Een lage hartslag en hoge bloeddruk

Een lage hartslag en hoge bloeddruk

Een lage hartslag en hoge bloeddruk: waarover gaat het?

Een lage hartslag kan veroorzaakt worden door medicatie die men tegen een hoge bloeddruk gebruikt. Men spreekt van een trage hartslag als het hart minder dan 60 maal per minuut klopt. Normaal gezien is de hartslag tussen de 60 en de 100 slagen per minuut als men ten minste geen inspanning heeft geleverd. Uiteraard gaat het aantal hartslagen omhoog als men een inspanning levert. De medische term voor een te trage hartslag is bradycardie. Het komt meer voor bij oudere mensen en kan een aantal kenmerken vertonen die al even onopvallend zijn als de kenmerken bij een hoge bloeddruk.

Welke medicatie tegen hoge bloeddruk veroorzaakt lage hartslag?

De medicatie tegen hoge bloeddruk die tot de calciumblokkers behoren, kunnen een lage hartslag als bijwerking hebben. Deze medicijnen worden in de handel verkocht onder de namen amlodipine, felodipine, lercanidipine, nifedipine, nisoldipine, verapamil of diltiazem. Mensen die van nature al een lage hartslag hebben zullen deze medicatie dus beter niet gebruiken als er bij hen een hoge bloeddruk wordt vastgesteld.
Nog beter dan medicatie tegen een hoge bloeddruk nemen, is een hoge bloeddruk voorkomen. Hierdoor zal men automatisch ook een lage hartslag vermijden.

Medicatie tegen hoge bloeddruk en een lage hartslag vermijden

Om het risico op een hoge bloeddruk en een lage hartslag te vermijden, zijn er een aantal zaken die men zelf kan ondernemen. Heel wat tips die passen bij mensen om het risico op een hoge bloeddruk tegen te gaan, zijn namelijk ook geldig voor mensen die een lage hartslag hebben. Zo zijn alle maatregelen waarbij men cholesterol vermijdt ook zinvol om een hoge bloeddruk te vermijden. Regelmatig bewegen, zoutarm voedsel gebruiken en liefst ook zonder al te veel vet, stoppen met roken en alcoholgebruik beperken zijn de peilers om het risico op een hoge bloeddruk tot een minimum te beperken. Maar hoe houd je dergelijke levensstijl vol? Al vaak denkt men dat men niet meer van het leven zal kunnen genieten als men deze maatregelen volgt. Toch melden heel wat mensen die een sobere levensstijl een poosje volhouden, dat zij zich stukken beter voelen en eigenlijk de dingen niet meer missen waar zij zo schrik van hadden. Wie het moeilijk heeft om bepaalde veranderingen in het leven door te voeren, kan met behulp van Bachbloesems deze veranderingen een stuk gemakkelijker maken. Specifiek samengestelde Bachbloesems zijn:
- mix 51 om een dieet beter vol te houden zonder geïrriteerd te zijn.
- mix 58 om te helpen stoppen met roken, zonder in vreetbuien te vervallen.
- mix 52 om minder last te hebben als men het alcoholgebruik afbouwt.
Bach bloesem Mix 96: Hoge bloedruk

Bach bloesem mix 96 helpt om:

  • stress te verminderen
  • irritaties weg te nemen
  • spanningen tot een minimum te herleiden
  • bange gevoelens te overwinnen
  • minder te piekeren
  • een rustiger leven te leiden
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 96
Marie Pure

Andere artikelen


Homeopathische middelen tegen hoge bloeddruk

Homeopathische middelen tegen hoge bloeddruk

Er bestaan homeopathische middelen waarmee men een hoge bloeddruk kan bestrijden. Echter, deze middelen op zich blijken doorgaans onvoldoende efficiënt te zijn.

Lees het volledig artikel

De invloed van zoethout op de hoge bloeddruk

De invloed van zoethout op de hoge bloeddruk

Zoethout heeft zeker een invloed op de hoge bloeddruk. Ooit zong Wim Sonneveld dat hij de vaders nog gekend had die zoethout voor een cent kochten.

Lees het volledig artikel

Kortademigheid door hoge bloeddruk

Kortademigheid door hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan er voor zorgen dat iemand last krijgt van kortademigheid. De hoge bloeddruk zelf merk je niet, maar na verloop van tijd richt die de schade aan die hij verkiest.

Lees het volledig artikel

hoge bloeddruk en hartkloppingen

hoge bloeddruk en hartkloppingen

Een hoge bloeddruk merkt men meestal niet op, behalve dan door bijvoorbeeld hartkloppingen.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....