Bach bloesem advies

Bach bloesem mix 85

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

11 tips om je angsten te verslaan

Tips om je angsten te verslaan

Miljoenen mensen leven met angsten. Als jij één van die mensen bent, dan zal je vast weten dat het leven daardoor lastig kan zijn. Leren om je angst onder controle te houden kost tijd, en het zal anders zijn voor elk individu. Wat werkt voor de ene werkt misschien niet voor de ander. Denk aan je angstmanagement als een langetermijnproject. Er zullen momenten zijn waarbij je je goede intenties laat vallen, maar als je de juiste strategieën in je leven integreert, is het mogelijk om met angst te leven en de verstoring in je leven tot een minimum te beperken.

Tips om je angsten te verslaan

1. Begin bij de ademhaling

De ergste angstsymptomen worden gelinkt aan slechte ademhalingsgewoontes, dus leren je ademhaling onder controle te houden, is in elke situatie is belangrijk. Eigenlijk is het behoorlijk makkelijk om te oefenen om je ademhaling onder controle te krijgen. Probeer te hyperventileren door snel en hard te ademen en jezelf onder druk te zetten. Ga na wat het doet met je polsslag en je lichaamstemperatuur. Vertraag nu terug je ademhaling, haal diep in, en over verschillende ademstoten probeer je dit onder controle te houden tot je terug normaal ademhaalt. Je zal merken dat je jezelf makkelijk kan kalmeren.

Wanneer je de volgende keer in een situatie belandt die je angst opwekt, let dan op je ademhaling. Weet je nog hoe je hebt geleerd jezelf te kalmeren? Herhaal de techniek die je hebt gebruikt, en je zal je angstsymptomen doen afnemen.

2. Leid jezelf af

Als je jezelf in een gespannen en angstige situatie bevindt, zoek dan afleiding. Een goed idee is om met iemand te beginnen praten die er vriendelijk uitziet. Als je er alleen voor staat, naar wie zou je dan kunnen bellen? Als je dat wil kan je ook ontsnappen richting sociale media. Erken dat je je angstig voelt. Wees niet verlegen. Er is steun, onder vrienden, familie en collega’s – je moet er alleen naar vragen.

3. Zelfbevestiging

Positief denken is niet voor iedereen, maar velen vinden heil bij zelfbevestiging. Zelfbevestiging betekent dingen herhalen voor jezelf die je beter doen voelen. Dit zijn enkele voorbeelden daarvan:

  • Ik ben oké. Dit is alleen angst en ik zal er wel over geraken.
  • Ik heb een leuk leven en ik kijk uit naar X.
  • Ik heb alles onder controle.

4. Sporten

Aan sport doen zal je lichaam vullen met serotonine – het ‘Feel good’-hormoon. Gezien angst je verdrinkt in adrenaline, kan je dat effect goed gebruiken door te sporten. Daarom zie je soms in films dat mensen hun gevoelens afreageren op een kussen of door te boksen als ze verontrust zijn. Sporten zal je dwingen om dieper adem te halen en zal je afleiden, dus zal je je angst beperken op een aantal manieren. Zelfs een stevige wandeling zal je al deugd doen!

5. Ontspan

De tegenpool van sporten is ontspannen. Doe de dingen die voor je werken. Een bad, aromatherapie, in de zetel hangen om een goede film te bekijken of boek te lezen. Yoga of meditatie. Neem een massage of bak iets. Wacht niet om dit te doen, doe het voor je overweldigd wordt door je angst.

6. Wees niet bang

Angst wordt normaal veroorzaakt door bang te zijn. Je geest herkent iets waar je bang van bent (wat het ook is- een persoon, een gedachte, een situatie) en veroorzaakt een fysieke respons. Om te beginnen moet je het bonzen in je borst of de vlinders in je buik erkennen als een angstreactie. Geef het een naam “Oh, ik voel me wat bang.” Dan moet je herkennen dat je lichaam een fysieke reactie geeft op wat je bang maakt. Uiteindelijk, moet je je gedachten ombuigen  “Waar moet ik eigenlijk bang van zijn? Ik kan dit aan!”

Neem de leiding over van je gedachten zodra je merkt dat een fysieke reactie je ongemakkelijk maakt. Oefen dan je ademhaling en je bevestigingen. Hoe meer je dit doet, hoe efficiënter je zal worden in het onder controle houden van je angstaanvallen.

