Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis? Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Je kent ze vast wel, van die stereotype grappen die vaak worden gemaakt over de midlifecrisis. Mensen zouden in deze levensfase allerlei buitensporige en impulsieve dingen bedenken, zoals je partner verlaten, een flitsende motor aanschaffen of ondoordacht switchen van baan.

De middelbare leeftijd is niet de enige levensfase die geassocieerd wordt met een ‘crisis’. Ook mensen die achterin de 20, begin 30 zijn, hebben kans op het ervaren van veel emoties. Soms leidt dit tot angsten en depressies.

Deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid zijn het echter niet eens met de term ‘crisis’. Natuurlijk kun je door de overgang van de ene naar de andere fase van je leven neerslachtig worden. Het kan echter net zo goed dat je juist rond deze levensfases start met een nieuwe persoonlijke ontwikkeling. Er ontspringt zich een bron van energie en creativiteit in je. In ieder geval is het van essentieel belang om tekenen van een midlife- of quarterlifecrisis op tijd te herkennen. Zo kun je acties ondernemen die een vervelende depressie of andere nare gevolgen voorkomen.


Wat is een midlifecrisis?

Als we ouder worden, kunnen we tijdens het doorlopen van de diverse levensfasen, diepgaande en plotselinge veranderingen ervaren. De midlifecrisis vindt plaats in de overgangsperiode tussen de 40 en de 55 jaar. Uiteraard is hierin variatie mogelijk. Het is overigens goed om te bedenken dat mannen en vrouwen deze crisis op een totaal verschillende wijze kunnen ervaren.

Soms verwarren mensen een midlifecrisis met een depressie. Een belangrijk verschil is echter dat een depressie een biologische aandoening is waarbij je elke dag somber bent. Tijdens een midlifecrisis varieert dit juist. De ene dag voel je je prima en de volgende dag kun je de hele dag huilen en voel je je ontzettend verdrietig.

Een midlifecrisis is, in tegenstelling tot een depressie, een psychische aandoening waarbij je in conflict bent met jezelf. Je wilt jezelf op een bepaalde manier zien, maar de praktijk is anders. Je wilt dus niet zijn zoals je op dat moment bent en dat zorgt voor een crisis. De term ‘midlifecrisis’ werd in 1957 bedacht door wetenschapper Elliot Jacques. Hij was echter niet de eerste die het over deze aandoening had. Bekijk je kunst van eeuwen geleden, dan zie je ook al dat mensen de overgang van de ene naar de andere levensfase soms als een grote uitdaging zagen. Hetzelfde zie je in de literatuur.

Psycholoog Erik Erikson probeerde de uitdagingen van de verschillende levensfasen te definiëren. Hij stelde dat jongvolwassenen moeten dealen met het conflict tussen enerzijds intimiteit en anderzijds isolement. Lossen ze dit op een goede manier op, dan groeien ze uit tot volwassenen die op een goede manier liefdevolle relaties kunnen aangaan. Mensen van middelbare leeftijd moeten de strijd aangaan tussen stagnatie en betekenisvol willen zijn en blijven. Dit is op te lossen door het ouderschap of door zorgzaamheid voor anderen.

Symptomen van een midlifecrisis

Ben je benieuwd of jij op dit moment in een midlifecrisis zit? Het kan best lastig zijn om hierachter te komen. Zeker omdat een aantal kenmerken veel overlap hebben met die van een depressie. En ook omdat het soms dagen goed gaat en dan plotseling weer niet. Probeer eens voor jezelf de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Ben je teleurgesteld in het leven?
  2. Denk je vaak aan het verleden en overvalt je dan een gevoel van weemoed en nostalgie?
  3. Heb je het gevoel dat je leven zinloos is?
  4. Handel je soms impulsief?
  5. Heb je je uiterlijk drastisch veranderd of ben je veranderd van gewoontes/karakter?
  6. Overweeg je je partner je verlaten of om een keer vreemd te gaan?
  7. Vergelijk je jezelf continue met anderen die een volmaakt leven lijken te hebben?
  8. Heb je last van intense gevoelens van spijt?

Heb je van deze vragen er vijf of meer met ja beantwoord, dan zijn er wat aanpassingen nodig om weer beter in je vel te komen.

Symptomen van een midlifecrisis bij mannen

Mannen en vrouwen ervaren een midlife crisis vaak heel verschillend al zijn er zeker ook overeenkomsten. Mannen kunnen last hebben van prikkelbaarheid en agressie. Vaak neemt het libido af en soms ontstaan er erectieproblemen. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van Bach bloesem Mix 41. Dit stimuleert onder meer de zin in seks.

