Bach bloesem advies

Bach bloesem mix 87

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Moeite om in slaap te vallen? Helpt schaapjes tellen echt?

Moeite om in slaap te vallen Helpt schaapjes tellen echt

Een derde van ons leven brengen we slapend door. Slaap is namelijk heel belangrijk om te herstellen van de vorige dag en de volgende dag weer aan te kunnen. Helaas krijgen velen van ons niet genoeg slaap van goede kwaliteit. Er zijn tal van redenen waarom je moeite hebt met in slaap vallen. Misschien heb jij ook wel eens schaapjes geteld om je te helpen inslapen. Visualiseren hoe wollige schapen één voor één over een hekje springen is rustgevend. Veel mensen vinden dat het hen helpt te ontspannen en in slaap te vallen als de slaap niet wil vatten. Niet iedereen heeft baat bij schaapjes tellen. Gelukkig zijn er nog andere technieken die kunnen helpen.

Slaapritueel

Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat ongeveer één op de vijf volwassenen wel eens voorgeschreven medicijnen gebruikt om in slaap te vallen. Helaas gaat dit vaak gepaard met onaangename bijwerkingen, zoals dufheid overdag. Anderen nemen ’s avonds een ‘slaapmutsje’ in de vorm van een alcoholisch drankje, in de misvatting dat het hen zal helpen om een goede nachtrust te krijgen. Maar als je problemen hebt met in slaap vallen, niet genoeg kwaliteitsslaap krijgt of je overdag uitgeput voelt, is focussen op een goede nachtrust niet altijd de beste oplossing. Je zou eerst eens aan je slaapritueel moeten denken. Het slaapritueel is een verzameling van gewoonten en gedragingen die eraan bijdragen de kwaliteit van slaap te verbeteren. Eigenlijk bereid je jezelf voor op de slaap. Hoe? Daar hebben wij verschillende tips voor.


Tips voor een goed slaapritueel

Het volgen van een kalmerende, ontspannende routine voor het slapengaan helpt om je gedachten te vertragen en je voor te bereiden op een rustgevende nacht.

Creëer een comfortabele ruimte om te slapen

Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is. In een donkere ruimte maakt je lichaam melatonine aan; een stofje die je helpt te slapen. Je kan hiervoor verduisterende gordijnen gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de slaapkamer rustig is en een koele, aangename temperatuur hebben. Zo tussen de 15 en 18 graden Celsius is het beste. Trakteer jezelf eens op mooi beddengoed en een nieuw matras. Ook een goed bed, met een comfortabele bodem, bevorderen de slaap. Gebruik je bed niet voor werk, maar houd je slaapkamer alleen voor slaap en seks. Als je iets anders doet, zoals op een scherm kijken, hou je je hersenen actief en ontmoedig je slaperigheid.

Sta niet te laat op

Maak een slaapschema door elke ochtend op dezelfde tijd op te staan; ook in het weekend. Een regelmatig tijdstip om op te staan zorgt ervoor dat je niet te lang slaapt en helpt het biologische ritme van je lichaam in stand te houden. Als je in het weekend probeert je verloren slaap in te halen door later op te staan, kan het zijn dat je de volgende nacht meer moeite hebt om in slaap te vallen.

Zet schermen uit

Zet al je apparaten minstens een uur voordat je gaat slapen uit. Tablets, telefoons en laptops stralen blauw licht uit dat de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons slaperig maakt, verstoort. Als je op een scherm moet kijken, gebruik dan de nachtinstelling om een warme gele gloed te creëren die je lichaamsklok niet zo van slag brengt. Beter is het om een boek te lezen voor het slapen gaan.

Ga pas naar bed als je je slaperig voelt

Luister naar je lichaam! Op bepaalde momenten van de nacht voel je je slaperiger dan op andere. Als je probeert te gaan slapen, terwijl je hersenen nog actief zijn, dan zal de slaap je niet vatten.

Ontspan je geest

In plaats van schermen, is het beter om je hoofd te ontspannen voor je gaat slapen. Probeer eens ontspanningstechnieken, zoals yoga of langzame ademhaling voor het slapengaan. Als je je zorgen maakt over dingen, maak dan een half uur eerder op de avond tijd vrij om te ‘piekeren’. Schrijf een lijst op van de dingen die je dwarszitten en gooi het papier weg. Deze techniek helpt om je geest te ontgiften en je voor te bereiden op de slaap.

Begin overdag met je slaapritueel

Wat je overdag doet, heeft altijd invloed op je slaap. Met deze tips help je jezelf beter te slapen.

