Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Bach bloesem mix 77 helpt om:

  • minder bang te zijn
  • emotionele gevoeligheid te verminderen
  • weerbaarder te worden tegen externe prikkels
  • stress en spanningen weg te nemen
  • durven “nee” te zeggen
Meer info

Het verband tussen hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Er blijkt een verband te bestaan tussen hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn. Dit betekent echter niet dat iemand met hooggevoeligheid automatisch paranormaal begaafd is, maar het lijkt er wel op dat bij mensen met hooggevoeligheid het paranormaal begaafd zijn sneller tot ontwikkeling komt. Hooggevoeligheid betekent dat iemand extreem gevoelig reageert op externe prikkels, zoals geluiden, kleuren en geuren. Iemand met hooggevoeligheid reageert zodanig extreem op prikkels van buitenaf, dat het een ware last kan beteken. Paranormaal begaafd zijn betekent dat iemand bovenzintuiglijke verschijnselen lijkt waar te nemen, verschijnselen die dus niet met de gewone zintuigen waargenomen kunnen worden. Paranormaal gevoelig zijn kan inhouden dat iemand voorspellende dromen heeft, heldervoelend en helderziend is, aura’s waarneemt of bijvoorbeeld gedachten kan lezen. Mensen met hooggevoeligheid zullen, als ze ook paranormaal begaafd zijn, hun gaven gemakkelijker en sneller kunnen versterken, net omdat ze zo gevoelig zijn.

Als een kind met hooggevoeligheid ook paranormaal begaafd is

Niet alle mensen met hooggevoeligheid zijn tegelijkertijd ook paranormaal gevoelig. Omdat veel mensen sceptisch staan tegenover zowel hooggevoeligheid als tegenover het paranormaal gevoelig zijn, wordt er over deze gaven niet gemakkelijk gesproken. Voor een kind met hooggevoeligheid dat ook voorspellende dromen heeft of geesten van overledenen waarneemt, kan dit erg beangstigend zijn en frustrerend, zeker wanneer het paranormaal begaafd zijn wordt afgedaan als een gevolg van de hooggevoeligheid en/of de hooggevoeligheid wordt beschouwd als overgevoelig reageren. Hooggevoelige kinderen ‘voelen’ niet alleen meer dan andere kinderen, ze hebben ook vaak veel fantasie en zijn uiterst creatief, wat ertoe kan leiden dat hun spookverhaaltjes onder de noemer ‘te veel fantasie’ geplaatst worden. Toch is het voor kinderen met hooggevoeligheid net erg belangrijk dat er over deze gaven, zowel de hooggevoeligheid als het paranormaal gevoelig zijn, op een normale, begripvolle manier gesproken kan worden. Zowel hooggevoeligheid als paranormale begaafdheid kunnen getest worden. Wanneer u vermoedt dat uw kind hooggevoelig en/of paranormaal begaafd is, contacteer dan een professional die kan uitmaken of dit ook echt zo is. Op die manier zal het kind zich begrepen voelen en weet het dat het serieus genomen wordt, wat voor een kind met hooggevoeligheid extreem belangrijk is.

De gevolgen van hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn, zijn gaven die niet altijd even makkelijk te dragen zijn. Toch moeten ze beide, zowel hooggevoeligheid en het paranormaal gevoelig zijn, bekeken worden als een voordeel en niet als een nadeel. Hooggevoeligheid kan problemen met zich meebrengen, net als het paranormaal begaafd zijn. Iemand met hooggevoeligheid die de eigen gave niet erkent en/of geen rekening houdt met het feit dat hij/zij meer tijd en aandacht nodig heeft voor het verwerken van externe prikkels, kan overbelast raken met alle gevolgen van dien. Met hooggevoeligheid en paranormale begaafdheid moet men leren omgaan, zodat ze gebruikt kunnen worden als een kracht. Wanneer er toch problemen opduiken, kan therapie, coaching en bijvoorbeeld Bachbloesem therapie helpen. Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die vaak goed werken bij en verdragen worden door volwassenen en kinderen met hooggevoeligheid. Ze kennen geen verslavende werking, noch vervelende bijwerkingen. De Bachbloesem mix 77 zal de hooggevoelige persoon o.a. weerbaarder maken voor externe prikkels en zal de extreme gevoeligheid temperen zonder dat deze volledig onderdrukt wordt. Hierdoor zal er geen overprikkeling optreden en zal de hooggevoelige niet snel overbelast raken, zodat hij/zij de eigen hooggevoeligheid en het paranormaal begaafd zijn zonder problemen tot ontwikkeling kan laten komen.

