Bach bloesem advies

Bach bloesem mix 56

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Het geluk vinden in een nieuw samengesteld gezin

Het geluk vinden in een nieuw samengesteld gezin

Met de grote stijging van het aantal scheidingen de laatste decennia is het geen verrassing dat het aantal nieuw samengestelde gezinnen ook gestegen is. Nieuw samengestelde gezinnen worden gevormd wanneer twee mensen die kinderen hebben uit een vorige relatie samen gaan wonen. Er kunnen een hele reeks uitdagingen in de weg staan om geluk te vinden voor iedereen die daarbij betrokken is, gezien de verschillende verwachtingen als het gaat over regels, grenzen en culturele of sociale normen. Hoe kan je geluk verzekeren binnen je nieuw samengesteld gezin?

Erken hoe moeilijk het proces van een nieuw gezin vormen kan zijn

Als je nog de sprong naar een nieuw samengesteld gezin moet wagen, denk er dan eens goed over na. Als je er al voor gegaan bent, neem dan de tijd om de uitdagingen die je zal tegenkomen in te schatten. Je wil graag dat iedereen overeen komt zoals jij en je partner dat doen, natuurlijk, maar jullie hebben elkaar gekozen, en de kinderen hebben dat niet gedaan. Iedereen zal andere verwachtingen hebben, en je moet een manier zien te vinden waar iedereen gelukkig mee is. Je moet je verenigen met je partner, en samenkomen om een streng maar rechtvaardig leiding te geven. Dit terwijl je het ook opneemt voor je kinderen in dit proces.

Plan en bespreek

Iedereen in het gezin zal even hard moeten werken om het te doen werken. Het is de moeite waard om samen te komen als gezin en een actieplan te bespreken. Je kan dat bijvoorbeeld doen voor de volgende zaken:

  • Wie zal er straffen?
  • Wie verzekert er de opleiding en ontwikkeling van de kinderen?
  • Welke huishoudelijke taken moeten er verricht worden door de kinderen?
  • Wie zal waar slapen, en welke ruimte behoort aan wie toe?
  • Wat zijn de regels voor toegang voor ex-partners en grootouders?
  • Hoe zal het gezin financieel functioneren?
  • Zijn er tijdelijke maatregelen of doelstellingen op de lange termijn?

Ga verder met positiviteit

Een gemengd gezin vormen kan stresserend zijn, daar is geen twijfel aan. Je geeft de controle aan iemand die je kinderen niet zo goed kent als jij en die ze misschien niets eens zo leuk vindt als jij – laat staan er van houdt. Groeiende relaties hebben tijd nodig en moeten gevoed worden. Gezien de gevoelige aard van de situatie, kunnen de spanningen hoog oplopen, maar onthoud dat ruzie maken je nergens zal brengen.

Als je veel ruzie hebt, ga dan akkoord om daarmee te stoppen. Spreek ergens af op een publieke plek en neem je tijd om te ontspannen en de zaken kalm en rationeel te bespreken. Als er te veel is om te bespreken, leg dan een reeks zaken vast om te bespreken en ga over één of twee onderwerpen per ‘meeting’.  Probeer te vermijden dat je ruzie maakt waar je stiefkinderen bij zijn. De manier waarop je je gedraagt is een wegwijzer voor hen. Als de gemoederen verhit geraken en ze zien niet dat je het goed hebt gemaakt, zullen ze niet weten dat je dat hebt gedaan. Ze zullen zich achter hun ouder scharen en je zal verliezen. 

Wees eerlijk met je partner. Wat heb je nodig? Wat hebben je kinderen nodig? Waar valt er niet over te onderhandelen? Luister ook naar de noden van je partner. En luister. Dit zal een goede startpositie zijn om je samengestelde gezinssituatie te doen werken.

Werk aan je nieuwe relaties

Je stiefkinderen zijn mensen in hun eigen recht en ze verdienen wat tijd en aandacht van jou. Geef ze de mogelijkheid om jou te leren kennen, en spendeer er wat tijd alleen mee.
Moedig je eigen kinderen aan om hetzelfde te doen met jouw partner, en de kinderen van je partner en zo verder. Je kan een verhaaltje voorlezen, samen naar de film gaan, of met oudere kinderen misschien uit winkelen gaan.

Als het mogelijk is, probeer dan een goede, open en eerlijke relatie over te houden met je vorige partner, en de grootouders van de kinderen. Natuurlijk kan dit een delicate situatie zijn, maar het maakt de transitie voor de kinderen makkelijker. Je kinderen en stiefkinderen zullen je negativiteit of gebrek aan respect voor een natuurlijke ouder zien als een persoonlijk gebrek, dus let goed op hoe je je eigen gevoelens en percepties ten opzichte van je vorige partners verwoord. In sommige gevallen kan de situatie echt verbitterd zijn maar het is belangrijk om je daar boven te zetten wanneer dat kan.