Beperk cafeïne of vermijd het helemaal

Cafeïne stimuleert de hersenen en zorgt ervoor dat je wakker blijft. Dus een paar kopjes eerder op de dag kunnen voorkomen dat je je ‘s avonds slaperig voelt. De één heeft hier overigens meer last van, dan de ander. Drink eens cafeïnevrije thee en koffie, maar ook kruidenthee zoals kamille, gember en munt.

Beweeg eerder op de dag

Lichaamsbeweging helpt je om te slapen, maar sommige mensen vinden dat lichaamsbeweging ‘s avonds je slaappatroon kan verstoren. Probeer daarom eerder op de dag tijd in te plannen voor jouw work-out.

Beperk alcohol of vermijd het helemaal

Alcohol kan helpen om sneller in slaap te vallen, maar het kan ook de slaapcyclus verstoren. Zo kan het gebeuren dat je, na eerst flink te hebben geslapen, na twee of drie uur wakker wordt en dan niet meer in slaap kunt komen. Drinken tijdens de avond kan ook leiden tot meer toiletbezoekjes in het midden van de nacht.

Eet niet te laat

Het verteren van een grote maaltijd kan er soms voor zorgen dat je niet in slaap valt. Veel mensen vinden dat eerder eten, niet later dan twee uur voor het slapengaan, hen helpt beter te slapen.

Pak medische problemen aan die je slaap kunnen belemmeren

Veel medische problemen, zoals slaapapneu, kunnen de slaap verstoren. Deze aandoening houdt in dat je jezelf vele malen per nacht wakker maakt door te snurken en naar adem te happen. Het is essentieel om problemen zoals slaapapneu, chronische pijn of angsten aan te pakken. Vermoed je dat je een aandoening hebt die de slaap aantast? Ga dan naar je huisarts.

En als ik in ploegendienst werk?

Soms zijn er factoren die onze slaap beïnvloeden waar we geen controle over hebben. In ploegen werken en op verschillende tijden proberen te slapen kan een hele uitdaging zijn. Strategieën zoals andere etenstijden, een dutje doen voordat je aan een dienst begint en de blootstelling aan blauw licht beperken voordat je gaat slapen, kunnen helpen.

Ik heb al deze tips geprobeerd, maar ik slaap nog steeds niet goed!

Als je moeite hebt om in slaap te komen, kan Bach bloesem mix 87 helpen om zorgen en angst te verminderen. Hierdoor voel je je van binnen rustiger en krijg je meer zelfvertrouwen. Dit helpt om gemakkelijker in slaap te vallen en vooral lekker door te slapen.

Welterusten!


Bronnen

https://www.nhs.uk/conditions/insomnia/

https://www.mind.org.uk/information-support/types-of-mental-health-problems/sleep-problems/about-sleep-and-mental-health/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!

Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven. 

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

De toekomst. Het is een abstract concept. Want niemand weet wat de toekomst gaat brengen en voor je in petto heeft. Het is daarom zonde van je tijd om te piekeren en je zorgen te maken over wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren. 

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

7 tips om je hond te helpen bij vuurwerkangst

Zo fijn als het is voor de mens om de overgang van oud naar nieuw te vieren, zo beangstigend is het voor de hond. Vooral het knallende vuurwerk dat die nacht gul wordt afgestoken, is voor heel wat honden afschrikwekkend. Lees 7 tips hoe je jouw hond kan helpen bij vuurwerkangst.

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Een nieuw jaar, een nieuwe ik

Waarom zou je jezelf niet aan een verandering toewijden dit jaar? Hier zijn onze tips om je goede voornemens vol te houden.

Een hapje voor het slapengaan?

Eigenlijk is het aan te raden om niet meer te eten enkele uren voor het slapengaan. Maar we weten allemaal hoe verleidelijk het is om ’s avonds nog een hapje te verorberen.

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Doorheen de geschiedenis zijn er verschillende verhalen verteld over onsterfelijkheid. Van oude Griekse mythes tot de nieuwste films en boeken, de droom van een eeuwige jeugd gaat al generaties lang mee.

Moeite om in slaap te vallen? Helpt schaapjes tellen echt?

