Deze site maakt gebruik van cookies. Meer weten Accepteren

Havermout tijdens het Dukan dieet

Het Dukan dieet, de Franse afslankmethode van de arts Pierre Dukan, staat erom bekend dat het strikte regels heeft die gevolgd dienen te worden. Deze regels werden door Dukan in vier verschillende fases gegoten.

Deze dienen één na één doorlopen te worden teneinde op een gezonde, doch snelle manier kilo’s te verliezen – én kwijt te blijven! Immers, Dukan bouwde in zijn systeem een zogenaamde stabilisatiefase in om het jojo-effect voorgoed tegen te gaan. De vier fases kennen elk hun eigen regels, maar één constante blijft: je moet gedurende het hele dieet tarwe- en haverzemelen eten.

Havermout bij het Dukan dieet?

Tijdens de eerste fase is een lepel haverzemelen per dag voldoende. Verder eet je tijdens deze fase enkel proteïnen.
Vanaf de tweede fase worden de haverzemelen opgebouwd naar twee lepels per dag en worden ook groenten aan het menu toegevoegd.
Fase drie is de belangrijkste fase: deze gaat het jojo-effect tegen. In deze fase worden alle tot dan toe verboden voedingsmiddelen systematisch weer aan het menu toegevoegd.
Ook de twee eetlepels haverzemelen blijven hier verplicht, net als tijdens fase 4.

Haverzemelen, havervlokken, havermout, … Hoe zit dat nu eigenlijk?

Havermout vs haverzemelen

Het is een valkuil waar velen al ingetrapt zijn: haverzemelen en havermout zijn helemaal niet hetzelfde. Haverzemelen zijn de velletjes van de haverkorrel die overblijven nadat het zetmeel uit de korrel is gehaald. Het is in wezen een bijproduct dat men verkrijgt bij de verwerking van geschoonde haver tot havergrutten.   

Havermout daarentegen ontstaat door de haverkorrels te wassen, vervolgens te pellen en te verhitten met stoom en daarna te walsen. Havermout is een goedkope, energiearme grondstof. Een andere benaming voor havermout is havervlokken.

Het is dus erg belangrijk om goed op te letten tijdens het winkelen. Hoewel beide producten koolhydraat-arm zijn, is havermout ten strengste verboden tijdens de eerste fases van het Dukan-dieet. Vanaf fase 3 kan je het product weer geleidelijk aan gaan toevoegen aan je lijstje.

Waar kan ik haverzemelen bekomen?

De meeste grote supermarkten verkopen tegenwoordig haverzemelen. Echter, door het grote succes van het Dukan dieet zijn deze snel uitverkocht! Het is gelukkig ook mogelijk om het product online te bestellen. Wie zijn bestelling plaatst via de Dukan-webshop kan er zeker van zijn dat hij of zij het juiste product te pakken heeft. Bovendien is deze manier van bestellen snel en efficiënt: enkele klikken op de knop en het wordt thuisgeleverd! Makkelijker kan niet.

Veel succes!

Bach bloesem helpt je om het Dukan dieet met succes te volgen. Bach bloesem mix 51 vermageren geeft je extra doorzettingsvermogen om het dieet vol te houden en zo goede resultaten te bekomen. Meer informatie over hoe bachbloesems je kunnen helpen vind je bij bach bloesem en vermageren.

Delen

Andere artikelen


De derde fase van het Dukan dieet

De derde fase van het Dukan dieet

De derde fase van het Dukan dieet is waarschijnlijk de belangrijkste van de vier fases uit dewelke de afslankmethode bestaat.

Lees het volledig artikel

Een hamburger tijdens het Dukan dieet

Een hamburger tijdens het Dukan dieet

Het Dukan dieet is een van de meest recente, populaire diëten. Het werd ontwikkeld door de Franse arts en voedingsdeskundige Pierre Dukan en bestaat uit vier verschillende fases.

Lees het volledig artikel

Een menu voor het Dukan dieet

Een menu voor het Dukan dieet

Het Dukan dieet maakt zich sterk een van de weinige afslankmethodes te zijn waarbij je zonder hongergevoel gemakkelijk kilo’s kan verliezen.

Lees het volledig artikel

Moe tijdens het Dukan dieet?

Moe tijdens het Dukan dieet?

Zoals elke afslankmethode vergt ook het Dukan dieet wel wat inspanning van ons lichaam. Immers, om gewicht te gaan verliezen moeten we het gaan stellen met minder....

Lees het volledig artikel

Optimel tijdens het Dukan dieet: kan dit?

Optimel tijdens het Dukan dieet: kan dit?

Optimel staat bekend om zijn producten met 0% vet – klinkt dus ideaal voor het Dukan dieet. Maar is het dit ook?

Lees het volledig artikel

De stabilisatiefase van het Dukan dieet

De stabilisatiefase van het Dukan dieet

De derde fase van het Dukan dieet – ook wel stabilisatiefase genoemd – is één van de belangrijkste fases van het proteïnendieet van de Franse arts.

Lees het volledig artikel

Het Dukan dieet: welk plan moet ik volgen?

Het Dukan dieet: welk plan moet ik volgen?

Bij elk dieet hoort een plan dat je moet naleven. Het Dukan dieet, de afslankmethode van de Franse arts en voedingsdeskundige Pierre Dukan, is hierin niet anders.

Lees het volledig artikel

Het Dukan dieet online

Het Dukan dieet online

In onze hedendaagse maatschappij, waarin we alles wat maar mogelijk is via het internet kunnen opzoeken en regelen, kon de wereld van het afslanken uiteraard niet langer achterblijven.

Lees het volledig artikel

Fase 4 van het Dukan dieet: het einde van de weg

Fase 4 van het Dukan dieet: het einde van de weg

Gefeliciteerd! Als je dit artikel leest betekent dat dat je bijna aan het einde bent van het Dukan dieet. Al bij al zal je intussen ontdekt hebben dat het niet zo moeilijk was om .....

Lees het volledig artikel

Het Dukan dieet en olie

Het Dukan dieet en olie

In vele diëten wordt olie aangeraden als alternatieve vetstof voor boter. Echter, in het Dukan dieet is dit niet het geval – of toch niet helemaal.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....