Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Leven nadat je dat niet (meer) wou

Leven nadat je dat niet (meer) wou

Heb je je ooit gevoeld alsof je niet meer verder wilde leven? Dan ben je helemaal niet alleen. Jammer genoeg zijn er slechts weinig mensen die nooit door een depressieve periode gaan in hun leven. Hoewel het niet ongewoon is om je depressief of wanhopig te voelen – of zelfs aan zelfmoord te denken – wanneer het leven moeilijk is, toch moeten deze gevoelens serieus genomen worden.

Het gevoel dat je het leven wil opgeven kan een vluchtige emotie zijn, maar soms leidt het effectief tot zelfmoord. Dus als deze gevoelens bovenkomen, is het belangrijk om een dokter, leerkracht, familielid of vriend aan te spreken. Als je je daarbij niet goed voelt, bel dan de Zelfmoordpreventie op 0800-0113 waar er altijd hulp is. Met de juiste behandeling kan je terug van het leven genieten.


Welke signalen verraden suïcidale gedachten?

Zelfmoordgedachten hebben, dat betekent niet meteen stappen ondernemen om er een einde aan te maken. Je kan ook passieve zelfmoordgedachten hebben. Dit is wanneer je je voelt alsof je het leven beu bent, zonder echt plannen te maken om zelfmoord te plegen. Ook passieve zelfmoordgedachten moeten serieus genomen worden, want ze kunnen de inleiding geven naar het ontstaan van actieve zelfmoordgedachten.

Maak je je zorgen dat iemand zelfmoordgedachten heeft?
Dan zijn dit signalen waar je op moet letten:

  • Zich fixeren op sterven of de dood
  • Praten over zelfmoord
  • Spijt hebben geboren te zijn
  • Bezittingen weggeven
  • Zich wanhopig voelen
  • Afscheid nemen
  • Wapens, pillen of andere middelen verzamelen om een leven te kunnen beëindigen
  • Meer middelenmisbruik of zelfverwonding
  • Sociale isolatie
  • Stemmingswisselingen
  • Alles zaken op orde stellen

Andere risicofactoren voor zelfmoordgedachten zijn mentale problemen zoals angst- bipolaire of depressieve stoornissen. Ook hormonale problemen zoals postpartumdepressie en perimenopauze worden vaak gelinkt. Een Borderline persoonlijkheidsstoornis of PTSS ook.

Levensomstandigheden zoals het verlies van een dierbare, scheiding, je job verliezen of het verbreken van een relatie kunnen je het gevoel geven dat het leven niets meer waard is. Daarbij veroorzaakt situationele depressie zelfmoordgedachten omdat een persoon moeite heeft met drastische levensveranderingen.

Chronische gezondheidsproblemen, trauma en burn-out

Iemand die lijdt aan chronische gezondheidsproblemen kan de wil om te leven verliezen door die aandoening. Andere levensgebeurtenissen die die gedachte kunnen triggeren zijn:

Het afbreken van een relatie kan iemand het gevoel geven gefaald te hebben. En in een slechte relatie blijven, of in een job zonder toekomst, kan je ook het gevoel geven dat het leven het niet waard is.

Onopgelost trauma kan ook zelfmoordgedachten creëren. Mensen die in de kindertijd zijn misbruikt, of die recenter trauma hebben ervaren die hen een posttraumatisch stress syndroom hebben bezorgd, kunnen het gevoel hebben dat de wereld geen veilige plek is voor hen.

Burn-out kan ook suïcidale gedachten triggeren. Een veeleisende levensstijl met weinig of geen tijd voor ontspanning kan mensen het gevoel geven dat het leven gewoon een reeks taken is. En dat is niet alleen zo voor mensen met jobs die een hoge druk hebben zoals in de gezondheidszorg. Ouders en zorgenden kunnen dit ook voelen omdat ze geen tijd hebben voor zelfreflectie en zichzelf er dus in verliezen.

Hoe zelfmoordgedachten behandelen

Als jij of iemand die je kent het gevoel heeft niet meer te willen leven, maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij een dokter of een psycholoog. De eerste stap is om te spreken over je gevoelens, dan kan je dokter een diagnose maken en overleggen met jou welke behandelingsopties de beste zijn.

