Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat doe je tegen duizeligheid?

Wat te doen tegen duizeligheid: wat is het?

Alvorens men kan stellen wat men tegen duizeligheid kan doen, is het goed te weten wat duizeligheid in principe is. Het beste nieuws is ongetwijfeld dat duizeligheid in regel iets onschuldig is en dat het van korte duur is. Algemeen kan men duizeligheid omschrijven als het gevoel dat de ruimtelijke omgeving verstoord is.

Er zijn meerdere soorten duizeligheid. Het meest gekend is de draaiduizeligheid, waarbij het lijkt dat ofwel de omgeving aan het bewegen is ofwel dat je zelf aan het bewegen bent terwijl dit niet zo is. Daarnaast kan duizeligheid ook optreden als een licht gevoel dat men in het hoofd heeft waarbij men klam aanvoelt en men heeft het gevoel bijna flauw te vallen. Vooral bij ouderen kan men ook bewegingsonzekerheid hebben, waarbij men zich niet zeker voelt op de benen.

Wat te doen tegen duizeligheid?

Wat valt er nu te doen tegen duizeligheid? Ook al is duizeligheid op zich ongevaarlijk, toch kan het behoorlijk hinderlijk zijn als men er regelmatig last van heeft. Indien men vaak geplaagd wordt door duizeligheid, dan kan men een aantal zaken ondernemen, zodat de duizeligheid op zijn minst beperkt wordt:

  • Wees zuinig met het gebruiken van alcohol.
  • Vermijd het roken.
  • Doe aan sport, maar dan liefst niet aan sporten die explosieve inspanningen vragen. Dit zijn korte en  intensieve inspanningen.
  • Vermijd omgevingen waar het heel druk is en waar er veel lawaai is.
  • Eet regelmatig en gebruik als tussendoortjes gezonde zaken zoals fruit.
  • Neem op tijd rust en ontspanning.

Deze dingen zijn geen garantie op het wegnemen van de duizeligheid, maar aangezien deze factoren niet naleven toch duizeligheid in de hand kan werken, is het aan te raden om deze raadgevingen op te volgen.

Wat te doen tegen duizeligheid? Voorkomen is beter dan genezen.

Nog belangrijk dan te weten wat men moet doen tegen duizeligheid, is te weten hoe men duizeligheid kan voorkomen. Een aantal vormen van duizeligheid zijn mits enkele eenvoudige zaken gemakkelijk te vermijden. Zo is het rustig recht staan na dat men gelegen heeft of voorgebogen heeft gestaan, heel belangrijk. Als men zich vaak duizelig voelt door het uitvoeren van bepaalde bewegingen, dan kan men via enkele oefeningen het evenwichtsorgaan trainen om zo de duizeligheid te voorkomen. Men gaat in dat geval de duizeligheid eigenlijk uitlokken in de hoop dat het evenwichtsorgaan de houding leert aanvaarden die duizeligheid uitlokt.

Ten slotte kan men ook gebruik maken van Bach bloesems. Deze volledig natuurlijke producten zijn ongevaarlijk om te gebruiken. Vooral bij duizeligheid veroorzaakt door stress of hyperventilatie kunnen Bach bloesems zeer efficiënt helpen. Er bestaan 38 soorten Bach bloesems. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bach bloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bach bloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Bach bloesems hebben geen bijwerkingen en mogen vrij gebruikt worden op alle leeftijden door alle mensen. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Wat zijn de oorzaken van duizeligheid?

Wat zijn de oorzaken van duizeligheid?

De juiste oorzaken van duizeligheid vinden, is geen gemakkelijke taak. Leer de meest voorkomende oorzaken kennen en maak kennis met tips tegen duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband met duizeligheid en zweten?

Duizeligheid en zweten

Duizeligheid komt heel vaak voor in combinatie met zweten, maar zeker niet altijd. Bij duizeligheid ervaart men dat ofwel de wereld rondom aan het bewegen is, ofwel dat men zelf aan het bewegen is terwijl men stil zit of staat.

Lees het volledig artikel

Cervicogene duizeligheid

Cervicogene duizeligheid

Cervicogene duizeligheid is een vorm van duizeligheid die alles met de nek te maken heeft. De oorzaak van deze duizeligheid bevindt zich in de stand van de wervelkolom en de stand van het hoofd.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid op je bed.

Duizeligheid en op je bed liggen

Een vrij normale reactie bij een aanval van duizeligheid, is om op je bed eventjes te gaan liggen en wachten tot de aanval over is. Maar sommige mensen kunnen last hebben van duizeligheid, zelfs als ze in bed liggen.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door het evenwichtsorgaan?

Duizeligheid veroorzaakt door het evenwichtsorg

Duizeligheid kan zeker veroorzaakt worden door het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan bevindt zich hoofdzakelijk in het oor. Dit evenwichtsorgaan verzamelt alle informatie over beweging en evenwicht en wordt samen met het slakkenhuis het labyrint genoemd.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid en misselijkheid.

Duizeligheid en misselijkheid

Duizeligheid en misselijkheid komen regelmatig samen voor. De manier waarop beiden in combinatie voorkomen, helpt de arts om te bepalen welk probleem je eigenlijk hebt en natuurlijk ook wat je er tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Duizeligheid die gepaard gaat met een draaierig gevoel wordt vaak door vestibulitis veroorzaakt. Lees meer over wat het is en wat je er kan aan doen.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid tijdens de zwangerschap?

Duizeligheid tijdens de zwangerschap

Heel wat vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van duizeligheid. Hierbij voelen zij zich vooral licht in het hoofd. In tegenstelling tot ochtendmisselijkheid, dat ook een typisch fenomeen is bij de zwangerschap, gaat de duizeligheid niet over naarmate de zwangerschap volgt.

Lees het volledig artikel

Duizeligheidsklachten.

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn op zich niet gevaarlijk. Doorgaans duren de klachten ook nooit lang. Toch kunnen klachten die met duizeligheid gepaard gaan, behoorlijk hinderlijk zijn.

Lees het volledig artikel

Heb je last van vermoeidheid en duizeligheid?

Duizeligheid in relatie tot vermoeidheid

Duizeligheid kan meerdere oorzaken hebben, maar als er al één oorzaak is die heel zwaar kan doorwegen dan is het wel vermoeidheid.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....