Bach bloesem advies

Bach bloesem mix 51

Inhoud 50 ml

 • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

Wist je al dat 80% van de mensen die gewicht verliezen er al niet meer in slagen hun nieuwe levensstijl te behouden na een jaar? Het lijkt misschien ontmoedigend, maar je kan het ook op een andere manier bekijken.


We bekijken eerst de zes meest voorkomende redenen waarom zoveel mensen niet slagen in een dieet op de lange termijn. Daarin zal je zien dat het logisch is waarom Bachbloesems goed kunnen helpen om gewicht te verliezen. Loop je tegen de spreekwoordelijke muur? Lees dan vooral verder.

Onrealistische doelstellingen

Velen zullen het ermee eens zijn dat een onrealistische verwachting één van de meest voorkomende redenen voor een falend dieet is.
Gewicht verliezen is een langzaam proces; de optimale en gezonde manier is de langzame manier. Dit is vele mensen niet gegeven dus na een korte tijd geven ze al op nog voordat je echt resultaat kan zien.

Daarom is het veel beter om het op een behoudende manier aan te pakken en geen dieet te kiezen die je snel veel gewicht laat verliezen. Daarbij moet je ook rekening houden dat niet iedereen in dezelfde tijd evenveel gewicht zal en kan verliezen. Vergelijk jezelf niet met anderen, iedereen loopt zijn eigen race. Vergelijkingen maken zal alleen leiden tot frustraties en een domper zijn op je motivatie.

Denken dat alleen een dieet volgen voldoende is

In principe verbrandt het lichaam vet zodra er een calorietekort is. Toch zal een calorietekort niet noodzakelijk leiden tot gewichtsverlies – zeker niet voor mensen met een trager metabolisme.
Een dieet volgen betekent eigenlijk zowel veranderen van levensstijl als minder eten. Daarom dat het heel goed is om met het starten van een dieet ook meer te bewegen.
Door meer te bewegen versnel je je metabolisme. Het resultaat daarvan is dat je veel makkelijker die overtollige kilo’s kwijtraakt.

Evolutie

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond waarom zoveel diëten mislukken.
Wat interessant is, is de factor dat de mens zoveel is geëvolueerd.
Als je zorgt voor een tekort aan calorieën, dan ziet het lichaam dat als een mogelijke dreiging om te kunnen overleven. Dit zorgt voor verschillende autonomische, en dus onbewuste, acties van het lichaam als (2):

 • Een trager metabolisme (wat het moeilijk maakt om calorieën te verbranden)
 • Een toename van het hongerhormoon ghreline
 • Een afgenomen gevoel van verzadiging

Deze drie factoren maken het moeilijker om een goede discipline te houden, waardoor je dus sneller opgeeft.

De sociale factor

De mens is een sociaal dier. We drinken of eten graag iets met vrienden, collega’s of familie na een lange werkweek en we slaan een menu met meerdere gangen niet snel af. Jammer genoeg betaal je de prijs wel snel als je aan het diëten bent.
Invloed van je omgeving is dus net zo belangrijk als je metabolisme.

Elke vorm van dieet vereist een opoffering. Maar het is niet gemakkelijk om gewoontes die je al jarenlang hebt op te geven. Daarom is het soms goed om mensen in dezelfde situatie te zoeken en rond je te hebben – mensen die ook diëten. Dan is de kans minder groot dat je je laat gaan en is er altijd steun als je dat nodig hebt.

Vreetbuien

Als je jezelf beperkingen oplegt bestaat de kans dat je net daardoor vreetbuien hebt. Dat wil zeggen dat je dan veel waarschijnlijker een maaltijd met een hoge aantal calorieën zal verorberen als je je laat verleiden.
Er zijn twee grote problemen hieraan verbonden.

Ten eerste zal je lichaam het moeilijk hebben om je doelstellingen op korte en lange termijn te behalen als het plots een grote hoeveelheid calorieën moet verwerken, want een overvloed aan calorieën wordt meestal opgeslagen als vet.

