Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Het verband tussen hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Er blijkt een verband te bestaan tussen hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn. Dit betekent echter niet dat iemand met hooggevoeligheid automatisch paranormaal begaafd is, maar het lijkt er wel op dat bij mensen met hooggevoeligheid het paranormaal begaafd zijn sneller tot ontwikkeling komt. Hooggevoeligheid betekent dat iemand extreem gevoelig reageert op externe prikkels, zoals geluiden, kleuren en geuren. Iemand met hooggevoeligheid reageert zodanig extreem op prikkels van buitenaf, dat het een ware last kan beteken. Paranormaal begaafd zijn betekent dat iemand bovenzintuiglijke verschijnselen lijkt waar te nemen, verschijnselen die dus niet met de gewone zintuigen waargenomen kunnen worden. Paranormaal gevoelig zijn kan inhouden dat iemand voorspellende dromen heeft, heldervoelend en helderziend is, aura’s waarneemt of bijvoorbeeld gedachten kan lezen. Mensen met hooggevoeligheid zullen, als ze ook paranormaal begaafd zijn, hun gaven gemakkelijker en sneller kunnen versterken, net omdat ze zo gevoelig zijn.

Als een kind met hooggevoeligheid ook paranormaal begaafd is

Niet alle mensen met hooggevoeligheid zijn tegelijkertijd ook paranormaal gevoelig. Omdat veel mensen sceptisch staan tegenover zowel hooggevoeligheid als tegenover het paranormaal gevoelig zijn, wordt er over deze gaven niet gemakkelijk gesproken. Voor een kind met hooggevoeligheid dat ook voorspellende dromen heeft of geesten van overledenen waarneemt, kan dit erg beangstigend zijn en frustrerend, zeker wanneer het paranormaal begaafd zijn wordt afgedaan als een gevolg van de hooggevoeligheid en/of de hooggevoeligheid wordt beschouwd als overgevoelig reageren. Hooggevoelige kinderen ‘voelen’ niet alleen meer dan andere kinderen, ze hebben ook vaak veel fantasie en zijn uiterst creatief, wat ertoe kan leiden dat hun spookverhaaltjes onder de noemer ‘te veel fantasie’ geplaatst worden. Toch is het voor kinderen met hooggevoeligheid net erg belangrijk dat er over deze gaven, zowel de hooggevoeligheid als het paranormaal gevoelig zijn, op een normale, begripvolle manier gesproken kan worden. Zowel hooggevoeligheid als paranormale begaafdheid kunnen getest worden. Wanneer u vermoedt dat uw kind hooggevoelig en/of paranormaal begaafd is, contacteer dan een professional die kan uitmaken of dit ook echt zo is. Op die manier zal het kind zich begrepen voelen en weet het dat het serieus genomen wordt, wat voor een kind met hooggevoeligheid extreem belangrijk is.

De gevolgen van hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn, zijn gaven die niet altijd even makkelijk te dragen zijn. Toch moeten ze beide, zowel hooggevoeligheid en het paranormaal gevoelig zijn, bekeken worden als een voordeel en niet als een nadeel. Hooggevoeligheid kan problemen met zich meebrengen, net als het paranormaal begaafd zijn. Iemand met hooggevoeligheid die de eigen gave niet erkent en/of geen rekening houdt met het feit dat hij/zij meer tijd en aandacht nodig heeft voor het verwerken van externe prikkels, kan overbelast raken met alle gevolgen van dien. Met hooggevoeligheid en paranormale begaafdheid moet men leren omgaan, zodat ze gebruikt kunnen worden als een kracht. Wanneer er toch problemen opduiken, kan therapie, coaching en bijvoorbeeld Bachbloesem therapie helpen. Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die vaak goed werken bij en verdragen worden door volwassenen en kinderen met hooggevoeligheid. Ze kennen geen verslavende werking, noch vervelende bijwerkingen. De Bachbloesem mix 77 zal de hooggevoelige persoon o.a. weerbaarder maken voor externe prikkels en zal de extreme gevoeligheid temperen zonder dat deze volledig onderdrukt wordt. Hierdoor zal er geen overprikkeling optreden en zal de hooggevoelige niet snel overbelast raken, zodat hij/zij de eigen hooggevoeligheid en het paranormaal begaafd zijn zonder problemen tot ontwikkeling kan laten komen.