Symptomen van een midlifecrisis bij vrouwen

Vrouwen kunnen soms dezelfde symptomen als mannen ervaren. Zij zullen echter eerder in tranen uitbarsten dan enorm agressief worden. Bovendien hebben zij te maken met hormonale veranderingen die de crisis soms nog iets groter maken. Bach bloesem Mix 40 kan een goede oplossing zijn. Hierdoor verbetert de slaap, het libido stijgt en het gewicht blijft beter onder controle.

Wat is een quarterlifecrisis?

Enerzijds is je leven fantastisch als je rond de 30 bent. Je beleeft van alles en er is steeds wel weer een nieuwe leuke uitdaging die zich aandient. Aan de andere kant is het ook een levensfase waarin veel verandert. Je studeert af aan de universiteit, je koopt je eerste huis, je gaat samenwonen met een partner of misschien krijg je wel een baby. Al deze ingrijpende gebeurtenissen zorgen soms voor stress. Het gaat er vooral om hoe je weet te dealen met al deze veranderingen.

Heb je te maken met een quarterlifecrisis, negeer de signalen dan niet. Maak je jezelf veel zorgen en ben je vaak gestrest? Kijk eens naar de volgende vragen:

  1. Weet je niet goed welke stap je moet zetten om je leven verder te vervolgen?
  2. Vraag je je af wat je doel in het leven is?
  3. Vind je het ontzettend moeilijk om beslissingen te nemen?
  4. Ben je vaak moe?
  5. Twijfel je enorm tussen je settelen en een leven vol avontuur tegemoet gaan?
  6. Ben je bang dat je faalt ten opzichte van je leeftijdsgenoten die hun leven al helemaal op de rit hebben?

Heb je een of meer vragen met ja beantwoord, dan zou het kunnen dat je in een quarterlifecrisis beland bent. Maar, maak je niet te veel zorgen, want je bent zeker niet de enige. Negeer echter de signalen niet, want als je dat doet, loop je kans op paniekaanvallen, overmatig drankgebruik of een depressie. Erken dat je in een crisis zit en zoek naar goede oplossingen.

Accepteer je leven zoals je dat tot nu toe geleid hebt. Ga door met het ingeslagen pad als je tevreden bent en zo niet, verander dingen!

Niet overhaasten

Je hebt het gevoel dat je in een crisis zit? Handel niet overhaast. Denk niet dat al je problemen voorbij zijn als je je baan opzegt of als je je partner de deur wijst. Neem de tijd.

Zoek iemand om mee te praten

Heb je een fijne vriend of iemand in de familie waar je goed mee kunt praten? Vertel over de issues waar je mee loopt. Lukt dat niet, zoek dan een hulpverlener of therapeut. Vertellen waar je mee worstelt, kan al een enorme opluchting zijn. Wellicht kom je er na een paar gesprekken ook achter dat de problemen helemaal niet zo groot zijn als dat je dacht. Een andere persoon helpt je soms met een nuchtere en objectieve kijk op de dingen.

Wees voorzichtig en liefdevol

Kom je er achter dat het toch echt noodzakelijk is om dingen in je leven te veranderen? Zijn hier anderen bij betrokken? Vertel het dan voorzichtig en met compassie.

Tot slot nog een paar praktische tips:

  • Vergelijk jezelf niet met anderen!
  • Praat met anderen over je problemen
  • Leef niet zoals je denkt dat het moet, maar leef gewoon zoals jij dat wilt
  • Volg je dromen
  • YOLO: leef, ga erop uit!

Heb je het idee dat je in een midlifecrisis of een quarterlifecrisis zit, bedenk dan dat dit een fase is die overgaat. Neem de tijd. Maak de juiste keuzes. Geloof dat je na deze crisis weer verder gaat met een prachtig, gelukkig en bevredigend leven.


Bronnen:

https://www.verywellmind.com/what-are-the-signs-of-a-midlife-crisis-4175827

https://onlinedegrees.bradley.edu/blog/understanding-the-quarter-life-crisis/

https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2017/08/31/15-signs-youve-hit-your-mid-life-crisis-and-what-to-do-about-it/

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

7 factoren voor het opbouwen van een hechte familie

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Het bouwen aan hechte familiebanden die voor altijd sterk zullen zijn, is het geheim om je kinderen te zien gedijen. Gezinnen floreren het beste als ieder lid zich sterk verbonden voelt met ieder ander gezinslid. Dit geeft namelijk een gelukkig en veilig gevoel, maar ook zelfvertrouwen.

