Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

 • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Hoe geef je je leven meer pit

Hoe geef je je leven meer pit


Heb je het gevoel dat je altijd dezelfde dingen doet en nergens komt? Het komt vaak voor dat je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur.

Het gevoel kan zich geleidelijk aan opbouwen en je hebt het gevoel dat je gewoon de tijd aan het doden bent in plaats van naar een doel toe te werken. Misschien merk je in het begin niet eens dat je vastloopt - hier zijn enkele tekenen die erop wijzen dat je vastzit in een sleur: • Misschien vind je het moeilijk om te onthouden welke dag van de week het is omdat ze allemaal hetzelfde aanvoelen.
 • Je voelt je nooit opgewonden of geïnspireerd - je komt gewoon je dagen door.
 • Je zou graag een nieuwe hobby of creatieve taak willen beginnen, maar het ontbreekt je aan motivatie en je blijft het maar uitstellen.
 • Je leven voelt saai, eentonig en onbevredigend, maar je weet niet hoe je dit kunt veranderen.
 • Je bent bang om uit je comfortzone te stappen en maakt je zorgen over het risico op mislukking.

Als je deze tekenen herkent, is de eerste stap om uit te zoeken wat de oorzaak is van je ontevredenheid. Niet elke sleur is hetzelfde - misschien zit je in een sleur met je baan of voel je je verveelt in een relatie. Vriendschappen, hobby's, je huis en je gezondheid kunnen er allemaal voor zorgen dat je je ontevreden voelt.

Geef jezelf niet de schuld

Als je eenmaal de oorzaak van je gevoelens hebt begrepen, geef jezelf dan niet de schuld en bekritiseer jezelf niet. Het kan maar al te gemakkelijk zijn om het probleem te minimaliseren en je emoties te bagatelliseren. Je hebt het recht om je zo te voelen. Hoewel de dingen voor anderen misschien oké lijken, is het tijd om veranderingen aan te brengen als je meer uit het leven wilt halen!

Zorg voor jezelf

Zelfcompassie is de sleutel tot mentaal welzijn, dus begin met goed voor jezelf te zorgen.

Krijg je wel genoeg slaap? Eet je goed en beweeg je? Breng je tijd door met mensen die je kunnen steunen?

Als er iets ontbreekt, zoek dan naar manieren om beter voor jezelf te zorgen. Als je goed voor jezelf zorgt, krijg je de energie om verder te gaan en weer zin in het leven te krijgen.

Verander je routines

We zijn gewoontedieren en soms komt het gevoel dat we vastzitten in een sleur voort uit verveling. Probeer daarom dingen een beetje te veranderen. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar gewoon een paar kleine stappen om je op weg te helpen. Hier zijn een paar ideeën om meer pit aan je leven te geven:

Probeer iets nieuws

Bekijk een nieuwe serie, schrijf je in voor een cursus of loop op een andere manier naar je werk.

Een gesprek beginnen

Je zult iets nieuws leren over de mensen om je heen en door met verschillende mensen te praten, breid je je sociale kring uit.

Maak plezier

Plan wat tijd in om iets leuks te doen waar je van houdt: een hobby, een sport of tijd doorbrengen met vrienden.

Leef in het moment

Wees spontaan en wees niet bang om onverwachte dingen te doen.

Breng tijd buitenshuis door

Onderzoek heeft aangetoond dat tijd buiten doorbrengen het mentale welzijn vergroot. Wandelen kan bijvoorbeeld stress verminderen en het patroon van piekeren over negatieve gedachten die depressie kunnen veroorzaken, doorbreken. Bovendien is het een uitstekende manier om regelmatige lichaamsbeweging in je dagelijkse routine in te bouwen.

Studies tonen ook aan dat buiten zijn in de natuur de creativiteit stimuleert. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt vast te zitten, ga dan naar buiten en besteed aandacht aan de wereld. Laat negativiteit los, ontspan en geniet van de schoonheid om je heen. Je zult met hernieuwde energie terugkeren naar je bureau.

Zoek dingen om naar uit te kijken

Het is gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat het leven geen voldoening geeft als je nergens naar uitkijkt. Het hebben van een doel is een cruciaal ingrediënt voor motivatie. Langetermijndoelen die verband houden met betrekking tot je relaties of werk kunnen je bijvoorbeeld een gevoel van doelgerichtheid geven. En het hoeft niets groots te zijn: zelfs het plannen van een bijeenkomst in het weekend geeft je iets om naar uit te kijken en geeft je humeur een boost.

