Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Vermoeidheid bij en na kanker

Vermoeidheid bij en na kanker

Het voorkomen van vermoeidheid nadat iemand kanker heeft doorstaan is zeker niet vreemd. Tijdens en behandeling tegen kanker moet het lichaam namelijk heel veel verduren. Om kanker te bevechten heeft het lichaam ook zeer veel energie nodig.  

Lees het volledig artikel

Tips tegen vermoeidheid

Wat te doen tegen vermoeidheid?

Tegen tijdelijke vermoeidheid bestaan heel wat tips zodat je zo snel mogelijk van de vermoeidheid kunt afraken. Vermoeidheid overvalt iedereen nu en dan eens en de oorzaken zijn dan meestal ook vrijwel duidelijk.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid als je in de rouw bent

Vermoeidheid als je in de rouw bent

Iemand die in de rouw is, kan hierdoor vermoeid geraken. De reden daarvoor is vrij eenvoudig. Door het verlies van een dierbare ondergaat men een heel rouwproces waar slapeloosheid een belangrijk deel van uitmaakt.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij galstenen

Vermoeidheid bij galstenen

Uit onderzoek is gebleken dat personen die lijden aan chronische vermoeidheid, opmerkelijk veel meer last hebben van galstenen dan andere personen. Dit kan enigszins worden verklaard door de karakteristieke kenmerken van een chronische vermoeidheid patiënt.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens de menstruatie cyclus

Vermoeidheid tijdens de menstruatie cyclus

Vermoeidheid tijdens de menstruatie cyclus is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen. Ook tijdens de overgang krijgen vele vrouwen te maken met gelijkaardige vermoeidheidsklachten.  

Lees het volledig artikel

Ademhaling & vermoeidheid

Ademhaling & vermoeidheid

Er is een sterke relatie tussen ademhaling en vermoeidheid. Een slechte, oppervlakkige ademhaling kan vermoeidheid veroorzaken. Momenteel is er ook een onderzoek aan de gang om de relatie tussen ademhaling en het chronisch vermoeidheidsyndroom te bewijzen.

Lees het volledig artikel

Wanneer vermoeidheid en hoesten samen voorkomen

Wanneer vermoeidheid en hoesten samen voorkomen

Eén van de meest voorkomende aandoeningen die gepaard gaan met vermoeidheid en hoesten is bronchitis. Bronchitis is een ontsteking van de bronchiën en/of de grotere luchtwegen tussen luchtpijp en longblaasjes. Er bestaan ook verschillende gradaties van bronchitis, namelijk acute en chronische bronchitis.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij MS

Vermoeidheid bij MS

De vermoeidheid die gaat optreden bij MS heeft eigenlijk niets te maken met een slaaptekort of een gebrek aan vitamines. Vermoeidheid wordt hier eigenlijk door de MS zelf veroorzaakt.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door een eetstoornis

Vermoeidheid door een eetstoornis

Vermoeidheid is één van de vele klachten die samengaan met een eetstoornis. Een eetstoornis mag gezien worden als een aandoening, die samengaat met heel wat emotionele en fysieke klachten.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij je baby herkennen & aanpakken

Vermoeidheid bij je baby herkennen & aanpakken

Het herkennen van vermoeidheid bij je baby is vaak niet zo simpel als je zou denken. Je baby kan je immers niet vertellen wat er scheelt, dus hangt de diagnose meestal af van de ouders. Ook moet je rekening houden met het feit dat de slaapcyclus van een kind anders is dan dat van een volwassene, iets wat nogal verwarrend kan zijn voor beginnende ouders.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....