Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hulp zoeken om te stoppen met roken

Stoppen met roken: met of zonder hulp?

Stoppen met roken zonder hulp, is zeer zwaar om niet te zeggen zo goed als onmogelijk. Eerst en vooral moet je zelf willen stoppen met roken en mag deze beslissing niet iets zijn dat van buitenaf komt. Als je voldoende intrinsiek (vanuit jezelf) gemotiveerd bent, dan kan je eventueel stoppen met roken zonder extra hulp. Toch blijkt dat het merendeel van de mensen hulp van buitenaf best wel kunnen gebruiken. De bedoeling van hulp om te stoppen met roken, is vooral om de afkickverschijnselen minder zwaar te maken.

Hulp om te stoppen met roken: op welke manier?

Er bestaan een waslijst aan middelen die hulp bieden aan mensen die willen stoppen met roken. Zo zijn er vormen van therapie zoals yoga en hypnose. Maar net zo goed bestaan er middelen die de roker een afkeer doen krijgen van nicotine. Vooral bij de homeopathie gaat men hier van uit. Met acupunctuur vergroot men de wilskracht om te stoppen met roken.
Hulpmiddelen zijn er voornamelijk op gericht om zich meer gewapend te voelen tegen de ontwenningsverschijnselen. Het zijn ten slotte deze die het stoppen moeilijk maken.
Waar veel mensen gebruik van maken, zijn nicotinevervangers. Hiermee went je lichaam op een geleidelijke manier aan een leven zonder nicotine. Deze nicotinevervangers zijn verkrijgbaar in de vorm van kauwgom, pleisters of sprays. Het is wel aan te raden om deze nicotinevervangers in samenspraak met je arts te gebruiken. Vooral bij zwangere vrouwen zou dit nogal eens problemen kunnen opleveren.
Om zich sterker te voelen tegen de ontwenningsverschijnselen, kan men ook beroep doen op Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die compleet veilig zijn om te gebruiken. Zij geven geen bijwerkingen en zijn zeker niet verslavend. Een speciaal samengestelde mix van Bachbloesems, Bachbloesem mix 58, zorgt er voor dat op een ontspannen manier van je verslaving zal af geraken. Men gaat kalmer blijven door zich niet in de kleinste zaken op te winden. Het vertrouwen in jezelf wordt groter waardoor je eveneens minder neiging zal hebben om vervangende zaken te gaan gebruiken.

Hulp om te stoppen met roken: enkele tips

Een aantal eenvoudige tips kunnen ook een hulp bieden om te stoppen met roken.

  • Probeer te stoppen in een periode waarin je niet al te veel spanningen en stress hebt.
  • Zet de positieve effecten van niet te roken op papier en bekijk dit regelmatig.
  • Vermijd plaatsen waar veel gerookt wordt.
  • Zorg ervoor dat er geen rookproducten meer in huis zijn. Probeer ook de asbakken die aan het roken doen herinneren weg te stoppen.
  • Blijf niet aan tafel zitten na het eten. Dit is steeds een verleidelijk moment om te beginnen roken. Ga zo vlug mogelijk iets anders doen, zoals je tanden gaan poetsen bijvoorbeeld.
Delen

Andere artikelen


Afkickverschijnselen bij het stoppen met roken

Afkickverschijnselen bij het stoppen met roken

Dat roken ongezond is en dat het beter is om er mee te stoppen, is voor iedereen duidelijk maar de afkickverschijnselen komen steeds roet in het eten gooien.

Lees het volledig artikel

Acupunctuur om te stoppen met roken

Acupunctuur om te stoppen met roken

Zelf stoppen met roken of met acupunctuur? Eigenlijk wilt het grootste deel van de rokers vandaag nog stoppen met roken, al dan niet met acupunctuur.  De reden waarom zo weinig rokers effectief...

Lees het volledig artikel

Lasertherapie om te stoppen met roken

Lasertherapie om te stoppen met roken

Wat is lasertherapie om te stoppen met roken? Lasertherapie wordt soms gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken. Het is afgeleid van acupunctuur en wordt daarom ook soms

Lees het volledig artikel

Een forum over stoppen met roken: wat leer je er van?

Een forum over stoppen met roken: wat leer je er van?

Waarom een forum over stoppen met roken? Op internet bots je regelmatig op een forum met reacties over het stoppen met roken. Zo’n forum is best nuttig om steun te zoeken.

Lees het volledig artikel

Wat zijn de gevolgen van stoppen met roken?

Wat zijn de gevolgen van stoppen met roken?

De gevolgen van stoppen met roken: ontwenning. Omdat roken verslavend werkt, is het logisch dat je ontwenningsverschijnselen vertoont als gevolg van stoppen met roken.

Lees het volledig artikel

Ga je verdikken als je wilt stoppen met roken?

Ga je verdikken als je wilt stoppen met roken?

Verdikken en stoppen met roken: wat hebben die twee met elkaar te maken? Men merkt heel vaak dat iemand die wilt stoppen met roken plots wat zal verdikken. Dat is niet eens zo gek en er is een perfecte verklaring voor. Nicotine zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt en minder zin hebt om te eten.

Lees het volledig artikel

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Waarom stoppen met roken? Er zijn uiteraard heel wat redenen om te stoppen met roken. Stoppen met roken is zeker niet gemakkelijk; maar als je de voordelen bekijkt, dan zou de...

Lees het volledig artikel

Stoppen met roken: de voordelen

De voordelen van stoppen met roken

Stoppen met roken: niets dan voordelen

 
Wie overweegt om te stoppen met roken, beseft doorgaans maar al te goed welke voordelen dat met zich mee brengt. Op momenten dat het moeilijker wordt, is het goed om deze voordelen eens te overlopen.  Lees het volledig artikel

Zyban: een medicijn om te stoppen met roken

Een medicijn om te stoppen met roken

Ben je op zoek naar een medicijn om te stoppen met roken? Sinds 1997 bestaat er een populair medicijn om te stoppen met roken. Lees er hier meer over.

Lees het volledig artikel

Nicotinepleisters om te stoppen met roken

Nicotinepleisters om te stoppen met roken

Wat zijn nicotinepleisters? Nicotinepleisters zijn pleisters die je op je lichaam kleeft en die een dosis nicotine afgeven in het bloed. Deze worden gebruikt om de behoefte aan ...

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....