7. Onthoud dat je angstgevoelens komen en gaan

Alle angst- en paniekaanvallen eindigen. Soms kan je ze zelf stoppen, soms gaan ze hun gang en moet je wachten tot ze over zijn. Blijf zo kalm als je kan.

8. Vang de negativiteit op

Vaak wordt onze angst veroorzaakt door toe te staan dat onze gedachten in een negatieve spiraal terechtkomen. We hebben geen controle over wat we denken. Je kan proberen de gedachten in toom te houden, door jezelf af te leiden, en je kan triggers negeren. Vraag jezelf of je je echt zo moet voelen. Spreken je gedachten de waarheid? Of overdrijven ze?
Is er enig bewijs dat je het niet aankan of iets niet kan doen? Jezelf zorgen maken is nuttig omdat het je aanmoedigt actie te ondernemen om een probleem op te lossen. Maar als je de controle overlaat aan die zorgen, en je gedachten niet meer onder controle hebt, dan moet je het in de kiem smoren en jezelf op je gemak stellen door je zelf aan te spreken op die negativiteiten zo positief mogelijk te gaan denken.

Soms heb je niet door dat je dit doet, dus het is zaak je van die negatieve gedachten bewust te worden.

9. Schrijf het op

Een zorgendagboek bijhouden is een uitstekende manier om patronen te vinden in wat je denkt. Kijk of je een week lang een dagboek kan bijhouden. Merk op wat er je angstig maakt. Schrijf op waar en wanneer het gebeurt, bij wie je was, wat het veroorzaakte en wat er hielp om je beter te doen voelen. Na een tijd, zal je beginnen patronen te zien en kan je specifieke elementen gaan aanpakken voor wat er jou problemen geeft. Je zal misschien ook vinden dat je overdrijft. Je kan je dagboek gebruiken om de gedachten die je hebt bij het zorgen maken, in perspectief te stellen.

10. Houd goed gezelschap

Spendeer minder tijd met mensen die je angstig maken. Je hoeft je niet slecht of angstig te voelen, en als iemand je zo laat voelen, dan moet je het contact met hen beperken. Als je daar niet in slaagt, misschien is het dan gewoon goed bepaalde onderwerpen of situaties te mijden?

11. Leef voor het nu

Probeer zoveel mogelijk in het moment te leven. Er is geen punt om je zorgen te maken over de toekomst, en je kan niet veranderen wat er in het verleden is gebeurd.

Uiteindelijk

Omarm de kennis die je hebt over je angst en probeer alle elementen te begrijpen die jouw individuele uitdaging maken tot wat het is. Weet wat er je fysieke reacties uitlokt, en werk om je gedachten onder controle te kunnen krijgen. Wees niet obsessief, en stop niet met leven. Blijf proberen en focus op het positieve.

Veel succes!

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Hij is in het land… de griep

Als er nu iets is wat we in deze periode van het jaar liefst niet verwelkomen, dan is het wel de griep. En nochtans komt deze elk jaar opnieuw langs. En het bezoek van de griep gaat meestal niet onopgemerkt voorbij. De griep eist elk jaar dodelijke slachtoffers. Wat kan je eraan doen?

5 tekenen van narcistische perversie

Narcisme is een term die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen. Maar wat betekent het eigenlijk? Narcisme wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die heel erg vol van zichzelf is of te ijdel. Echter gaat narcisme lang niet over eigenliefde.

Is je angst gegrond of niet?

Veel mensen hebben moeite met irrationele gedachten die hun angst eigenlijk erger maken. Doe de test en kom te weten of jouw angst gegrond is of niet!



Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Kies voor je geluk!

Gelukkig zijn is iets waar iedereen naar streeft, maar helaas zijn er veel mensen die ongelukkig door het leven gaan.  Veel mensen nemen vrede met hoe het leven is, men ziet het leven als een gebeurtenis waar men doorheen moet.

Het MERS virus: reden tot paniek?

Het aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

7 verrassende redenen waarom je depressief bent

Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent! 

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?

Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.

11 tips om je angsten te verslaan

11 tips om je angsten te verslaan
Tips om je angsten te verslaan

Miljoenen mensen leven met angsten. Als jij één van die mensen bent, dan zal je vast weten dat het leven daardoor lastig kan zijn. Leren om je angst onder controle te houden kost tijd, en het zal anders zijn voor elk individu. Wat werkt voor de ene werkt misschien niet voor de ander. Denk aan je angstmanagement als een langetermijnproject. Er zullen momenten zijn waarbij je je goede intenties laat vallen, maar als je de juiste strategieën in je leven integreert, is het mogelijk om met angst te leven en de verstoring in je leven tot een minimum te beperken.