Ten tweede zal een vreetbui je gevoel voor eigenwaarde verkleinen. Dit maakt het een grotere uitdaging om terug de discipline op te brengen om terug te keren naar je gezondere eetgewoontes en het zorgt voor een pessimistische vooruitblik (“Ik ben toch niet sterk genoeg”). Dit is ook de reden waarom mensen die last hebben van vreetbuien gewicht bijkrijgen in plaats van verliezen als ze proberen te diëten.

Alleen naar de finish kijken

De laatste factor die ook een belangrijke rol speelt.
Stel je eens voor dat je deelneemt aan een marathon, dan kan het heel ontmoedigend zijn als je je focust op hoe ver de finishlijn ligt. De afstand alleen al is dan voldoende reden om bij het eerste ongemak op te geven. Daarom gaan marathonlopers tellen in segmenten of stappen in plaats.

Met andere woorden; het is beter om je te focussen op mijlpalen op de korte termijn – op die manier voel je je niet overweldigd. Het is ook een uitstekende manier om je voortgang op te volgen en te zien of er nog zaken kunnen veranderen voor je in je dieet.
Het is natuurlijk niet slecht om zo hoog mogelijk te mikken, maar onthoud dat elke reis stap voor stap dient te gebeuren.

Hoe kan je deze valkuilen ontwijken?

Het is extreem belangrijk te onthouden dat we ons allemaal wel eens laten verleiden. In plaats van dat als excuus te gebruiken om op te geven, is het een beter idee om ervan te leren.

Er zijn ook veel mensen die sterke resultaten hebben geboekt met onze Bachbloesem mix 51.
Hierbij kan het helpen;

 • Een gezonde verandering van je eetgewoontes
 • Een versterkte zelfdiscipline
 • Een sterker mentaal vermogen waardoor je niet te snel opgeeft
 • Geduld om je doelen op de lange termijn te behalen

Het is bij Bachbloesems wel belangrijk om de volledige kuur te nemen als je de optimale resultaten wil bereiken. Dat betekent dat je ze voor een periode van drie maanden dient te nemen. Ook de resultaten zullen verschillen per individu.

Het belangrijkste is te onthouden dat je diëten of je dieet veranderen geen eenvoudige taak is.
Je moet er de tijd voor nemen, de zelfdiscipline voor hebben en je moet kunnen aanvaarden dat er af en toe eens een foutje kan worden gemaakt.
Daarom is het belangrijk om er van in het begin op een realistische manier naar te kijken.
Met de hulp van Bachbloesems lukt het je zeker!


Bronnen:

1. https://www.scientificamerican.com/article/unexpected-clues-emerge-about-why-diets-fail/
2. https://health.osu.edu/wellness/exercise-and-nutrition/that-diet-probably-did-not-work

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Waarom je niet de beste bent

Wat zijn jouw doelen in het leven? Plan je rijk te zijn, een topvoetballer, een goede ouder of de eerste minister te worden? Hoe je ook je leven plant, vroeg of laat zal je obstakels tegenkomen die je voorkomen je doelen te bereiken.

Crashdieet: garantie op crashen

Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Zit je vast in het verleden?

Betrap je jezelf er vaak op dat je veel nadenkt over je verleden? Zou je willen dat je de klok kon terugdraaien naar vervlogen tijden of de dingen zoals ze waren voordat Covid de wereld ontwrichtte?

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Waarom een leven zonder obstakels de moeite niet waard is

Stress kan zowel goed als slecht zijn; het is hoe jij het bekijkt. Maar te veel stress kan gevaarlijk zijn. Lees meer over stress in dit artikel!

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen!

Om succes te behalen is het belangrijk dat je accepteert dat falen erbij hoort. Je hoeft er niet bang voor te zijn, veel mensen – ook beroemde mensen – hebben tegenslag gekend. Alleen dat hield ze niet tegen om hun doelen te bereiken, zoals deze vijf mensen.

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet
De top 6 redenen waarom je niet slaagt in je dieet

Wist je al dat 80% van de mensen die gewicht verliezen er al niet meer in slagen hun nieuwe levensstijl te behouden na een jaar? Het lijkt misschien ontmoedigend, maar je kan het ook op een andere manier bekijken.