En onderzoek toont aan dat het hebben van iets om naar te streven zelfcontrole en wilskracht opbouwt. Een betere veerkracht helpt je om te gaan met stress en uitdagingen in het dagelijks leven terwijl je uitkijkt naar toekomstige beloningen.

Hier zijn enkele ideeën om jezelf dingen te geven waar je naar uit kunt kijken:

Plannen maken

Je kunt uitkijken naar bestaande gebeurtenissen, zoals Kerstmis of een voetbalwedstrijd. Maar je kunt ook bewust plannen voor jezelf maken. Plan bijvoorbeeld een dagje uit met vrienden of een vakantie naar een nieuwe plek. Creëer dingen die je kunt verwachten en waar je enthousiast over kunt zijn.

Vergeet kleine beloningen niet

Kleine wekelijkse of dagelijkse beloningen, zoals naar je favoriete café gaan tijdens de lunch of bloemen voor jezelf kopen, zijn geweldige manieren om een gevoel van vooruitkijken naar de toekomst op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk om anderen te helpen

Anderen helpen is een uitstekende manier om een gevoel van doel en betekenis in het leven te krijgen. Richt je op het helpen van een geliefde met een project, doe mee aan politiek activisme of werk als vrijwilliger bij een lokale organisatie om bij te dragen aan de gemeenschap.

Een laatste gedachte - aan jou!

Of je nu ontevreden bent over je baan, je relaties of de plaats waar je woont, alleen jij kunt actie ondernemen om dingen spannender te maken en dat gevoel van vastzitten in een sleur kwijt te raken.

Je weet waarschijnlijk al waarom je je onvervuld voelt en meer uit het leven wilt halen. Begin dus kleine veranderingen aan te brengen, waarbij je datgene wat je tegenhoudt geleidelijk aanpakt. Voel je niet schuldig; je hebt het recht om alles uit het leven te halen wat erin zit. Maar alleen jij kunt actie ondernemen om je potentieel te vervullen, je optimisme te hervinden en je leven weer te laten bruisen.


Sources:

https://www.royalcornwall.nhs.uk/services/pain/pain-management-service/how-can-i-start-to-prioritise-my-self-care/

https://www.psychalive.org/i-hate-my-life/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Zinloze geneesmiddelen?

Als je iets van geneesmiddelen mag verwachten, dan is het natuurlijk wel dat ze je beter maken. Los van het feit dat geneesmiddelen doorgaans bijwerkingen hebben, blijkt nu echter ook dat heel wat geneesmiddelen niet zou werken.

Kies voor je geluk!

Gelukkig zijn is iets waar iedereen naar streeft, maar helaas zijn er veel mensen die ongelukkig door het leven gaan.  Veel mensen nemen vrede met hoe het leven is, men ziet het leven als een gebeurtenis waar men doorheen moet.

Als verlegenheid je parten speelt

Ben je iemand die meteen gaat blozen als je wordt aangesproken? Knap vervelend is dat. Of is het nog erger en vermijd je feestjes of sociale contacten uit schrik dat je jezelf onwennig zal voelen? Ben je een verlegen type? Lees dan verder!

Voel jij je neerslachtig?

Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

6 tips om het sporten vol te houden

Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

Denk jij te veel na? Of te weinig?

Blijf je soms piekeren? Kan je moeilijk beslissingen nemen? Of ga je niet genoeg over je verschillende opties? Lees dit artikel en vind de balans die je nodig hebt.

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Oogjes dicht en snaveltjes toe

Steeds meer Vlamingen gaan slaappillen gaan gebruiken. Maar ook steeds op een jongere leeftijd. Welke gevaren hangen hier aan vast?

Hoe geef je je leven meer pit

Hoe geef je je leven meer pit
Hoe geef je je leven meer pit


Heb je het gevoel dat je altijd dezelfde dingen doet en nergens komt? Het komt vaak voor dat je het gevoel hebt vast te zitten in een sleur.