Kan jij terug geluk vinden in het leven?

Het is zo dat er sommige situaties, ziektes en stoornissen zijn waar je geen controle over hebt. Maar jij hebt de keuze hoe je daarop reageert. Dus zelfs als jouw leven duister aanvoelt, weet dan dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is. Je kan de vreugde terugvinden terwijl je herstelt.

De volgende stappen kunnen je helpen op weg naar herstel.

Stel jezelf open en spreek

Spreek over je gevoelens met een familielid, vertrouwde vriend of een therapeut. Zoek iemand die je steunt en niet veroordeelt. Iemand vragen om hulp zonder je schuldig te voelen is essentieel voor het herstelproces.

Focus op het positieve

Probeer opnieuw te focussen op andere gedachten dan het negatieve in je leven. In plaats daarvan is het beter om te kijken naar dingen die je kunnen helpen om geluk te ontdekken. Neem bijvoorbeeld dagelijks de tijd om iets te doen waarvan je geniet – kleine dingen zoals een film bekijken, een bad nemen of muziek luisteren kunnen je al helpen optimistischer te zijn.

Bewegen

Dit kan uitdagend lijken. Maar voor velen is bewegen, en vooral buiten in de natuur, belangrijk om stress te verminderen en zelfvertrouwen te vergroten. Is het al lang geleden? Doe het dan rustig aan door dagelijks een kleine wandeling te maken.

Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix 65 voor neerslachtigheid kan helpen om je terug het gevoel van zin voor het leven te geven. Deze samenstelling van Bachbloesems boost ook je zelfvertrouwen en geeft je meer aandacht voor de positieve zaken in het leven.

Kies een mantra

Een mantra – een zin die je kracht geeft – kan helpen om door moeilijke situaties te gaan. Vind een quote, zin of woord die bij jou de juiste snaar raakt. Je kan het luidop zeggen als er mensen in de buurt zijn, of het in je hoofd houden. Er zijn eindeloze opties die kunnen helpen zoals:

  • Ik kan het!
  • Rustig ademhalen
  • Ook hier ga ik over
  • What doesn't kill me makes me stronger

Maak anderen gelukkig

Natuurlijk moet je je eigen fysieke en mentale gezondheid voorop plaatsen. Maar eens je voor jezelf de juiste therapie hebt gehad, probeer jezelf dan ergens aan te bieden als vrijwilliger om anderen te helpen. Iemand anders helpen is een fantastische manier om licht in je leven te brengen.

Vecht voor geluk

De belangrijkste beslissing die je kan maken is om te kiezen voor geluk. Je hebt opties. Zelfs als er zaken zijn die je niet kan veranderen, je kan de manier waarop je reageert wel kiezen. Laat het leven je niet gewoon overkomen. Vecht ervoor om veranderingen te maken en om de vreugde opnieuw te ontdekken.


Bronnen:

https://www.mind.org.uk/information-support/types-of-mental-health-problems/suicidal-feelings/about-suicidal-feelings/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/suicide/in-depth/suicide/art-20048230

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Waarom je niet de beste bent

Wat zijn jouw doelen in het leven? Plan je rijk te zijn, een topvoetballer, een goede ouder of de eerste minister te worden? Hoe je ook je leven plant, vroeg of laat zal je obstakels tegenkomen die je voorkomen je doelen te bereiken.

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!

Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven. 

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Slechte gewoontes verspillen je energie en tijd. Ze verstoren je leven, brengen je gezondheid in gevaar en weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Dus waarom hebben we ze? En wat kunnen we doen om onze slechte gewoontes te doorbreken?

Is de wereld zoals we die kennen voorbij?

COVID-19 heeft de wereld de afgelopen maanden flink op zijn kop gezet en regeringen over de hele wereld moesten ongekende maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De snelle veranderingen hebben een grote impact gehad op bijna elk aspect van ons leven.

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Leven nadat je dat niet (meer) wou

Leven nadat je dat niet (meer) wou
Leven nadat je dat niet (meer) wou

Heb je je ooit gevoeld alsof je niet meer verder wilde leven? Dan ben je helemaal niet alleen. Jammer genoeg zijn er slechts weinig mensen die nooit door een depressieve periode gaan in hun leven. Hoewel het niet ongewoon is om je depressief of wanhopig te voelen – of zelfs aan zelfmoord te denken – wanneer het leven moeilijk is, toch moeten deze gevoelens serieus genomen worden.