Moeite om in slaap te vallen? Helpt schaapjes tellen echt?
Moeite om in slaap te vallen Helpt schaapjes tellen echt

Een derde van ons leven brengen we slapend door. Slaap is namelijk heel belangrijk om te herstellen van de vorige dag en de volgende dag weer aan te kunnen. Helaas krijgen velen van ons niet genoeg slaap van goede kwaliteit. Er zijn tal van redenen waarom je moeite hebt met in slaap vallen. Misschien heb jij ook wel eens schaapjes geteld om je te helpen inslapen. Visualiseren hoe wollige schapen één voor één over een hekje springen is rustgevend. Veel mensen vinden dat het hen helpt te ontspannen en in slaap te vallen als de slaap niet wil vatten. Niet iedereen heeft baat bij schaapjes tellen. Gelukkig zijn er nog andere technieken die kunnen helpen.

Slaapritueel

Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat ongeveer één op de vijf volwassenen wel eens voorgeschreven medicijnen gebruikt om in slaap te vallen. Helaas gaat dit vaak gepaard met onaangename bijwerkingen, zoals dufheid overdag. Anderen nemen ’s avonds een ‘slaapmutsje’ in de vorm van een alcoholisch drankje, in de misvatting dat het hen zal helpen om een goede nachtrust te krijgen. Maar als je problemen hebt met in slaap vallen, niet genoeg kwaliteitsslaap krijgt of je overdag uitgeput voelt, is focussen op een goede nachtrust niet altijd de beste oplossing. Je zou eerst eens aan je slaapritueel moeten denken. Het slaapritueel is een verzameling van gewoonten en gedragingen die eraan bijdragen de kwaliteit van slaap te verbeteren. Eigenlijk bereid je jezelf voor op de slaap. Hoe? Daar hebben wij verschillende tips voor.

Bach bloesem Mix 87: Insomnia

Bach bloesem mix 87 helpt om:

  • Minder te piekeren
  • Kalmer te worden
  • Minder bang en verontrust te zijn
  • Beter in te slapen en door te slapen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 87

Tips voor een goed slaapritueel

Het volgen van een kalmerende, ontspannende routine voor het slapengaan helpt om je gedachten te vertragen en je voor te bereiden op een rustgevende nacht.

Creëer een comfortabele ruimte om te slapen

Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is. In een donkere ruimte maakt je lichaam melatonine aan; een stofje die je helpt te slapen. Je kan hiervoor verduisterende gordijnen gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de slaapkamer rustig is en een koele, aangename temperatuur hebben. Zo tussen de 15 en 18 graden Celsius is het beste. Trakteer jezelf eens op mooi beddengoed en een nieuw matras. Ook een goed bed, met een comfortabele bodem, bevorderen de slaap. Gebruik je bed niet voor werk, maar houd je slaapkamer alleen voor slaap en seks. Als je iets anders doet, zoals op een scherm kijken, hou je je hersenen actief en ontmoedig je slaperigheid.

Sta niet te laat op

Maak een slaapschema door elke ochtend op dezelfde tijd op te staan; ook in het weekend. Een regelmatig tijdstip om op te staan zorgt ervoor dat je niet te lang slaapt en helpt het biologische ritme van je lichaam in stand te houden. Als je in het weekend probeert je verloren slaap in te halen door later op te staan, kan het zijn dat je de volgende nacht meer moeite hebt om in slaap te vallen.

Zet schermen uit

Zet al je apparaten minstens een uur voordat je gaat slapen uit. Tablets, telefoons en laptops stralen blauw licht uit dat de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons slaperig maakt, verstoort. Als je op een scherm moet kijken, gebruik dan de nachtinstelling om een warme gele gloed te creëren die je lichaamsklok niet zo van slag brengt. Beter is het om een boek te lezen voor het slapen gaan.

Ga pas naar bed als je je slaperig voelt

Luister naar je lichaam! Op bepaalde momenten van de nacht voel je je slaperiger dan op andere. Als je probeert te gaan slapen, terwijl je hersenen nog actief zijn, dan zal de slaap je niet vatten.

Ontspan je geest

In plaats van schermen, is het beter om je hoofd te ontspannen voor je gaat slapen. Probeer eens ontspanningstechnieken, zoals yoga of langzame ademhaling voor het slapengaan. Als je je zorgen maakt over dingen, maak dan een half uur eerder op de avond tijd vrij om te ‘piekeren’. Schrijf een lijst op van de dingen die je dwarszitten en gooi het papier weg. Deze techniek helpt om je geest te ontgiften en je voor te bereiden op de slaap.

Begin overdag met je slaapritueel

Wat je overdag doet, heeft altijd invloed op je slaap. Met deze tips help je jezelf beter te slapen.

