Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bachbloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Omgaan met vermoeidheid

Omgaan met vermoeidheid

Omgaan met vermoeidheid is vaak niet evident. Dit komt doordat vermoeidheid heel wat verschillende oorzaken kan hebben. Vermoeidheid kan optreden door een onderliggende aandoening of gewoon door een ongezond slaappatroon. 

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door vitaminetekort

Vermoeidheid door vitaminetekort

Een vitaminetekort is één van de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid. Ons lichaam maakt heel veel gebruik van vitamines, dus is het zeker niet vreemd dat een tekort kan optreden. 

Lees het volledig artikel

Postvirale vermoeidheid

Postvirale vermoeidheid

Postvirale vermoeidheid is een andere term voor chronische vermoeidheid. De ziekte werd voor het eerst beschreven in 1934, omdat er toen een ware epidemie van dit ziektebeeld in Los Angeles heerste.

Lees het volledig artikel

Bètablokkers en vermoeidheid

Bètablokkers en vermoeidheid

Hoewel de moderne farmaceutische industrie beweert dat bètablokkers geen vermoeidheid kunnen veroorzaken, zijn er toch al heel wat gevallen bekend die wel dit negatieve effect hebben ondervonden door het gebruik van deze bètablokkers. 

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij kinderen

Vermoeidheid bij kinderen

Vermoeidheid is een klacht die bij iedereen wel eens voorkomt, dus ook bij kinderen. De oorzaken van vermoeidheid bij kinderen liggen meestal anders dan bij volwassenen. Door de grote druk waarmee kinderen dagelijks mee te maken krijgen, kan vermoeidheid zeer snel gaan ontstaan. 

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij fibromyalgie

Vermoeidheid bij fibromyalgie

Fibromyalgie gaat gepaard met heel wat bijkomende symptomen, zoals spierpijn en vermoeidheid. Deze symptomen dienen ook apart te worden behandeld, want ze kunnen het dagelijks leven aanzienlijk gaan beïnvloeden.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij oorsuizen

Vermoeidheid bij oorsuizen

Oorsuizen en de bijpassende vermoeidheid is een aandoening van het akoestische systeem. Door deze aandoening gaat de patiënt last krijgen van oorsuizingen, dit zijn geluiden die voor anderen niet waarneembaar zijn. 

Lees het volledig artikel

Plotse vermoeidheid

Plotse vermoeidheid

Plotse vermoeidheid is een symptoom die iedereen kan overvallen. De oorzaak van de vermoeidheid is ook vaak moeilijk te vinden, omdat vermoeidheid een zeer veelvoorkomend symptoom is. 

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij een keelontsteking

Vermoeidheid bij een keelontsteking

Vermoeidheid komt vaak voor bij een keelontsteking. Dit heeft voornamelijk te maken met de aard van de aandoening, namelijk de infectie. Gelukkig is vermoeidheid bij een keelontsteking gemakkelijk aan te pakken, maar moet men wel voldoende rust nemen om verdere complicaties te voorkomen. 

Lees het volledig artikel

Verminderde eetlust bij vermoeidheid

Verminderde eetlust bij vermoeidheid

Een verminderde eetlust bij vermoeidheid symptomen kan een teken zijn van een onderliggende aandoening of infectie. Het is echter moeilijk om de onderliggende aandoening te achterhalen, want vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht. 

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....