Trichotillomanie: wij bieden een succesvolle behandeling!

Trichotillomanie: wij bieden een succesvolle behandeling!

De behandeling van trichotillomanie

Trichotillomanie is een dwangneurose tot haaruittrekken en kan nu met een Bachbloesem behandeling succesvol onder controle worden gebracht. 

 

Behandeling van trichotillomanie

De behandeling van trichotillomanie bestond soms uit medicijnen. Zeker wanneer deze aandoening gepaard ging met een depressie. Medicijnen, zoals antidepressiva en antipsychotica, zijn weinig succesvol gebleken. Zij creeeren weliswaar een minder depressief gevoel maar bij spanningen veranderen zij niet het obsessieve, compulsieve gedrag dat haaruittrekken karakteriseert.

Gedragstherapie lijkt nog het meeste effect te hebben. Gedragstherapie laat echter vaak – en ook bij trichotillomanie – een terugval in obsessief, impulsief gedrag zien en werkt dus niet op de lange termijn.

Bachbloesems zijn wel succesvol gebleken waar het gaat om de behandeling van trichotillomanie. Sindskort is er een succesvol natuurlijke remedie ontwikkeld: een Bachbloesem mix op maat slaat goed aan bij personen met trichotillomanie. Dit leggen wij graag nader uit.

 

Therapie bij trichotillomanie

Een relatief succesvolle behandeling van trichotillomanie is ‘habit reversal traing.’ Gewoonteomkeer training maakt de persoon zich van de neiging tot haaruittrekken bewust. Nauwgezet wordt door de persoon zelf opgetekend hoe vaak haren worden uitgetrokken en ook in welke situaties?

Bij deze behandeling worden bepaalde strategieën aangeleerd zodat je beter met de impulsen om kunt gaan. Wanneer de persoon bijvoorbeeld vaak haren uittrekt tijdens autorijden, moet hij of zij heel bewust met twee handen aan het stuur gaan rijden. 

Een andere manier om de impulsen tot haaruittrekken tegen te gaan is een tegengestelde actie af te spreken. Bal bijvoorbeeld je vuisten  of zit op je handen als de neiging om haren uit te trekken groot wordt. 

Een lijst opstellen met redenen om te stoppen met trichotillomanie is een andere vorm van behandeling. Het gedrag moet met zelf opgestelde statements zodanig veranderd worden dat haaruittrek impulsen achterwege blijven. Bijvoorbeeld de gedachten ‘Ik heb al zoveel haren uitgetrokken, ik kan het niet meer stoppen’ vervangen door de gedachte als ‘Ik ben in staat om voor mezelf te zorgen en niet langer mijn haren uit te trekken.’

De oplossing bij trichotillomanie kan in gedragstherapie gevonden worden. Sindskort echter, is er een natuurlijke remedie voorhanden die succesvol is. Zij kan ook in combinatie met gedragstherapie worden toegediend.

 

Tips bij trichotillomanie

De meest recente tip tegen trichotillomanie is een Bachbloesem mix op maat. Bachbloesems zijn extracten van planten, bomen en struiken opgelost in zuiver bronwater. Zij herstellen onze emotionele balans en dringen bijvoorbeeld spanningen terug. Trichotillomanie wordt zo in de praktijk teruggedrongen en de impulsen tot haaruittrekkenworden  af geremd. Bachbloesems, op maat voor jouw situatie geselecteerd, blijken nu een zeer goed alternatief voor medicijnen en gedragstherapie. Ook wordt emotioneel de gemoedsgesteldheid positief beinvloed.

Wanneer je emotioneel uit balans bent kunnen Bachbloesems je helpen. Zo ook bij trichotillomanie. Bachbloesems helpen het evenwicht te herstellen wanneer emoties verstoord zijn en worden geselecteerd op grond van jouw psyche. In feite knopen zij aan bij de oorzaken van het obsessief en compulsief uittrekken van haren. Als oorzaken worden vaak psychisce oorzaken en verstoorde emoties aangemerkt. Juist daarom slaan Bachbloesems aan.

Wat wij doen is jouw perssonlijke situatie in kaart brengen en op basis daarvan een Bachbloesem behandeling van trichotillomanie adviseren.  Neem voor een gratis en geheel vrijblijvend advies contact met ons op via deze website!

 


Marie Pure

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....