Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Vermoeidheid bij kinderen

Vermoeidheid bij kinderen

Vermoeidheid is een klacht die bij iedereen wel eens voorkomt, dus ook bij kinderen. De oorzaken van vermoeidheid bij kinderen liggen meestal anders dan bij volwassenen. Door de grote druk waarmee kinderen dagelijks mee te maken krijgen, kan vermoeidheid zeer snel gaan ontstaan.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij studenten

Vermoeidheid bij studenten

Vooral tijdens examens merkt men dat studenten problemen kunnen krijgen met vermoeidheid. Zij proberen een massa leerstof te verwerken en hierdoor zijn de nachten eerder kort.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij reuma

Vermoeidheid bij reuma

Wanneer iemand last heeft van reuma kost het heel wat meer moeite om dingen gedaan te krijgen, vandaar dat vermoeidheid sneller ontstaat. Ook probeert het lichaam zich steeds te herstellen, waarvoor ook energie vereist is.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij artrose

Vermoeidheid bij artrose

Artrose kan veel klachten veroorzaken, zoals ook vermoeidheid die bij het merendeel van artrose patiënten wordt vastgesteld. De vermoeidheid gaat vaak gepaard met andere symptomen zoals pijn in de gewrichten, uitstraling van pijn naar andere lichaamsdelen en bewegingsbeperking van bepaalde gewrichten.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na longontsteking

Vermoeidheid na longontsteking

Iemand die een longontsteking heeft gehad, kan nog geruime tijd last hebben van vermoeidheid. Een longontsteking is namelijk een infectie die veel vergt van het menselijk lichaam. Maar hoe ga je met deze vermoeidheid om? En hoe lang duurt de vermoeidheid na een longontsteking.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij maagpijn

Vermoeidheid bij maagpijn

Maagpijn is één van die typische symptomen die kan samengaan met vermoeidheid. Vaak is een combinatie van deze symptomen ook een teken van een onderliggend probleem of fysieke aandoening.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na chemo

Vermoeidheid na chemo

Vermoeidheid tijdens en na chemo is zeker geen vreemd symptoom. Chemotherapie kan namelijk heel zwaar zijn voor het menselijke lichaam.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en zenuwpijn

Vermoeidheid en zenuwpijn

Vermoeidheid en zenuwpijn gaan heel vaak hand in hand. Dit is eigenlijk niet onlogisch. Door zenuwpijnen is het moeilijk om tot een diepe slaap te komen. Dit zorgt er dus voor dat men vermoeid wordt.  

Lees het volledig artikel

Help, mijn vermoeidheid gaat niet over!

Help, mijn vermoeidheid gaat niet over!

Als je vermoeidheid niet over gaat, kan dit een indicatie zijn dat er emotioneel of fysiek iets verkeerd gaat. Doordat vermoeidheid een zeer veelvoorkomend probleem is, wordt het symptoom jammer genoeg niet altijd serieus genomen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens en na een bronchitis

Vermoeidheid tijdens en na een bronchitis

Vele patiënten die met een bronchitis te maken krijgen, klagen van vermoeidheid tijdens en na het voorkomen van de bronchitis. Door de aard van de aandoening is het voorkomen van vermoeidheid bij bronchitis niet echt vreemd, maar de aandoening kan wel heel wat beslag leggen op je conditie.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....