Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Waarom ik niet?

Waarom ik niet

Het is normaal dat je je leven vergelijkt met dat van anderen – de goede en slechte dingen bekijken in situaties helpt ons betere beslissingen te maken.
Maar er is ook een groot nadeel als je jezelf constant vergelijkt met anderen, als je ze benijdt omdat ze een schijnbaar perfect leven hebben en je je afvraagt waarom ze meer geluk hebben, welvarender zijn en er beter uitzien dan jou.

Het risico is dat je vastraakt in een cyclus van nijd, het gevoel dat je krijgt wanneer je ook een deel wil van wat iemand anders heeft. En je kan ook niet blij zijn als de andere het goed doet.

Jaloezie komt vaak voort uit bescherming van gevoelens als kwetsbaarheid en een laag zelfbeeld. Bachbloesem mix 44 kan helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven en je bitterheid en afgunst weg te werken.


Sociale media: twee kanten

Ben jij jaloers als je iemand iets ziet posten op sociale media over hun nieuwe job of leuke reis? Denk je dat alle anderen een beter leven hebben dan jou?
Eerlijk: Bijna niemand gaat posten over een job die ze haten, een ruzie met hun partner of een superslechte reis. Wat mensen vooral posten is een flatterende, aangepaste versie van hun leven.

De volgende keer dat je je jaloers en afgunstig voelt door iemands post op sociale media, dan zijn er enkele dingen die helpen. Eerst en vooral, onthoud dat je alleen kan zien wat ze je willen laten zien. De realiteit kan helemaal anders zijn van wat je ziet. Ze lijken het allemaal te hebben, gerespecteerd en geapprecieerd te worden. Maar binnenshuis kan het werkelijk leven helemaal anders zijn. Onthoud dat wat je denkt te weten niet altijd de waarheid is.

Ten tweede, terwijl het leven van de rich and famous alles lijkt wat je wenst, toch heeft een glamoureuze levensstijl ook zijn nadelen. Zou jij het bijvoorbeeld leuk vinden dat iedereen commentaar heeft over alle details van hoe je in het openbaar verschijnt – of van wat ze denken te weten van je privéleven?

Wat wil je echt?

Neem even een momentje en denk na over hoe je echt wil dat je leven eruit ziet. Heb je zelfbeklag omdat je niet echt een grote vriendengroep hebt? Vraag je je af waarom anderen meer populariteit hebben?

Kijk eens naar de dingen vanuit een ander perspectief en stel jezelf de vraag wat “Populairder zijn” zou betekenen voor jou. Constant gevraagd zijn voor sociale evenementen zou je het gevoel geven erbij te horen, maar dan zou je het missen om je tijd te spenderen hoe jij dat wil. Mocht je een hoogvlieger zijn in je carrière, dan was je waarschijnlijk vermogend, en had je waarschijnlijk een stevig zelfvertrouwen, maar dan kan je ook gestresseerd en ongelukkig zijn.

Misschien is wat je wil dichtbij. Misschien heb je wel een liefhebbende partner, een gezin, huisdieren, enkele goede vrienden, en de tijd om met je hobby’s bezig te zijn? Zou populairder zijn – vooral op sociale media – je gelukkiger maken?

De volgende keer dat je jaloers bent en je je afvraagt “Waarom ik niet?”, ga dan eens na wat datgene waarvoor je jaloers bent jou zou brengen. De kans is groot dat je het al hebt!

Wil je echt hun leven? Een vergelijking

Hoeveel verlang je echt om te hebben wat iemand anders heeft? Zou je je eigen leven omruilen voor hun leven? De volgende oefening zal je helpen beslissen of je een andere weg moet uitslaan in je leven. Een vergelijking!

Onthoud dat als je iemand anders leven wil overnemen, dat je een volledige wissel moet doen; je zou je eigen leven moeten opgeven om dat van hem of haar te kunnen hebben.

Denk aan iemand wiens levensstijl je wou dat je ook had. Neem nu een stuk papier en verdeel het over twee kolommen. In de eerste kolom schrijf je alles wat je niet hebt. Bijvoorbeeld; heeft die persoon de perfecte partner? Een mooi huis? Veel geld?

In de tweede kolom schrijf je vervolgens alles wat jij hebt en zij niet. Schrijf zeker alles op wat jij apprecieert in je leven – familie, vrienden, huisdieren. Maar deze keer mag je ze niet beschouwen als objecten, maar wat ze betekenen voor jou als de unieke connectie die bestaat tussen jou en je geliefden.