Beperk cafeïne of vermijd het helemaal

Cafeïne stimuleert de hersenen en zorgt ervoor dat je wakker blijft. Dus een paar kopjes eerder op de dag kunnen voorkomen dat je je ‘s avonds slaperig voelt. De één heeft hier overigens meer last van, dan de ander. Drink eens cafeïnevrije thee en koffie, maar ook kruidenthee zoals kamille, gember en munt.

Beweeg eerder op de dag

Lichaamsbeweging helpt je om te slapen, maar sommige mensen vinden dat lichaamsbeweging ‘s avonds je slaappatroon kan verstoren. Probeer daarom eerder op de dag tijd in te plannen voor jouw work-out.

Beperk alcohol of vermijd het helemaal

Alcohol kan helpen om sneller in slaap te vallen, maar het kan ook de slaapcyclus verstoren. Zo kan het gebeuren dat je, na eerst flink te hebben geslapen, na twee of drie uur wakker wordt en dan niet meer in slaap kunt komen. Drinken tijdens de avond kan ook leiden tot meer toiletbezoekjes in het midden van de nacht.

Eet niet te laat

Het verteren van een grote maaltijd kan er soms voor zorgen dat je niet in slaap valt. Veel mensen vinden dat eerder eten, niet later dan twee uur voor het slapengaan, hen helpt beter te slapen.

Pak medische problemen aan die je slaap kunnen belemmeren

Veel medische problemen, zoals slaapapneu, kunnen de slaap verstoren. Deze aandoening houdt in dat je jezelf vele malen per nacht wakker maakt door te snurken en naar adem te happen. Het is essentieel om problemen zoals slaapapneu, chronische pijn of angsten aan te pakken. Vermoed je dat je een aandoening hebt die de slaap aantast? Ga dan naar je huisarts.

En als ik in ploegendienst werk?

Soms zijn er factoren die onze slaap beïnvloeden waar we geen controle over hebben. In ploegen werken en op verschillende tijden proberen te slapen kan een hele uitdaging zijn. Strategieën zoals andere etenstijden, een dutje doen voordat je aan een dienst begint en de blootstelling aan blauw licht beperken voordat je gaat slapen, kunnen helpen.

Ik heb al deze tips geprobeerd, maar ik slaap nog steeds niet goed!

Als je moeite hebt om in slaap te komen, kan Bach bloesem mix 87 helpen om zorgen en angst te verminderen. Hierdoor voel je je van binnen rustiger en krijg je meer zelfvertrouwen. Dit helpt om gemakkelijker in slaap te vallen en vooral lekker door te slapen.

Welterusten!


Bronnen

https://www.nhs.uk/conditions/insomnia/

https://www.mind.org.uk/information-support/types-of-mental-health-problems/sleep-problems/about-sleep-and-mental-health/


Marie Pure

Andere artikelen


perfectionisme

Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!

Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven. 

Lees het volledig artikel

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

De toekomst. Het is een abstract concept. Want niemand weet wat de toekomst gaat brengen en voor je in petto heeft. Het is daarom zonde van je tijd om te piekeren en je zorgen te maken over wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren. 

Lees het volledig artikel

allergie

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Lees het volledig artikel

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

Lees het volledig artikel

vuurwerkangst

7 tips om je hond te helpen bij vuurwerkangst

Zo fijn als het is voor de mens om de overgang van oud naar nieuw te vieren, zo beangstigend is het voor de hond. Vooral het knallende vuurwerk dat die nacht gul wordt afgestoken, is voor heel wat honden afschrikwekkend. Lees 7 tips hoe je jouw hond kan helpen bij vuurwerkangst.

Lees het volledig artikel

nieuwe schooljaar

Schooljaar in zicht!

Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.

Lees het volledig artikel

het verleden loslaten

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Lees het volledig artikel

Een nieuw jaar, een nieuwe ik

Een nieuw jaar, een nieuwe ik

Waarom zou je jezelf niet aan een verandering toewijden dit jaar? Hier zijn onze tips om je goede voornemens vol te houden.

Lees het volledig artikel

hapje-voor-het-slapengaan

Een hapje voor het slapengaan?

Eigenlijk is het aan te raden om niet meer te eten enkele uren voor het slapengaan. Maar we weten allemaal hoe verleidelijk het is om ’s avonds nog een hapje te verorberen.

Lees het volledig artikel

Eeuwig leven de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Doorheen de geschiedenis zijn er verschillende verhalen verteld over onsterfelijkheid. Van oude Griekse mythes tot de nieuwste films en boeken, de droom van een eeuwige jeugd gaat al generaties lang mee.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....