Duizeligheid tijdens de menstruatie

Duizeligheid tijdens de menstruatie

Duizeligheid tijdens menstruatie niet abnormaal

Duizeligheid kan op heel wat momenten voorkomen, waaronder de menstruatie. Zowel voor, tijdens als na de menstruatie is het mogelijk dat vrouwen last hebben van onder andere duizeligheid. Duizeligheid is een begrip dat een ruime omvang kent. Het kan zijn dat men het gevoel heeft zelf aan het draaien te zijn, maar ook dat de omgeving aan het draaien is. Een ijl gevoel in het hoofd rekent men ook onder de klachten van duizeligheid. Naast duizeligheid ervaart men bij de menstruatie ook vaak hoofdpijn, buikpijn en rugpijn. 

Soms kan men pijnstillers nemen om de klachten te doen verminderen, al is dat in het geval van duizeligheid niet zeker qua resultaat.

Duizeligheid voor de menstruatie: PMS?

Duizeligheid kort voor de menstruatie kan wijzen op het pre menstrueel syndroom, dat afgekort wordt als PMS. De typische klachten in dat geval zijn hoofdpijn, buikpijn, rugpijn en duizeligheid. Het verschilt van persoon tot persoon hoe ernstig deze klachten zijn. 

Typerend in dat verband is dat de klachten doorgaans erger zijn als men in de periode waarin de menstruatie begint druk is geweest. Mensen die op het moment van de menstruatie heel veel werk hebben, familiale of professionele zaken meemaken die ingrijpend zijn of die kortweg vermoeid zijn hebben meestal meer kans op klachten zoals duizeligheid en misselijkheid. Dit is zelfs niet zo abnormaal. Samen met deze duizeligheid merkt men dat het bloedverlies ook intenser is. Door de drukte en de stress kan de bloeddruk al iets gedaald zijn, en door de menstruatie daalt deze ook nog. Dat er dan problemen met duizeligheid ontstaan is niet zo vreemd. 

Duizeligheid bij de menstruatie: medicatie gebruiken?

Heel wat vrouwen slikken pijnstillers als zij last hebben van klachten zoals duizeligheid tijdens de menstruatie. Door de pijnstillers kan de rugpijn, buikpijn en hoofdpijn inderdaad fel verminderen. Men moet er echter wel op letten dat bepaalde pijnstillers de duizeligheid net in de hand kunnen werken. In dat geval kiest men beter voor een andere optie dan pijnstillers. 

De menstruatie is een periode waarbij er hormonale schommelingen zijn bij de vrouw, met alle gevolgen van dien. Bach bloesems kunnen in dat verband helpen. Welke Bach bloesem men best kan gebruiken tijdens de menstruatie hangt volledig af van wat er juist heerst aan klachten. Voor het prikkelbaar zijn tijdens de menstruatie gebruikt men een andere bloesemremedie dan voor het zich futloos of het zich vies voelen bijvoorbeeld. Bach bloesems zijn natuurlijke producten die uitgevonden zijn door dokter Bach. Hij ontwikkelde deze om negatieve emoties om te buigen naar hun positieve tegenpool. 

Het voordeel van Bach bloesems is dat zij geen bijwerkingen hebben en daardoor ongevaarlijk zijn om te gebruiken. Ik werk altijd met samenstellingen van verschillende Bach bloesems, dit om alle problemen in zijn totaliteit aan te pakken. 


Marie Pure

Andere artikelen


Duizeligheid door griep.

Duizeligheid door griep

Iedereen heeft wel eens het gevoel van duizeligheid, al dan niet veroorzaakt door een griep. Duizeligheid houdt in dat je het gevoel hebt dat de omgeving rondom jou aan het bewegen is

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....