Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bach bloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Vermoeidheid en de ziekte van Parkinson

Vermoeidheid en de ziekte van Parkinson

Iedereen maakt wel eens een periode van vermoeidheid mee, en dat moet niet noodzakelijk met de ziekte van Parkinson verbonden zijn.  

Lees het volledig artikel

Help, mijn vermoeidheid gaat niet over!

Help, mijn vermoeidheid gaat niet over!

Als je vermoeidheid niet over gaat, kan dit een indicatie zijn dat er emotioneel of fysiek iets verkeerd gaat. Doordat vermoeidheid een zeer veelvoorkomend probleem is, wordt het symptoom jammer genoeg niet altijd serieus genomen.  

Lees het volledig artikel

Symptomen bij chronische vermoeidheid

Symptomen bij chronische vermoeidheid

Omdat de oorzaak van chronische vermoeidheid nog niet is gevonden, bestaat de diagnose uit het vaststellen van symptomen. De symptomen bij chronische vermoeidheid zijn ook vrij divers.  

Lees het volledig artikel

Pijn in vermoeide benen

Pijn in vermoeide benen

Wie vermoeide benen heeft wat doorgaans met pijn gepaard gaat, heeft niet echt een ziekte. De pijn en de vermoeidheid in de benen zijn eerder een signaal dat er iets fout is in het lichaam. De pijn die je in vermoeide benen voelt zijn doorgaans een teken dat er in de aders iets fout loopt.  

Lees het volledig artikel

Kruiden tegen vermoeidheid

Kruiden tegen vermoeidheid

Je kunt tegenwoordig heel wat kruiden tegen vermoeidheid vinden. Dit is zeker niet vreemd, want vermoeidheid is zeker geen ongewone kwaal. Iedereen krijgt immers vroeg of laat wel eens te maken met vermoeidheid. Vaak zijn kruiden ook de optimale methode om vermoeidheid tegen te gaan, omdat medicatie vaak heel wat bijwerkingen heeft.  

Lees het volledig artikel

Mentale vermoeidheid

Mentale vermoeidheid

Vermoeidheid kan in vele gradaties en soorten voorkomen, dus ook op het mentale gebied. Mentale vermoeidheid heeft echter andere oorzaken dan lichamelijke vermoeidheid, waardoor de behandeling van mentale vermoeidheid ook anders zal zijn in vergelijking met de behandeling voor lichamelijke vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Wanneer vermoeidheid en hoofdpijn samen voorkomen

Wanneer vermoeidheid en hoofdpijn samen voorkomen

Vele mensen die vaak last hebben van vermoeidheid en hoofdpijn, moeten vaak de oorzaak zoeken bij stress. Wanneer iemand veel onder spanning staat, heeft dit ongetwijfeld een grote weerslag op het lichaam. Zodoende kan een overdaad aan stress hoofdpijn en vermoeidheid teweeg brengen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na eten

Vermoeidheid na eten

Er zijn verschillende redenen waarom vermoeidheid na het eten optreedt. Vele mensen ervaren de vermoeidheid ook in verschillende gradaties. Zo moeten sommige mensen meteen na het eten even slapen om de dag door te komen, terwijl anderen zich slechts licht vermoeid voelen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens de examens

Vermoeidheid tijdens de examens

Bijna iedere student krijgt te maken met vermoeidheid tijdens de examens. Examens zijn zeer stresserend en daarom is vermoeidheid tijdens deze drukke periode bijna niet te vermijden. Gelukkig zijn er heel wat verschillende manieren om vermoeidheid tijdens de examens tegen te gaan.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid van de hersenen

Vermoeidheid van de hersenen

Vermoeidheid van de hersenen is een probleem waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Door onze drukke samenleving krijgen vele mensen echter te maken met meer intensere soorten vermoeidheid ter hoogte van de hersenen, en kunnen zij alledaagse acties ernstig gaan verstoren.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....