5 tips om gezond de herfst te doorspartelen

Hij heeft een hele poos op zich laten wachten, maar de laatste dagen kunnen we er niet meer onderuit:
De herfst is in het land.
De herfst wordt ook wel een overgangsseizoen genoemd. Langzaam aan bereidt de herfst ons voor op de overgang van lange en warme dagen naar koude en korte dagen.
Niet iedereen is hier even gelukkig mee.
5 tips om de herfst door te komen
Artsen merken ieder jaar opnieuw hoe hun wachtzalen voller zitten tijdens de herfst dan tijdens de zomer. Heel wat mensen hebben echt een afkeer van dit seizoen. Nochtans kan je met enkele eenvoudige tips die herfst door komen zonder al te veel kleerscheuren.
Zorg voor een goede weerstand. Dit doe je best door het eten van veel zuur citrusfruit. Maar ook groenten zoals spruitjes, broccoli en boerenkool geven je lichaam een vitamineshot. En dat kunnen we best wel gebruiken in deze dagen.
- Eet in kleuren. Het klinkt misschien vreemd, maar het is aangetoond dat je lichaam er wel bij vaart als je voedingsstoffen eet die warme, aardse kleuren hebben. En de natuur laat ons op dat vlak niet in de steek. In dit seizoen zijn er tal van groenten die diepe en warme kleuren hebben: pompoen, zoete aardappel, wortelen, uien,…
- Stel je immuunsysteem op punt. Door zuivelproducten te eten zoals yoghurt, helpen we ons immuunsysteem. Met een gezonde darmflora sta je een pak sterker.
Sluit je niet op. De herfst is het seizoen bij uitstek om te gaan cocoonen. Op zich is daar niets mis mee. Maar het gevaar dreigt wel dat je sociale contacten gaat verliezen. Je zal veel meer deugd beleven aan het cocoonen na een fikse herfstwandeling.
- Rust voldoende. In de donkere dagen hebben we nu eenmaal meer rust nodig. Meer en betere rust krijg je echter niet door langer uit te slapen. Integendeel, het is aan te bevelen om vroeger te gaan slapen en ook vroeger op te staan. Op die manier pas je het levensritme meer aan aan het ritme van het licht.
08/10/2014
Andere artikelen

Schooljaar in zicht!
Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.
Lees het volledig artikel
Crashdieet: garantie op crashen
Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.
Lees het volledig artikel
Als verlegenheid je parten speelt
Ben je iemand die meteen gaat blozen als je wordt aangesproken? Knap vervelend is dat. Of is het nog erger en vermijd je feestjes of sociale contacten uit schrik dat je jezelf onwennig zal voelen? Ben je een verlegen type? Lees dan verder!

Gameverslaving: hoe pak je het aan?
Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger.

Zit jij in een sleur?
Soms is het moeilijk te merken als je vastraakt in bekende routines. Doe de test en kom te weten of je in een sleur zit en wat je er aan kan doen.

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?
We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Energiedrankjes: niet de gezondste oplossing
De populariteit van energiedrankjes stijgt met de dag. Vooral in tijden van examens merkt men dat de verkoop van deze drankjes sterk in de lift zit. Jongeren drinken deze om een aankomend dipje tegen te gaan.

Vakantie anders bekeken
De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?

Doe jij genoeg om ouderdomsdiabetes te voorkomen?
Het is alarmerend nieuws, steeds meer twintigers en dertigers krijgen te maken met diabetes type 2. De stijging gaat hand in hand met een obesitasepidemie.

Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!
Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven.