Groot wetenschappelijk nieuws van uit Columbia. Aan de universiteit aldaar zouden wetenschappers ontdekt hebben waarom sommige mensen wel en andere mensen niet aan autisme lijden. Dit betekent uiteraard niet dat de stoornis nu tot de verleden tijd behoort. Want de oorzaak ontdekken is één zaak; een behandelingswijze ontdekken is de volgende stap.
Dat de oorzaak van autisme in de hersenen moest liggen, had men al langer verwacht. Autisme is uiteindelijk een ontwikkelingsstoornis. In het wetenschappelijk tijdschrift Neuron hebben de onderzoekers van de universiteit van Columbia geschreven dat het probleem bij autisme te maken heeft met een teveel aan synapsen.
Synapsen zijn plaatsen in de hersenen waar twee zenuwcellen met elkaar in verbinding komen. Door die verbinding communiceren de zenuwcellen met elkaar en geven zij informatie door. Normaal gezien gaan in de ontwikkeling van de mensen synapsen verdwijnen en vervangen worden door nieuwe. Net dat snoeiwerk in de synapsen komt bij mensen met autisme niet of in veel mindere mate voor, waardoor zij een teveel aan contactpunten hebben.
Deze ontdekking heeft vanzelfsprekend grote gevolgen op de behandeling van autisme. Niet dat men momenteel reeds een kant en klare oplossing kan aanbieden, maar wetenschappers weten nu beter in welke richting zij moeten zoeken om mensen met autisme te helpen.
In labo’s werden wel reeds muizen met autisme behandeld. Dit deed men met een medicijn dat eigenlijk toegediend wordt aan mensen die een transplantaat krijgen. Dit medicijn, rapamycin, zorgde er voor dat het aantal synapsen verminderde. Dat men dit medicijn niet gaat gebruiken om mensen met autisme te behandelen, heeft alles te maken met de vrij ernstige bijwerkingen die deze medicatie heeft. Maar vanzelfsprekend wordt nu koortsachtig gezocht naar mogelijkheden om een medicijn te ontwikkelen dat wel geschikt zou zijn om toe te dienen aan mensen.
28/08/14
Iedereen is uniek, zelfs in hun eigen slechte gewoontes of negatieve karaktereigenschappen. Hier zijn tips om je negatieve aspecten in balans te brengen!
Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger.
Volgens cijfers van de WHO lijden meer dan 260 miljoen mensen wereldwijd aan depressie. En niet alleen volwassenen krijgen die diagnose. Kinderen vanaf drie à vier jaar kunnen depressie ervaren.
We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...
Hij heeft een hele poos op zich laten wachten, maar de laatste dagen kunnen we er niet meer onderuit: de herfst is in het land. De herfst wordt ook wel een overgangsseizoen genoemd.
Lees het volledig artikelOm succes te behalen is het belangrijk dat je accepteert dat falen erbij hoort. Je hoeft er niet bang voor te zijn, veel mensen – ook beroemde mensen – hebben tegenslag gekend. Alleen dat hield ze niet tegen om hun doelen te bereiken, zoals deze vijf mensen.
Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan?
Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.
Het is niet gemakkelijk om te zien of iemand een depressie heeft. Terwijl sommige tekenen zoals verdriet, pessimisme en terugtrekking uit het sociale leven gemakkelijk te herkennen zijn, kunnen andere symptomen minder voor de hand liggen. Sommige mensen zijn erg goed in het verbergen van hun depressie – zelfs voor zichzelf!
Waarom voel je vlinders aan het begin van een nieuwe romance, en hoe kun je de vlam in een langdurige relatie brandend houden als de eerste vonk begint te vervagen? Aan het begin van een nieuwe relatie ben je echt helemaal in de wolken met dat ‘first-date’ vlindergevoel in je buik.
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.