Hoe toxisch gedrag spotten

Je ziet vaak beschuldigingen van “toxisch” gedrag in deze tijden, maar wat betekent het eigenlijk? Je bent sowieso al eens iemand tegengekomen die aan de beschrijving voldoet.

Roken kost je bijna 3000 dagen van je leven

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, is zeker geen nieuws meer. De kans op allerlei ziektes neemt gigantisch toe door te roken. Jaarlijks sterven er ongeveer 15000 Belgen als gevolg van het roken.

20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten

Hoofdpijn kan heel storend zijn, vooral als je er regelmatig last van hebt. Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten, zonder medicatie te moeten nemen.

Heb jij genoeg veerkracht? Doe de test!

Heb jij genoeg veerkracht of weerbaarheid om de wereld aan te kunnen? Doe onze test, kom te weten hoe weerbaar je bent en hoe je je weerbaarheid of veerkracht kan verbeteren.

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Het MERS virus: reden tot paniek?

Het aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Hoe je jong kan blijven

Wil je weten hoe je beter voor jezelf kan zorgen nu je rijper bent? Lees onze top tien tips en ontdek welke jou helpen om jong te blijven!

Wat te doen als je je verloren voelt in het leven

Je verloren voelen in het leven kan heel pijnlijk zijn. Op welk vlak dat je je ook verloren voelt; in je relatie, op het werk, of ergens anders, dit is een periode van verandering, dus gebruik het in jouw voordeel.

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis? Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis? Lees hieronder alles wat je erover moet weten
Midlifecrisis of Quarterlifecrisis Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Je kent ze vast wel, van die stereotype grappen die vaak worden gemaakt over de midlifecrisis. Mensen zouden in deze levensfase allerlei buitensporige en impulsieve dingen bedenken, zoals je partner verlaten, een flitsende motor aanschaffen of ondoordacht switchen van baan.

De middelbare leeftijd is niet de enige levensfase die geassocieerd wordt met een ‘crisis’. Ook mensen die achterin de 20, begin 30 zijn, hebben kans op het ervaren van veel emoties. Soms leidt dit tot angsten en depressies.

Deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid zijn het echter niet eens met de term ‘crisis’. Natuurlijk kun je door de overgang van de ene naar de andere fase van je leven neerslachtig worden. Het kan echter net zo goed dat je juist rond deze levensfases start met een nieuwe persoonlijke ontwikkeling. Er ontspringt zich een bron van energie en creativiteit in je. In ieder geval is het van essentieel belang om tekenen van een midlife- of quarterlifecrisis op tijd te herkennen. Zo kun je acties ondernemen die een vervelende depressie of andere nare gevolgen voorkomen.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

Wat is een midlifecrisis?

Als we ouder worden, kunnen we tijdens het doorlopen van de diverse levensfasen, diepgaande en plotselinge veranderingen ervaren. De midlifecrisis vindt plaats in de overgangsperiode tussen de 40 en de 55 jaar. Uiteraard is hierin variatie mogelijk. Het is overigens goed om te bedenken dat mannen en vrouwen deze crisis op een totaal verschillende wijze kunnen ervaren.

Soms verwarren mensen een midlifecrisis met een depressie. Een belangrijk verschil is echter dat een depressie een biologische aandoening is waarbij je elke dag somber bent. Tijdens een midlifecrisis varieert dit juist. De ene dag voel je je prima en de volgende dag kun je de hele dag huilen en voel je je ontzettend verdrietig.

Een midlifecrisis is, in tegenstelling tot een depressie, een psychische aandoening waarbij je in conflict bent met jezelf. Je wilt jezelf op een bepaalde manier zien, maar de praktijk is anders. Je wilt dus niet zijn zoals je op dat moment bent en dat zorgt voor een crisis. De term ‘midlifecrisis’ werd in 1957 bedacht door wetenschapper Elliot Jacques. Hij was echter niet de eerste die het over deze aandoening had. Bekijk je kunst van eeuwen geleden, dan zie je ook al dat mensen de overgang van de ene naar de andere levensfase soms als een grote uitdaging zagen. Hetzelfde zie je in de literatuur.

Psycholoog Erik Erikson probeerde de uitdagingen van de verschillende levensfasen te definiëren. Hij stelde dat jongvolwassenen moeten dealen met het conflict tussen enerzijds intimiteit en anderzijds isolement. Lossen ze dit op een goede manier op, dan groeien ze uit tot volwassenen die op een goede manier liefdevolle relaties kunnen aangaan. Mensen van middelbare leeftijd moeten de strijd aangaan tussen stagnatie en betekenisvol willen zijn en blijven. Dit is op te lossen door het ouderschap of door zorgzaamheid voor anderen.