Het gevoel kan zich geleidelijk aan opbouwen en je hebt het gevoel dat je gewoon de tijd aan het doden bent in plaats van naar een doel toe te werken. Misschien merk je in het begin niet eens dat je vastloopt - hier zijn enkele tekenen die erop wijzen dat je vastzit in een sleur: • Misschien vind je het moeilijk om te onthouden welke dag van de week het is omdat ze allemaal hetzelfde aanvoelen.
 • Je voelt je nooit opgewonden of geïnspireerd - je komt gewoon je dagen door.
 • Je zou graag een nieuwe hobby of creatieve taak willen beginnen, maar het ontbreekt je aan motivatie en je blijft het maar uitstellen.
 • Je leven voelt saai, eentonig en onbevredigend, maar je weet niet hoe je dit kunt veranderen.
 • Je bent bang om uit je comfortzone te stappen en maakt je zorgen over het risico op mislukking.

Als je deze tekenen herkent, is de eerste stap om uit te zoeken wat de oorzaak is van je ontevredenheid. Niet elke sleur is hetzelfde - misschien zit je in een sleur met je baan of voel je je verveelt in een relatie. Vriendschappen, hobby's, je huis en je gezondheid kunnen er allemaal voor zorgen dat je je ontevreden voelt.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

 • samenstelling voor jou persoonlijk
 • op basis van je klachten en karakter
 • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
 • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

Geef jezelf niet de schuld

Als je eenmaal de oorzaak van je gevoelens hebt begrepen, geef jezelf dan niet de schuld en bekritiseer jezelf niet. Het kan maar al te gemakkelijk zijn om het probleem te minimaliseren en je emoties te bagatelliseren. Je hebt het recht om je zo te voelen. Hoewel de dingen voor anderen misschien oké lijken, is het tijd om veranderingen aan te brengen als je meer uit het leven wilt halen!

Zorg voor jezelf

Zelfcompassie is de sleutel tot mentaal welzijn, dus begin met goed voor jezelf te zorgen.

Krijg je wel genoeg slaap? Eet je goed en beweeg je? Breng je tijd door met mensen die je kunnen steunen?

Als er iets ontbreekt, zoek dan naar manieren om beter voor jezelf te zorgen. Als je goed voor jezelf zorgt, krijg je de energie om verder te gaan en weer zin in het leven te krijgen.

Verander je routines

We zijn gewoontedieren en soms komt het gevoel dat we vastzitten in een sleur voort uit verveling. Probeer daarom dingen een beetje te veranderen. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn, maar gewoon een paar kleine stappen om je op weg te helpen. Hier zijn een paar ideeën om meer pit aan je leven te geven:

Probeer iets nieuws

Bekijk een nieuwe serie, schrijf je in voor een cursus of loop op een andere manier naar je werk.

Een gesprek beginnen

Je zult iets nieuws leren over de mensen om je heen en door met verschillende mensen te praten, breid je je sociale kring uit.

Maak plezier

Plan wat tijd in om iets leuks te doen waar je van houdt: een hobby, een sport of tijd doorbrengen met vrienden.

Leef in het moment

Wees spontaan en wees niet bang om onverwachte dingen te doen.

Breng tijd buitenshuis door

Onderzoek heeft aangetoond dat tijd buiten doorbrengen het mentale welzijn vergroot. Wandelen kan bijvoorbeeld stress verminderen en het patroon van piekeren over negatieve gedachten die depressie kunnen veroorzaken, doorbreken. Bovendien is het een uitstekende manier om regelmatige lichaamsbeweging in je dagelijkse routine in te bouwen.

Studies tonen ook aan dat buiten zijn in de natuur de creativiteit stimuleert. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt vast te zitten, ga dan naar buiten en besteed aandacht aan de wereld. Laat negativiteit los, ontspan en geniet van de schoonheid om je heen. Je zult met hernieuwde energie terugkeren naar je bureau.

Zoek dingen om naar uit te kijken

Het is gemakkelijk om het gevoel te krijgen dat het leven geen voldoening geeft als je nergens naar uitkijkt. Het hebben van een doel is een cruciaal ingrediënt voor motivatie. Langetermijndoelen die verband houden met betrekking tot je relaties of werk kunnen je bijvoorbeeld een gevoel van doelgerichtheid geven. En het hoeft niets groots te zijn: zelfs het plannen van een bijeenkomst in het weekend geeft je iets om naar uit te kijken en geeft je humeur een boost.

