Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Het verband tussen hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Er blijkt een verband te bestaan tussen hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn. Dit betekent echter niet dat iemand met hooggevoeligheid automatisch paranormaal begaafd is, maar het lijkt er wel op dat bij mensen met hooggevoeligheid het paranormaal begaafd zijn sneller tot ontwikkeling komt. Hooggevoeligheid betekent dat iemand extreem gevoelig reageert op externe prikkels, zoals geluiden, kleuren en geuren. Iemand met hooggevoeligheid reageert zodanig extreem op prikkels van buitenaf, dat het een ware last kan beteken. Paranormaal begaafd zijn betekent dat iemand bovenzintuiglijke verschijnselen lijkt waar te nemen, verschijnselen die dus niet met de gewone zintuigen waargenomen kunnen worden. Paranormaal gevoelig zijn kan inhouden dat iemand voorspellende dromen heeft, heldervoelend en helderziend is, aura’s waarneemt of bijvoorbeeld gedachten kan lezen. Mensen met hooggevoeligheid zullen, als ze ook paranormaal begaafd zijn, hun gaven gemakkelijker en sneller kunnen versterken, net omdat ze zo gevoelig zijn.

Als een kind met hooggevoeligheid ook paranormaal begaafd is

Niet alle mensen met hooggevoeligheid zijn tegelijkertijd ook paranormaal gevoelig. Omdat veel mensen sceptisch staan tegenover zowel hooggevoeligheid als tegenover het paranormaal gevoelig zijn, wordt er over deze gaven niet gemakkelijk gesproken. Voor een kind met hooggevoeligheid dat ook voorspellende dromen heeft of geesten van overledenen waarneemt, kan dit erg beangstigend zijn en frustrerend, zeker wanneer het paranormaal begaafd zijn wordt afgedaan als een gevolg van de hooggevoeligheid en/of de hooggevoeligheid wordt beschouwd als overgevoelig reageren. Hooggevoelige kinderen ‘voelen’ niet alleen meer dan andere kinderen, ze hebben ook vaak veel fantasie en zijn uiterst creatief, wat ertoe kan leiden dat hun spookverhaaltjes onder de noemer ‘te veel fantasie’ geplaatst worden. Toch is het voor kinderen met hooggevoeligheid net erg belangrijk dat er over deze gaven, zowel de hooggevoeligheid als het paranormaal gevoelig zijn, op een normale, begripvolle manier gesproken kan worden. Zowel hooggevoeligheid als paranormale begaafdheid kunnen getest worden. Wanneer u vermoedt dat uw kind hooggevoelig en/of paranormaal begaafd is, contacteer dan een professional die kan uitmaken of dit ook echt zo is. Op die manier zal het kind zich begrepen voelen en weet het dat het serieus genomen wordt, wat voor een kind met hooggevoeligheid extreem belangrijk is.

De gevolgen van hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn

Hooggevoeligheid en paranormaal begaafd zijn, zijn gaven die niet altijd even makkelijk te dragen zijn. Toch moeten ze beide, zowel hooggevoeligheid en het paranormaal gevoelig zijn, bekeken worden als een voordeel en niet als een nadeel. Hooggevoeligheid kan problemen met zich meebrengen, net als het paranormaal begaafd zijn. Iemand met hooggevoeligheid die de eigen gave niet erkent en/of geen rekening houdt met het feit dat hij/zij meer tijd en aandacht nodig heeft voor het verwerken van externe prikkels, kan overbelast raken met alle gevolgen van dien. Met hooggevoeligheid en paranormale begaafdheid moet men leren omgaan, zodat ze gebruikt kunnen worden als een kracht. Wanneer er toch problemen opduiken, kan therapie, coaching en bijvoorbeeld Bachbloesem therapie helpen. Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die vaak goed werken bij en verdragen worden door volwassenen en kinderen met hooggevoeligheid. Ze kennen geen verslavende werking, noch vervelende bijwerkingen. De Bachbloesem mix 77 zal de hooggevoelige persoon o.a. weerbaarder maken voor externe prikkels en zal de extreme gevoeligheid temperen zonder dat deze volledig onderdrukt wordt. Hierdoor zal er geen overprikkeling optreden en zal de hooggevoelige niet snel overbelast raken, zodat hij/zij de eigen hooggevoeligheid en het paranormaal begaafd zijn zonder problemen tot ontwikkeling kan laten komen.

 

Delen

Andere artikelen


De symptomen van HSP

De symptomen van HSP

Als men een lijst met symptomen van een HSP (hoogsensitief persoon) wilt opstellen, dan wordt dit wel een hele lange lijst. Geen twee HSP-ers zijn gelijk aan elkaar.  

Lees het volledig artikel

Hooggevoeligheid als uitdaging

Hooggevoeligheid als uitdaging

Hooggevoeligheid als uitdaging is het eerste boek van schrijfster en levenskunstenaar Marian van den Beuken.  

Lees het volledig artikel

Een zelftest voor HSP

Een zelftest voor HSP

Er zijn meerdere redenen waarom je bij het vermoeden dat iemand een HSP is, een zelftest zou uitvoeren.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief in de klas

Hoogsensitief in de klas

Hoogsensitief zijn in de klas kan problemen veroorzaken. Deze problemen hebben echter niets te maken met het intelligentieniveau van het kind. In tegendeel, uit onderzoek blijkt dat een hoogsensitief kind vaak erg slim is.  

Lees het volledig artikel

Begeleiding als je hoogsensitief bent

Begeleiding als je hoogsensitief bent

Begeleiding kiezen als je hoogsensitief bent is mogelijk en voor sommige mensen ook nodig. Hoogsensitief zijn behoeft niet noodzakelijk begeleiding. Hoogsensitief zijn is namelijk geen stoornis, noch een ziekte, maar gewoon een karaktereigenschap  

Lees het volledig artikel

Liefde als je hoogsensitief bent

Liefde als je hoogsensitief bent

Als je hoogsensitief bent zal je zoektocht naar de ware liefde niet zonder slag of stoot verlopen. Dat geldt natuurlijk ook vaak voor laaggevoelige mensen, maar dan wel in mindere mate.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief zijn in de liefde

Hoogsensitief zijn in de liefde

Hoogsensitief zijn kan problemen in de liefde veroorzaken. Het zou handig zijn mochten hoogsensitieve personen steeds verliefd worden op elkaar, maar in de realiteit gebeurt dit niet vaak natuurlijk.  

Lees het volledig artikel

Hoogsensitief of Asperger?

Hoogsensitief of Asperger?

Hoogsensitief zijn en Asperger worden soms met elkaar verward. Deze verwarring ontstaat omdat iemand met Asperger en een hoogsensitief persoon een aantal gemeenschappelijke kenmerken vertonen.  

Lees het volledig artikel

Een HSP baby

Een HSP baby

HSP is de afkorting van hoogsensitief persoon. Het kan hierbij zowel over een volwassene gaan als over een baby. Gevoeligheid is een eigenschap van de rechtse hersenhelft.  

Lees het volledig artikel

tips voor wie hoogsensitief is

tips voor wie hoogsensitief is

Mensen die hoogsensitief zijn worden ook wel HSP-ers genoemd. Dat is de afkorting voor hoogsensitief persoon. Deze mensen zijn hooggevoelig.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....