Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Vestibulitis: één van de vormen van duizeligheid

Duizeligheid kan op ontelbare manieren veroorzaakt worden, waarvan vestibulitis er eentje is. Duizeligheid is iets wat iedereen wel eens heeft meegemaakt. Voor de ene is duizeligheid hetzelfde als zwart zien voor de ogen, voor de andere is duizeligheid eerder zich licht voelen in het hoofd en nog iemand anders zal duizeligheid omschrijven als het gevoel van op een kermismolen te zitten.

Discussie is niet nodig, want iedereen heeft gelijk. Duizeligheid kan op zoveel verschillende manieren optreden als er mensen zijn. Een omschrijving van de term duizeligheid is dan ook niet eenvoudig. Algemeen stelt men dat men bij duizeligheid in een verstoorde relatie tot de ruimtelijke omgeving zit.

Vestibulitis: duizeligheid met een draaierig gevoel

Als men last heeft van duizeligheid waarbij men het gevoel heeft op een kermismolen te zitten, dan is de kans groot dat de oorzaak vestibulitis is. Vestibulitis is een medische term voor een binnenoorontsteking. Aangezien het evenwichtsorgaan zich in het binnenoor bevindt, is het perfect mogelijk dat men na een oorontsteking last heeft van duizeligheid. Een andere oorzaak naast vestibulitis zou vertigo kunnen zijn. Dit is dan weer een ziekte van het binnenoor. Bij vertigo zijn oorsteentjes los gekomen (ook door een ontsteking of door een trauma) en aangezien die niet meer op de juiste plaats zitten, heeft men last van duizeligheid. Ten slotte wordt duizeligheid met een draaierig gevoel ook nog als typisch kenmerk van de ziekte van Ménière genoemd. In dat geval gaat de duizeligheid meestal gepaard met oorsuizingen. Een heel zeldzame keer vindt duizeligheid met een draaierig gevoel zijn oorsprong in een ziekte van het centraal zenuwstelsel.

Vestibulitis: wat kan je tegen de duizeligheid doen?

Als je iets tegen duizeligheid wilt ondernemen, of de oorzaak nu ligt bij vestibulitis of bij iets anders, dan is de eerste taak het opsporen van de oorzaak. Deze eerste taak is meteen ook de moeilijkste. Er zijn zoveel mogelijke oorzaken van duizeligheid dat het een hele klus is om de juiste oorzaak op te sporen. Men kan die oorzaak opsporen in samenspraak met een arts, maar net zo goed kan men zelf op zoek gaan naar de oorzaak. Uiteindelijk bent u de persoon die het beste weet wat er zich in uw lichaam afspeelt. Bij het uitzoeken van de oorzaak mag men niet nalaten om de geestelijke gemoedstoestand te onderzoeken.

Heel vaak ligt een negatief gevoel zoals vermoeidheid, depressie, angst of stress aan de basis van duizeligheid. Om die negatieve emoties aan te pakken, zijn Bach bloesems de uitgelezen producten. Bach bloesems zijn volkomen natuurlijke producten die geen enkele bijwerking kunnen geven. Zij zorgen er voor dat negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bach bloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bach bloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Oorzaken en oplossingen bij duizeligheid in je hoofd.

Duizeligheid in je hoofd

Als iemand last heeft van duizeligheid, dan is er doorgaans iets aan de hand in het hoofd. Dit hoeft niet meteen een reden tot ongerustheid te zijn, aangezien de meeste vormen van duizeligheid compleet onschuldig zijn.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij ouderen

Duizeligheid bij ouderen

Onder duizeligheid bij ouderen verstaat men voornamelijk het lichte gevoel dat ouderen in hun hoofd hebben of ook over het onzekere gevoel dat zij hebben bij het rechtstaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid bij het opstaan.

Duizeligheid bij het opstaan

De vorm van duizeligheid die het meest voorkomt, is de duizeligheid die men voelt als men plots gaat opstaan. Hier is een vrij logische verklaring voor, maar als de duizeligheid heel vaak voorkomt tijdens het opstaan of langer dan enkele seconden duurt, dan is het goed om te laten nagaan wat er aan de hand is.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband tussen een stijve nek en duizeligheid?

Wat is het verband tussen een stijve nek en duizeligheid?

Een stijve nek dient zich samen met duizeligheid vaak aan als de voorbode van een aanval van migraine, maar er zijn meerdere oorzaken van duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Iets doen tegen duizeligheid

Wat kan je doen tegen duizeligheid?

Wie regelmatig last heeft van duizeligheid zoekt naar middeltjes om hier iets tegen te doen. Lees welke tips je kan volgen om minder last te hebben.

Lees het volledig artikel

Hoge bloeddruk en duizeligheid

Duizeligheid en een hoge bloeddruk

Duizeligheid kan honderden oorzaken hebben, zoals een hoge bloeddruk. Doorgaans zijn aanvallen van duizeligheid op zich ongevaarlijk. Dat neemt niet weg dat het wel behoorlijk vervelend kan zijn.

Lees het volledig artikel

Wat met de combinatie van duizeligheid en braken?

Angst voor duizeligheid met braken

Duizeligheid op zich is geen aangenaam gevoel, maar als het in combinatie met braken voorkomt, dan ontstaat er bij veel mensen paniek. 

Duizeligheid kan men bestempelen als het gevoel dat de band met de omgeving verstoord is.

Lees het volledig artikel

Welk verband is er tussen onze ogen en duizeligheid?

Welk verband is er tussen onze ogen en duizeligheid?

De ogen spelen een belangrijke rol als mensen last hebben van duizeligheid. Lees hoe je ogen een invloed op je evenwicht kunnen hebben.

Lees het volledig artikel

Heb je last van duizeligheid door een virus?

Kan duizeligheid door een virus veroorzaakt worden?

Als het evenwichtsorgaan aangetast is door een virus, dan kan er duizeligheid ontstaan. Het virus op zich veroorzaakt niet de duizeligheid maar wel het evenwichtsorgaan.

Lees het volledig artikel

Duizeligheid en misselijkheid.

Duizeligheid en misselijkheid

Duizeligheid en misselijkheid komen regelmatig samen voor. De manier waarop beiden in combinatie voorkomen, helpt de arts om te bepalen welk probleem je eigenlijk hebt en natuurlijk ook wat je er tegen kan doen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....