Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers. Uit het onderzoek bleek ook dat hoe vroeger de vrouw last heeft van menopauzale klachten, hoe langer die blijven duren. Maar daar eindigt ook onze medische kennis over de menopauze. Het is nog steeds niet duidelijk waarom de ene vrouw bijna geen klachten heeft, terwijl andere vrouwen er tot 12 jaar lang last van kunnen hebben.
Vroeger kregen zowat alle vrouwen met menopauzale klachten een hormonale behandeling. Echter leidde dit tot meer borstkanker en ook niet alle vrouwen werden er mee geholpen. Sinds kort worden veel vrouwen geholpen met een natuurlijke behandeling.
Heel veel menopauzale klachten hebben emotionele gevolgen. De vrouwen voelen zich niet meer goed in hun vel en hebben last van angstgevoelens en depressieve gedachten. Ze piekeren te veel, hebben last van opvliegers en nachtelijk zweten en daardoor ook geen goede nachtrust.
Vrouwen hebben het moeilijk om nog te kunnen genieten van hun partner en hun relatie. Het lichaam van de vrouw verandert tijdens de menopauze en ze kunnen hun gevoel van eigenwaarde verliezen. Dit is echter voor niets nodig!
Veel vrouwen ervaren tijdens hun overgang een neerslachtig gevoel, ze zien alles zwart en beleven nergens meer plezier aan. Vaak gaat deze periode ook gepaard met het moment waarbij de kinderen het nest verlaten en veel moeders voelen zich dan nutteloos. Het zijn allemaal gevoelens waarmee een vrouw kan geconfronteerd worden tijdens de menopauze.
Zoals al eerder gezegd is er de mogelijkheid om te grijpen naar klassieke medicijnen. Echter is dit niet altijd de goede oplossing. Er bestaan veel alternatieve geneeswijzen om de moeilijke periode voor de vrouw dragelijker te maken. Er is dus wel een oplossing voor de vele problemen waarmee een vrouw wordt geconfronteerd tijdens de menopauze!
18/02/2015
Deze tijd van het jaar is traditioneel de periode dat de wachtzalen van artsen bomvol zitten. Ook dit jaar is het omwille van de griepepidemie niet anders...
Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.
Lees het volledig artikelDe dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.
Seksueel verlangen is een complex samenspel van hormonen, emoties en welzijn. Wanneer je partner niet zo geïnteresseerd is in seks als jij, is het zelden een afwijzing van jou als persoon. Al kan het wel zo voelen. Je zit beide gewoon op een andere frequentie. Dat wil niet zeggen dat jullie niet van elkaar houden.
Je ziet vaak beschuldigingen van “toxisch” gedrag in deze tijden, maar wat betekent het eigenlijk? Je bent sowieso al eens iemand tegengekomen die aan de beschrijving voldoet.
Lees het volledig artikelPerfectionisme: het wordt meer en meer van mensen gevraagd terwijl men meer en meer inziet dat perfectionisme niet haalbaar is. Toch geraken heel wat mensen de pedalen kwijt omdat zij proberen de perfectie na te streven.
Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.
Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.
Sommige dagen zit je vol goede moed en ga je al vroeg aan de slag met alles wat je gepland had. Andere dagen had je goede plannen, maar is de motivatie ver te zoeken om ook maar iets te doen. Motivatie kan nogal ongrijpbaar zijn, vooral als je het even niet hebt.
Heel wat jongeren dromen van het mooie studentenleven. Voor heel wat studenten is die mooie droom toch niet echt wat ze er van verwacht hadden.
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.