Werk aan je bestaande relaties

Gewoon omdat je een nieuw samengesteld gezin bent, betekent dat nog niet dat jullie samen een hechte groep zijn. Je moet dat tijd geven en je kinderen het gevoel geven dat ze zich speciaal voelen, dus je zou ze af en toe moeten mee uit nemen en hen verwennen of gewoon beschikbaar zijn wanneer ze je nodig hebben. Moedig je partner aan hetzelfde te doen voor z’n kinderen. Wees gelijk voor alle kinderen wanneer dat kan, maar erken dat er momenten zullen zijn waar dit niet mogelijk is.

Je moet ook de relatie met je partner voeden, omdat in dit stadium de relatie redelijk nieuw is voor jullie beiden, en toch ervaar je al stress en uitdagingen. Neem tijd om jezelf eraan te herinneren waarom je juist een nieuwe toekomst wil bouwen samen.

Consistentie

Je bent in iets gestapt voor de lange termijn, dus dat betekent regels en grenzen opstellen en begrijpen wie zal straffen en welke vormen dat zal aannemen. Dit moet dag in dag uit consistent blijven, door beide partners voor alle kinderen. Kinderen zouden nooit mogen toegelaten worden de situatie te manipuleren en hun ouder achter zich te scharen. Elke zwakheid zal uitgebuit worden.

Gebruik een lach waar het kan

Hoe meer gelach, plezier en spel in je huishouden, hoe groter de kans dat je zal overgaan in een gelukkig samengesteld gezin. Speel grappige spelletjes, ga naar grappige films, eet grappige dingen. Zoek manieren om iedereen te doen glimlachen. Gelach is een goede verlichter van spanning en kan helpen om een samengesteld gezin te verenigen. Kies activiteiten waar heel de familie aan kan meedoen – en wees even goed (of slecht) daarin. Je moet ervoor zorgen dat niemand zich buiten de groep gesloten voelt.

Zorg voor je eigen ondersteuningsnetwerk

Je werkt door wat zware uitdagingen heen dus je zal de steun ook nodig hebben. Dus zoek iemand waar je alles kan tegen vertellen als je een luisterend oor nodig hebt. Dit kan een vriend, een buur, een raadsman of zelfs gewoon een andere ouder die dezelfde dingen doormaakt zijn.

Probeer te ontspannen

Jullie zullen allemaal fouten maken, iedereen doet dat. Vergeef jezelf en ga verder. We kunnen niet groeien als we bang zijn te falen. Blijf streven naar je doel van een gelukkig samengesteld gezin.

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Nee. Het is een krachtig woord, waarvan we soms denken dat we het niet mogen zeggen. Het is moeilijk, ‘nee’ zeggen tegen vrienden, familie of collega’s. Sommige mensen zeggen het nooit en gaan onder hoge werkdruk ten onder. ‘Nee’ zeggen kun je leren. Maar wanneer zeg je het? En wanneer zeg je juist ‘ja’?

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Is het OCD? Kom het hier te weten!

Je hoort vaak mensen al grappend beweren dat ze OCD hebben omdat ze hun huis tot in de puntjes schoon willen houden. Obsessive Compulsive Disorder (of een obsessief compulsieve stoornis) is een stresserende en slopende mentale stoornis met een brede waaier aan symptomen.

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden...

Examens in zicht!

De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang.
Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Energiedrankjes: niet de gezondste oplossing

De populariteit van energiedrankjes stijgt met de dag. Vooral in tijden van examens merkt men dat de verkoop van deze drankjes sterk in de lift zit. Jongeren drinken deze om een aankomend dipje tegen te gaan.

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Het geluk vinden in een nieuw samengesteld gezin

Het geluk vinden in een nieuw samengesteld gezin
Het geluk vinden in een nieuw samengesteld gezin

Met de grote stijging van het aantal scheidingen de laatste decennia is het geen verrassing dat het aantal nieuw samengestelde gezinnen ook gestegen is. Nieuw samengestelde gezinnen worden gevormd wanneer twee mensen die kinderen hebben uit een vorige relatie samen gaan wonen. Er kunnen een hele reeks uitdagingen in de weg staan om geluk te vinden voor iedereen die daarbij betrokken is, gezien de verschillende verwachtingen als het gaat over regels, grenzen en culturele of sociale normen. Hoe kan je geluk verzekeren binnen je nieuw samengesteld gezin?

