Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Vermoeidheid na griep

Vele mensen die last hebben gehad van de griep, hebben enige tijd na de griep last van vermoeidheid. Een griep kan zeer lastig zijn voor het lichaam, dus is de aanwezigheid van deze symptomen niet echt vreemd. Vermoeidheid na griep kan nog enkele weken na de griep voordoen, en daarmee moet er rekening worden gehouden. Maar hoe ga je nu om met vermoeidheid na een griep?

Vermoeidheid na griep aanpakken door rust

De beste manier om vermoeidheid na griep te behandelen, is door voldoende rust te nemen. Tijdens een griep krijgt het lichaam immers heel wat te verduren, doordat het constant tegen het griepvirus moet vechten.
Het is dus na de griep ook nog aangeraden te rusten. Dit doe je het best door voldoende naar je eigen lichaam te luisteren, en rust te nemen wanneer je moe bent. Zolang je na de griep nog last hebt van vermoeidheid, moet je nog steeds rusten.

Vermoeidheid bij griepVermoeidheid na griep aanpakken door voeding

Na de griep is het belangrijk de energie van je lichaam terug aan te vullen, om vermoeidheid tegen te gaan. Het lichaam heeft immers veel energie verbruikt tijdens de griep, en heeft nu nood aan essentiële vitaminen en mineralen om het lichaam weer optimaal te herstellen. Wanneer je na de griep niet naar behoren gaat eten, zal het lichaam deze stoffen niet krijgen. Hierdoor ontstaat dus ook erge vermoeidheid na de griep. Na de griep maak je het best gebruik van een grote variatie groenten en fruit, maar vergeet ook je reserves niet aan te leggen met vlees, vis en kip! Probeer ongezonde voeding zoveel mogelijk te vermijden, want dergelijke voedingsstoffen kunnen ook vermoeidheid gaan veroorzaken en dit wil je zeker vermijden na een griep!

Vermoeidheid na griep aanpakken door lichaamsbeweging

Vermoeidheid na de griep wordt ook enigszins veroorzaakt door de passieve staat waarin het lichaam zich verkeerd. Tijdens een griep moet je immers heel veel rust nemen, en hierdoor gaat het lichaam gewoon worden aan een passieve staat. Het is dus zeker nodig om opnieuw je conditie op te bouwen nadat je de griep hebt gehad, om zo vermoeidheid effectief tegen te gaan.

Het opbouwen van de conditie moet na een griep wel langzaamaan gebeuren. Je lichaam is zich immers nog altijd aan het herstellen, dus mag je natuurlijk ook niet teveel van je eigen lichaam gaan vragen. Het is dus belangrijk om na een griep de juiste combinatie te vinden tussen beweging en rust.
Maar hoe begin je nu aan het opbouwen van je conditie wanneer je het rustig aan moet doen? Probeer gebruik te maken van minder intensieve lichaamsbeweging die je conditie verbeteren, maar niet te zwaar zijn voor je lichaam. Een ideale sport voor het verbeteren van je conditie is yoga. Er zijn tal van lichte yogaoefeningen die je kunt gebruiken om de conditie te verbeteren. Ook kan je zo nu en dan eens gaan wandelen of fietsen. Deze oefeningen zijn allemaal goed om de conditie op een rustige manier te verbeteren, waardoor vermoeidheid na een griep kan worden gestopt!

Delen

Andere artikelen


Symptomen bij chronische vermoeidheid

Symptomen bij chronische vermoeidheid

Omdat de oorzaak van chronische vermoeidheid nog niet is gevonden, bestaat de diagnose uit het vaststellen van symptomen. De symptomen bij chronische vermoeidheid zijn ook vrij divers.  

Lees het volledig artikel

Angst en vermoeidheid

Angst en vermoeidheid

Angst kan een heel lastig probleem zijn, vooral wanneer deze angst bijkomstige symptomen zoals vermoeidheid gaat veroorzaken.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid na chemo

Vermoeidheid na chemo

Vermoeidheid tijdens en na chemo is zeker geen vreemd symptoom. Chemotherapie kan namelijk heel zwaar zijn voor het menselijke lichaam.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid en de ziekte van Parkinson

Vermoeidheid en de ziekte van Parkinson

Iedereen maakt wel eens een periode van vermoeidheid mee, en dat moet niet noodzakelijk met de ziekte van Parkinson verbonden zijn.  

Lees het volledig artikel

Meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid

Meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid

Vermoeidheid heeft vele gezichten, en kan dus ook vele oorzaken hebben. Omdat vermoeidheid een veelvoorkomende klacht is, hebben vele artsen vaak moeite om de precieze oorzaak van vermoeidheid bij patiënten te achterhalen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid tijdens je maandstonden

Vermoeidheid tijdens je maandstonden

Het is zeker geen nieuw fenomeen, vermoeidheid tijdens je maandstonden. Vele vrouwen krijgen met dergelijke symptomen te kampen en deze kunnen zelfs zo intens worden dat je zelfs moeite hebt om ’s morgens je bed uit te komen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij een keelontsteking

Vermoeidheid bij een keelontsteking

Vermoeidheid komt vaak voor bij een keelontsteking. Dit heeft voornamelijk te maken met de aard van de aandoening, namelijk de infectie. Gelukkig is vermoeidheid bij een keelontsteking gemakkelijk aan te pakken, maar moet men wel voldoende rust nemen om verdere complicaties te voorkomen.  

Lees het volledig artikel

Wat is vermoeidheid?

Wat is vermoeidheid?

Vele mensen vragen zich af wat vermoeidheid nu eigenlijk precies is? Allereerst bestaan er vele termen voor vermoeidheid, dit heeft vooral te maken met verschillende soorten vermoeidheid die er bij de mens kunnen optreden.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij hart problemen

Vermoeidheid bij hart problemen

Er zijn vele soorten hart problemen, elk met hun symptomen en vermoeidheid. Vaak is het moeilijk voor de patiënt om hartziekte bij zichzelf vast te stellen, want veel symptomen die bij hart aandoeningen komen kijken spelen zich niet af in de regio waar het hart zich bevindt.

Lees het volledig artikel

Depressie en vermoeidheid

Depressie en vermoeidheid

Niet alleen fysieke oorzaken kunnen vermoeidheid veroorzaken, maar ook emotionele oorzaken - zoals een depressie bijvoorbeeld. De vermoeidheid kan bij een depressie ook in verschillende gradaties optreden. Meestal is de vermoeidheid echter een gevolg van een lang aanslepende depressie.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....