Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat doet vestibulitis bij duizeligheid en draaien?

Vestibulitis: één van de vormen van duizeligheid

Duizeligheid kan op ontelbare manieren veroorzaakt worden, waarvan vestibulitis er eentje is. Duizeligheid is iets wat iedereen wel eens heeft meegemaakt. Voor de ene is duizeligheid hetzelfde als zwart zien voor de ogen, voor de andere is duizeligheid eerder zich licht voelen in het hoofd en nog iemand anders zal duizeligheid omschrijven als het gevoel van op een kermismolen te zitten.

Discussie is niet nodig, want iedereen heeft gelijk. Duizeligheid kan op zoveel verschillende manieren optreden als er mensen zijn. Een omschrijving van de term duizeligheid is dan ook niet eenvoudig. Algemeen stelt men dat men bij duizeligheid in een verstoorde relatie tot de ruimtelijke omgeving zit.

Vestibulitis: duizeligheid met een draaierig gevoel

Als men last heeft van duizeligheid waarbij men het gevoel heeft op een kermismolen te zitten, dan is de kans groot dat de oorzaak vestibulitis is. Vestibulitis is een medische term voor een binnenoorontsteking. Aangezien het evenwichtsorgaan zich in het binnenoor bevindt, is het perfect mogelijk dat men na een oorontsteking last heeft van duizeligheid. Een andere oorzaak naast vestibulitis zou vertigo kunnen zijn. Dit is dan weer een ziekte van het binnenoor. Bij vertigo zijn oorsteentjes los gekomen (ook door een ontsteking of door een trauma) en aangezien die niet meer op de juiste plaats zitten, heeft men last van duizeligheid. Ten slotte wordt duizeligheid met een draaierig gevoel ook nog als typisch kenmerk van de ziekte van Ménière genoemd. In dat geval gaat de duizeligheid meestal gepaard met oorsuizingen. Een heel zeldzame keer vindt duizeligheid met een draaierig gevoel zijn oorsprong in een ziekte van het centraal zenuwstelsel.

Vestibulitis: wat kan je tegen de duizeligheid doen?

Als je iets tegen duizeligheid wilt ondernemen, of de oorzaak nu ligt bij vestibulitis of bij iets anders, dan is de eerste taak het opsporen van de oorzaak. Deze eerste taak is meteen ook de moeilijkste. Er zijn zoveel mogelijke oorzaken van duizeligheid dat het een hele klus is om de juiste oorzaak op te sporen. Men kan die oorzaak opsporen in samenspraak met een arts, maar net zo goed kan men zelf op zoek gaan naar de oorzaak. Uiteindelijk bent u de persoon die het beste weet wat er zich in uw lichaam afspeelt. Bij het uitzoeken van de oorzaak mag men niet nalaten om de geestelijke gemoedstoestand te onderzoeken.

Heel vaak ligt een negatief gevoel zoals vermoeidheid, depressie, angst of stress aan de basis van duizeligheid. Om die negatieve emoties aan te pakken, zijn Bach bloesems de uitgelezen producten. Bach bloesems zijn volkomen natuurlijke producten die geen enkele bijwerking kunnen geven. Zij zorgen er voor dat negatieve emoties ombuigen naar hun positieve tegenpool. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bach bloesems om zo efficiënt mogelijk het probleem aan te pakken. Daarnaast maak ik ook persoonlijke samenstellingen op maat die bestaan uit verschillende Bach bloesems die ik selecteer op basis van een uitgebreide klachten- en karakterbeschrijving. Vraag gerust persoonlijk advies.

Delen

Andere artikelen


Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Hoe helpen oefeningen tegen duizeligheid?

Duizeligheid kan men soms aanpakken door oefeningen te doen. Lees iets meer over deze oefeningen hoe deze bijdragen om van de duizeligheid af te geraken.

Lees het volledig artikel

Last van duizelingen.

Last van duizelingen?

De vraag waar duizelingen vandaan komen, is niet zomaar in één, twee, drie op te lossen. Duizelingen ontstaan als de informatie over de omgeving op een foute manier naar de hersenen wordt doorgegeven.

Lees het volledig artikel

Duizeligheidsklachten.

Duizeligheidsklachten

Duizeligheidsklachten zijn op zich niet gevaarlijk. Doorgaans duren de klachten ook nooit lang. Toch kunnen klachten die met duizeligheid gepaard gaan, behoorlijk hinderlijk zijn.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen bij duizeligheid in de ochtend?

Duizeligheid in de ochtend

Als duizeligheid in de ochtend optreedt, dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Zeker in combinatie met misselijkheid en overgeven, is de kans bestaande dat je zwanger bent.

Lees het volledig artikel

Wat is het verband tussen duizeligheid en oorsuizingen?

Duizeligheid en oorsuizingen: Ménière?

Duizeligheid en oorsuizingen zijn samen met een verminderd gehoor de drie typische kenmerken voor de ziekte van Ménière. Deze ziekte is eerder zeldzaam en goedaardig.

Lees het volledig artikel

Hoge bloeddruk en duizeligheid

Duizeligheid en een hoge bloeddruk

Duizeligheid kan honderden oorzaken hebben, zoals een hoge bloeddruk. Doorgaans zijn aanvallen van duizeligheid op zich ongevaarlijk. Dat neemt niet weg dat het wel behoorlijk vervelend kan zijn.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de oorzaken van duizeligheid?

Wat zijn de oorzaken van duizeligheid?

De juiste oorzaken van duizeligheid vinden, is geen gemakkelijke taak. Leer de meest voorkomende oorzaken kennen en maak kennis met tips tegen duizeligheid.

Lees het volledig artikel

Wat kan het duizeligheidscentrum voor jou doen?

De functie van een duizeligheidscentrum

Het is helaas niet zo evident om een duizeligheidcentrum te leren kennen. Noem om het even welke stoornis of aandoening, en er bestaat een hulpgroep of een werkgroep rond.

Lees het volledig artikel

Wat kan je doen tegen duizeligheid die in de nek ontstaat?

Duizeligheid van uit de nek: cervicogene duizeligheid

Duizeligheid die in de nek ontstaat noemt men ook cervicogene duizeligheid. Deze wordt veroorzaakt door de stand van de wervelkolom en de stand van het hoofd.

Lees het volledig artikel

Heb je last van vermoeidheid en duizeligheid?

Duizeligheid in relatie tot vermoeidheid

Duizeligheid kan meerdere oorzaken hebben, maar als er al één oorzaak is die heel zwaar kan doorwegen dan is het wel vermoeidheid.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....