Overleeft je relatie het? Doe de test!

Overleeft je relatie het? Doe de test!
Overleeft je relatie het Doe de test!

We geloven allemaal graag dat onze relatie voor altijd stand zal houden. Alles wijst er ook op dat je relatie het zal overleven. Maar er zijn ook veel tekens dat je relatie in een sleur zit, en dat het misschien niet blijft duren.

Je hebt toewijding nodig om een relatie te doen slagen. Als je geen voldoening haalt uit je relatie, doe dan deze test en kom te weten of je relatie kans maakt om te overleven. We hebben ook tips over hoe je de vonk in je relatie terug kan brengen.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

 • samenstelling voor jou persoonlijk
 • op basis van je klachten en karakter
 • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
 • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard
 

Doe de relatietest!

Heeft je relatie een boost nodig? Beantwoord deze twee sets vragen en noteer je antwoorden op een stukje papier, en kom het te weten!

Set 1

1. Heb je vertrouwen? Niet alleen het vertrouwen dat je partner trouw aan je is en je niet bedriegt, maar ook dat ze je steunen en je erop kan rekenen?

2. Hebben jullie dezelfde doelen?

3. Zijn jullie fysiek intiem? En het gaat hier niet enkel om seks, maar hoe vaak doen jullie moeite om elkaar een kus of een knuffel te geven?

4. Kan je open en eerlijk communiceren?

5. Houd je nog steeds van je partner, ook als je boos bent?

6. Hebben jullie vaak lol, lachen jullie vaak samen?

7. Kan je volledig jezelf zijn in je relatie?

Set 2

8. Is de vonk uit je seksleven weg?

9. Heb je steeds dezelfde discussies?

10. Voel je je ondergewaardeerd door je partner? Beseft hij/zij niet hoeveel je waard bent?

11. Bekijken jullie het leven op een verschillende manier?

12. Ben je niet in staat volledig jezelf te zijn in je relatie?

13. Heeft de routine van het dagelijks leven (taakjes, op de kinderen passen, …) zijn tol geëist in je relatie?

14. Communiceer je niet langer met elkaar?

15. Is de passie uitgedoofd terwijl de afwas bleef staan?

De resultaten:

Deze vragen werden verdeeld over twee sets. Als je “Ja” hebt geantwoord op de vragen in de eerste set, dan is er weinig twijfel dat je relatie er eentje is voor de lange duur.

Heb je “Ja” geantwoord op de tweede set vragen, dan is je relatie vast aan het lopen, en geraak je in een sleur.

Misschien krijg je het gevoel dat het tijd wordt de relatie te beëindigen en verder te gaan – en dat is ook ok. Maar als je opnieuw fleur in de relatie wil brengen, probeer dan de volgende tips.

Tips om je relatie een reset te geven

 • Plan een wekelijkse date night. Het geeft je de tijd en ruimte om te ontspannen en opnieuw connectie te vinden met elkaar door even uit de routine te stappen.
 • Ontsnap eens een weekend. In plaats van altijd een gezinsvakantie te doen, maak eens tijd voor jullie zelf. Dit geeft je de kans je partner op een andere manier te zien in plaats van altijd in hun rol als ouder.
 • Geef je libido een boost. Er zijn verschillende redens waarom je misschien een gebrek aan verlangen voelt voor je partner, van vermoeidheid tot hormonen uit balans. Bachbloesem mix 41 stimuleert niet alleen het libido, maar het helpt ook faalangst te bevechten en jezelf een positiever zelfbeeld te geven.
 • Verminder de tijd met schermen. Zet je tv en alle andere toestellen af, ten minste een half uur per dag (als je thuis bent natuurlijk!). Dit doen helpt dat je elkaar aandacht moet geven en je te weten komt wat er vandaag gebeurd is.
 • Doe samen iets. Hobby’s en interesses delen of samen iets nieuw leren kan helpen om te zorgen dat je relatie steviger staat.
 • Heb je het gevoel uit elkaar te groeien, vertel je partner dan hoe je je voelt. Heb je het gevoel dat je noden niet beantwoord worden, spreek er dan samen over – ga na welke veranderingen er moeten komen om je relatie te verbeteren.
 • Vermijd beschuldigen en gebruik “ik” in plaats van “jij” wanneer je met je partner praat over je gevoelens. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “Je geeft mij nooit aandacht”, probeer het meer over je gevoel te laten gaan. Zeg “Ik voel dat we onze verbondenheid kwijtraken, ik wil me weer close met je voelen”. Je partner beschuldigen zal hen alleen in de verdediging steken, en dat zal de communicatie tussen jullie zeker niet verbeteren.
 • Discussieer je vaak over dezelfde dingen, bekijk dan de problemen vanuit het perspectief van je partner. Hun standpunt begrijpen zal je helpen om compromis te vinden en verder te gaan.
 • Lopen discussies uit de hand, vermijd dan om dingen te zeggen waar je later misschien spijt van hebt. In plaats daarvan, neem even een time out en wandel even weg om er rationeel over te kunnen nadenken. Als je dan de tijd hebt gehad om rustig over alles na te denken, zal je het probleem rustiger met je partner kunnen bespreken.
 • Je relatieproblemen bespreken met een onpartijdige derde persoon kan helpen om je dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en meer inzicht te verkrijgen. Relatietherapie kan heel voordelig zijn als je voortdurend tegen dezelfde grenzen aanloopt. Een therapeut kan ook manieren aanraden om de communicatie tussen jullie te verbeteren en suggesties geven om je relatie een boost te geven.