Symptomen van een midlifecrisis

Ben je benieuwd of jij op dit moment in een midlifecrisis zit? Het kan best lastig zijn om hierachter te komen. Zeker omdat een aantal kenmerken veel overlap hebben met die van een depressie. En ook omdat het soms dagen goed gaat en dan plotseling weer niet. Probeer eens voor jezelf de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Ben je teleurgesteld in het leven?
  2. Denk je vaak aan het verleden en overvalt je dan een gevoel van weemoed en nostalgie?
  3. Heb je het gevoel dat je leven zinloos is?
  4. Handel je soms impulsief?
  5. Heb je je uiterlijk drastisch veranderd of ben je veranderd van gewoontes/karakter?
  6. Overweeg je je partner je verlaten of om een keer vreemd te gaan?
  7. Vergelijk je jezelf continue met anderen die een volmaakt leven lijken te hebben?
  8. Heb je last van intense gevoelens van spijt?

Heb je van deze vragen er vijf of meer met ja beantwoord, dan zijn er wat aanpassingen nodig om weer beter in je vel te komen.

Symptomen van een midlifecrisis bij mannen

Mannen en vrouwen ervaren een midlife crisis vaak heel verschillend al zijn er zeker ook overeenkomsten. Mannen kunnen last hebben van prikkelbaarheid en agressie. Vaak neemt het libido af en soms ontstaan er erectieproblemen. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van Bach bloesem Mix 41. Dit stimuleert onder meer de zin in seks.

Symptomen van een midlifecrisis bij vrouwen

Vrouwen kunnen soms dezelfde symptomen als mannen ervaren. Zij zullen echter eerder in tranen uitbarsten dan enorm agressief worden. Bovendien hebben zij te maken met hormonale veranderingen die de crisis soms nog iets groter maken. Bach bloesem Mix 40 kan een goede oplossing zijn. Hierdoor verbetert de slaap, het libido stijgt en het gewicht blijft beter onder controle.

Wat is een quarterlifecrisis?

Enerzijds is je leven fantastisch als je rond de 30 bent. Je beleeft van alles en er is steeds wel weer een nieuwe leuke uitdaging die zich aandient. Aan de andere kant is het ook een levensfase waarin veel verandert. Je studeert af aan de universiteit, je koopt je eerste huis, je gaat samenwonen met een partner of misschien krijg je wel een baby. Al deze ingrijpende gebeurtenissen zorgen soms voor stress. Het gaat er vooral om hoe je weet te dealen met al deze veranderingen.

Heb je te maken met een quarterlifecrisis, negeer de signalen dan niet. Maak je jezelf veel zorgen en ben je vaak gestrest? Kijk eens naar de volgende vragen:

  1. Weet je niet goed welke stap je moet zetten om je leven verder te vervolgen?
  2. Vraag je je af wat je doel in het leven is?
  3. Vind je het ontzettend moeilijk om beslissingen te nemen?
  4. Ben je vaak moe?
  5. Twijfel je enorm tussen je settelen en een leven vol avontuur tegemoet gaan?
  6. Ben je bang dat je faalt ten opzichte van je leeftijdsgenoten die hun leven al helemaal op de rit hebben?

Heb je een of meer vragen met ja beantwoord, dan zou het kunnen dat je in een quarterlifecrisis beland bent. Maar, maak je niet te veel zorgen, want je bent zeker niet de enige. Negeer echter de signalen niet, want als je dat doet, loop je kans op paniekaanvallen, overmatig drankgebruik of een depressie. Erken dat je in een crisis zit en zoek naar goede oplossingen.

Accepteer je leven zoals je dat tot nu toe geleid hebt. Ga door met het ingeslagen pad als je tevreden bent en zo niet, verander dingen!

Niet overhaasten

Je hebt het gevoel dat je in een crisis zit? Handel niet overhaast. Denk niet dat al je problemen voorbij zijn als je je baan opzegt of als je je partner de deur wijst. Neem de tijd.

Zoek iemand om mee te praten

Heb je een fijne vriend of iemand in de familie waar je goed mee kunt praten? Vertel over de issues waar je mee loopt. Lukt dat niet, zoek dan een hulpverlener of therapeut. Vertellen waar je mee worstelt, kan al een enorme opluchting zijn. Wellicht kom je er na een paar gesprekken ook achter dat de problemen helemaal niet zo groot zijn als dat je dacht. Een andere persoon helpt je soms met een nuchtere en objectieve kijk op de dingen.

