Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Bach bloesems voor honden

Bestaan Bach bloesems ook voor honden?

Bach bloesems kunnen perfect toegediend worden aan honden. Net zoals de mens kan ook de hond geplaagd worden door emotionele problemen. Emotionele problemen bij honden kunnen ontstaan doordat zij bijvoorbeeld herplaatst worden. Ofwel komen zij van bij een baasje naar een asiel, of omgekeerd van een asiel naar een nieuw baasje. Ook als een pup uit het nest gehaald wordt om bij een baasje terecht te komen, is dat voor het kleine diertje een schokkende belevenis. 

Deze gebeurtenissen kan men voor een hond perfect opvangen met Bach bloesems. 

Honden en andere dieren zijn het perfecte voorbeeld om aan te tonen dat Bach bloesems effectief kunnen helpen. Als een mens resultaat heeft door het gebruik van Bach bloesems dan kan de omgeving dit wijten aan “het zit tussen de oren”. Een dier kan niet doen alsof. Als zij dus baat hebben bij het gebruik van Bach bloesems, dan toont dit duidelijk aan dat Bach bloesems effectief werkzaam zijn. Bach bloesems zijn zowel voor dieren als voor mensen bedoeld om emoties die uit balans geraakt zijn opnieuw in evenwicht te brengen. 

Bach bloesems voor honden: veilig?

Er is geen enkel risico verbonden aan het gebruik van Bach bloesems bij honden. De Bach bloesems kunnen perfect gecombineerd worden met gewone medicatie. De Bach bloesems geven geen bijwerkingen en zijn volledig natuurlijk.

Het is wel aan te raden om, alvorens Bach bloesems aan je hond te geven, eerst bij de dierenarts langs te gaan. Die kan controleren of het dier niet iets anders mankeert. Als de dierenarts geen fysische klachten vaststelt bij de hond, dan kan je er van op aan dat het dier een psychisch probleem heeft en dan kunnen Bach bloesems perfect worden ingeschakeld. 

Welke Bach bloesems kiezen voor de hond?

Om uit te maken welke Bach bloesems je hond nodig heeft, is enig opzoekingwerk nodig. Eerst moet je trachten te achterhalen wat er fout loopt in het gevoel van je viervoeter. Als je een vermoeden hebt van wat er psychisch fout is bij de hond, komt het er op aan om de passende Bach bloesem te vinden.

Er wordt steeds gewerkt met een samenstelling van verschillende Bach bloesems waarbij rekening gehouden wordt met het karakter van de hond en het probleemgedrag dat hij of zij stelt.

Heeft je hond een gedragsprobleem, contacteer me vrijblijvend en krijg gratis advies over hoe Bach bloesems je hond kunnen helpen. Ik werk steeds met een samenstelling op maat waarbij rekening gehouden wordt met het karakter van je hond en het probleemgedrag dat hij of zij stelt.

Delen

Andere artikelen


Hebben honden emoties?

Hebben honden emoties?

Dat honden emoties hebben, hoef je niet uit te leggen aan baasjes van honden. Lees welke emoties bij honden kunnen optreden en hoe je er mee omgaat.

Lees het volledig artikel

Verlatingsangst bij je hond?

Verlatingsangst bij je hond?

Verlatingsangst bij honden. Het komt bijna bij ieder ras voor. Wat kan je doen aan de verlatingsangst van je hond? En hoe kan je zien of je hond verlatingsangst heeft? In dit artikel gaan we iets dieper in op de symptomen van verlatingsangst bij je hond en hoe je verlatingsangst bij honden kan afleren. Gratis advies!

Lees het volledig artikel

Wat met verlatingsangst bij een chihuahua?

Verlatingsangst bij een chihuahua

Een hond kan net zoals een mens last hebben van verlatingsangst, maar voor een chihuahua komt dit blijkbaar nog meer voor dan bij andere honden.

Lees het volledig artikel

Omgaan met epilepsie bij honden

Omgaan met epilepsie bij honden

Epilepsie bij honden is een vaak voorkomende aandoening. De frequentie en ernst van de aanvallen zijn heel divers en kunnen bij elke hondenras voorkomen. Wil je meer weten over wat je kan doen tijdens een epileptische aanval van je hond? Klik dan hier om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledig artikel

Tips voor een autoreis met je hond

Tips voor een autoreis met je hond

Ga je op reis en is je hond deel van je gezin? Neem hem dan mee! Lees onze 11 hulpvolle tips om je hond mee te nemen op reis in de auto.

Lees het volledig artikel

Hond verlatingsangst

Een hond met verlatingsangst

Een hond kan zeker verlatingsangst hebben. Dit is niet eens zo abnormaal, want uiteindelijk zijn honden van nature uit dieren die in een roedel leven.

Lees het volledig artikel

Homeopathie voor honden: een goed alternatief

Homeopathie voor honden: een goed alternatief

Homeopathie voor honden wordt vaker gebruikt. De levenskracht staat centraal en het stimuleert het zelf-herstellend vermogen van de hond. Wil je meer informatie over homeopathie voor honden? Klik dan hier om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledig artikel

Een puppy met verlatingsangst?

Verlatingsangst bij een puppy

Uiteraard kan een puppy last hebben van verlatingsangst. Beeldt u zich maar eventjes in: je wordt weggehaald van je moeder, je broers en zusjes.

Lees het volledig artikel

Stress bij honden

Stress bij honden

Honden kunnen, net zoals mensen, problemen krijgen met stress. Ook bij honden (en bij de meeste dieren trouwens) is stress een overlevingsmechanisme dat er voor zorgt dat het dier in een gevaarlijke situatie adequaat kan reageren.

Lees het volledig artikel

Help! Mijn hond plast in huis

Help! Mijn hond plast in huis

Bij de opvoeding van je hond hoort ook de zindelijkheid. Heb jij een puppy die in huis plast of plast je volwassen hond in huis? Lees hier wat de oorzaken kunnen zijn en welke tips je zou kunnen toepassen zodat je hond niet meer in huis plast.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....