Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Candida de oorzaak van vermoeidheid?

Candida de oorzaak van vermoeidheid?

Candida is een onschadelijke soort gist in het lichaam van de mens, maar die bij onevenwichtigheid wel vermoeidheid en andere fysieke problemen kan gaan veroorzaken.  

Lees het volledig artikel

De relatie tussen nieren en vermoeidheid

De relatie tussen nieren en vermoeidheid

Vermoeidheid kan niet alleen een voorbijgaande klacht zijn, maar kan ook een indicatie zijn voor een onderliggende aandoening – zoals minder goed functionerende nieren. Wanneer onze nieren niet meer goed werken, draagt dit heel wat symptomen met zich mee bijvoorbeeld vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij de peuter

Vermoeidheid bij de peuter

Ook de peuter krijgt de dag van vandaag te kampen met vermoeidheid. Deze vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben, en deze liggen ook meestal iets complexer dan bij volwassenen.  

Lees het volledig artikel

Klachten bij vermoeidheid

Klachten bij vermoeidheid

Iemand die constant last heeft van vermoeidheid, krijgt ook vrij vaak te kampen met bijkomende klachten. Deze klachten zijn echter afhankelijk van wat de oorzaak van de vermoeidheid is. Indien een infectie de veroorzaker van vermoeidheid is, dan zullen bijkomende klachten te maken hebben met die infectie.  

Lees het volledig artikel

Lichamelijke vermoeidheid

Lichamelijke vermoeidheid

Als je last hebt van lichamelijke vermoeidheid, kan dit een teken zijn van een onderliggende aandoening of probleem. Natuurlijk hoeft lichamelijke vermoeidheid niet een teken te zijn van een onderliggende aandoening, maar kan lichamelijke vermoeidheid ook een teken zijn van teveel inspanning.  

Lees het volledig artikel

De behandeling van chronische vermoeidheid

De behandeling van chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid is nog steeds een aandoening waarvan men nog niet kan genezen, dus is het moeilijk om in dit artikel van een behandeling te spreken. Toch is het voor personen die leiden aan chronische vermoeidheid, perfect mogelijk om een normaal leven te leiden zonder zich moe te voelen.  

Lees het volledig artikel

Behandeling voor vermoeidheid?

Behandeling voor vermoeidheid?

Vele mensen krijgen de dag van vandaag te kampen met een klacht zoals vermoeidheid en de klacht mag dan wel veelvoorkomend zijn, de behandeling is dit jammer genoeg niet. Mensen die naar de huisarts gaan met vermoeidheid worden meestal niet al te serieus genomen, doordat vermoeidheid uit zoveel verschillende factoren kan ontstaan.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij Lupus

Vermoeidheid bij Lupus

Lupus is een aandoening waar vermoeidheid zeker kan voorkomen. Doordat Lupus ook een aandoening is van het immuunsysteem, komt een heel arsenaal van symptomen bij deze aandoening voor.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij reuma

Vermoeidheid bij reuma

Wanneer iemand last heeft van reuma kost het heel wat meer moeite om dingen gedaan te krijgen, vandaar dat vermoeidheid sneller ontstaat. Ook probeert het lichaam zich steeds te herstellen, waarvoor ook energie vereist is.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid in het voorjaar

Vermoeidheid in het voorjaar

Vermoeidheid in het voorjaar is iets wat regelmatig voorkomt. Je hebt een tekort aan energie, je bent die lange koude winter helemaal moe en je verlangt naar zonneschijn.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....