Eigenlijk is het aan te raden om niet meer te eten enkele uren voor het slapengaan. Maar we weten allemaal hoe verleidelijk het is om ’s avonds nog een hapje te verorberen. Nochtans wordt de kwaliteit van onze nachtrust heel sterk beïnvloed door wat we eten en/of drinken voor het slapengaan. En een kwalitatieve nachtrust, is nu net iets wat we heel goed kunnen gebruiken.
Sommige dingen plegen een ware aanslag op onze slaapkwaliteit. En jammer genoeg zijn het net die dingen die nogal vaak tussen de kiezen verdwijnen tijdens de late uurtjes.
Een zakje chips, een ijsje, een stukje worst, hesp of salami in combinatie met een glaasje wijn. Het klinkt als muziek in de oren en maakt van het saaiste televisieprogramma een topper. Maar zo lekker als die spullen er uit zien, zo slecht zijn ze voor onze slaapkwaliteit. Vetten zorgen er namelijk voor dat je lichaam niet echt tot een diepe slaap kan komen en alcohol zorgt er voor dat je onbewust vaak wakker wordt tijdens je slaap. Dat koffie zeker niet aan te raden is voor het slapengaan, is algemeen geweten. Maar bedenk wel dat de stof die je wakker houdt (cafeïne) net zo goed aanwezig is in chocolade, thee en frisdrank.
Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Er zijn ook dingen die bevorderend zijn voor de slaapkwaliteit. Zo zijn kersen een bron van melatonine. Dit hormoon zit ook vaak in slaappillen. Vervang dus die pil door een potje kersen en je zal slapen als een roosje. Ook voedsel met magnesium kan voor een heerlijke nachtrust zorgen. Guacamole op een toastje is bijgevolg niet alleen lekker en gezond, maar zorgt er voor dat je ’s morgens fris als een hoentje uit je bed huppelt. Verder is een combinatie van granen en eiwitten een prachtige combinatie voor wie een probleemloze reis naar dromenland wilt maken.
Kortom, er zijn dus wel zaken die je kan en mag eten ’s avonds zonder daar hinder van te ondervinden in je slaap. Het komt er alleen op aan om hieromtrent de juiste keuze te maken. En uiteraard geldt ook hier dat teveel nooit goed is.
Smakelijk en slaap zacht.
De herfst is nog maar amper begonnen, of het aantal mensen dat problemen heeft met hoesten en snotteren is al niet te tellen. Viroloog Marc Van Ranst bevestigt inderdaad dat we momenteel reeds bezig zijn aan een eerste golf van luchtweginfecties.
Je verdoet zoveel tijd door spijt te hebben van het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Maar dat is het niet waard! Zelfs wat gisteren gebeurde, doet er vandaag niet meer toe. Laat het verleden en de toekomst voor wat het is en maak het meeste van ieder moment.
Deze 6 voedselsoorten bevatten stoffen die je angsten beperken. Meer weten? Klik hier om het volledige artikel te lezen.
Lees het volledig artikelZet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger.
Het aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?
Lees het volledig artikelHoera! De lente staat voor de deur! De zon schijnt en geeft de eerste zalige warmte. De natuur ontwaakt eindelijk uit haar winterslaap.
Lees het volledig artikelNa 25 jaar in de Bachbloesemwereld stelden we ons de vraag of het niet tijd werd voor een eigen naam. Niet alleen wij zijn gegroeid, ook jullie en het vertrouwen dat jullie in ons hebben is gegroeid. Daarom willen we ons graag verbinden met een naam. Die naam is Mariepure.
De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?
Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?
Heel wat jongeren dromen van het mooie studentenleven. Voor heel wat studenten is die mooie droom toch niet echt wat ze er van verwacht hadden.
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.