Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Eeuwig leven de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Doorheen de geschiedenis zijn er verschillende verhalen verteld over onsterfelijkheid. Van oude Griekse mythes tot de nieuwste films en boeken, de droom van een eeuwige jeugd gaat al generaties lang mee.

Er is geen toverdrankje die je eeuwig jong houdt, maar de vooruitgang in de gezondheidszorg en wetenschap zorgen ervoor dat een langer leven een mogelijkheid is. Het geheim van een lang leven is een gezondere levensstijl.

Onderzoek zegt dat je genen slechts 25% van de variatie in levensduur bepalen, terwijl levensstijl en omgevingsfactoren dat voor de rest doen. Ouder worden is onvermijdelijk, maar bepaalde veranderingen in levensstijl kunnen helpen om fit te blijven als je ouder wordt, en helpen ook om langer te leven. Hier zijn de gezonde gewoontes van mensen die lang en gezond leven.

1. Stoppen met roken

Stoppen met roken kan je leven verlengen met tien jaar omdat roken nagenoeg elk orgaan in je lichaam beschadigt. Mensen die roken hebben een sterftecijfer die drie keer zo hoog is in vergelijking met niet-rokers want het verhoogt de kans op hart-en vaatziektes, hartaanvallen, beroertes, longkanker en andere kankers. Gelukkig is het nooit te laat om te stoppen. En hoe jonger je ermee stopt, hoe beter. Stop je met roken voor de leeftijd van 40, dan verlaagt het risico op sterven aan een aandoening gerelateerd aan roken met 90%.

Bach bloesem mix 58 kan je helpen slagen in het stoppen met roken door je te ondersteunen om in jezelf te geloven, rustiger te blijven en te volharden. 

2. Actief blijven

We weten dat actief zijn goed is voor ons. Maar net als sterk en fit blijven, kunnen zelfs kleine beetjes van beweging je helpen om langer te leven.

Bewegen versterkt niet alleen de spieren en botten, maar vermindert ook het risico op ouderdomskwalen als diabetes, beroertes, hartziektes en andere vormen van kanker. Bewegen kan ook het verouderingsproces op celniveau vertragen. Een zittende levensstijl wordt gelinkt aan een hogere kans op vroegtijdig sterven, terwijl 150 minuten beweging per week die kans al sterk doet slinken en je leven met 3 jaar kan verlengen.

Je hoeft je daarvoor niet bij een fitnesscentrum aan te sluiten – je kan ook gaan zwemmen, dansen of fietsen. In het huis werken, tuinieren of een dagelijkse wandeling van 30 minuten tellen allemaal als beweging dat zijn bijdrage levert.

3. Beperk alcoholconsumptie

Grote hoeveelheden alcohol drinken versterkt de kans op leverziektes, hartziektes, verhoogde bloeddruk en bepaalde kankers. Allemaal oorzaken die je levensduur beperken.

Onderzoek heeft het drinken van 14-25 eenheden per week gelinkt met een gemiddelde verlaging van levensduur van ongeveer twee jaar. Meer dan 25 per week verkort je leven al met 4-5 jaar.

Overmatige consumptive van alcohol minimaliseert de risico’s. De aanbevolen hoeveelheid beperkt zich tot niet meer dan 14 per week en op sommige dagen alcohol helemaal uit te sluiten.

Als je je drinkgewoontes wenst te veranderen, kan Bach bloesem Mix 62 helpen om de sociale druk van alcohol te weerstaan. Het kan helpen bij het voorkomen van irritatie en depressie.

Sommige studies hebben ook aangetoond dat alcoholconsumptie in beperkte mate zelfs de kans op beroertes en hartziektes verlaagt. Maar de voordelen daarvan zijn nog niet helemaal duidelijk, dus is er geen reden om te beginnen met alcohol te drinken als je dat nu nog niet doet.

4. Zonder je niet af

Een gezond sociaal netwerk onderhouden ondersteunt niet alleen je emotionele gezondheid – het is ook goed voor je fysiek welzijn! Mensen met een stevig ondersteunend sociaal netwerk hebben een 50% grotere kans per jaar om in leven te blijven dan iemand die helemaal afgezonderd leeft. Onderzoek heeft aangetoond dat het gezondheidsrisico van eenzaamheid hetzelfde is als 15 sigaretten per dag roken en een grotere impact heeft dan inactief zijn of overgewicht hebben.

Sterke, betekenisvolle relaties verhagen het geluksgevoel en algemene tevredenheid. Daarbij kan een ondersteunend sociaal netwerk ook helpen om stress te beperken en je fysieke gezondheid een boost te geven. Anderen helpen en steunen is goed voor jou, dus probeer quality time door te brengen met je familie en vrienden.

