Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.
De zes cijfers van de Lotto voorspellen of iemand gaan zoeken die nog geen reclame kreeg voor een dieet dat succes op superkorte termijn belooft. Wat zou het moeilijkst zijn? Laten we het maar toegeven, zowat iedereen wordt tegenwoordig bestookt met publiciteit van crashdiëten. Wat in de publiciteit beloofd wordt, grenst aan het ongelooflijke. Binnen de kortste keren ga je afslanken. En dan hebben we het niet over een kilootje minder of meer, maar grote hoeveelheden kilo’s.
Over zo’n crashdieet kan men zich vragen stellen:
Een crashdieet bestaat er in alle vormen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze beloven om vele kilo’s kwijt te geraken op super korte termijn. Voorbeelden van dergelijke diëten zijn de sapkuren, het soepdieet, het ziekenhuisdieet en zo meer.
Tegelijk maken de meeste reclames van crashdiëten telkens opnieuw melding van het zogenaamde jojo-effect. Dit houdt in dat je binnen de kortste keren het verloren gewicht er opnieuw bij krijgt, en doorgaans nog iets meer dan wat je verloren bent. Behalve dan voor het crashdieet dat men jou probeert aan te smeren, want hier is dat effect helemaal onbestaande. Verder zijn deze diëten zowat elke keer opnieuw “bewezen”. De manier waarop deze zouden bewezen zijn, is echter vaak op een heel duistere manier omschreven.
Dat een crashdieet ongezond is, bewijst het feit dat het dieet er voor zou zorgen dat je binnen een week meerdere kilo’s kan kwijt geraken. Dit is gewoon niet natuurlijk en nefast voor de gezondheid.
Redenen gaan zoeken om een crashdieet aan te raden, is onbegonnen werk. Niet omdat er zoveel redenen zijn, maar wel omdat er net helemaal geen zijn. Door een crashdieet bega je volgende terreurdaden op je lichaam:
Om op een gezonde manier af te vallen, is er helaas maar één weg: de traditionele manier van dieet volgen. Dat houdt in dat je goed moet wikken en wegen welke voedingsstoffen je wel en niet mag gebruiken. Daarenboven moet je ook nog regelmatig gaan bewegen. Toegegeven, dit is niet de eenvoudigste manier. Maar het resultaat dat je op die manier bekomt, is een duurzaam resultaat. En net dat zorgt er voor dat je binnen de kortste keren niet opnieuw een aanslag op je gezondheid moet gaan plegen.
31/07/2014
De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.
Lees het volledig artikelGeestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie en angst, beïnvloeden ongeveer 1 op de 6 mensen op een bepaald moment in hun leven. Ondanks dat het zo’n veelvoorkomend probleem is, wachten veel patiënten maanden, of zelfs jaren, voordat ze hulp zoeken.
De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?
Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent!
Lees het volledig artikelOf het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?
Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.
Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.
Als je iets van geneesmiddelen mag verwachten, dan is het natuurlijk wel dat ze je beter maken. Los van het feit dat geneesmiddelen doorgaans bijwerkingen hebben, blijkt nu echter ook dat heel wat geneesmiddelen niet zou werken.
Het is niet gemakkelijk om te zien of iemand een depressie heeft. Terwijl sommige tekenen zoals verdriet, pessimisme en terugtrekking uit het sociale leven gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen minder voor de hand liggen. Sommige mensen zijn erg goed in het verbergen van hun depressie – zelfs voor zichzelf!
De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang.
Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling?
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.