Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Vermoeidheid door ontstekingen

Vermoeidheid door ontstekingen

Ontstekingen zijn een echte boosdoener wanneer het om vermoeidheid gaat. Niet alleen tijdens het optreden van de ontsteking kan vermoeidheid optreden, maar ook na een ontsteking kan je nog een tijdje last hebben van vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid zonder reden

Vermoeidheid zonder reden

Eigenlijk is er altijd een reden waarom er vermoeidheid is. Vermoeidheid zonder reden wordt eerder bestempeld als vermoeidheid zonder dat er een logische en/of duidelijke reden voor is.  

Lees het volledig artikel

Kan de lever vermoeidheid veroorzaken?

Kan de lever vermoeidheid veroorzaken?

 Wanneer de lever niet naar behoren werkt, kan deze vermoeidheid met zich meebrengen. Voor vele aandoeningen ter hoogte van de lever, is vaak het enige symptoom altijd aanwezige vermoeidheid. Andere symptomen komen meestal aan het licht wanneer er al blijvende schade aan de lever is toegebracht.

Lees het volledig artikel

Constante vermoeidheid

Constante vermoeidheid

Bij constante vermoeidheid is het in eerste instantie zeer moeilijk te zeggen of het om een ernstig fysiek probleem gaat, of een probleem van voorbijgaande aard. Constante vermoeidheid wordt alleen maar ernstig genomen wanneer deze zich langer voortdoet dan 6 maanden.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door een maagzweer

Vermoeidheid door een maagzweer

Het is geen abnormaal fenomeen, ernstige vermoeidheid veroorzaakt door een maagzweer. Vaak is een maagzweer ook het laatste waar de meeste mensen aan denken, dus gaat dergelijke aandoening vaak een geruime tijd onbehandeld totdat de pijn echt ondraaglijk wordt.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij het gebruik van Decapeptyl

Vermoeidheid bij het gebruik van Decapeptyl

Vermoeidheid is een neveneffect die vrij vaak voorkomt bij het gebruik van het geneesmiddel Decapeptyl.

Lees het volledig artikel

Bloedonderzoek bij vermoeidheid?

Bloedonderzoek bij vermoeidheid?

Vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht die huisartsen wel dagelijks van meerdere patiënten te horen krijgen. Dit is zeker niet vreemd, want de minste infectie of verkoudheid kan al vermoeidheid bij de patiënt gaan veroorzaken.  

Lees het volledig artikel

Tips tegen vermoeidheid

Tips tegen vermoeidheid

De belangrijkste tips die je kunt terugvinden voor vermoeidheid, zijn ongetwijfeld de tips die handelen over het slaappatroon. Natuurlijk is slapen alleen niet de enige die je onder de verschillende tips tegen vermoeidheid kunt terugvinden.  

Lees het volledig artikel

Kan cholesterol vermoeidheid veroorzaken?

Kan cholesterol vermoeidheid veroorzaken?

Cholesterol speelt een belangrijke rol in ons lichaam, maar wanneer we een teveel aan cholesterol ontwikkelen kan deze vermoeidheid veroorzaken. De vermoeidheid kan optreden in specifieke lichaamsdelen of bij ernstige verhogingen van cholesterol kan de vermoeidheid over het ganse lichaam optreden.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens een verkoudheid

Vermoeidheid tijdens een verkoudheid

Tijdens een verkoudheid kan het gebeuren dat er een vorm van vermoeidheid optreedt.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....