Overleeft je relatie het? Doe de test!

Overleeft je relatie het? Doe de test!
Overleeft je relatie het Doe de test!

We geloven allemaal graag dat onze relatie voor altijd stand zal houden. Alles wijst er ook op dat je relatie het zal overleven. Maar er zijn ook veel tekens dat je relatie in een sleur zit, en dat het misschien niet blijft duren.

Je hebt toewijding nodig om een relatie te doen slagen. Als je geen voldoening haalt uit je relatie, doe dan deze test en kom te weten of je relatie kans maakt om te overleven. We hebben ook tips over hoe je de vonk in je relatie terug kan brengen.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

 • samenstelling voor jou persoonlijk
 • op basis van je klachten en karakter
 • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
 • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard
 

Doe de relatietest!

Heeft je relatie een boost nodig? Beantwoord deze twee sets vragen en noteer je antwoorden op een stukje papier, en kom het te weten!

Set 1

1. Heb je vertrouwen? Niet alleen het vertrouwen dat je partner trouw aan je is en je niet bedriegt, maar ook dat ze je steunen en je erop kan rekenen?

2. Hebben jullie dezelfde doelen?

3. Zijn jullie fysiek intiem? En het gaat hier niet enkel om seks, maar hoe vaak doen jullie moeite om elkaar een kus of een knuffel te geven?

4. Kan je open en eerlijk communiceren?

5. Houd je nog steeds van je partner, ook als je boos bent?

6. Hebben jullie vaak lol, lachen jullie vaak samen?

7. Kan je volledig jezelf zijn in je relatie?

Set 2

8. Is de vonk uit je seksleven weg?

9. Heb je steeds dezelfde discussies?

10. Voel je je ondergewaardeerd door je partner? Beseft hij/zij niet hoeveel je waard bent?

11. Bekijken jullie het leven op een verschillende manier?

12. Ben je niet in staat volledig jezelf te zijn in je relatie?

13. Heeft de routine van het dagelijks leven (taakjes, op de kinderen passen, …) zijn tol geëist in je relatie?

14. Communiceer je niet langer met elkaar?

15. Is de passie uitgedoofd terwijl de afwas bleef staan?

De resultaten:

Deze vragen werden verdeeld over twee sets. Als je “Ja” hebt geantwoord op de vragen in de eerste set, dan is er weinig twijfel dat je relatie er eentje is voor de lange duur.

Heb je “Ja” geantwoord op de tweede set vragen, dan is je relatie vast aan het lopen, en geraak je in een sleur.

Misschien krijg je het gevoel dat het tijd wordt de relatie te beëindigen en verder te gaan – en dat is ook ok. Maar als je opnieuw fleur in de relatie wil brengen, probeer dan de volgende tips.

Tips om je relatie een reset te geven

 • Plan een wekelijkse date night. Het geeft je de tijd en ruimte om te ontspannen en opnieuw connectie te vinden met elkaar door even uit de routine te stappen.
 • Ontsnap eens een weekend. In plaats van altijd een gezinsvakantie te doen, maak eens tijd voor jullie zelf. Dit geeft je de kans je partner op een andere manier te zien in plaats van altijd in hun rol als ouder.
 • Geef je libido een boost. Er zijn verschillende redens waarom je misschien een gebrek aan verlangen voelt voor je partner, van vermoeidheid tot hormonen uit balans. Bachbloesem mix 41 stimuleert niet alleen het libido, maar het helpt ook faalangst te bevechten en jezelf een positiever zelfbeeld te geven.
 • Verminder de tijd met schermen. Zet je tv en alle andere toestellen af, ten minste een half uur per dag (als je thuis bent natuurlijk!). Dit doen helpt dat je elkaar aandacht moet geven en je te weten komt wat er vandaag gebeurd is.
 • Doe samen iets. Hobby’s en interesses delen of samen iets nieuw leren kan helpen om te zorgen dat je relatie steviger staat.
 • Heb je het gevoel uit elkaar te groeien, vertel je partner dan hoe je je voelt. Heb je het gevoel dat je noden niet beantwoord worden, spreek er dan samen over – ga na welke veranderingen er moeten komen om je relatie te verbeteren.
 • Vermijd beschuldigen en gebruik “ik” in plaats van “jij” wanneer je met je partner praat over je gevoelens. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “Je geeft mij nooit aandacht”, probeer het meer over je gevoel te laten gaan. Zeg “Ik voel dat we onze verbondenheid kwijtraken, ik wil me weer close met je voelen”. Je partner beschuldigen zal hen alleen in de verdediging steken, en dat zal de communicatie tussen jullie zeker niet verbeteren.
 • Discussieer je vaak over dezelfde dingen, bekijk dan de problemen vanuit het perspectief van je partner. Hun standpunt begrijpen zal je helpen om compromis te vinden en verder te gaan.
 • Lopen discussies uit de hand, vermijd dan om dingen te zeggen waar je later misschien spijt van hebt. In plaats daarvan, neem even een time out en wandel even weg om er rationeel over te kunnen nadenken. Als je dan de tijd hebt gehad om rustig over alles na te denken, zal je het probleem rustiger met je partner kunnen bespreken.
 • Je relatieproblemen bespreken met een onpartijdige derde persoon kan helpen om je dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en meer inzicht te verkrijgen. Relatietherapie kan heel voordelig zijn als je voortdurend tegen dezelfde grenzen aanloopt. Een therapeut kan ook manieren aanraden om de communicatie tussen jullie te verbeteren en suggesties geven om je relatie een boost te geven.

