Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bach bloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Vermoeidheid achter het stuur

Vermoeidheid achter het stuur

Het is geen nieuw gegeven voor mensen die vaak autorijden voor hun baan, namelijk vermoeidheid achter het stuur. Iedereen kan zo nu en dan wel eens te maken krijgen met dit fenomeen, maar toch is het beter om vermoeidheid achter het stuur ten alle koste te vermijden!

Lees het volledig artikel

Middelen tegen vermoeidheid van Dr. Vogel

Middelen tegen vermoeidheid van Dr. Vogel

Voor vermoeidheid kan je ook terecht bij Dr. Vogel. Je vindt er niet alleen vele middelen tegen vermoeidheid, maar ook advies die je helpt om dergelijke klachten in de toekomst te vermijden.  

Lees het volledig artikel

Darmklachten bij vermoeidheid

Darmklachten bij vermoeidheid

Darmklachten kunnen voorkomen bij vermoeidheid, maar zijn hoofdzakelijk ook een teken dat er een onderliggende fysieke oorzaak aanwezig is. Zo zijn er verschillende aandoeningen die darmklachten en vermoeidheid als symptomen hebben.  

Lees het volledig artikel

Astma en vermoeidheid

Astma en vermoeidheid

Astma die vermoeidheid veroorzaakt is eigenlijk een fysiek verschijnsel. Om te begrijpen waarom astma vermoeidheid veroorzaakt, moet er gekeken worden naar wat astma precies is.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en afvallen

Vermoeidheid en afvallen

Afvallen kan een oplossing zijn voor vermoeidheid, maar ook een oorzaak. Indien je dus wat wilt afvallen, is het altijd beter dit op een verstandige manier te doen. Maar hoe veroorzaakt afvallen nu vermoeidheid, en hoe kan afvallen tegen vermoeidheid helpen?  

Lees het volledig artikel

Vitaminen tegen vermoeidheid

Vitaminen tegen vermoeidheid

Om vermoeidheid tegen te gaan is er vaak een aanvulling van vitaminen nodig. Er zijn verschillende vitaminen waaraan de mens een tekort kan ontwikkelen. Dergelijke tekorten veroorzaken op hun beurt dan weer vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Waarom je met vermoeidheid naar de huisarts moet

Waarom je met vermoeidheid naar de huisarts moet

Bij aanhoudende vermoeidheid is het altijd aangeraden om je contact op te nemen met je huisarts. Bij vermoeidheid moet je namelijk een onderscheid maken tussen twee verschillende soorten vermoeidheid om te weten te komen of jouw vermoeidheid een teken is van een onderliggende aandoening, dit meestal in afwezigheid van andere symptomen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens de menstruatie cyclus

Vermoeidheid tijdens de menstruatie cyclus

Vermoeidheid tijdens de menstruatie cyclus is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen. Ook tijdens de overgang krijgen vele vrouwen te maken met gelijkaardige vermoeidheidsklachten.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij nierstenen

Vermoeidheid bij nierstenen

Het voorkomen van vermoeidheid bij nierstenen is zeker geen vreemd fenomeen. Het lichaam moet zich namelijk aanpassen door het voorkomen van deze stenen in de nieren, en hiervoor is heel wat energie vereist.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door de pil?

Vermoeidheid door de pil?

Oorspronkelijk gaf de pil als bijwerking dat men zich vermoeid voelde. Momenteel is deze bijwerking veel verminderd, maar toch gebeurt het nog dat vrouwen zich bij één of andere pil niet optimaal voelen.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....

Het lijkt erop dat je uit een ander land komt!

Klik hieronder om de website van jouw land te bezoeken.

Blijf op deze website