En onderzoek toont aan dat het hebben van iets om naar te streven zelfcontrole en wilskracht opbouwt. Een betere veerkracht helpt je om te gaan met stress en uitdagingen in het dagelijks leven terwijl je uitkijkt naar toekomstige beloningen.

Hier zijn enkele ideeën om jezelf dingen te geven waar je naar uit kunt kijken:

Plannen maken

Je kunt uitkijken naar bestaande gebeurtenissen, zoals Kerstmis of een voetbalwedstrijd. Maar je kunt ook bewust plannen voor jezelf maken. Plan bijvoorbeeld een dagje uit met vrienden of een vakantie naar een nieuwe plek. Creëer dingen die je kunt verwachten en waar je enthousiast over kunt zijn.

Vergeet kleine beloningen niet

Kleine wekelijkse of dagelijkse beloningen, zoals naar je favoriete café gaan tijdens de lunch of bloemen voor jezelf kopen, zijn geweldige manieren om een gevoel van vooruitkijken naar de toekomst op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk om anderen te helpen

Anderen helpen is een uitstekende manier om een gevoel van doel en betekenis in het leven te krijgen. Richt je op het helpen van een geliefde met een project, doe mee aan politiek activisme of werk als vrijwilliger bij een lokale organisatie om bij te dragen aan de gemeenschap.

Een laatste gedachte - aan jou!

Of je nu ontevreden bent over je baan, je relaties of de plaats waar je woont, alleen jij kunt actie ondernemen om dingen spannender te maken en dat gevoel van vastzitten in een sleur kwijt te raken.

Je weet waarschijnlijk al waarom je je onvervuld voelt en meer uit het leven wilt halen. Begin dus kleine veranderingen aan te brengen, waarbij je datgene wat je tegenhoudt geleidelijk aanpakt. Voel je niet schuldig; je hebt het recht om alles uit het leven te halen wat erin zit. Maar alleen jij kunt actie ondernemen om je potentieel te vervullen, je optimisme te hervinden en je leven weer te laten bruisen.


Sources:

https://www.royalcornwall.nhs.uk/services/pain/pain-management-service/how-can-i-start-to-prioritise-my-self-care/

https://www.psychalive.org/i-hate-my-life/


Marie Pure

Andere artikelen


Tekens van depressie onder de radar

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Lees het volledig artikel

Zinloze medicijnen?

Zinloze geneesmiddelen?

Als je iets van geneesmiddelen mag verwachten, dan is het natuurlijk wel dat ze je beter maken. Los van het feit dat geneesmiddelen doorgaans bijwerkingen hebben, blijkt nu echter ook dat heel wat geneesmiddelen niet zou werken.

Lees het volledig artikel

gelukkig zijn

Kies voor je geluk!

Gelukkig zijn is iets waar iedereen naar streeft, maar helaas zijn er veel mensen die ongelukkig door het leven gaan.  Veel mensen nemen vrede met hoe het leven is, men ziet het leven als een gebeurtenis waar men doorheen moet.

Lees het volledig artikel

verlegenheid

Als verlegenheid je parten speelt

Ben je iemand die meteen gaat blozen als je wordt aangesproken? Knap vervelend is dat. Of is het nog erger en vermijd je feestjes of sociale contacten uit schrik dat je jezelf onwennig zal voelen? Ben je een verlegen type? Lees dan verder!

Lees het volledig artikel

Voel jij je neerslachtig

Voel jij je neerslachtig?

Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.

Lees het volledig artikel

onbereikbaar

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Lees het volledig artikel

Tips om het sporten vol te houden

6 tips om het sporten vol te houden

Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

Lees het volledig artikel

Denk jij te veel na Of te weinig

Denk jij te veel na? Of te weinig?

Blijf je soms piekeren? Kan je moeilijk beslissingen nemen? Of ga je niet genoeg over je verschillende opties? Lees dit artikel en vind de balans die je nodig hebt.

Lees het volledig artikel

Ik wil niet!

Ik wil niet!

Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.

Lees het volledig artikel

slaappillen

Oogjes dicht en snaveltjes toe

Steeds meer Vlamingen gaan slaappillen gaan gebruiken. Maar ook steeds op een jongere leeftijd. Welke gevaren hangen hier aan vast?

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....