5. Beperk chronische stress

Stress is onvermijdelijk, maar zware en constante stress heeft invloed op alle processen van het lichaam. Het verhoogt het risico op angsten, depressive, hoge bloeddruk, diabetes, obesitas, hartziektes en ontstekingen. Allemaal zaken die je leven verkorten.

Sommige stressvolle situaties kan je niet vermijden, maar er zijn vele manieren die helpen om beter om te gaan met stress. Bijvoorbeeld, sommige mensen vinden dat meditatie of yoga helpen, terwijl andren sporten of een dagboek houden om een uitlaatklep te hebben en te ontspannen. Soms kan een een grote verandering in het leven helpen, zoals veranderen van job of een relatie beëindigen.

6. Een gezond dieet

Wat je eet heeft een grote impact op je gezondheid, inclusief hoe lang je wellicht zal leven. Een dieet rijk in groenten, fruit, vezels en volkoren beschermt tegen chronische ziektes en ontstekingen die gelinkt zijn met vroegtijdig sterven zoals kankers, hartziektes en obesitas.

Probeer een brede waaier aan onverwerkt voedsel in je maaltijden te nemen. Eet veel fruit, groenten, granen, noten en vermijd suikers.
Het Mediterranese dieet, gebaseerd op groenten, vis, fruit, volkoren, peulvruchten en olijfolie, zou een boost geven aan de langdurigheid van het leven en het risico op suiker- en hartziektes beperken.

7. Slaap wel, maar niet te lang!

Vele studies hebben aangetoond dat niet genoeg slaap krijgen het risico op ziektes als hoge bloeddruk, cardiovasculaire aandoeningen, obesitas en suikerziektes verhoogt. Allemaal zaken die je leven kunnen verkorten.

Te veel slapen daarentegen kan ook slecht voor je zijn, want dat wordt ook gelinkt aan hartziektes en beroertes. Probeer dus elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en 7 à 8 uren slaap te krijgen.

Hoe lang leven?

Een lang leven lijkt misschien iets dat je niet onder controle hebt, maar gezondere gewoontes aannemen en goed voor jezelf zorgen zal ervoor zorgen dat je een mooie leeftijd bereikt.

Stoppen met roken, alcoholconsumptie beperken, bewegen, slapen en gezond eten lijken misschien simpele oplossingen, maar deze veranderingen in levensstijl kunnen je gezondheid verbeteren en helpen bij een lang, gezond en gelukkig leven.


Bronnen:

https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/11870-why-should-i-quit-smoking

https://www.drinkaware.co.uk/advice/how-to-reduce-your-drinking/reasons-for-cutting-down-on-alcohol

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Doe jij genoeg om ouderdomsdiabetes te voorkomen?

Het is alarmerend nieuws, steeds meer twintigers en dertigers krijgen te maken met diabetes type 2. De stijging gaat hand in hand met een obesitasepidemie.

Zit je vast in het verleden?

Betrap je jezelf er vaak op dat je veel nadenkt over je verleden? Zou je willen dat je de klok kon terugdraaien naar vervlogen tijden of de dingen zoals ze waren voordat Covid de wereld ontwrichtte?

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

7 tips om je hond te helpen bij vuurwerkangst

Zo fijn als het is voor de mens om de overgang van oud naar nieuw te vieren, zo beangstigend is het voor de hond. Vooral het knallende vuurwerk dat die nacht gul wordt afgestoken, is voor heel wat honden afschrikwekkend. Lees 7 tips hoe je jouw hond kan helpen bij vuurwerkangst.

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Crisis: niet alleen op economisch vlak

Uit een enquête van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid blijkt dat we niet alleen in een economische crisis zitten, maar ook in een crisis op het vlak van onze gezondheid. 

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven
Eeuwig leven de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Doorheen de geschiedenis zijn er verschillende verhalen verteld over onsterfelijkheid. Van oude Griekse mythes tot de nieuwste films en boeken, de droom van een eeuwige jeugd gaat al generaties lang mee.

Er is geen toverdrankje die je eeuwig jong houdt, maar de vooruitgang in de gezondheidszorg en wetenschap zorgen ervoor dat een langer leven een mogelijkheid is. Het geheim van een lang leven is een gezondere levensstijl.

