Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Wat betekenen symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid?

Symptomen zoals vermoeidheid en een bloedneus die samen voorkomen, moeten serieus worden genomen! Er kan namelijk sprake zijn van een ernstig onderliggend probleem, dus daarom is het aangeraden zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts. Hier volgt alvast een overzicht van de aandoeningen die horen bij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door anemie

Anemie of bloedarmoede is de eerste aandoening waarbij symptomen zoals een bloedneus en vermoeidheid voorkomen. Bloedarmoede wordt veroorzaakt door een tekort aan rode bloedcellen of een te laag gehalte aan hemoglobine in het bloed. Hemoglobine staat in voor het transport van zuurstof naar verschillende delen van het lichaam, een tekort aan hemoglobine kan daarom verschillende klinische gevolgen hebben zoals een bloedneus of vermoeidheid.

De behandeling van anemie is afhankelijk van de ernst van de anemie en de oorzaak. Op basis hiervan wordt kan gebruikt worden van een aanvulling met ijzer, bloedtransfusies, zuurstof of andere stimulerende stoffen. Wanneer anemie naar behoren wordt behandeld, heb je niet langer last van een vervelende bloedneus of bijhorende vermoeidheid.

Bloedneus en vermoeidheid door thrombocytopenie

Vermoeidheid en bloedneus?

Thrombocytopenie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een bloedneus, vermoeidheid, onverklaarbare blauwe plekken en bloedend tandvlees. De aandoening wordt veroorzaakt door een te laag aantal bloedplaatjes in het bloed. Het normale gehalte bloedplaatjes bedraagt tussen de 150,000 en 450,000 bloedplaatjes per microliter bloed. Er wordt meestal gesproken van thrombocytopenie bij een aantal van 50,000 bloedplaatjes per microliter bloed.

Net zoals bij anemie is de behandeling van thrombocytopenie afhankelijk van de ernst van het tekort. Als behandeling kan er gebruik worden gemaakt van medicatie die het aantal bloedplaatjes terug doet toenemen. Ook kan men gebruik maken van een stof die de bloedplaatjes productie in het beenmerg gaat stimuleren. Bij extreme gevallen wordt er gebruik gemaakt van een transfusie om de bloedplaatjes in het bloed drastisch te doen toenemen. Het goed behandelen van thrombocytopenie zorgt voor afname van vermoeidheid en het verdwijnen van de bloedneus.

Bloedneus en vermoeidheid door en te hoge bloeddruk

De meest voorkomende oorzaak van een bloedneus en vermoeidheid, is een te hoge bloeddruk. In deze drukke maatschappij is een te hoge bloeddruk namelijk een zeer vaak voorkomende aandoening. Gelukkig kan er vandaag heel veel worden gedaan aan een te hoge bloeddruk, maar zal je zelf ook wat inspanning moeten leveren.

Een te hoge bloeddruk verhoogt ook de kans op hart en vaatziekten. Het is daarom zeer belangrijk je bloeddruk op een normaal peil te houden. Er wordt gesproken van een te hoge bloeddruk bij waarden hoger dan 140/90 mm Hg.

Om een hoge bloeddruk te behandelen wordt bijna altijd gebruik gemaakt van medicatie om de bloeddruk opnieuw te verlagen. Ook vermijd je beter stress en het gebruik van zout. Indien je kampt met een overgewicht is een dieet vaak noodzakelijk. Dit natuurlijk in samenspraak met je huisarts.

Indien de hoge bloeddruk goed wordt behandeld en je een gezonde levenswijze blijft hanteren, zal de vermoeidheid en de bloedneus in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen.

Delen

Andere artikelen


Test voor chronische vermoeidheid?

Test voor chronische vermoeidheid?

Velen vragen zich af wat een test voor chronische vermoeidheid precies inhoudt. Wat allereerst moet worden vermeld, is dat chronische vermoeidheid niet door één enkele test kan worden vastgesteld.  

Lees het volledig artikel

Middelen tegen vermoeidheid

Middelen tegen vermoeidheid

De meest populaire middelen tegen vermoeidheid is momenteel de Bachbloesem remedie. Met behulp van de Bachbloesem remedie kan je heel veel doen tegen vermoeidheid. Vooral op het gebied van mentale vermoeidheid is de Bachbloesem remedie één van de meest populaire middelen tegen vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door droge ogen

Vermoeidheid door droge ogen

Vermoeidheid kan ook worden veroorzaakt door droge ogen. Droge ogen komen zeer vaak voor en zijn ook relatief gemakkelijk te behandelen. Er zijn ook verschillende elementen die droge ogen kunnen veroorzaken en bijgevolg bijdragen aan vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door herpes

Vermoeidheid door herpes

Veel mensen die last hebben van herpes, krijgen ook te maken met vermoeidheid. Aanvallen van herpes kunnen ook worden uitgelokt door verschillende factoren.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid behandelen bij de osteopaat?

Vermoeidheid behandelen bij de osteopaat?

Je kunt tegenwoordig ook met vermoeidheid terecht bij de osteopaat. Vele mensen weten echter niet met welk soort vermoeidheidsklachten ze naar een osteopaat kunnen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid in het voorjaar

Vermoeidheid in het voorjaar

Vermoeidheid in het voorjaar is iets wat regelmatig voorkomt. Je hebt een tekort aan energie, je bent die lange koude winter helemaal moe en je verlangt naar zonneschijn.  

Lees het volledig artikel

Welke aandoeningen veroorzaken vermoeidheid en een futloos gevoel?

Welke aandoeningen veroorzaken vermoeidheid en een futloos gevoel?

Allereerst moet er vermeldt worden dat vermoeidheid en een futloos gevoel meer oorzaken kunnen hebben dan dat er hier worden weergegeven. De oorzaken die hier worden genoemd zijn de meest voorkomende aandoeningen die gekenmerkt worden door vermoeidheid en een futloos gevoel.  

Lees het volledig artikel

De invloed van vermoeidheid op het geheugen

De invloed van vermoeidheid op het geheugen

Het is zeker geen geheim dat vermoeidheid een negatief effect heeft op het geheugen en alle samengaande processen. Vermoeidheid kan er namelijk voor zorgen dat het transport van informatie in de hersenen niet goed verloopt.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens je maandstonden

Vermoeidheid tijdens je maandstonden

Het is zeker geen nieuw fenomeen, vermoeidheid tijdens je maandstonden. Vele vrouwen krijgen met dergelijke symptomen te kampen en deze kunnen zelfs zo intens worden dat je zelfs moeite hebt om ’s morgens je bed uit te komen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij ADHD

Vermoeidheid bij ADHD

Er is meer dan één oorzaak waarom vermoeidheid bij ADHD kan gaan optreden. De symptomen van ADHD staan hierbij zeer nauw in relatie met de vermoeidheid zelf. De symptomen doen zich meer voor bij volwassenen dan kinderen, maar ook bij kinderen kunnen dergelijke symptomen gaan optreden.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....