Probeer te denken aan speficieke aspecten van je leven die je waardeert. Bijvoorbeeld, dat je het leuk vind dat je vroeger kan stoppen met werken op vrijdag omdat je dan vroeger het weekend kan inzetten?

Kijk nu naar de twee kolommen. Je zal waarschijnlijk ontdekken dat de tweede lijst langer is dan de eerste. Vraag jezelf nu af, zou alles of zelfs maar iets van deze dingen willen opgeven voor datgene waar je jaloers over bent?

Je beslist vast dat de goede dingen op je lijst evenveel waarde hebben – of zelfs meer waarde hebben – dan de dingen dat de andere persoon heeft en je zo jaloers op bent.

Let goed op de dingen rondom jou

We voelen ons jaloers en verbitterd omdat we vergeten op de goede zaken in ons leven te letten. Gelukkige mensen zijn niet per se rijk, beroemd of machtig. Wat ze wel doen, is dat ze gekozen hebben gelukkig te zijn door dankbaarheid te praktiseren voor wat ze hebben.

Stel jezelf dus dagelijks de volgende vragen:

  • Wat beschouw ik als vanzelfsprekend?
  • Wie zijn de mensen of dieren die ik graag zie?
  • Wie is er met mij bezig?
  • Welke voordelen heb ik?
  • Welke vrijheden heb ik?

Door dit te doen ga je een beter overzicht kunnen maken van je leven en meer tevredenheid voelen.

Nog een laatste gedachte

We zijn zo geconditioneerd dat we ernaar streven meer te doen en meer te hebben in onze maatschappij. Maar rijkdom is niet gelijk evenredig met tevredenheid. De dingen die we kunnen verkrijgen door rijkdom kunnen geen blijvend geluk schenken. Wanneer je een nieuwe auto of de nieuwste sneakers koopt, vergaat de roes snel. Deze dingen zijn op zichzelf niet waardevol – ze staan voor andere kwaliteiten die je kan verkrijgen, hoe rijk je ook bent.

Leren omgaan met nijd zal je sturen richting tevredenheid, welzijn en geluk. Zou rijkdom, reputatie en bezit je vreugde brengen – of doen liefde sereniteit en de vrijheid om je leven te leiden zoals je dat wenst je echt geluk?

Natuurlijk betekent dit niet dat je zomaar moet aanvaarden dat alles blijft zoals het is. Je kan nog steeds je dromen en doelen bereiken, zoals een job vinden die je meer voldoening geeft en meer tijd spenderen met familie en vrienden. Maar leg de focus op tevredenheid voor de dingen die je hebt in plaats van de dingen die anderen hebben en dat zal je leiden naar een leven in balans, een leven vol geluk.


Bronnen:

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/prescriptions-life/201803/how-stop-comparing-yourself-others

https://www.nursingtimes.net/news/mental-health/how-use-of-social-media-and-social-comparison-affect-mental-health-24-02-2020/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Je verdoet zoveel tijd door spijt te hebben van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Maar dat is het niet waard! Zelfs wat gisteren gebeurde, doet er vandaag niet meer toe. Laat het verleden en de toekomst voor wat het is en maak het meeste van ieder moment.

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

De financiële gevolgen van een burn-out

Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

Hij is in het land… de griep

Als er nu iets is wat we in deze periode van het jaar liefst niet verwelkomen, dan is het wel de griep. En nochtans komt deze elk jaar opnieuw langs. En het bezoek van de griep gaat meestal niet onopgemerkt voorbij. De griep eist elk jaar dodelijke slachtoffers. Wat kan je eraan doen?

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?

Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.

5 weetjes over gezond eten

Het is genoegzaam bekend dat gezond eten heel belangrijk is voor ons lichaam. Er gaat geen dag voorbij of we worden om de oren geslagen met tips over wat wel en wat niet gezond is.

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?

Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Waarom ik niet?

Waarom ik niet?
Waarom ik niet

Het is normaal dat je je leven vergelijkt met dat van anderen – de goede en slechte dingen bekijken in situaties helpt ons betere beslissingen te maken.
Maar er is ook een groot nadeel als je jezelf constant vergelijkt met anderen, als je ze benijdt omdat ze een schijnbaar perfect leven hebben en je je afvraagt waarom ze meer geluk hebben, welvarender zijn en er beter uitzien dan jou.

