Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Hulp zoeken om te stoppen met roken

Stoppen met roken: met of zonder hulp?

Stoppen met roken zonder hulp, is zeer zwaar om niet te zeggen zo goed als onmogelijk. Eerst en vooral moet je zelf willen stoppen met roken en mag deze beslissing niet iets zijn dat van buitenaf komt. Als je voldoende intrinsiek (vanuit jezelf) gemotiveerd bent, dan kan je eventueel stoppen met roken zonder extra hulp. Toch blijkt dat het merendeel van de mensen hulp van buitenaf best wel kunnen gebruiken. De bedoeling van hulp om te stoppen met roken, is vooral om de afkickverschijnselen minder zwaar te maken.

Hulp om te stoppen met roken: op welke manier?

Er bestaan een waslijst aan middelen die hulp bieden aan mensen die willen stoppen met roken. Zo zijn er vormen van therapie zoals yoga en hypnose. Maar net zo goed bestaan er middelen die de roker een afkeer doen krijgen van nicotine. Vooral bij de homeopathie gaat men hier van uit. Met acupunctuur vergroot men de wilskracht om te stoppen met roken.
Hulpmiddelen zijn er voornamelijk op gericht om zich meer gewapend te voelen tegen de ontwenningsverschijnselen. Het zijn ten slotte deze die het stoppen moeilijk maken.
Waar veel mensen gebruik van maken, zijn nicotinevervangers. Hiermee went je lichaam op een geleidelijke manier aan een leven zonder nicotine. Deze nicotinevervangers zijn verkrijgbaar in de vorm van kauwgom, pleisters of sprays. Het is wel aan te raden om deze nicotinevervangers in samenspraak met je arts te gebruiken. Vooral bij zwangere vrouwen zou dit nogal eens problemen kunnen opleveren.
Om zich sterker te voelen tegen de ontwenningsverschijnselen, kan men ook beroep doen op Bachbloesems. Dit zijn natuurlijke producten die compleet veilig zijn om te gebruiken. Zij geven geen bijwerkingen en zijn zeker niet verslavend. Een speciaal samengestelde mix van Bachbloesems, Bachbloesem mix 58, zorgt er voor dat op een ontspannen manier van je verslaving zal af geraken. Men gaat kalmer blijven door zich niet in de kleinste zaken op te winden. Het vertrouwen in jezelf wordt groter waardoor je eveneens minder neiging zal hebben om vervangende zaken te gaan gebruiken.

Hulp om te stoppen met roken: enkele tips

Een aantal eenvoudige tips kunnen ook een hulp bieden om te stoppen met roken.

  • Probeer te stoppen in een periode waarin je niet al te veel spanningen en stress hebt.
  • Zet de positieve effecten van niet te roken op papier en bekijk dit regelmatig.
  • Vermijd plaatsen waar veel gerookt wordt.
  • Zorg ervoor dat er geen rookproducten meer in huis zijn. Probeer ook de asbakken die aan het roken doen herinneren weg te stoppen.
  • Blijf niet aan tafel zitten na het eten. Dit is steeds een verleidelijk moment om te beginnen roken. Ga zo vlug mogelijk iets anders doen, zoals je tanden gaan poetsen bijvoorbeeld.
Delen

Andere artikelen


Zyban: een medicijn om te stoppen met roken

Een medicijn om te stoppen met roken

Ben je op zoek naar een medicijn om te stoppen met roken? Sinds 1997 bestaat er een populair medicijn om te stoppen met roken. Lees er hier meer over.

Lees het volledig artikel

Welke klachten heb je als je wilt stoppen met roken?

Welke klachten ondervind je als je wilt stoppen met roken?

Klachten als je wilt stoppen met roken: een goed teken! Eigenlijk is het positief als je klachten krijgt op het moment dat je wilt stoppen met roken.  Dit is het signaal dat uw lichaam bezig is met zich te zuiveren van de nicotine.  

Lees het volledig artikel

Over stoppen met roken en afvallen

Over stoppen met roken en afvallen

Ik wil niet stoppen met roken, want ik wil afvallen. Voor het merendeel van de mensen gaat stoppen met roken gepaard met een toename in het gewicht; toch kan het ook zijn dat je...

Lees het volledig artikel

Hoe te stoppen met roken

Hoe te stoppen met roken

Hoe te stoppen met roken: een overzicht. Stoppen met roken is heden ten dage een veelbesproken onderwerp. Echter, het bespreken blijkt veel makkelijker dan het effectief te doen

Lees het volledig artikel

Gestopt met roken… wat nu?

Gestopt met roken… wat nu?

Als iemand gestopt is met roken, dan is de grootste reden meestal de gezondheid natuurlijk. Dat roken een nefaste invloed heeft op de gezondheid is al langer gekend.

Lees het volledig artikel

De methode van Carr om te stoppen met roken

De methode van Carr om te stoppen met roken

Allen Carr, een fenomeen op het gebied van stoppen met roken. Allen Carr was een accountant die al heel wat middeltjes had geprobeerd om te stoppen met roken. Al 30 jaar lang was deze Engelsman een echte kettingroker.

Lees het volledig artikel

Hoe kan je stoppen met roken?

Hoe kan je stoppen met roken?

Eén van de redenen hoe het komt dat stoppen met roken vaak mislukt, is omdat de persoon die stopt met roken dat eigenlijk niet zelf wilt.

Lees het volledig artikel

Hypnose om te stoppen met roken

Hypnose om te stoppen met roken

Hypnose wordt soms als middel gebruikt om het stoppen met roken te vergemakkelijken. Voor de ene persoon is dit een reden om de wenkbrauwen te fronsen, andere personen zijn vol lof over deze manier van werken.

Lees het volledig artikel

Bijverschijnselen van stoppen met roken

Bijverschijnselen van stoppen met roken

Wie wilt stoppen met roken, wordt hoe dan ook met een waslijst aan vervelende bijverschijnselen geconfronteerd.

Lees het volledig artikel

Hulpmiddelen stoppen met roken

Hulpmiddelen stoppen met roken

Hulpmiddelen bij het stoppen met roken. Stoppen met roken is geen eenvoudig iets – daarom kunnen mensen die het willen rekenen op talloze hulpmiddelen. Deze zijn te vinden in de apotheek, op het...

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....