Wees voorzichtig en liefdevol

Kom je er achter dat het toch echt noodzakelijk is om dingen in je leven te veranderen? Zijn hier anderen bij betrokken? Vertel het dan voorzichtig en met compassie.

Tot slot nog een paar praktische tips:

  • Vergelijk jezelf niet met anderen!
  • Praat met anderen over je problemen
  • Leef niet zoals je denkt dat het moet, maar leef gewoon zoals jij dat wilt
  • Volg je dromen
  • YOLO: leef, ga erop uit!

Heb je het idee dat je in een midlifecrisis of een quarterlifecrisis zit, bedenk dan dat dit een fase is die overgaat. Neem de tijd. Maak de juiste keuzes. Geloof dat je na deze crisis weer verder gaat met een prachtig, gelukkig en bevredigend leven.


Bronnen:

https://www.verywellmind.com/what-are-the-signs-of-a-midlife-crisis-4175827

https://onlinedegrees.bradley.edu/blog/understanding-the-quarter-life-crisis/

https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2017/08/31/15-signs-youve-hit-your-mid-life-crisis-and-what-to-do-about-it/


Marie Pure

Andere artikelen


7 factoren voor het opbouwen van een hechte familie

7 factoren voor het opbouwen van een hechte familie

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Het bouwen aan hechte familiebanden die voor altijd sterk zullen zijn, is het geheim om je kinderen te zien gedijen. Gezinnen floreren het beste als ieder lid zich sterk verbonden voelt met ieder ander gezinslid. Dit geeft namelijk een gelukkig en veilig gevoel, maar ook zelfvertrouwen.

Lees het volledig artikel

Hoe toxisch gedrag spotten

Hoe toxisch gedrag spotten

Je ziet vaak beschuldigingen van “toxisch” gedrag in deze tijden, maar wat betekent het eigenlijk? Je bent sowieso al eens iemand tegengekomen die aan de beschrijving voldoet.

Lees het volledig artikel

roken-nieuws

Roken kost je bijna 3000 dagen van je leven

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, is zeker geen nieuws meer. De kans op allerlei ziektes neemt gigantisch toe door te roken. Jaarlijks sterven er ongeveer 15000 Belgen als gevolg van het roken.

Lees het volledig artikel

20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten

20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten

Hoofdpijn kan heel storend zijn, vooral als je er regelmatig last van hebt. Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten, zonder medicatie te moeten nemen.

Lees het volledig artikel

Heb jij genoeg veerkracht Doe de test!

Heb jij genoeg veerkracht? Doe de test!

Heb jij genoeg veerkracht of weerbaarheid om de wereld aan te kunnen? Doe onze test, kom te weten hoe weerbaar je bent en hoe je je weerbaarheid of veerkracht kan verbeteren.

Lees het volledig artikel

gewichtstoename

Gewichtstoename zonder reden? 6 mogelijke oorzaken!

Niets vermoedend ga je op een ochtend op de weegschaal staan. En dan kom je tot de onthutsende vaststelling dat er heel wat kilootjes bijgekomen zijn. Je bent er nochtans van overtuigd dat je niet meer eet dan vroeger. Waar komen die monsterlijke kilo’s dan eigenlijk wel vandaan? 

Lees het volledig artikel

mers virus © reuters

Het MERS virus: reden tot paniek?

Het aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?

Lees het volledig artikel

Loslaten een gids voor nabestaanden

Loslaten: een gids voor nabestaanden

Het verlies van een familielid of goede vriend is waarschijnlijk een van de moeilijkste uitdagingen die het leven ons biedt. Als we een partner, ouder, broer of zus hebben verloren, is de kans groot dat we intens verdriet ervaren.

Lees het volledig artikel

Hoe je jong kan blijven

Hoe je jong kan blijven

Wil je weten hoe je beter voor jezelf kan zorgen nu je rijper bent? Lees onze top tien tips en ontdek welke jou helpen om jong te blijven!

Lees het volledig artikel

Verloren in het leven

Wat te doen als je je verloren voelt in het leven

Je verloren voelen in het leven kan heel pijnlijk zijn. Op welk vlak dat je je ook verloren voelt; in je relatie, op het werk, of ergens anders, dit is een periode van verandering, dus gebruik het in jouw voordeel.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....