Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Vuurwerkangst en angst voor luid lawaai bij honden

Is je hond bang van vuurwerk

Nu de nachten vroeger beginnen, hebben wij als mensen de neiging om de feesten en hoogdagen te vieren met vuur, licht en lawaai. Terwijl dit ons een warm en gezellig gevoel heeft, en onze voorouders dit gebruikten om de demonen in het duister weg te houden, kan het heel lastig zijn voor onze viervoeters. Honden zijn vooral gevoelig voor angst gedurende het vuurwerkseizoen.

Halloween, met de passage langs de voordeur, roepen en feesten. Kerstmis en nieuwjaar, ook met vuurwerk en kampvuren, zijn de luidruchtigste en meest verontrustende momenten van het jaar voor honden. Als een hondenbaasje moet je vooruit plannen om de hoeveelheid mentale en emotionele stress en het trauma waar je hond onder te lijden heeft, te beperken. Een bange hond kan een gevaarlijke of onvoorspelbare hond zijn, dus het is van vitaal belang om zijn noden in acht te houden.

Snelle tips om je hond zijn angsten in toom te houden tijdens het seizoen

  • Bereid je voor op de nacht door een vroege wandeling te maken met je hond, zodat hij veilig binnen is voor het lawaai of het vuurwerk begint.
  • Bereid je hond voor op het lawaai voor een bepaald evenement. Je kan cd’s kopen die je huisdieren geleidelijk aan laten wennen aan onverwachte en storende geluiden die ze kunnen horen. Gebruik deze techniek NIET als je hond een fobie heeft voor lawaai. Als je hond slecht reageert op een cd, zet die dan af.
  • Creëer een veilige haven voor je hond, een hok dat ze kunnen gebruiken om zich terug te trekken. Het moet comfortabel zijn. Een mand met wat lakens, en misschien wat van je oude kledij (die naar jou ruikt). Sta je hond toe zich terug te trekken naar deze ruimte als hij of zij zich bang voelt. De ruimte waar het hok zich in bevindt zou rustig en stil moeten zijn – met de ramen gesloten en de gordijnen dicht. Sluit je hond niet op in zijn bench of in de ruimte. Ze moeten vrij zijn om te gaan waar ze zich het meest op hun gemak voelen, zelfs onder de meubels.
  • Leid je hond af door de tv of de radio aan te leggen, misschien iets luider dan anders.
  • Gedraag jezelf normaal. Je hond zal je humeur oppikken, dus wees blij en welgezind en zit niet in met wat er buiten gaande is. Beloon je hond als die rustig kan blijven.
  • Hang buiten een vriendelijke boodschap waarin je uitlegt dat mensen niet mogen aanbellen.
  • Verzeker jezelf ervan dat je hond zijn halsband om heeft, met een kenteken. Je hond moet ook gechipt zijn.
  • Houd je hond niet in de tuin tijdens vuurwerk, en bind je hond ook nergens vast.

Bach bloesem mix 100: Hond bang van vuurwerk

Als jij en je hond nog wat extra hulp kunnen gebruiken tijdens het festiviteitenseizoen, dan kan Bach bloesem mix 100 je helpen. Deze Bach bloesemmix is speciaal ontwikkeld om honden die schrik hebben van luid lawaai te helpen, zoals bij explosies, vuurwerk. Bach bloesem mix 100 zal je hond helpen zich zelfverzekerder te voelen zodat hij minder de behoefte voelt om ergens te schuilen, minder waarschijnlijk zal gaan blaffen, huilen of overmatig gaan janken. Je hond zal ook minder snel een ‘ongelukje’ hebben door bang te zijn.

De normale dosis Bach bloesem mix 100 is 6 x 4 druppels gespreid over de hele dag, met extra druppels als je hond verontrust is. In gevallen waarin je hond heel erg ontdaan is (bijvoorbeeld op oudejaarsavond, wanneer er veel luide knallen zijn) kan je je hond de druppels elke vijf minuten geven. De druppels kunnen bij voedsel of drinken gevoegd worden, of kunnen op een snoepje gedaan worden. Ze kunnen zelfs op de snoet gewreven worden. Met één flesje doe je een maand, en je zou binnen enkele dagen of weken resultaten moeten zien. Een driemaandelijkse kuur zal je helpen de overgang van oud naar nieuw te doorstaan.

