Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Verlatingsangst bij een chihuahua

Kan een chihuahua verlatingsangst hebben?

Een hond kan net zoals een mens last hebben van verlatingsangst, maar voor een chihuahua komt dit blijkbaar nog meer voor dan bij andere honden. De reden die hiervoor aangegeven wordt, is dat een chihuahua een zeer sociaal dier is. Daarom hebben zij het heel moeilijk om alleen te zijn. Het is dus voor mensen met een fulltime job niet meteen een schitterend idee om een chihuahua in huis te nemen. 

Dat honden verlatingsangst hebben, komt voort uit hun geschiedenis. Honden zijn gewend om in roedels te leven. Hierdoor is het bij een hond genetisch bepaald dat het dier moeilijk of zelfs helemaal niet alleen kan zijn. 

Als een hond zoals een chihuahua verlatingsangst heeft, dan kan je dat aan een aantal zaken merken. Laat je het dier (eventjes) alleen, dan begint het te janken. Vaak zal het ook zaken gaan vernietigen om uiteindelijk onzindelijk te worden. Dit zijn tekenen dat je hond het zeer moeilijk heeft met alleen te zijn.

Hoe ontstaat verlatingsangst bij een Chihuahua?

Naast het feit dat een chihuahua een dier is dat niet bestemd is om alleen te zijn, zijn er nog redenen waardoor het dier verlatingsangst kan hebben. Zo is het mogelijk dat het dier op een foutieve manier aangeleerd wordt om alleen te blijven. Alleen blijven is iets wat je een hond geleidelijk moet aanleren. Het dier vanaf de eerste dag urenlang alleen laten, is zeker geen goed idee.

Daarnaast kan het ook zijn dat er tijdens een afwezigheid van jou iets gebeurd is dat het dier als eng heeft ervaren. Je kan er van op aan dat de hond zich dit voorval nog prima zal herinneren als het dier weer eens alleen gelaten wordt. 

Hoe een chihuahua met verlatingsangst helpen?

Als je chihuahua last heeft van verlatingsangst, dan kan je het dier helpen met Bach bloesems. Bach bloesems zijn van oorsprong voor mensen gemaakt, maar ook bij dieren werken Bach bloesems uiterst goed. Het zijn natuurlijke producten, compleet veilig om te gebruiken, zonder enige bijwerking en zonder enig gevaar voor verslaving of overdosering. Bach bloesems werden ontworpen om negatieve emoties om te buigen naar de positieve tegenpool. Angst is een mooi voorbeeld van zo’n negatieve emotie. Aan de hand van het karakter van de hond en de verschillende problemen, kan een persoonlijke samenstelling op basis van verschillende Bach bloesems gemaakt worden. 

Niettegenstaande de Bach bloesems vrij vlug helpen, zal geduld toch nodig zijn om je hond te leren omgaan met verlatingsangst. Geleidelijk opbouwen van momenten van alleen zijn, is hierin een heel belangrijke stap.

Delen

Andere artikelen


Waarom Bach Bloesems voor honden gebruiken?

Bach bloesems voor honden

Bach bloesems kunnen perfect toegediend worden aan honden. Net zoals de mens kan ook de hond geplaagd worden door emotionele problemen. Emotionele problemen bij honden kunnen ontstaan doordat zij bijvoorbeeld herplaatst worden.

Lees het volledig artikel

Help! Mijn hond plast in huis

Help! Mijn hond plast in huis

Bij de opvoeding van je hond hoort ook de zindelijkheid. Heb jij een puppy die in huis plast of plast je volwassen hond in huis? Lees hier wat de oorzaken kunnen zijn en welke tips je zou kunnen toepassen zodat je hond niet meer in huis plast.

Lees het volledig artikel

Omgaan met epilepsie bij honden

Omgaan met epilepsie bij honden

Epilepsie bij honden is een vaak voorkomende aandoening. De frequentie en ernst van de aanvallen zijn heel divers en kunnen bij elke hondenras voorkomen. Wil je meer weten over wat je kan doen tijdens een epileptische aanval van je hond? Klik dan hier om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledig artikel

Verlatingsangst bij je hond?

Verlatingsangst bij je hond?

Verlatingsangst bij honden. Het komt bijna bij ieder ras voor. Wat kan je doen aan de verlatingsangst van je hond? En hoe kan je zien of je hond verlatingsangst heeft? In dit artikel gaan we iets dieper in op de symptomen van verlatingsangst bij je hond en hoe je verlatingsangst bij honden kan afleren. Gratis advies!

Lees het volledig artikel

Tips voor een autoreis met je hond

Tips voor een autoreis met je hond

Ga je op reis en is je hond deel van je gezin? Neem hem dan mee! Lees onze 11 hulpvolle tips om je hond mee te nemen op reis in de auto.

Lees het volledig artikel

Hond verlatingsangst

Een hond met verlatingsangst

Een hond kan zeker verlatingsangst hebben. Dit is niet eens zo abnormaal, want uiteindelijk zijn honden van nature uit dieren die in een roedel leven.

Lees het volledig artikel

Stress bij honden

Stress bij honden

Honden kunnen, net zoals mensen, problemen krijgen met stress. Ook bij honden (en bij de meeste dieren trouwens) is stress een overlevingsmechanisme dat er voor zorgt dat het dier in een gevaarlijke situatie adequaat kan reageren.

Lees het volledig artikel

Homeopathie voor honden: een goed alternatief

Homeopathie voor honden: een goed alternatief

Homeopathie voor honden wordt vaker gebruikt. De levenskracht staat centraal en het stimuleert het zelf-herstellend vermogen van de hond. Wil je meer informatie over homeopathie voor honden? Klik dan hier om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledig artikel

Hebben honden emoties?

Hebben honden emoties?

Dat honden emoties hebben, hoef je niet uit te leggen aan baasjes van honden. Lees welke emoties bij honden kunnen optreden en hoe je er mee omgaat.

Lees het volledig artikel

Een puppy met verlatingsangst?

Verlatingsangst bij een puppy

Uiteraard kan een puppy last hebben van verlatingsangst. Beeldt u zich maar eventjes in: je wordt weggehaald van je moeder, je broers en zusjes.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....