Nu is het aan jou!

Als je eerlijk bent geweest met de antwoorden die je gaf op de test, kan je nu beslissen over de volgende stappen. Misschien bewandel je niet langer hetzelfde pad als je partner, en neem je de beslissing om alleen verder te gaan. Heb je het gevoel dat je relatie de moeite waard is om te behouden, dan kan je de zaken keren zolang jullie allebei bereid zijn ervoor te werken.


Bronnen

https://psychcentral.com/blog/7-relationship-maintenance-tips-for-healthy-couples

https://www.relate.org.uk/


Marie Pure

Andere artikelen


Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen

Wat doe je als de passie in je relatie is verdwenen?

Waarom voel je vlinders aan het begin van een nieuwe romance, en hoe kun je de vlam in een langdurige relatie brandend houden als de eerste vonk begint te vervagen? Aan het begin van een nieuwe relatie ben je echt helemaal in de wolken met dat ‘first-date’ vlindergevoel in je buik. 

Lees het volledig artikel

goede voornemens

De goede voornemens

De knallen van het vuurwerk zijn verstomd, de flessen champagne worden naar de glascontainer gebracht en het merendeel van de nieuwjaarsbrieven is voorgelezen. Kortom, het gewone leven komt weer op gang.
Maar hoe zit het met al die goede voornemens die men bij zichzelf oplegt bij de jaarwisseling? 

Lees het volledig artikel

De financiële gevolgen van een burn-out

De financiële gevolgen van een burn-out

Over burn-out wordt altijd wel ergens gesproken, maar de laatste tijd komt dit weer meer in de spotlights te staan.

Lees het volledig artikel

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

Lees het volledig artikel

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat

Hoe voorkom ik dat alles fout gaat?

Soms kun je het gevoel hebben dat echt alles fout gaat. Het leven kan inderdaad wel eens tegen zitten. Het is dan belangrijk om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal van slechte gedachten komt vast te zitten.

Lees het volledig artikel

Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Tekenen dat je afglijdt in een burn-out

Stress overheerst soms in onze samenleving. Om te voorkomen dat de stress je helemaal opvreet, is het heel verstandig om de tekenen ervan te herkennen, voordat je in een burn-out of een bore-out terecht komt.

Lees het volledig artikel

verlegenheid

Als verlegenheid je parten speelt

Ben je iemand die meteen gaat blozen als je wordt aangesproken? Knap vervelend is dat. Of is het nog erger en vermijd je feestjes of sociale contacten uit schrik dat je jezelf onwennig zal voelen? Ben je een verlegen type? Lees dan verder!

Lees het volledig artikel

mers virus © reuters

Het MERS virus: reden tot paniek?

Het aantal mensen dat tot voor kort ooit over het MERS-virus had gehoord, kan je vast en zeker op één hand tellen. Momenteel duiken er echter steeds meer en meer artikels op in de pers over dit virus. Wat is er aan de hand? Is dit een nieuw soort virus? Is er sprake van een bedreiging? Of zijn er bepaalde gebieden die we beter vermijden?

Lees het volledig artikel

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe iets

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe het!

Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!

Lees het volledig artikel

roken

Roken eist om de 6 seconden een slachtoffer

Om de 6 seconden sterft er iemand omwille van het roken. Daarmee is roken zowat het monster dat de meeste slachtoffers opeist.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....