Deze site maakt gebruik van cookies.Meer weten

Vermoeidheid na griep

Vele mensen die last hebben gehad van de griep, hebben enige tijd na de griep last van vermoeidheid. Een griep kan zeer lastig zijn voor het lichaam, dus is de aanwezigheid van deze symptomen niet echt vreemd. Vermoeidheid na griep kan nog enkele weken na de griep voordoen, en daarmee moet er rekening worden gehouden. Maar hoe ga je nu om met vermoeidheid na een griep?

Vermoeidheid na griep aanpakken door rust

De beste manier om vermoeidheid na griep te behandelen, is door voldoende rust te nemen. Tijdens een griep krijgt het lichaam immers heel wat te verduren, doordat het constant tegen het griepvirus moet vechten.
Het is dus na de griep ook nog aangeraden te rusten. Dit doe je het best door voldoende naar je eigen lichaam te luisteren, en rust te nemen wanneer je moe bent. Zolang je na de griep nog last hebt van vermoeidheid, moet je nog steeds rusten.

Vermoeidheid bij griepVermoeidheid na griep aanpakken door voeding

Na de griep is het belangrijk de energie van je lichaam terug aan te vullen, om vermoeidheid tegen te gaan. Het lichaam heeft immers veel energie verbruikt tijdens de griep, en heeft nu nood aan essentiële vitaminen en mineralen om het lichaam weer optimaal te herstellen. Wanneer je na de griep niet naar behoren gaat eten, zal het lichaam deze stoffen niet krijgen. Hierdoor ontstaat dus ook erge vermoeidheid na de griep. Na de griep maak je het best gebruik van een grote variatie groenten en fruit, maar vergeet ook je reserves niet aan te leggen met vlees, vis en kip! Probeer ongezonde voeding zoveel mogelijk te vermijden, want dergelijke voedingsstoffen kunnen ook vermoeidheid gaan veroorzaken en dit wil je zeker vermijden na een griep!

Vermoeidheid na griep aanpakken door lichaamsbeweging

Vermoeidheid na de griep wordt ook enigszins veroorzaakt door de passieve staat waarin het lichaam zich verkeerd. Tijdens een griep moet je immers heel veel rust nemen, en hierdoor gaat het lichaam gewoon worden aan een passieve staat. Het is dus zeker nodig om opnieuw je conditie op te bouwen nadat je de griep hebt gehad, om zo vermoeidheid effectief tegen te gaan.

Het opbouwen van de conditie moet na een griep wel langzaamaan gebeuren. Je lichaam is zich immers nog altijd aan het herstellen, dus mag je natuurlijk ook niet teveel van je eigen lichaam gaan vragen. Het is dus belangrijk om na een griep de juiste combinatie te vinden tussen beweging en rust.
Maar hoe begin je nu aan het opbouwen van je conditie wanneer je het rustig aan moet doen? Probeer gebruik te maken van minder intensieve lichaamsbeweging die je conditie verbeteren, maar niet te zwaar zijn voor je lichaam. Een ideale sport voor het verbeteren van je conditie is yoga. Er zijn tal van lichte yogaoefeningen die je kunt gebruiken om de conditie te verbeteren. Ook kan je zo nu en dan eens gaan wandelen of fietsen. Deze oefeningen zijn allemaal goed om de conditie op een rustige manier te verbeteren, waardoor vermoeidheid na een griep kan worden gestopt!

Delen

Andere artikelen


Verminderde eetlust bij vermoeidheid

Verminderde eetlust bij vermoeidheid

Een verminderde eetlust bij vermoeidheid symptomen kan een teken zijn van een onderliggende aandoening of infectie. Het is echter moeilijk om de onderliggende aandoening te achterhalen, want vermoeidheid is een veelvoorkomende klacht.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij en na kanker

Vermoeidheid bij en na kanker

Het voorkomen van vermoeidheid nadat iemand kanker heeft doorstaan is zeker niet vreemd. Tijdens en behandeling tegen kanker moet het lichaam namelijk heel veel verduren. Om kanker te bevechten heeft het lichaam ook zeer veel energie nodig.  

Lees het volledig artikel

Definitie van vermoeidheid

Definitie van vermoeidheid

De definitie van vermoeidheid kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Er zijn verschillende soorten vermoeidheid met elk hun specifieke kenmerken.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid door het roken

Vermoeidheid door het roken

Roken is één van de slechte gewoontes die voor vermoeidheid kunnen zorgen. Soms lijkt het wel dat slechte gewoontes je beter doen voelen, maar dit gevoel is altijd heel tijdelijk.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij galstenen

Vermoeidheid bij galstenen

Uit onderzoek is gebleken dat personen die lijden aan chronische vermoeidheid, opmerkelijk veel meer last hebben van galstenen dan andere personen. Dit kan enigszins worden verklaard door de karakteristieke kenmerken van een chronische vermoeidheid patiënt.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid kan ook een ziekte zijn!

Vermoeidheid kan ook een ziekte zijn!

Vermoeidheid kan niet alleen een symptoom zijn, maar ook een ziekte op zich! Het chronisch vermoeidheidsyndroom is een goed voorbeeld van hoe vermoeidheid jou echt ziek kan maken. De aandoening zelf is nog niet in ieder land aanvaard, door de afwezigheid van de precieze oorzaak van de vermoeidheid.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij obstipatie

Vermoeidheid bij obstipatie

Obstipatie (of constipatie) gaat vrij vaak gepaard met vermoeidheid. Dit kan worden verklaard door het niet goed werken van het spijsverteringsstelsel. Wanneer je niet regelmatig naar het toilet kunt gaan, worden afvalstoffen niet vaak genoeg uit het lichaam geloosd.  

Lees het volledig artikel

Extreme vermoeidheid

Extreme vermoeidheid

Extreme vermoeidheid is een probleem waarmee iedereen vroeg of laat wel eens mee te kampen krijgt. De oorzaken van de extreme vermoeidheid liggen meestal wel heel verspreid, waardoor het moeilijk word om echt iets aan deze extreme vermoeidheid te gaan doen.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid van de hersenen

Vermoeidheid van de hersenen

Vermoeidheid van de hersenen is een probleem waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Door onze drukke samenleving krijgen vele mensen echter te maken met meer intensere soorten vermoeidheid ter hoogte van de hersenen, en kunnen zij alledaagse acties ernstig gaan verstoren.  

Lees het volledig artikel

Vermoeidheid bij en na de eisprong

Vermoeidheid bij en na de eisprong

Vele vrouwen krijgen te maken met vermoeidheid bij en na de eisprong. Jammer genoeg is er heel weinig informatie te vinden over dit fenomeen.  

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....