Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijdt je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts. Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

 

Delen
Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


De behandeling van chronische vermoeidheid

De behandeling van chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid is nog steeds een aandoening waarvan men nog niet kan genezen, dus is het moeilijk om in dit artikel van een behandeling te spreken. Toch is het voor personen die leiden aan chronische vermoeidheid, perfect mogelijk om een normaal leven te leiden zonder zich moe te voelen.  

Lees het volledig artikel

Kruiden tegen vermoeidheid

Kruiden tegen vermoeidheid

Je kunt tegenwoordig heel wat kruiden tegen vermoeidheid vinden. Dit is zeker niet vreemd, want vermoeidheid is zeker geen ongewone kwaal. Iedereen krijgt immers vroeg of laat wel eens te maken met vermoeidheid. Vaak zijn kruiden ook de optimale methode om vermoeidheid tegen te gaan, omdat medicatie vaak heel wat bijwerkingen heeft.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij en na kanker

Vermoeidheid bij en na kanker

Het voorkomen van vermoeidheid nadat iemand kanker heeft doorstaan is zeker niet vreemd. Tijdens en behandeling tegen kanker moet het lichaam namelijk heel veel verduren. Om kanker te bevechten heeft het lichaam ook zeer veel energie nodig.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en CVS

Vermoeidheid en CVS

Vermoeidheid is het meest prominente symptoom bij CVS of het chronisch vermoeidheidsyndroom. De oorzaak van CVS is nog altijd onbekend, en dit heeft ook gevolgen voor de behandeling van dit syndroom.  

Lees het volledig artikel

Geestelijke vermoeidheid

Geestelijke vermoeidheid

Geestelijke vermoeidheid is vaak de moeilijkste soort vermoeidheid om vast te stellen. Er komen ook vele mentale aandoeningen voor die gekenmerkt worden door geestelijke vermoeidheid. Voor geestelijke vermoeidheid word je meestal doorverwezen naar een psycholoog of psychiater.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en hartkloppingen

Vermoeidheid en hartkloppingen

Vermoeidheid en hartkloppingen kunnen op heel wat fysieke aandoeningen wijzen, maar wijzen toch vooral op een probleem met het hart. Hartkloppingen zelf kunnen ook als een aandoening worden gezien, maar hebben meestal een emotionele oorzaak.  

Lees het volledig artikel

Concentratieproblemen bij vermoeidheid

Concentratieproblemen bij vermoeidheid

Vermoeidheid draagt ook meestal enkele andere problemen met zich mee, zoals concentratieproblemen. De oplossing is nochtans voor de hand liggend, om de concentratieproblemen te behandelen moet de vermoeidheid worden behandeld.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij chemotherapie

Vermoeidheid bij chemotherapie

Chemotherapie vraagt veel van het menselijk lichaam, en kan daarom ook bijkomende symptomen zoals vermoeidheid gaan veroorzaken. Het voorkomen van vermoeidheid heeft dan weer t e maken met de werking van chemotherapie.  

Lees het volledig artikel

Onverklaarbare vermoeidheid?

Onverklaarbare vermoeidheid?

Onverklaarbare vermoeidheid is een klacht die meer voorkomt dan je zou denken. Vele mensen hebben al vele artsen bezocht, maar er is nog altijd geen oorzaak gevonden voor de vermoeidheid waarmee zij al enige tijd kampen. Toch zijn er vele oorzaken die de onverklaarbare vermoeidheid eindelijk wel kunnen verklaren.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid in de benen: wat doe je eraan?

Vermoeidheid in de benen: wat doe je eraan?

Vermoeidheid in de benen wordt veroorzaakt door verzwakte interne kanalen. Het kan ook gebeuren dat de kanalen in dikte gaan variëren en gaan uitzetten.  

Lees het volledig artikel

Gratis persoonlijk advies voor jouw probleem?

Neem contact op met Tom en binnen 48 uur krijg je gratis een persoonlijk en vertrouwelijk antwoord.

Vraag vrijblijvend advies