Rond deze tijd trekken heel wat jeugdbewegingen op kamp. Voor de meeste kinderen is dit een zalige periode om naar uit te kijken. Maar voor kinderen die problemen hebben met bedplassen is dit helemaal niet zo.
Meer en meer stellen leiders van jeugdkampen vast dat er kinderen zijn die problemen hebben met bedplassen. Het gemiddelde aantal bedplassers zou rond de 10% liggen, maar kampen waar tot 25% van de kinderen problemen hebben, zijn geen uitzondering.
Wie rond deze tijd minder problemen heeft met bedplassen zijn de kleuterjuffen die momenteel genieten van een welverdiende rust. Maar ook bij hen hoor je dat zij vaker dan vroeger geconfronteerd worden met kinderen die nog problemen hebben met plassen.
Waar deze stijging vandaan komt, is niet meteen duidelijk. Enerzijds is er de vraag hoe het komt dat kinderen tegenwoordig meer problemen hebben dan vroeger. Hierbij tast men in het duister. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de beschaamdheid over het bedplassen minder is dan vroeger. In dat opzicht zou men er kunnen van uitgaan dat er vroeger ook regelmatig bedplassers op de kampen waren, maar die waren dan misschien getraind om dit te verdoezelen.
Daarnaast kan men zich ook afvragen hoe het komt dat sommige kinderen zo lang problemen hebben met bedplassen. Men gaat er van uit dat er meestal niet één maar meerdere oorzaken zijn. Zo zouden er hormonale factoren kunnen meespelen, maar net zo goed psychische factoren. En op kamp gaan brengt voor kinderen hoe dan ook een vorm van spanning mee (al dan niet een leuke vorm). Net omwille van die spanning zou het best kunnen dat kinderen op kamp meer problemen krijgen met bedplassen.
Nog belangrijker dan te weten waar het bedplassen vandaan komt, is te weten hoe men het oplost. Er zijn een aantal eenvoudige maar niet onbelangrijke stelregels:
Als men problemen blijft hebben met bedplassen, dan zal het soms noodzakelijk zijn om gespecialiseerde mensen (uroloog, huisarts) te gaan raadplegen. Is er geen fysieke oorzaak dan moet het probleem elders gezocht worden. Bach bloesems kunnen een prima hulpmiddel zijn om kinderen met het bedplassen te helpen.
23/07/2015
Je hoort vaak mensen al grappend beweren dat ze OCD hebben omdat ze hun huis tot in de puntjes schoon willen houden. Obsessive Compulsive Disorder (of een obsessief compulsieve stoornis) is een stresserende en slopende mentale stoornis met een brede waaier aan symptomen.
Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.
Lijd jij aan een aandoening die gekend is als “Musturbatie”? Deze term werd voor het eerst gebruikt in de jaren 50 door psychotherapeut Albert Ellis en beschreven als een manier waarop een negatieve innerlijke stem onze gedachten beïnvloedt en ons slaat met woorden als “moet (must)”, zou moeten en zal moeten.
Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.
Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent!
Lees het volledig artikelDe zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?
Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?
De lente is in het land en dat brengt ons energie! Sommige van ons keken er al weken naar uit, maar nu is het eindelijk zover. De langverwachte lente is in het land. Weg met de winter!
Groot wetenschappelijk nieuws van uit Columbia. Aan de universiteit aldaar zouden wetenschappers ontdekt hebben waarom sommige mensen wel en andere mensen niet aan autisme lijden.
Lees het volledig artikelHet aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?
Lees het volledig artikelBen je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.