 

Delen

Andere artikelen


HSP en burnout

HSP en burnout

Het antwoord op de vraag of een HSP (hoogsensitief persoon) ook een burnout kan krijgen, is uiteraard ja. Niemand is van een burnout gevrijwaard en dus zeker ook niet een hoogsensitief persoon.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief in de klas

Hoogsensitief in de klas

Hoogsensitief zijn in de klas kan problemen veroorzaken. Deze problemen hebben echter niets te maken met het intelligentieniveau van het kind. In tegendeel, uit onderzoek blijkt dat een hoogsensitief kind vaak erg slim is.  

Lees het volledig artikel

HSP en pijn

HSP en pijn

Dat een HSP (hoogsensitief persoon) heel wat pijn te verduren heeft, staat als een paal boven water. In haar boek “hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt” slaat Elaine Aron de nagel op de kop.  

Lees het volledig artikel

Therapie voor wie hoogsensitief is

Therapie voor wie hoogsensitief is

Wie hoogsensitief is en op zoek is naar een therapie om te volgen, kan de zoektocht maar beter stop zetten. Hoogsensitief zijn is namelijk geen aandoening of een ziekte. Het gaat om een eigenschap van iemand, en daar kan je dus geen bepaalde therapie voor volgen.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief zijn: een probleem of een gave?

Hoogsensitief zijn: een probleem of een gave?

Heel vaak wordt het hoogsensitief zijn gezien als een probleem. Nochtans gaat het helemaal niet om een ziekte of om een probleem. Hoogsensitief zijn is gewoon een eigenschap van iemand. Helaas kan deze eigenschap soms voor problemen zorgen.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief in een relatie

Hoogsensitief in een relatie

Hoogsensitief zijn in een relatie is, zeker wanneer je een laaggevoelige partner hebt, niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je hoogsensitief bent zal je sneller overrompeld worden door alles wat er rondom je gebeurt, omdat je extreem gevoelig bent voor alle mogelijke externe prikkels.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief zijn en Elaine Aron

Hoogsensitief zijn en Elaine Aron

Hoogsensitief is een term die voor het eerst door Dr. Elaine Aron gebruikt werd in de jaren ’90 van vorige eeuw. Hoogsensitief zijn is dus een relatief nieuw begrip. Elaine Aron is een Amerikaanse psychologe, zelf hoogsensitief, die jarenlang onderzoek deed en nog steeds doet naar hoogsensitiviteit.  

Lees het volledig artikel

Als je baby hoogsensitief is

Als je baby hoogsensitief is

Als je baby hoogsensitief is, dan moet je je als ouder niet meteen zorgen maken. Hoogsensitief zijn betekent niet dat je baby een aandoening of een stoornis heeft. Als je baby hoogsensitief is, dan betekent dit gewoon dat hij/zij veel gevoeliger dan andere baby’s zal reageren op prikkels van buitenaf.  

Lees het volledig artikel

Een HSP begeleiden

Een HSP begeleiden

Een HSP is een hoogsensitief persoon en vaak hebben deze mensen nood aan de juiste manier van begeleiden. Vooral bij kinderen merkt men op dat zij hoogsensitief kunnen zijn.  

Lees het volledig artikel

Als HSP naar een psycholoog

Als HSP naar een psycholoog

Het is zeer de vraag of een psycholoog een HSP (hoogsensitief persoon) afdoende zal kunnen helpen. Eigenlijk is het zo dat er voor een HSP geen eenduidige therapie bestaat.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....