 

Delen
Bach bloesem mix 77: hoogsensitiviteit

Bach bloesem mix 77 helpt om:

  • minder bang te zijn
  • emotionele gevoeligheid te verminderen
  • weerbaarder te worden tegen externe prikkels
  • stress en spanningen weg te nemen
  • durven “nee” te zeggen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 77

Andere artikelen


Hooggevoeligheid en Elaine Aron

Hooggevoeligheid en Elaine Aron

Hooggevoeligheid is een term die voor het eerst gebruikt werd door Elaine Aron. Elaine Aron, zelf iemand met hooggevoeligheid, is een Amerikaanse psychotherapeute en docente psychologie aan de universiteit die sinds 1991 onderzoek doet naar hooggevoeligheid.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief en depressie

Hoogsensitief en depressie

Hoogsensitief zijn en depressie gaan spijtig genoeg wel vaker hand in hand. Wie hoogsensitief is en de eigen noden negeert, zal overbelast raken zodat de kans groter wordt om in een depressie terecht te komen.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief zijn als volwassene

Hoogsensitief zijn als volwassene

Er is wel degelijk een verschil in het hoogsensitief zijn als volwassene of als kind. De verschillen die er echter zijn, hebben doorgaans meer te maken met hoe de buitenwereld het hoogsensitief zijn ervaart.  

Lees het volledig artikel

Hooggevoeligheid en antroposofie

Hooggevoeligheid en antroposofie

Antroposofie is een toevoeging op de reguliere geneeskunde waardoor mensen met hooggevoeligheid en mensen met problemen met hooggevoeligheid op een gepaste manier behandeld kunnen worden.  

Lees het volledig artikel

Een boek over hoogsensitief zijn

Een boek over hoogsensitief zijn

Het eerste boek dat ooit over hoogsensitief zijn geschreven werd is het boek ‘hoogsensitieve personen’ van Elaine Aron. Elaine Aron is een psychotherapeute uit de Verenigde Staten en ze schreef het boek nadat ze lang onderzoek had uitgevoerd naar hoogsensitiviteit.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief of Asperger?

Hoogsensitief of Asperger?

Hoogsensitief zijn en Asperger worden soms met elkaar verward. Deze verwarring ontstaat omdat iemand met Asperger en een hoogsensitief persoon een aantal gemeenschappelijke kenmerken vertonen.  

Lees het volledig artikel

Een zelftest voor HSP

Een zelftest voor HSP

Er zijn meerdere redenen waarom je bij het vermoeden dat iemand een HSP is, een zelftest zou uitvoeren.  

Lees het volledig artikel

HSP en fibromyalgie

HSP en fibromyalgie

HSP en fibromyalgie staan totaal los van elkaar. HSP (hoogsensitief persoon) is een kenmerk van een persoon. Fibromyalgie is een spierziekte.  

Lees het volledig artikel

Hooggevoeligheid en lotgenoten

Hooggevoeligheid en lotgenoten

Bij hooggevoeligheid kan het praten met lotgenoten steun en een luisterend en begrijpend oor bieden. Lotgenoten kunnen ook helpen de eigen hooggevoeligheid vanuit een ander, positiever standpunt te leren bekijken.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief zijn is geen ADD

Hoogsensitief zijn is geen ADD

Hoogsensitief zijn en ADD vertonen overeenkomsten met elkaar, maar er bestaan ook duidelijke verschillen. Toch gebeurt het wel vaker dat een hoogsensitief kind met ADD gediagnosticeerd wordt en bijgevolg ook een ADD behandeling krijgt.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....