Het risico is dat je vastraakt in een cyclus van nijd, het gevoel dat je krijgt wanneer je ook een deel wil van wat iemand anders heeft. En je kan ook niet blij zijn als de andere het goed doet.

Jaloezie komt vaak voort uit bescherming van gevoelens als kwetsbaarheid en een laag zelfbeeld. Bachbloesem mix 44 kan helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven en je bitterheid en afgunst weg te werken.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

Sociale media: twee kanten

Ben jij jaloers als je iemand iets ziet posten op sociale media over hun nieuwe job of leuke reis? Denk je dat alle anderen een beter leven hebben dan jou?
Eerlijk: Bijna niemand gaat posten over een job die ze haten, een ruzie met hun partner of een superslechte reis. Wat mensen vooral posten is een flatterende, aangepaste versie van hun leven.

De volgende keer dat je je jaloers en afgunstig voelt door iemands post op sociale media, dan zijn er enkele dingen die helpen. Eerst en vooral, onthoud dat je alleen kan zien wat ze je willen laten zien. De realiteit kan helemaal anders zijn van wat je ziet. Ze lijken het allemaal te hebben, gerespecteerd en geapprecieerd te worden. Maar binnenshuis kan het werkelijk leven helemaal anders zijn. Onthoud dat wat je denkt te weten niet altijd de waarheid is.

Ten tweede, terwijl het leven van de rich and famous alles lijkt wat je wenst, toch heeft een glamoureuze levensstijl ook zijn nadelen. Zou jij het bijvoorbeeld leuk vinden dat iedereen commentaar heeft over alle details van hoe je in het openbaar verschijnt – of van wat ze denken te weten van je privéleven?

Wat wil je echt?

Neem even een momentje en denk na over hoe je echt wil dat je leven eruit ziet. Heb je zelfbeklag omdat je niet echt een grote vriendengroep hebt? Vraag je je af waarom anderen meer populariteit hebben?

Kijk eens naar de dingen vanuit een ander perspectief en stel jezelf de vraag wat “Populairder zijn” zou betekenen voor jou. Constant gevraagd zijn voor sociale evenementen zou je het gevoel geven erbij te horen, maar dan zou je het missen om je tijd te spenderen hoe jij dat wil. Mocht je een hoogvlieger zijn in je carrière, dan was je waarschijnlijk vermogend, en had je waarschijnlijk een stevig zelfvertrouwen, maar dan kan je ook gestresseerd en ongelukkig zijn.

Misschien is wat je wil dichtbij. Misschien heb je wel een liefhebbende partner, een gezin, huisdieren, enkele goede vrienden, en de tijd om met je hobby’s bezig te zijn? Zou populairder zijn – vooral op sociale media – je gelukkiger maken?

De volgende keer dat je jaloers bent en je je afvraagt “Waarom ik niet?”, ga dan eens na wat datgene waarvoor je jaloers bent jou zou brengen. De kans is groot dat je het al hebt!

Wil je echt hun leven? Een vergelijking

Hoeveel verlang je echt om te hebben wat iemand anders heeft? Zou je je eigen leven omruilen voor hun leven? De volgende oefening zal je helpen beslissen of je een andere weg moet uitslaan in je leven. Een vergelijking!

Onthoud dat als je iemand anders leven wil overnemen, dat je een volledige wissel moet doen; je zou je eigen leven moeten opgeven om dat van hem of haar te kunnen hebben.

Denk aan iemand wiens levensstijl je wou dat je ook had. Neem nu een stuk papier en verdeel het over twee kolommen. In de eerste kolom schrijf je alles wat je niet hebt. Bijvoorbeeld; heeft die persoon de perfecte partner? Een mooi huis? Veel geld?

In de tweede kolom schrijf je vervolgens alles wat jij hebt en zij niet. Schrijf zeker alles op wat jij apprecieert in je leven – familie, vrienden, huisdieren. Maar deze keer mag je ze niet beschouwen als objecten, maar wat ze betekenen voor jou als de unieke connectie die bestaat tussen jou en je geliefden.

Probeer te denken aan speficieke aspecten van je leven die je waardeert. Bijvoorbeeld, dat je het leuk vind dat je vroeger kan stoppen met werken op vrijdag omdat je dan vroeger het weekend kan inzetten?

Kijk nu naar de twee kolommen. Je zal waarschijnlijk ontdekken dat de tweede lijst langer is dan de eerste. Vraag jezelf nu af, zou alles of zelfs maar iets van deze dingen willen opgeven voor datgene waar je jaloers over bent?