Erken hoe moeilijk het proces van een nieuw gezin vormen kan zijn

Als je nog de sprong naar een nieuw samengesteld gezin moet wagen, denk er dan eens goed over na. Als je er al voor gegaan bent, neem dan de tijd om de uitdagingen die je zal tegenkomen in te schatten. Je wil graag dat iedereen overeen komt zoals jij en je partner dat doen, natuurlijk, maar jullie hebben elkaar gekozen, en de kinderen hebben dat niet gedaan. Iedereen zal andere verwachtingen hebben, en je moet een manier zien te vinden waar iedereen gelukkig mee is. Je moet je verenigen met je partner, en samenkomen om een streng maar rechtvaardig leiding te geven. Dit terwijl je het ook opneemt voor je kinderen in dit proces.

Plan en bespreek

Iedereen in het gezin zal even hard moeten werken om het te doen werken. Het is de moeite waard om samen te komen als gezin en een actieplan te bespreken. Je kan dat bijvoorbeeld doen voor de volgende zaken:

  • Wie zal er straffen?
  • Wie verzekert er de opleiding en ontwikkeling van de kinderen?
  • Welke huishoudelijke taken moeten er verricht worden door de kinderen?
  • Wie zal waar slapen, en welke ruimte behoort aan wie toe?
  • Wat zijn de regels voor toegang voor ex-partners en grootouders?
  • Hoe zal het gezin financieel functioneren?
  • Zijn er tijdelijke maatregelen of doelstellingen op de lange termijn?

Ga verder met positiviteit

Een gemengd gezin vormen kan stresserend zijn, daar is geen twijfel aan. Je geeft de controle aan iemand die je kinderen niet zo goed kent als jij en die ze misschien niets eens zo leuk vindt als jij – laat staan er van houdt. Groeiende relaties hebben tijd nodig en moeten gevoed worden. Gezien de gevoelige aard van de situatie, kunnen de spanningen hoog oplopen, maar onthoud dat ruzie maken je nergens zal brengen.

Als je veel ruzie hebt, ga dan akkoord om daarmee te stoppen. Spreek ergens af op een publieke plek en neem je tijd om te ontspannen en de zaken kalm en rationeel te bespreken. Als er te veel is om te bespreken, leg dan een reeks zaken vast om te bespreken en ga over één of twee onderwerpen per ‘meeting’.  Probeer te vermijden dat je ruzie maakt waar je stiefkinderen bij zijn. De manier waarop je je gedraagt is een wegwijzer voor hen. Als de gemoederen verhit geraken en ze zien niet dat je het goed hebt gemaakt, zullen ze niet weten dat je dat hebt gedaan. Ze zullen zich achter hun ouder scharen en je zal verliezen. 

Wees eerlijk met je partner. Wat heb je nodig? Wat hebben je kinderen nodig? Waar valt er niet over te onderhandelen? Luister ook naar de noden van je partner. En luister. Dit zal een goede startpositie zijn om je samengestelde gezinssituatie te doen werken.

Werk aan je nieuwe relaties

Je stiefkinderen zijn mensen in hun eigen recht en ze verdienen wat tijd en aandacht van jou. Geef ze de mogelijkheid om jou te leren kennen, en spendeer er wat tijd alleen mee.
Moedig je eigen kinderen aan om hetzelfde te doen met jouw partner, en de kinderen van je partner en zo verder. Je kan een verhaaltje voorlezen, samen naar de film gaan, of met oudere kinderen misschien uit winkelen gaan.

Als het mogelijk is, probeer dan een goede, open en eerlijke relatie over te houden met je vorige partner, en de grootouders van de kinderen. Natuurlijk kan dit een delicate situatie zijn, maar het maakt de transitie voor de kinderen makkelijker. Je kinderen en stiefkinderen zullen je negativiteit of gebrek aan respect voor een natuurlijke ouder zien als een persoonlijk gebrek, dus let goed op hoe je je eigen gevoelens en percepties ten opzichte van je vorige partners verwoord. In sommige gevallen kan de situatie echt verbitterd zijn maar het is belangrijk om je daar boven te zetten wanneer dat kan.

Werk aan je bestaande relaties

Gewoon omdat je een nieuw samengesteld gezin bent, betekent dat nog niet dat jullie samen een hechte groep zijn. Je moet dat tijd geven en je kinderen het gevoel geven dat ze zich speciaal voelen, dus je zou ze af en toe moeten mee uit nemen en hen verwennen of gewoon beschikbaar zijn wanneer ze je nodig hebben. Moedig je partner aan hetzelfde te doen voor z’n kinderen. Wees gelijk voor alle kinderen wanneer dat kan, maar erken dat er momenten zullen zijn waar dit niet mogelijk is.