Onderzoek zegt dat je genen slechts 25% van de variatie in levensduur bepalen, terwijl levensstijl en omgevingsfactoren dat voor de rest doen. Ouder worden is onvermijdelijk, maar bepaalde veranderingen in levensstijl kunnen helpen om fit te blijven als je ouder wordt, en helpen ook om langer te leven. Hier zijn de gezonde gewoontes van mensen die lang en gezond leven.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

1. Stoppen met roken

Stoppen met roken kan je leven verlengen met tien jaar omdat roken nagenoeg elk orgaan in je lichaam beschadigt. Mensen die roken hebben een sterftecijfer die drie keer zo hoog is in vergelijking met niet-rokers want het verhoogt de kans op hart-en vaatziektes, hartaanvallen, beroertes, longkanker en andere kankers. Gelukkig is het nooit te laat om te stoppen. En hoe jonger je ermee stopt, hoe beter. Stop je met roken voor de leeftijd van 40, dan verlaagt het risico op sterven aan een aandoening gerelateerd aan roken met 90%.

Bach bloesem mix 58 kan je helpen slagen in het stoppen met roken door je te ondersteunen om in jezelf te geloven, rustiger te blijven en te volharden. 

2. Actief blijven

We weten dat actief zijn goed is voor ons. Maar net als sterk en fit blijven, kunnen zelfs kleine beetjes van beweging je helpen om langer te leven.

Bewegen versterkt niet alleen de spieren en botten, maar vermindert ook het risico op ouderdomskwalen als diabetes, beroertes, hartziektes en andere vormen van kanker. Bewegen kan ook het verouderingsproces op celniveau vertragen. Een zittende levensstijl wordt gelinkt aan een hogere kans op vroegtijdig sterven, terwijl 150 minuten beweging per week die kans al sterk doet slinken en je leven met 3 jaar kan verlengen.

Je hoeft je daarvoor niet bij een fitnesscentrum aan te sluiten – je kan ook gaan zwemmen, dansen of fietsen. In het huis werken, tuinieren of een dagelijkse wandeling van 30 minuten tellen allemaal als beweging dat zijn bijdrage levert.

3. Beperk alcoholconsumptie

Grote hoeveelheden alcohol drinken versterkt de kans op leverziektes, hartziektes, verhoogde bloeddruk en bepaalde kankers. Allemaal oorzaken die je levensduur beperken.

Onderzoek heeft het drinken van 14-25 eenheden per week gelinkt met een gemiddelde verlaging van levensduur van ongeveer twee jaar. Meer dan 25 per week verkort je leven al met 4-5 jaar.

Overmatige consumptive van alcohol minimaliseert de risico’s. De aanbevolen hoeveelheid beperkt zich tot niet meer dan 14 per week en op sommige dagen alcohol helemaal uit te sluiten.

Als je je drinkgewoontes wenst te veranderen, kan Bach bloesem Mix 62 helpen om de sociale druk van alcohol te weerstaan. Het kan helpen bij het voorkomen van irritatie en depressie.

Sommige studies hebben ook aangetoond dat alcoholconsumptie in beperkte mate zelfs de kans op beroertes en hartziektes verlaagt. Maar de voordelen daarvan zijn nog niet helemaal duidelijk, dus is er geen reden om te beginnen met alcohol te drinken als je dat nu nog niet doet.

4. Zonder je niet af

Een gezond sociaal netwerk onderhouden ondersteunt niet alleen je emotionele gezondheid – het is ook goed voor je fysiek welzijn! Mensen met een stevig ondersteunend sociaal netwerk hebben een 50% grotere kans per jaar om in leven te blijven dan iemand die helemaal afgezonderd leeft. Onderzoek heeft aangetoond dat het gezondheidsrisico van eenzaamheid hetzelfde is als 15 sigaretten per dag roken en een grotere impact heeft dan inactief zijn of overgewicht hebben.

Sterke, betekenisvolle relaties verhagen het geluksgevoel en algemene tevredenheid. Daarbij kan een ondersteunend sociaal netwerk ook helpen om stress te beperken en je fysieke gezondheid een boost te geven. Anderen helpen en steunen is goed voor jou, dus probeer quality time door te brengen met je familie en vrienden.

5. Beperk chronische stress

Stress is onvermijdelijk, maar zware en constante stress heeft invloed op alle processen van het lichaam. Het verhoogt het risico op angsten, depressive, hoge bloeddruk, diabetes, obesitas, hartziektes en ontstekingen. Allemaal zaken die je leven verkorten.

Sommige stressvolle situaties kan je niet vermijden, maar er zijn vele manieren die helpen om beter om te gaan met stress. Bijvoorbeeld, sommige mensen vinden dat meditatie of yoga helpen, terwijl andren sporten of een dagboek houden om een uitlaatklep te hebben en te ontspannen. Soms kan een een grote verandering in het leven helpen, zoals veranderen van job of een relatie beëindigen.

6. Een gezond dieet

Wat je eet heeft een grote impact op je gezondheid, inclusief hoe lang je wellicht zal leven. Een dieet rijk in groenten, fruit, vezels en volkoren beschermt tegen chronische ziektes en ontstekingen die gelinkt zijn met vroegtijdig sterven zoals kankers, hartziektes en obesitas.

