruk en de gevolgen voor een baby.

Een te hoge bloeddruk en de gevolgen voor een baby.

Een hoge bloeddruk is nooit goed, maar zeker als men in verwachting is moet men voorzichtig zijn met een hoge bloeddruk zowel voor de baby als voor de moeder.

Lees het volledig artikel

Een te hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk

Men spreekt van een te hoge bloeddruk als iemand waarden heeft die hoger zijn dan 140 over 90. Hierbij is het grootste getal de waarde van de druk in het bloed op het moment dat het hart het bloed doorheen het lichaam pompt.

Lees het volledig artikel

Hoge bloeddruk bij ouderen

Hoge bloeddruk bij ouderen

Hoge bloeddruk wordt vaak in verband gebracht met oudere mensen. Dat komt omdat men heeft vastgesteld dat de bloeddruk naarmate men ouder wordt stijgt.

Lees het volledig artikel

Een hoge bloeddruk controleren met een 24-uurs meting

Een hoge bloeddruk controleren met een 24-uurs meting

Als er bij u een hoge bloeddruk wordt vastgesteld, dan zou het kunnen dat de arts voorstelt om een 24-uurs meting uit te voeren.

Lees het volledig artikel

Het belang van een hoge bloeddruk meten

Het belang van een hoge bloeddruk meten

Een hoge bloeddruk is iets waar je in principe niets van ondervindt, maar toch is het belangrijk om de bloeddruk regelmatig te meten.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....