Het gevoel dat je het leven wil opgeven kan een vluchtige emotie zijn, maar soms leidt het effectief tot zelfmoord. Dus als deze gevoelens bovenkomen, is het belangrijk om een dokter, leerkracht, familielid of vriend aan te spreken. Als je je daarbij niet goed voelt, bel dan de Zelfmoordpreventie op 0800-0113 waar er altijd hulp is. Met de juiste behandeling kan je terug van het leven genieten.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

Welke signalen verraden suïcidale gedachten?

Zelfmoordgedachten hebben, dat betekent niet meteen stappen ondernemen om er een einde aan te maken. Je kan ook passieve zelfmoordgedachten hebben. Dit is wanneer je je voelt alsof je het leven beu bent, zonder echt plannen te maken om zelfmoord te plegen. Ook passieve zelfmoordgedachten moeten serieus genomen worden, want ze kunnen de inleiding geven naar het ontstaan van actieve zelfmoordgedachten.

Maak je je zorgen dat iemand zelfmoordgedachten heeft?
Dan zijn dit signalen waar je op moet letten:

  • Zich fixeren op sterven of de dood
  • Praten over zelfmoord
  • Spijt hebben geboren te zijn
  • Bezittingen weggeven
  • Zich wanhopig voelen
  • Afscheid nemen
  • Wapens, pillen of andere middelen verzamelen om een leven te kunnen beëindigen
  • Meer middelenmisbruik of zelfverwonding
  • Sociale isolatie
  • Stemmingswisselingen
  • Alles zaken op orde stellen

Andere risicofactoren voor zelfmoordgedachten zijn mentale problemen zoals angst- bipolaire of depressieve stoornissen. Ook hormonale problemen zoals postpartumdepressie en perimenopauze worden vaak gelinkt. Een Borderline persoonlijkheidsstoornis of PTSS ook.

Levensomstandigheden zoals het verlies van een dierbare, scheiding, je job verliezen of het verbreken van een relatie kunnen je het gevoel geven dat het leven niets meer waard is. Daarbij veroorzaakt situationele depressie zelfmoordgedachten omdat een persoon moeite heeft met drastische levensveranderingen.

Chronische gezondheidsproblemen, trauma en burn-out

Iemand die lijdt aan chronische gezondheidsproblemen kan de wil om te leven verliezen door die aandoening. Andere levensgebeurtenissen die die gedachte kunnen triggeren zijn:

Het afbreken van een relatie kan iemand het gevoel geven gefaald te hebben. En in een slechte relatie blijven, of in een job zonder toekomst, kan je ook het gevoel geven dat het leven het niet waard is.

Onopgelost trauma kan ook zelfmoordgedachten creëren. Mensen die in de kindertijd zijn misbruikt, of die recenter trauma hebben ervaren die hen een posttraumatisch stress syndroom hebben bezorgd, kunnen het gevoel hebben dat de wereld geen veilige plek is voor hen.

Burn-out kan ook suïcidale gedachten triggeren. Een veeleisende levensstijl met weinig of geen tijd voor ontspanning kan mensen het gevoel geven dat het leven gewoon een reeks taken is. En dat is niet alleen zo voor mensen met jobs die een hoge druk hebben zoals in de gezondheidszorg. Ouders en zorgenden kunnen dit ook voelen omdat ze geen tijd hebben voor zelfreflectie en zichzelf er dus in verliezen.

Hoe zelfmoordgedachten behandelen

Als jij of iemand die je kent het gevoel heeft niet meer te willen leven, maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij een dokter of een psycholoog. De eerste stap is om te spreken over je gevoelens, dan kan je dokter een diagnose maken en overleggen met jou welke behandelingsopties de beste zijn.

Kan jij terug geluk vinden in het leven?

Het is zo dat er sommige situaties, ziektes en stoornissen zijn waar je geen controle over hebt. Maar jij hebt de keuze hoe je daarop reageert. Dus zelfs als jouw leven duister aanvoelt, weet dan dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is. Je kan de vreugde terugvinden terwijl je herstelt.