Bach bloesem Mix 51: Afvallen

Bach bloesem mix 51 helpt om:

 • Je eetgewoontes te veranderen
 • je dieet vol te houden
 • discipline te creëren om je aan een voedingspatroon te houden
 • moed te krijgen om geen schuldgevoelens te ervaren
 • je emoties beter onder controle te krijgen
 • verdraagzamer te worden
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 51

We bekijken eerst de zes meest voorkomende redenen waarom zoveel mensen niet slagen in een dieet op de lange termijn. Daarin zal je zien dat het logisch is waarom Bachbloesems goed kunnen helpen om gewicht te verliezen. Loop je tegen de spreekwoordelijke muur? Lees dan vooral verder.

Onrealistische doelstellingen

Velen zullen het ermee eens zijn dat een onrealistische verwachting één van de meest voorkomende redenen voor een falend dieet is.
Gewicht verliezen is een langzaam proces; de optimale en gezonde manier is de langzame manier. Dit is vele mensen niet gegeven dus na een korte tijd geven ze al op nog voordat je echt resultaat kan zien.

Daarom is het veel beter om het op een behoudende manier aan te pakken en geen dieet te kiezen die je snel veel gewicht laat verliezen. Daarbij moet je ook rekening houden dat niet iedereen in dezelfde tijd evenveel gewicht zal en kan verliezen. Vergelijk jezelf niet met anderen, iedereen loopt zijn eigen race. Vergelijkingen maken zal alleen leiden tot frustraties en een domper zijn op je motivatie.

Denken dat alleen een dieet volgen voldoende is

In principe verbrandt het lichaam vet zodra er een calorietekort is. Toch zal een calorietekort niet noodzakelijk leiden tot gewichtsverlies – zeker niet voor mensen met een trager metabolisme.
Een dieet volgen betekent eigenlijk zowel veranderen van levensstijl als minder eten. Daarom dat het heel goed is om met het starten van een dieet ook meer te bewegen.
Door meer te bewegen versnel je je metabolisme. Het resultaat daarvan is dat je veel makkelijker die overtollige kilo’s kwijtraakt.

Evolutie

Recentelijk onderzoek heeft aangetoond waarom zoveel diëten mislukken.
Wat interessant is, is de factor dat de mens zoveel is geëvolueerd.
Als je zorgt voor een tekort aan calorieën, dan ziet het lichaam dat als een mogelijke dreiging om te kunnen overleven. Dit zorgt voor verschillende autonomische, en dus onbewuste, acties van het lichaam als (2):

 • Een trager metabolisme (wat het moeilijk maakt om calorieën te verbranden)
 • Een toename van het hongerhormoon ghreline
 • Een afgenomen gevoel van verzadiging

Deze drie factoren maken het moeilijker om een goede discipline te houden, waardoor je dus sneller opgeeft.

De sociale factor

De mens is een sociaal dier. We drinken of eten graag iets met vrienden, collega’s of familie na een lange werkweek en we slaan een menu met meerdere gangen niet snel af. Jammer genoeg betaal je de prijs wel snel als je aan het diëten bent.
Invloed van je omgeving is dus net zo belangrijk als je metabolisme.

Elke vorm van dieet vereist een opoffering. Maar het is niet gemakkelijk om gewoontes die je al jarenlang hebt op te geven. Daarom is het soms goed om mensen in dezelfde situatie te zoeken en rond je te hebben – mensen die ook diëten. Dan is de kans minder groot dat je je laat gaan en is er altijd steun als je dat nodig hebt.

Vreetbuien

Als je jezelf beperkingen oplegt bestaat de kans dat je net daardoor vreetbuien hebt. Dat wil zeggen dat je dan veel waarschijnlijker een maaltijd met een hoge aantal calorieën zal verorberen als je je laat verleiden.
Er zijn twee grote problemen hieraan verbonden.

Ten eerste zal je lichaam het moeilijk hebben om je doelstellingen op korte en lange termijn te behalen als het plots een grote hoeveelheid calorieën moet verwerken, want een overvloed aan calorieën wordt meestal opgeslagen als vet.

Ten tweede zal een vreetbui je gevoel voor eigenwaarde verkleinen. Dit maakt het een grotere uitdaging om terug de discipline op te brengen om terug te keren naar je gezondere eetgewoontes en het zorgt voor een pessimistische vooruitblik (“Ik ben toch niet sterk genoeg”). Dit is ook de reden waarom mensen die last hebben van vreetbuien gewicht bijkrijgen in plaats van verliezen als ze proberen te diëten.

