Lenteweer brengt ons allergieën

Lenteweer brengt ons allergieën
lente allergieën

We zijn blij om het zonnetje weer te verwelkomen! Warmere temperaturen en langere dagen, het lenteweer brengt ons meer energie en ook een beter humeur!

Maar naast al de positieve dingen brengt de lente helaas ook weer allergieën.

De bloemen beginnen te bloeien en de pollen hangen dus terug in de lucht. Wie er gevoelig aan is zal het ondertussen al weer ondervonden hebben; niezen, snuiven, hoesten en last van de luchtwegen… 

Waar komen die lente allergieën vandaan?

De grootste boosdoener voor lente allergieën zijn pollen. Pollen zijn kleine ‘graantjes’ die in de lucht worden losgelaten door bomen, grassen en struiken. Wanneer ze in de neus van iemand die allergisch is belanden, zenden ze het immuniteitssysteem in overdrive.

Dit systeem ziet pollen als indringers van buitenaf en maakt antilichamen voor het bestrijden van bacteriën, virussen en andere organismes die ziektes veroorzaken.

Daardoor komt een soort van chemicaliën in het bloed vrij, genaamd histamines. Deze zorgen voor een lopende neus, geïrriteerde ogen en andere symptomen van allergieën.

Hoe kan je pollen bestrijden?

Miljoenen lijders aan lente allergieën zoeken naar een middel om er tegen in te gaan. Er zijn een aantal medicijnen ontwikkeld om allergieën te bestrijden. Helaas zijn die niet bij iedereen even effectief en in veel gevallen maken ze je ook heel slaperig, dit maakt het niet ideaal om de medicijnen overdag te nemen.

Bach bloesems zijn een alternatief. Mix 97 helpt om je afweersysteem sterker te maken en maakt je zo weerbaarder tegen allergieën. Door deze mix ga je trouwens ook beter uitgerust zijn en beter gewapend zijn tegen stress. Bach bloesem mix 97 helpt je minder afgeleid te worden door allergische prikkels. Daarnaast helpen Bach bloesems je om de negatieve gevoelens die je allergie veroorzaakt weer in balans te brengen waardoor je allergie niet langer de hoofdrol speelt in je leven. 
Bach bloesem Mix 97: Allergie

Bach bloesem mix 97 helpt om:

  • Je afweersysteem te versterken
  • Stressbestendiger te worden
  • Beter te slapen
  • Minder afgeleid te worden
  • Frustratie te minderen
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 97
Marie Pure

Andere artikelen


Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Stress overheerst soms in onze samenleving. Om te voorkomen dat de stress je helemaal opvreet, is het heel verstandig om de tekenen ervan te herkennen, voordat je in een burn-out of een bore-out terecht komt.

Lees het volledig artikel

vakantie-anders-bekeken

Vakantie anders bekeken

De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?

Lees het volledig artikel

mers virus © reuters

Examens in zicht!

De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

snotterseizoen

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Lees het volledig artikel

5 tekenen van narcistische perversie

5 tekenen van narcistische perversie

Narcisme is een term die we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen. Maar wat betekent het eigenlijk? Narcisme wordt gebruikt om een persoon te beschrijven die heel erg vol van zichzelf is of te ijdel. Echter gaat narcisme lang niet over eigenliefde.

Lees het volledig artikel

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen!

Om succes te behalen is het belangrijk dat je accepteert dat falen erbij hoort. Je hoeft er niet bang voor te zijn, veel mensen – ook beroemde mensen – hebben tegenslag gekend. Alleen dat hield ze niet tegen om hun doelen te bereiken, zoals deze vijf mensen.

Lees het volledig artikel

ouderdomsdiabetes-voorkomen

Doe jij genoeg om ouderdomsdiabetes te voorkomen?

Het is alarmerend nieuws, steeds meer twintigers en dertigers krijgen te maken met diabetes type 2. De stijging gaat hand in hand met een obesitasepidemie.

Lees het volledig artikel

De financiële gevolgen van een burn-out

De financiële gevolgen van een burn-out

Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

Lees het volledig artikel

omgaan met de zomertijd

Omgaan met de zomertijd

Sommige mensen reageren heel gevoelig op de tijdverandering en het kan enkele dagen duren, of zelfs weken, tot je je zich weer de oude voelt. Anderen merken er dan weer nauwelijks iets van.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....