Voor optimale resultaten raden we aan enkele weken op voorhand te starten. Dat betekent niet dat het geen zin heeft om wat later te starten.

Bach bloesems zijn 100% veilig voor je hond

Als een dierenliefhebber, is er geen twijfel aan dat je het beste wil voor je hond zonder hem nog bijkomstige verontrustingen te geven, of medicatie te geven die misschien nog bijwerkingen hebben. Sommige behandelingen kunnen je hond verdoven of je hond duizelig of ziek doen voelen. Als je een natuurlijke remedie verkiest, dan zijn Bach bloesems het middel voor jou. Er zijn geen bijwerkingen, je hond kan niet verslaafd worden, en je zal je hond noch mentaal noch fysiek schaden.

Voor meer info over Bach bloesems, aarzel niet contact op te nemen.

 

 

Delen

Andere artikelen


Help! Mijn hond plast in huis

Help! Mijn hond plast in huis

Bij de opvoeding van je hond hoort ook de zindelijkheid. Heb jij een puppy die in huis plast of plast je volwassen hond in huis? Lees hier wat de oorzaken kunnen zijn en welke tips je zou kunnen toepassen zodat je hond niet meer in huis plast.

Lees het volledig artikel

hond bang van luid lawaai

Hoe omgaan met een hond die bang is voor lawaai

Is je hond bang van luid lawaai? Haat je hond vuurwerk, storm of het verkeer? Lees onze tips om je hond z’n angst voor luid lawaai te behandelen.

Lees het volledig artikel

Hebben honden emoties?

Hebben honden emoties?

Dat honden emoties hebben, hoef je niet uit te leggen aan baasjes van honden. Lees welke emoties bij honden kunnen optreden en hoe je er mee omgaat.

Lees het volledig artikel

Verlatingsangst bij je hond?

Verlatingsangst bij je hond?

Verlatingsangst bij honden. Het komt bijna bij ieder ras voor. Wat kan je doen aan de verlatingsangst van je hond? En hoe kan je zien of je hond verlatingsangst heeft? In dit artikel gaan we iets dieper in op de symptomen van verlatingsangst bij je hond en hoe je verlatingsangst bij honden kan afleren. Gratis advies!

Lees het volledig artikel

Homeopathie voor honden: een goed alternatief

Homeopathie voor honden: een goed alternatief

Homeopathie voor honden wordt vaker gebruikt. De levenskracht staat centraal en het stimuleert het zelf-herstellend vermogen van de hond. Wil je meer informatie over homeopathie voor honden? Klik dan hier om het volledige artikel te lezen.

Lees het volledig artikel

Waarom Bach Bloesems voor honden gebruiken?

Bach bloesems voor honden

Bach bloesems kunnen perfect toegediend worden aan honden. Net zoals de mens kan ook de hond geplaagd worden door emotionele problemen. Emotionele problemen bij honden kunnen ontstaan doordat zij bijvoorbeeld herplaatst worden.

Lees het volledig artikel

Stress bij honden

Stress bij honden

Honden kunnen, net zoals mensen, problemen krijgen met stress. Ook bij honden (en bij de meeste dieren trouwens) is stress een overlevingsmechanisme dat er voor zorgt dat het dier in een gevaarlijke situatie adequaat kan reageren.

Lees het volledig artikel

Hond verlatingsangst

Een hond met verlatingsangst

Een hond kan zeker verlatingsangst hebben. Dit is niet eens zo abnormaal, want uiteindelijk zijn honden van nature uit dieren die in een roedel leven.

Lees het volledig artikel

Een puppy met verlatingsangst?

Verlatingsangst bij een puppy

Uiteraard kan een puppy last hebben van verlatingsangst. Beeldt u zich maar eventjes in: je wordt weggehaald van je moeder, je broers en zusjes.

Lees het volledig artikel

Tips voor een autoreis met je hond

Tips voor een autoreis met je hond

Ga je op reis en is je hond deel van je gezin? Neem hem dan mee! Lees onze 11 hulpvolle tips om je hond mee te nemen op reis in de auto.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....