Tips om je angsten te verslaan

1. Begin bij de ademhaling

De ergste angstsymptomen worden gelinkt aan slechte ademhalingsgewoontes, dus leren je ademhaling onder controle te houden, is in elke situatie is belangrijk. Eigenlijk is het behoorlijk makkelijk om te oefenen om je ademhaling onder controle te krijgen. Probeer te hyperventileren door snel en hard te ademen en jezelf onder druk te zetten. Ga na wat het doet met je polsslag en je lichaamstemperatuur. Vertraag nu terug je ademhaling, haal diep in, en over verschillende ademstoten probeer je dit onder controle te houden tot je terug normaal ademhaalt. Je zal merken dat je jezelf makkelijk kan kalmeren.

Wanneer je de volgende keer in een situatie belandt die je angst opwekt, let dan op je ademhaling. Weet je nog hoe je hebt geleerd jezelf te kalmeren? Herhaal de techniek die je hebt gebruikt, en je zal je angstsymptomen doen afnemen.

2. Leid jezelf af

Als je jezelf in een gespannen en angstige situatie bevindt, zoek dan afleiding. Een goed idee is om met iemand te beginnen praten die er vriendelijk uitziet. Als je er alleen voor staat, naar wie zou je dan kunnen bellen? Als je dat wil kan je ook ontsnappen richting sociale media. Erken dat je je angstig voelt. Wees niet verlegen. Er is steun, onder vrienden, familie en collega’s – je moet er alleen naar vragen.

3. Zelfbevestiging

Positief denken is niet voor iedereen, maar velen vinden heil bij zelfbevestiging. Zelfbevestiging betekent dingen herhalen voor jezelf die je beter doen voelen. Dit zijn enkele voorbeelden daarvan:

  • Ik ben oké. Dit is alleen angst en ik zal er wel over geraken.
  • Ik heb een leuk leven en ik kijk uit naar X.
  • Ik heb alles onder controle.

4. Sporten

Aan sport doen zal je lichaam vullen met serotonine – het ‘Feel good’-hormoon. Gezien angst je verdrinkt in adrenaline, kan je dat effect goed gebruiken door te sporten. Daarom zie je soms in films dat mensen hun gevoelens afreageren op een kussen of door te boksen als ze verontrust zijn. Sporten zal je dwingen om dieper adem te halen en zal je afleiden, dus zal je je angst beperken op een aantal manieren. Zelfs een stevige wandeling zal je al deugd doen!

5. Ontspan

De tegenpool van sporten is ontspannen. Doe de dingen die voor je werken. Een bad, aromatherapie, in de zetel hangen om een goede film te bekijken of boek te lezen. Yoga of meditatie. Neem een massage of bak iets. Wacht niet om dit te doen, doe het voor je overweldigd wordt door je angst.

6. Wees niet bang

Angst wordt normaal veroorzaakt door bang te zijn. Je geest herkent iets waar je bang van bent (wat het ook is- een persoon, een gedachte, een situatie) en veroorzaakt een fysieke respons. Om te beginnen moet je het bonzen in je borst of de vlinders in je buik erkennen als een angstreactie. Geef het een naam “Oh, ik voel me wat bang.” Dan moet je herkennen dat je lichaam een fysieke reactie geeft op wat je bang maakt. Uiteindelijk, moet je je gedachten ombuigen  “Waar moet ik eigenlijk bang van zijn? Ik kan dit aan!”

Neem de leiding over van je gedachten zodra je merkt dat een fysieke reactie je ongemakkelijk maakt. Oefen dan je ademhaling en je bevestigingen. Hoe meer je dit doet, hoe efficiënter je zal worden in het onder controle houden van je angstaanvallen.

7. Onthoud dat je angstgevoelens komen en gaan

Alle angst- en paniekaanvallen eindigen. Soms kan je ze zelf stoppen, soms gaan ze hun gang en moet je wachten tot ze over zijn. Blijf zo kalm als je kan.