Je beslist vast dat de goede dingen op je lijst evenveel waarde hebben – of zelfs meer waarde hebben – dan de dingen dat de andere persoon heeft en je zo jaloers op bent.

Let goed op de dingen rondom jou

We voelen ons jaloers en verbitterd omdat we vergeten op de goede zaken in ons leven te letten. Gelukkige mensen zijn niet per se rijk, beroemd of machtig. Wat ze wel doen, is dat ze gekozen hebben gelukkig te zijn door dankbaarheid te praktiseren voor wat ze hebben.

Stel jezelf dus dagelijks de volgende vragen:

  • Wat beschouw ik als vanzelfsprekend?
  • Wie zijn de mensen of dieren die ik graag zie?
  • Wie is er met mij bezig?
  • Welke voordelen heb ik?
  • Welke vrijheden heb ik?

Door dit te doen ga je een beter overzicht kunnen maken van je leven en meer tevredenheid voelen.

Nog een laatste gedachte

We zijn zo geconditioneerd dat we ernaar streven meer te doen en meer te hebben in onze maatschappij. Maar rijkdom is niet gelijk evenredig met tevredenheid. De dingen die we kunnen verkrijgen door rijkdom kunnen geen blijvend geluk schenken. Wanneer je een nieuwe auto of de nieuwste sneakers koopt, vergaat de roes snel. Deze dingen zijn op zichzelf niet waardevol – ze staan voor andere kwaliteiten die je kan verkrijgen, hoe rijk je ook bent.

Leren omgaan met nijd zal je sturen richting tevredenheid, welzijn en geluk. Zou rijkdom, reputatie en bezit je vreugde brengen – of doen liefde sereniteit en de vrijheid om je leven te leiden zoals je dat wenst je echt geluk?

Natuurlijk betekent dit niet dat je zomaar moet aanvaarden dat alles blijft zoals het is. Je kan nog steeds je dromen en doelen bereiken, zoals een job vinden die je meer voldoening geeft en meer tijd spenderen met familie en vrienden. Maar leg de focus op tevredenheid voor de dingen die je hebt in plaats van de dingen die anderen hebben en dat zal je leiden naar een leven in balans, een leven vol geluk.


Bronnen:

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/prescriptions-life/201803/how-stop-comparing-yourself-others

https://www.nursingtimes.net/news/mental-health/how-use-of-social-media-and-social-comparison-affect-mental-health-24-02-2020/


Marie Pure

Andere artikelen


Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Stop met je zorgen te maken & leef in het moment

Je verdoet zoveel tijd door spijt te hebben van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Maar dat is het niet waard! Zelfs wat gisteren gebeurde, doet er vandaag niet meer toe. Laat het verleden en de toekomst voor wat het is en maak het meeste van ieder moment.

Lees het volledig artikel

snotterseizoen

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Lees het volledig artikel

roken

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

Lees het volledig artikel

De financiële gevolgen van een burn-out

De financiële gevolgen van een burn-out

Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

Lees het volledig artikel

griep

Hij is in het land… de griep

Als er nu iets is wat we in deze periode van het jaar liefst niet verwelkomen, dan is het wel de griep. En nochtans komt deze elk jaar opnieuw langs. En het bezoek van de griep gaat meestal niet onopgemerkt voorbij. De griep eist elk jaar dodelijke slachtoffers. Wat kan je eraan doen?

Lees het volledig artikel

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Lees het volledig artikel

wat te doen als je kind niet terug naar school wil

Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?

Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.

Lees het volledig artikel

gezonde voeding

5 weetjes over gezond eten

Het is genoegzaam bekend dat gezond eten heel belangrijk is voor ons lichaam. Er gaat geen dag voorbij of we worden om de oren geslagen met tips over wat wel en wat niet gezond is.

Lees het volledig artikel

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan

Waarom is het zo moeilijk om weer aan het werk te gaan?

Miljoenen mensen die maandenlang thuis hebben gezeten, worden nu teruggeroepen naar het werk. Anderen, die gedurende de lockdown vanuit huis hebben gewerkt, keren ook weer terug naar kantoor. Sommige banen zijn gewoonweg verdwenen: veel mensen worden geconfronteerd met ontslag en zullen te maken krijgen met het zoeken naar werk. Het is een hele uitdaging om na een ongekende tijd thuis weer aan het werk te gaan.

Lees het volledig artikel

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....