Nu is het aan jou!

Als je eerlijk bent geweest met de antwoorden die je gaf op de test, kan je nu beslissen over de volgende stappen. Misschien bewandel je niet langer hetzelfde pad als je partner, en neem je de beslissing om alleen verder te gaan. Heb je het gevoel dat je relatie de moeite waard is om te behouden, dan kan je de zaken keren zolang jullie allebei bereid zijn ervoor te werken.


Bronnen

https://psychcentral.com/blog/7-relationship-maintenance-tips-for-healthy-couples

https://www.relate.org.uk/


Marie Pure

Andere artikelen


Depressie

7 verrassende redenen waarom je depressief bent

Wat veroorzaakt depressies? Ontdek hier 7 verrassende redenen waarom je depressief bent! 

Lees het volledig artikel

rilatine

Riltaline tijdens de examenperiode?

De examenperiode staat weer voor de deur. Voor ouders met studerende jongeren steevast een periode van gigantisch veel stress. Voor de jongere zelf een periode waarin heel wat gevraagd wordt...

Lees het volledig artikel

Tips om het sporten vol te houden

6 tips om het sporten vol te houden

Er zijn wel tientallen redenen denkbaar om te stoppen met sporten. Ofwel zit het weer een poosje niet mee, ofwel heb je teveel werk ofwel ben je met teveel andere hobby’s bezig. Hier zijn enkele tips die het gemakkelijker maken om het sporten vol te houden.

Lees het volledig artikel

Het mooie studentenleven

Het mooie studentenleven

Heel wat jongeren dromen van het mooie studentenleven. Voor heel wat studenten is die mooie droom toch niet echt wat ze er van verwacht hadden.

Lees het volledig artikel

Zit jij in een sleur

Zit jij in een sleur?

Soms is het moeilijk te merken als je vastraakt in bekende routines. Doe de test en kom te weten of je in een sleur zit en wat je er aan kan doen.

Lees het volledig artikel

ouderdomsdiabetes-voorkomen

Doe jij genoeg om ouderdomsdiabetes te voorkomen?

Het is alarmerend nieuws, steeds meer twintigers en dertigers krijgen te maken met diabetes type 2. De stijging gaat hand in hand met een obesitasepidemie.

Lees het volledig artikel

Hoe irrationele angsten verslaan

Hoe irrationele angsten verslaan

Irrationele angsten lijken soms overweldigend, en ze hebben impact op elk aspect uit je leven. Leer hoe je je angsten en zorgen kan verslaan en terug de controle kan overnemen.

Lees het volledig artikel

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.

Lees het volledig artikel

tips-bij-einde-van-de-winter

5 tips om het einde van de winter dragelijk te maken!

De winter loopt op zijn einde en we snakken allemaal naar die langverwachte zonnestralen. Waar blijven die heerlijke lentedagen, de verlengde weekends en de lange zomeravonden toch! De vermoeidheid slaat bij ons allemaal toe en we kunnen niet wachten tot de winter over is.

Lees het volledig artikel

menopauze

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....