Je moet ook de relatie met je partner voeden, omdat in dit stadium de relatie redelijk nieuw is voor jullie beiden, en toch ervaar je al stress en uitdagingen. Neem tijd om jezelf eraan te herinneren waarom je juist een nieuwe toekomst wil bouwen samen.

Consistentie

Je bent in iets gestapt voor de lange termijn, dus dat betekent regels en grenzen opstellen en begrijpen wie zal straffen en welke vormen dat zal aannemen. Dit moet dag in dag uit consistent blijven, door beide partners voor alle kinderen. Kinderen zouden nooit mogen toegelaten worden de situatie te manipuleren en hun ouder achter zich te scharen. Elke zwakheid zal uitgebuit worden.

Gebruik een lach waar het kan

Hoe meer gelach, plezier en spel in je huishouden, hoe groter de kans dat je zal overgaan in een gelukkig samengesteld gezin. Speel grappige spelletjes, ga naar grappige films, eet grappige dingen. Zoek manieren om iedereen te doen glimlachen. Gelach is een goede verlichter van spanning en kan helpen om een samengesteld gezin te verenigen. Kies activiteiten waar heel de familie aan kan meedoen – en wees even goed (of slecht) daarin. Je moet ervoor zorgen dat niemand zich buiten de groep gesloten voelt.

Zorg voor je eigen ondersteuningsnetwerk

Je werkt door wat zware uitdagingen heen dus je zal de steun ook nodig hebben. Dus zoek iemand waar je alles kan tegen vertellen als je een luisterend oor nodig hebt. Dit kan een vriend, een buur, een raadsman of zelfs gewoon een andere ouder die dezelfde dingen doormaakt zijn.

Probeer te ontspannen

Jullie zullen allemaal fouten maken, iedereen doet dat. Vergeef jezelf en ga verder. We kunnen niet groeien als we bang zijn te falen. Blijf streven naar je doel van een gelukkig samengesteld gezin.




Bach bloesem Mix 56: Echtscheiding

Bach bloesem mix 56 helpt om:

  • Het verdriet van de echtscheiding te verwerken
  • De draad terug op te nemen
  • Niet neerslachtig te worden
  • Zich niet schuldig te voelen over de echtscheiding
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 56
Marie Pure

Andere artikelen


Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Leer wanneer je ‘nee’ moet zeggen

Nee. Het is een krachtig woord, waarvan we soms denken dat we het niet mogen zeggen. Het is moeilijk, ‘nee’ zeggen tegen vrienden, familie of collega’s. Sommige mensen zeggen het nooit en gaan onder hoge werkdruk ten onder. ‘Nee’ zeggen kun je leren. Maar wanneer zeg je het? En wanneer zeg je juist ‘ja’?

Lees het volledig artikel

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

Is het OCD Kom het hier te weten!

Is het OCD? Kom het hier te weten!

Je hoort vaak mensen al grappend beweren dat ze OCD hebben omdat ze hun huis tot in de puntjes schoon willen houden. Obsessive Compulsive Disorder (of een obsessief compulsieve stoornis) is een stresserende en slopende mentale stoornis met een brede waaier aan symptomen.

Lees het volledig artikel

Thuis met een depressie

Thuis met een depressie

Wie het slachtoffer wordt van een depressie wordt doorgaans thuis gezet. Zeker wanneer de oorzaak van de depressie op de werkvloer moet gezocht worden...

Lees het volledig artikel

mers virus © reuters

Examens in zicht!

De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.

Lees het volledig artikel

goede voornemens

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang.
Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Lees het volledig artikel

energiedrankjes - bron: viralmundo.nl

Energiedrankjes: niet de gezondste oplossing

De populariteit van energiedrankjes stijgt met de dag. Vooral in tijden van examens merkt men dat de verkoop van deze drankjes sterk in de lift zit. Jongeren drinken deze om een aankomend dipje tegen te gaan.

Lees het volledig artikel

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan

Waarom is het moeilijk om terug naar school te gaan?

De zomervakantie is voorbij, maar de kinderen hebben langer dan dat thuisgezeten. Terug naar school gaan tijdens deze pandemie is een heel nieuwe ervaring voor iedereen. Het is begrijpelijk dat kinderen zich daar een beetje zorgen over maken, want hoe moet het nu verder?

Lees het volledig artikel

gewichtstoename

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....