Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat doe je tegen duizeligheid?

Wat te doen tegen duizeligheid: wat is het?

Alvorens men kan stellen wat men tegen duizeligheid kan doen, is het goed te weten wat duizeligheid in principe is. Het beste nieuws is ongetwijfeld dat duizeligheid in regel iets onschuldig is en dat het van korte duur is. Algemeen kan men duizeligheid omschrijven als het gevoel dat de ruimtelijke omgeving verstoord is.

Er zijn meerdere soorten duizeligheid. Het meest gekend is de draaiduizeligheid, waarbij het lijkt dat ofwel de omgeving aan het bewegen is ofwel dat je zelf aan het bewegen bent terwijl dit niet zo is. Daarnaast kan duizeligheid ook optreden als een licht gevoel dat men in het hoofd heeft waarbij men klam aanvoelt en men heeft het gevoel bijna flauw te vallen. Vooral bij ouderen kan men ook bewegingsonzekerheid hebben, waarbij men zich niet zeker voelt op de benen.

Wat te doen tegen duizeligheid?

Wat valt er nu te doen tegen duizeligheid? Ook al is duizeligheid op zich ongevaarlijk, toch kan het behoorlijk hinderlijk zijn als men er regelmatig last van heeft. Indien men vaak geplaagd wordt door duizeligheid, dan kan men een aantal zaken ondernemen, zodat de duizeligheid op zijn minst beperkt wordt:

  • Wees zuinig met het gebruiken van alcohol.
  • Vermijd het roken.
  • Doe aan sport, maar dan liefst niet aan sporten die explosieve inspanningen vragen. Dit zijn korte en  intensieve inspanningen.
  • Vermijd omgevingen waar het heel druk is en waar er veel lawaai is.
  • Eet regelmatig en gebruik als tussendoortjes gezonde zaken zoals fruit.
  • Neem op tijd rust en ontspanning.

Deze dingen zijn geen garantie op het wegnemen van de duizeligheid, maar aangezien deze factoren niet naleven toch duizeligheid in de hand kan werken, is het aan te raden om deze raadgevingen op te volgen.

Wat te doen tegen duizeligheid? Voorkomen is beter dan genezen.

Nog belangrijk dan te weten wat men moet doen tegen duizeligheid, is te weten hoe men duizeligheid kan voorkomen. Een aantal vormen van duizeligheid zijn mits enkele eenvoudige zaken gemakkelijk te vermijden. Zo is het rustig recht staan na dat men gelegen heeft of voorgebogen heeft gestaan, heel belangrijk. Als men zich vaak duizelig voelt door het uitvoeren van bepaalde bewegingen, dan kan men via enkele oefeningen het evenwichtsorgaan trainen om zo de duizeligheid te voorkomen. Men gaat in dat geval de duizeligheid eigenlijk uitlokken in de hoop dat het evenwichtsorgaan de houding leert aanvaarden die duizeligheid uitlokt.

Ten slotte kan men ook gebruik maken van Bach bloesems. Deze volledig natuurlijke producten zijn ongevaarlijk om te gebruiken. Vooral bij duizeligheid veroorzaakt door stress of hyperventilatie kunnen Bach bloesems zeer efficiënt helpen. Er bestaan 38 soorten Bach bloesems. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bach bloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bach bloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Bach bloesems hebben geen bijwerkingen en mogen vrij gebruikt worden op alle leeftijden door alle mensen. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Heb je ook last van duizeligheid na inspanningen?

Duizeligheid na zware inspanningen

Duizeligheid kan na het leveren van zware inspanningen voorkomen en is op zich niet abnormaal.

Lees het volledig artikel

Lichte vorm van duizeligheid?

Lichte duizeligheid

Duizeligheid kan zowel in een lichte vorm als in een extreme vorm voorkomen. In welke vorm duizeligheid ook optreedt, het is en blijft een vervelende zaak die vaak belet om normaal te functioneren.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid door nekhernia?

Duizeligheid door nekhernia?

Door een nekhernia kan er duizeligheid veroorzaakt worden. Lees hoe je met die duizeligheid en de pijn van de hernia kan omgaan.

Lees het volledig artikel

Wat te doen bij duizeligheid veroorzaakt door de positie?

Positieduizeligheid

Duizeligheid wordt vaak veroorzaakt door de positie te veranderen. Hoe kan je met deze duizeligheid omgaan en kunnen Bachbloesems hier een uitkomst bieden?

Lees het volledig artikel

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Duizeligheid die gepaard gaat met een draaierig gevoel wordt vaak door vestibulitis veroorzaakt. Lees meer over wat het is en wat je er kan aan doen.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door oververmoeidheid?

Oververmoeidheid en duizeligheid

Oververmoeidheid kan er toe leiden dat men last heeft van duizeligheid. Lees welke Bach bloesems hiertegen prima ondersteuning kunnen bieden.

Lees het volledig artikel

Wat moet je weten over stress en duizeligheid?

Duizeligheid door stress

Duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door stress, kan soms beangstigend zijn, maar is meestal niet ernstig. Net zoals stress komt een probleem met het binnenoor ook heel vaak voor als vorm van stress.

Lees het volledig artikel

Wat te doen bij duizeligheid rond de menstruatie?

Duizeligheid tijdens de menstruatie

Duizeligheid kan op heel wat momenten voorkomen, waaronder de menstruatie. Zowel voor, tijdens als na de menstruatie is het mogelijk dat vrouwen last hebben van onder andere duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Last van duizeligheid bij het bukken?

Duizeligheid bij het bukken

Duizeligheid is een vervelende zaak, die niet alleen voorkomt bij het bukken. Men kan ook last hebben van duizeligheid als men gewoon recht staat of zelfs als men in bed ligt.

Lees het volledig artikel

Wat doe je best bij constante duizeligheid?

Constante duizeligheid

Iedereen heeft wel eens een moment waarop men zich duizelig voelt, maar soms kan die duizeligheid constant aanwezig zijn. Je af en toe duizelig voelen, is niets abnormaals.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....