Probeer een brede waaier aan onverwerkt voedsel in je maaltijden te nemen. Eet veel fruit, groenten, granen, noten en vermijd suikers.
Het Mediterranese dieet, gebaseerd op groenten, vis, fruit, volkoren, peulvruchten en olijfolie, zou een boost geven aan de langdurigheid van het leven en het risico op suiker- en hartziektes beperken.

7. Slaap wel, maar niet te lang!

Vele studies hebben aangetoond dat niet genoeg slaap krijgen het risico op ziektes als hoge bloeddruk, cardiovasculaire aandoeningen, obesitas en suikerziektes verhoogt. Allemaal zaken die je leven kunnen verkorten.

Te veel slapen daarentegen kan ook slecht voor je zijn, want dat wordt ook gelinkt aan hartziektes en beroertes. Probeer dus elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en 7 à 8 uren slaap te krijgen.

Hoe lang leven?

Een lang leven lijkt misschien iets dat je niet onder controle hebt, maar gezondere gewoontes aannemen en goed voor jezelf zorgen zal ervoor zorgen dat je een mooie leeftijd bereikt.

Stoppen met roken, alcoholconsumptie beperken, bewegen, slapen en gezond eten lijken misschien simpele oplossingen, maar deze veranderingen in levensstijl kunnen je gezondheid verbeteren en helpen bij een lang, gezond en gelukkig leven.


Bronnen:

https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/11870-why-should-i-quit-smoking

https://www.drinkaware.co.uk/advice/how-to-reduce-your-drinking/reasons-for-cutting-down-on-alcohol


Marie Pure

Andere artikelen


het verleden loslaten

Het verleden loslaten: 5 tips

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, en iedereen maakt wel eens iets mee wat men liever niet had meegemaakt. Hoe kan je het verleden loslaten? Lees hier 5 tips.

Lees het volledig artikel

snotterseizoen

Start van het snotterseizoen

De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.

Lees het volledig artikel

Verwacht jij te veel van anderen Doe de test!

Verwacht jij te veel van anderen? Doe de test!

Veel mensen zijn teleurgesteld wanneer anderen niet aan hun verwachtingen voldoen. Echter, als je altijd te veel van een ander verwacht, is dat niet gezond. Niet voor jezelf en niet voor de ander. Voel je jezelf vaak in de steek gelaten door je familie, vrienden, collega’s of zelfs vreemden, dan kan het zijn dat je onrealistische ideeën hebt over hoe mensen zich zouden moeten gedragen.

Lees het volledig artikel

Omgaan met een narcistische pervert

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Lees het volledig artikel

ouderdomsdiabetes-voorkomen

Doe jij genoeg om ouderdomsdiabetes te voorkomen?

Het is alarmerend nieuws, steeds meer twintigers en dertigers krijgen te maken met diabetes type 2. De stijging gaat hand in hand met een obesitasepidemie.

Lees het volledig artikel

Zit je vast in het verleden

Zit je vast in het verleden?

Betrap je jezelf er vaak op dat je veel nadenkt over je verleden? Zou je willen dat je de klok kon terugdraaien naar vervlogen tijden of de dingen zoals ze waren voordat Covid de wereld ontwrichtte?

Lees het volledig artikel

Tekens van depressie onder de radar

Tekens van depressie onder de radar

Het is niet altijd klaar en duidelijk wanneer iemand aan een depressie lijdt. Sommige mensen met een depressie maskeren hun symptomen, steken hun gevoelens achter een masker van een glimlach om anderen te overtuigen dat ze gelukkig zijn.

Lees het volledig artikel

vuurwerkangst

7 tips om je hond te helpen bij vuurwerkangst

Zo fijn als het is voor de mens om de overgang van oud naar nieuw te vieren, zo beangstigend is het voor de hond. Vooral het knallende vuurwerk dat die nacht gul wordt afgestoken, is voor heel wat honden afschrikwekkend. Lees 7 tips hoe je jouw hond kan helpen bij vuurwerkangst.

Lees het volledig artikel

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Zes dingen waarvan we denken dat ze ons gelukkig maken, maar dat niet doen!

Als je denkt aan dingen die je gelukkig zullen maken, wat zijn dan de beelden die in je opkomen? Rijkdom, schoonheid, een droomhuis, lange vakanties, een top auto? Geluk is geen constante in het leven. Bovendien hangt de mate van hoe gelukkig we ons voelen af van de manier waarop we kiezen om ons leven te leiden.

Lees het volledig artikel

crisis

Crisis: niet alleen op economisch vlak

Uit een enquête van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid blijkt dat we niet alleen in een economische crisis zitten, maar ook in een crisis op het vlak van onze gezondheid. 

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....