De volgende stappen kunnen je helpen op weg naar herstel.

Stel jezelf open en spreek

Spreek over je gevoelens met een familielid, vertrouwde vriend of een therapeut. Zoek iemand die je steunt en niet veroordeelt. Iemand vragen om hulp zonder je schuldig te voelen is essentieel voor het herstelproces.

Focus op het positieve

Probeer opnieuw te focussen op andere gedachten dan het negatieve in je leven. In plaats daarvan is het beter om te kijken naar dingen die je kunnen helpen om geluk te ontdekken. Neem bijvoorbeeld dagelijks de tijd om iets te doen waarvan je geniet – kleine dingen zoals een film bekijken, een bad nemen of muziek luisteren kunnen je al helpen optimistischer te zijn.

Bewegen

Dit kan uitdagend lijken. Maar voor velen is bewegen, en vooral buiten in de natuur, belangrijk om stress te verminderen en zelfvertrouwen te vergroten. Is het al lang geleden? Doe het dan rustig aan door dagelijks een kleine wandeling te maken.

Bachbloesem Mix

Bachbloesem mix 65 voor neerslachtigheid kan helpen om je terug het gevoel van zin voor het leven te geven. Deze samenstelling van Bachbloesems boost ook je zelfvertrouwen en geeft je meer aandacht voor de positieve zaken in het leven.

Kies een mantra

Een mantra – een zin die je kracht geeft – kan helpen om door moeilijke situaties te gaan. Vind een quote, zin of woord die bij jou de juiste snaar raakt. Je kan het luidop zeggen als er mensen in de buurt zijn, of het in je hoofd houden. Er zijn eindeloze opties die kunnen helpen zoals:

  • Ik kan het!
  • Rustig ademhalen
  • Ook hier ga ik over
  • What doesn't kill me makes me stronger

Maak anderen gelukkig

Natuurlijk moet je je eigen fysieke en mentale gezondheid voorop plaatsen. Maar eens je voor jezelf de juiste therapie hebt gehad, probeer jezelf dan ergens aan te bieden als vrijwilliger om anderen te helpen. Iemand anders helpen is een fantastische manier om licht in je leven te brengen.

Vecht voor geluk

De belangrijkste beslissing die je kan maken is om te kiezen voor geluk. Je hebt opties. Zelfs als er zaken zijn die je niet kan veranderen, je kan de manier waarop je reageert wel kiezen. Laat het leven je niet gewoon overkomen. Vecht ervoor om veranderingen te maken en om de vreugde opnieuw te ontdekken.


Bronnen:

https://www.mind.org.uk/information-support/types-of-mental-health-problems/suicidal-feelings/about-suicidal-feelings/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/suicide/in-depth/suicide/art-20048230


Marie Pure

Andere artikelen


roken

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

Lees het volledig artikel

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Tips om je negatieve aspecten in balans te brengen

Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!

Lees het volledig artikel

Omgaan met een narcistische pervert

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Lees het volledig artikel

gameverslaving

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Lees het volledig artikel

Waarom je niet de beste bent

Waarom je niet de beste bent

Wat zijn jouw doelen in het leven? Plan je rijk te zijn, een topvoetballer, een goede ouder of de eerste minister te worden? Hoe je ook je leven plant, vroeg of laat zal je obstakels tegenkomen die je voorkomen je doelen te bereiken.

Lees het volledig artikel

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Lees het volledig artikel

perfectionisme

Perfectionisme aanpakken? 6 Tips tegen perfectionisme!

Perfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven. 

Lees het volledig artikel

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Hoe doorbreek je je slechte gewoontes

Slechte gewoontes verspillen je energie en tijd. Ze verstoren je leven, brengen je gezondheid in gevaar en weerhouden je ervan je doelen te bereiken. Dus waarom hebben we ze? En wat kunnen we doen om onze slechte gewoontes te doorbreken?

Lees het volledig artikel

Is de wereld zoals we die kennen voorbij

Is de wereld zoals we die kennen voorbij?

COVID-19 heeft de wereld de afgelopen maanden flink op zijn kop gezet en regeringen over de hele wereld moesten ongekende maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De snelle veranderingen hebben een grote impact gehad op bijna elk aspect van ons leven.

Lees het volledig artikel

allergie

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....