8. Vang de negativiteit op

Vaak wordt onze angst veroorzaakt door toe te staan dat onze gedachten in een negatieve spiraal terechtkomen. We hebben geen controle over wat we denken. Je kan proberen de gedachten in toom te houden, door jezelf af te leiden, en je kan triggers negeren. Vraag jezelf of je je echt zo moet voelen. Spreken je gedachten de waarheid? Of overdrijven ze?
Is er enig bewijs dat je het niet aankan of iets niet kan doen? Jezelf zorgen maken is nuttig omdat het je aanmoedigt actie te ondernemen om een probleem op te lossen. Maar als je de controle overlaat aan die zorgen, en je gedachten niet meer onder controle hebt, dan moet je het in de kiem smoren en jezelf op je gemak stellen door je zelf aan te spreken op die negativiteiten zo positief mogelijk te gaan denken.

Soms heb je niet door dat je dit doet, dus het is zaak je van die negatieve gedachten bewust te worden.

9. Schrijf het op

Een zorgendagboek bijhouden is een uitstekende manier om patronen te vinden in wat je denkt. Kijk of je een week lang een dagboek kan bijhouden. Merk op wat er je angstig maakt. Schrijf op waar en wanneer het gebeurt, bij wie je was, wat het veroorzaakte en wat er hielp om je beter te doen voelen. Na een tijd, zal je beginnen patronen te zien en kan je specifieke elementen gaan aanpakken voor wat er jou problemen geeft. Je zal misschien ook vinden dat je overdrijft. Je kan je dagboek gebruiken om de gedachten die je hebt bij het zorgen maken, in perspectief te stellen.

10. Houd goed gezelschap

Spendeer minder tijd met mensen die je angstig maken. Je hoeft je niet slecht of angstig te voelen, en als iemand je zo laat voelen, dan moet je het contact met hen beperken. Als je daar niet in slaagt, misschien is het dan gewoon goed bepaalde onderwerpen of situaties te mijden?

11. Leef voor het nu

Probeer zoveel mogelijk in het moment te leven. Er is geen punt om je zorgen te maken over de toekomst, en je kan niet veranderen wat er in het verleden is gebeurd.

Uiteindelijk

Omarm de kennis die je hebt over je angst en probeer alle elementen te begrijpen die jouw individuele uitdaging maken tot wat het is. Weet wat er je fysieke reacties uitlokt, en werk om je gedachten onder controle te kunnen krijgen. Wees niet obsessief, en stop niet met leven. Blijf proberen en focus op het positieve.

Veel succes!




Bach bloesem Mix 85: Angst

Bachbloesem mix 85 helpt om:

  • minder bang en ongerust te zijn
  • momenten van paniek te vermijden
  • uitdagingen te durven aangaan
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 85
Marie Pure

Andere artikelen


griep

Hij is in het land… de griep

Als er nu iets is wat we in deze periode van het jaar liefst niet verwelkomen, dan is het wel de griep. En nochtans komt deze elk jaar opnieuw langs. En het bezoek van de griep gaat meestal niet onopgemerkt voorbij. De griep eist elk jaar dodelijke slachtoffers. Wat kan je eraan doen?

Lees het volledig artikel

5 tekenen van narcistische perversie

5 tekenen van narcistische perversie

Narcisme is een term die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen. Maar wat betekent het eigenlijk? Narcisme wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die heel erg vol van zichzelf is of te ijdel. Echter gaat narcisme lang niet over eigenliefde.

Lees het volledig artikel

Is je angst gegrond of niet

Is je angst gegrond of niet?

Veel mensen hebben moeite met irrationele gedachten die hun angst eigenlijk erger maken. Doe de test en kom te weten of jouw angst gegrond is of niet!



Lees het volledig artikel

Loslaten een gids voor nabestaanden

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Lees het volledig artikel

gelukkig zijn

Kies voor je geluk!

Gelukkig zijn is iets waar iedereen naar streeft, maar helaas zijn er veel mensen die ongelukkig door het leven gaan.  Veel mensen nemen vrede met hoe het leven is, men ziet het leven als een gebeurtenis waar men doorheen moet.

Lees het volledig artikel

mers virus © reuters

Het MERS virus: reden tot paniek?

Het aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?

Lees het volledig artikel

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

Lees het volledig artikel

Depressie

7 verrassende redenen waarom je depressief bent

Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent! 

Lees het volledig artikel

Hoe je jouw waarde bewijst

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Lees het volledig artikel

wat te doen als je kind niet terug naar school wil

Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?

Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....