Alleen naar de finish kijken

De laatste factor die ook een belangrijke rol speelt.
Stel je eens voor dat je deelneemt aan een marathon, dan kan het heel ontmoedigend zijn als je je focust op hoe ver de finishlijn ligt. De afstand alleen al is dan voldoende reden om bij het eerste ongemak op te geven. Daarom gaan marathonlopers tellen in segmenten of stappen in plaats.

Met andere woorden; het is beter om je te focussen op mijlpalen op de korte termijn – op die manier voel je je niet overweldigd. Het is ook een uitstekende manier om je voortgang op te volgen en te zien of er nog zaken kunnen veranderen voor je in je dieet.
Het is natuurlijk niet slecht om zo hoog mogelijk te mikken, maar onthoud dat elke reis stap voor stap dient te gebeuren.

Hoe kan je deze valkuilen ontwijken?

Het is extreem belangrijk te onthouden dat we ons allemaal wel eens laten verleiden. In plaats van dat als excuus te gebruiken om op te geven, is het een beter idee om ervan te leren.

Er zijn ook veel mensen die sterke resultaten hebben geboekt met onze Bachbloesem mix 51.
Hierbij kan het helpen;

 • Een gezonde verandering van je eetgewoontes
 • Een versterkte zelfdiscipline
 • Een sterker mentaal vermogen waardoor je niet te snel opgeeft
 • Geduld om je doelen op de lange termijn te behalen

Het is bij Bachbloesems wel belangrijk om de volledige kuur te nemen als je de optimale resultaten wil bereiken. Dat betekent dat je ze voor een periode van drie maanden dient te nemen. Ook de resultaten zullen verschillen per individu.

Het belangrijkste is te onthouden dat je diëten of je dieet veranderen geen eenvoudige taak is.
Je moet er de tijd voor nemen, de zelfdiscipline voor hebben en je moet kunnen aanvaarden dat er af en toe eens een foutje kan worden gemaakt.
Daarom is het belangrijk om er van in het begin op een realistische manier naar te kijken.
Met de hulp van Bachbloesems lukt het je zeker!


Bronnen:

1. https://www.scientificamerican.com/article/unexpected-clues-emerge-about-why-diets-fail/
2. https://health.osu.edu/wellness/exercise-and-nutrition/that-diet-probably-did-not-work


Marie Pure

Andere artikelen


Zet je seksleven je relatie op het spel

Zet je seksleven je relatie op het spel?

Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.

Lees het volledig artikel

Waarom je niet de beste bent

Waarom je niet de beste bent

Wat zijn jouw doelen in het leven? Plan je rijk te zijn, een topvoetballer, een goede ouder of de eerste minister te worden? Hoe je ook je leven plant, vroeg of laat zal je obstakels tegenkomen die je voorkomen je doelen te bereiken.

Lees het volledig artikel

crashdieet

Crashdieet: garantie op crashen

Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.

Lees het volledig artikel

het verleden loslaten

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Lees het volledig artikel

Zit je vast in het verleden

Zit je vast in het verleden?

Betrap je jezelf er vaak op dat je veel nadenkt over je verleden? Zou je willen dat je de klok kon terugdraaien naar vervlogen tijden of de dingen zoals ze waren voordat Covid de wereld ontwrichtte?

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

Waarom een leven zonder obstakels de moeite niet waard is

Waarom een leven zonder obstakels de moeite niet waard is

Stress kan zowel goed als slecht zijn; het is hoe jij het bekijkt. Maar te veel stress kan gevaarlijk zijn. Lees meer over stress in dit artikel!

Lees het volledig artikel

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen!

Om succes te behalen is het belangrijk dat je accepteert dat falen erbij hoort. Je hoeft er niet bang voor te zijn, veel mensen – ook beroemde mensen – hebben tegenslag gekend. Alleen dat hield ze niet tegen om hun doelen te bereiken, zoals deze vijf mensen.

Lees het volledig artikel

Loslaten een gids voor nabestaanden

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Lees het volledig artikel

snotterseizoen

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....