Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Meer info

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen
Bach bloesem Mix 47: Vermoeidheid

Bach bloesem mix 47 helpt om:

  • meer energie te hebben
  • je draagkracht te verhogen
  • stressbestendiger te zijn
  • minder te piekeren
  • beter te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 47

Andere artikelen


Help, mijn vermoeidheid gaat niet over!

Help, mijn vermoeidheid gaat niet over!

Als je vermoeidheid niet over gaat, kan dit een indicatie zijn dat er emotioneel of fysiek iets verkeerd gaat. Doordat vermoeidheid een zeer veelvoorkomend probleem is, wordt het symptoom jammer genoeg niet altijd serieus genomen.  

Lees het volledig artikel

Ernstige vermoeidheid

Ernstige vermoeidheid

Een klacht die vrij veel voorkomt in onze drukke maatschappij is ernstige vermoeidheid. Hoewel deze klacht zeer aanwezig is, is het niet altijd even gemakkelijk om met ernstige vermoeidheid om te gaan. De onderliggende oorzaken van ernstige vermoeidheid zijn namelijk zeer divers, waardoor het moeilijk is voor een arts om de ernst van dergelijke vermoeidheid in te schatten.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en rugpijn?

Vermoeidheid en rugpijn?

Wanneer symptomen zoals vermoeidheid en rugpijn samen optreden, kan dit een teken zijn van een onderliggende aandoening. In dit geval is het belangrijk je zo snel mogelijk door een huisarts te laten controleren.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid wanneer je ongesteld bent?

Vermoeidheid wanneer je ongesteld bent?

Vermoeidheid wanneer je ongesteld bent, is zeker geen vreemd symptoom. Vele vrouwen krijgen tijdens hun menstruatie last van vermoeidheid en bijhorende symptomen zoals krampen, hoofdpijn en duizeligheid.  

Lees het volledig artikel

De relatie tussen vermoeidheid en alcohol

De relatie tussen vermoeidheid en alcohol

Mensen die frequent gebruik maken van alcohol, kampen vaak met vermoeidheid. Er is dus duidelijk een relatie tussen het gebruik van alcohol en vermoeidheid. Natuurlijk kan een glas alcohol niet kwaad, maar dit verandert echter wanneer er teveel gebruik wordt gemaakt van alcohol.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en de schildklier

Vermoeidheid en de schildklier

Een slecht werkende schildklier veroorzaakt heel wat problemen in het lichaam, dus ook symptomen zoals vermoeidheid. Vermoeidheid komt vooral voor bij een schildklier met een verminderde werking.  

Lees het volledig artikel

vermoeidheid en hooikoorts

Vermoeidheid bij hooikoorts

De rol van vermoeidheid bij hooikoorts kan enigszins worden verklaard door de aard van dit probleem, namelijk de allergie. Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem van ons lichaam. Wanneer er bepaalde stoffen in ons lichaam terechtkomen die ons lichaam niet herkent of als schadelijk ziet, gaat ons lichaam deze stoffen bevechten.  

Lees het volledig artikel

Gapen bij vermoeidheid

Gapen bij vermoeidheid

Gapen is een normaal symptoom wanneer je last hebt van vermoeidheid. Toch kan het gebeuren dat je teveel gaat gapen, en in dit geval is er fysiek of emotioneel iets mis.

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door de ziekte van Lyme

Vermoeidheid door de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme kan vermoeidheid als symptoom hebben. Deze ziekte is een gevolg van een tekenbeeet.  

Lees het volledig artikel

Omgaan met vermoeidheid

Omgaan met vermoeidheid

Omgaan met vermoeidheid is vaak niet evident. Dit komt doordat vermoeidheid heel wat verschillende oorzaken kan hebben. Vermoeidheid kan optreden door een onderliggende aandoening of gewoon door een ongezond slaappatroon.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....