Inhoud 50 ml
Aanbevolen kuur
Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00
BTW Incl.
Geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie en angst, beïnvloeden ongeveer 1 op de 6 mensen op een bepaald moment in hun leven. Ondanks dat het zo’n veelvoorkomend probleem is, wachten veel patiënten maanden, of zelfs jaren, voordat ze hulp zoeken. Er bestaat nog steeds het misverstand dat depressie niet serieus genomen hoeft te worden en dat je het van je af kunt schudden. Raap jezelf bij elkaar, stel je niet aan… dingen die we tegen onszelf zeggen in zo een situatie.
Toch zouden we veel serieuzer met depressie om moeten gaan. Een klinische depressie is namelijk een ernstige ziekte die zowel de geest als het lichaam treft. Depressie heeft een duidelijke invloed op het leven. Het verhoogt de risico op alcohol- en drugsgebruik, het kan suïcidale momenten geven en het geeft problemen in relaties. Het eist zijn tol op je lichamelijke gezondheid, want depressie gaat vaak gepaard met slapeloosheid, gewichtstoename of juist gewichtsverlies en een vergrote kans op hart- en vaatziekten.
Heb je zelf last van een ernstige depressie of ken je iemand die hieraan lijdt, dan is het belangrijk om de schaamte opzij te zetten en medisch advies in te winnen. Naast een kuur met antidepressiva is praten met een gespecialiseerde therapeut heel belangrijk om je geestelijke gezondheid te verbeteren.
Maar hoe herken je een depressie als we zoveel excuses verzinnen voor het verdrietige, neerslachtige en vermoeide gevoel? Het hebben van een depressie lijkt iets om je voor te schamen en dus praten we het voor onszelf en anderen ‘goed’ door middel van excuses en smoesjes.
Je gelooft niet dat je depressief bent, het is gewoon dat je leven een moeilijke periode heeft doorgemaakt. Je kinderen gedragen zich opstandig, het werk is gewoon te druk, en het huis ziet eruit als een rampgebied. Dit zijn allemaal redenen om je gestrest te voelen, dat is waar. Maar tussen ‘gewoon gestrest’ en een depressie zit een wereld van verschil. Want wat je misschien niet beseft is dat angst en depressie (deze aandoeningen gaan vaak hand in hand) gepaard gaan met symptomen die je het gevoel kunnen geven dat je leven uit de hand loopt. Het kan zijn dat je slaappatroon wordt verstoord, waardoor je slapeloosheid krijgt, of dat je je verslaapt. Of gewoon je bed niet meer uit wil komen. Je kan merken dat je je niet kan concentreren op taken en dat je reacties minder scherp zijn. Zelfs als je het gevoel hebt dat het de situatie is waar je momenteel inzit, kunnen angst en depressie je nog neerslachtiger laten voelen. Heb je meer dan twee weken last van een gestrest gevoel? Hou er dan rekening mee dat je wellicht een depressie hebt en contact moet zoeken met de huisarts.
Het stereotype van een depressief persoon is iemand die onproductief en lusteloos is, die worstelt met het dagelijks leven en de interactie met familie en vrienden vermijdt. Geestelijke gezondheidsproblemen nemen echter vele vormen aan en iemand die het altijd druk lijkt te hebben, kan ook proberen om te gaan met angst of depressie. Constant socialiseren of werken stelt je dan in staat om controle te voelen. Ook leidt het af van het feit dat je je mentale onrust zou moeten aanpakken. Misschien ben je altijd aan het werk, maar heb je niet het gevoel dat je ooit in de buurt van je doel komt, of vind je het moeilijk om lof voor je prestaties te accepteren? Neem een stap terug en vraag jezelf af of je constante feesten of hard werken je echte problemen maskeert.
Er wordt vaak gedacht dat wanneer je aan een depressie lijdt, je 24 uur per dag, 7 dagen per week intens verdrietig en overweldigend melancholisch voelt. Het tegendeel is waar. Vaak zijn er juist geen krachtige gevoelens. Veel mensen ervaren depressie als de afwezigheid van emoties, een gevoel van gevoelloosheid, apathie of leegte dat onontkoombaar lijkt. Een van de kritische vragen bij de diagnose depressie die gesteld moet worden is of je een gebrek aan plezier of interesse hebt opgemerkt in de dingen waar je vroeger van genoot. Als je antwoord ‘ja’ is, dan is de implicatie duidelijk, maar misschien ben je ook minder specifiek. Een depressie kan zich geleidelijk en bijna ongemerkt ontwikkelen. Antwoorden als ‘misschien’ en ‘ik weet het niet zeker’ kunnen ook tekenen zijn dat je actie moet ondernemen.
Als je je maanden of zelfs jaren verdrietig of angstig voelt, bestaat het risico dat je elk symptoom rationaliseert en verwerpt. Het lijkt voor jou de normaalste zaak van de wereld dat je je voelt, zoals je je voelt. Maar je de hele tijd verdrietig, boos of verdoofd voelen is verre van normaal. Als een slecht humeur, apathie of een neerslachtig gevoel je vermogen om thuis of op het werk te functioneren beïnvloedt, of meer dan twee weken aanhoudt, is dit het punt waarop je somberheid de grens van een klinische depressie kan overschrijden, en moet je echt hulp zoeken.
Het hebben van suïcidale gedachten is een symptoom dat soms wordt ervaren door mensen die een geestelijke gezondheidscrisis doormaken. Maar het is zeker geen gegeven dat iedereen die last heeft van depressie ook aan zelfmoord of zelfbeschadiging denkt. Net als bij lichamelijke aandoeningen zijn er ook gradaties van ernst te zien bij psychische aandoeningen. Als je in jezelf een van de symptomen van depressie herkent die hiervoor staan beschreven, praat dan met iemand over je gemoedstoestand.
Zoals gezegd kunnen depressies in verschillende gradaties voor komen. Heb je last van een lichte tot matige depressie, dan zijn er vele stappen die je kan ondernemen om je stemming te verbeteren en de depressie de baas te worden. Begin met goed voor jezelf te zorgen, door in de buitenlucht aan lichaamsbeweging te doen. Eet gezond, verminder je gebruik van alcohol en andere genotsmiddelen. En probeer beter te slapen door ’s avonds eerder naar bed te gaan, stop een uur voor je gaat slapen met televisie of schermen te bekijken en lees liever een leuk boek. Probeer meer te socialiseren met vrienden en familie, zelfs wanneer je je liever wilt verstoppen voor de wereld. Het is ook belangrijk om met iemand te gaan praten over hoe je je voelt. Dit kan je huisarts zijn, maar ook zeker een therapeut.
Depressie is een verraderlijke aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor je mentale en fysieke gezondheid. Het kan moeilijk te behandelen zijn, omdat het misschien niet slechts een enkele episode is, maar kan terugkeren zonder waarschuwing. Bach bloesemessences bevatten pure bloemextracten om een reeks van mentale en fysieke gezondheidsproblemen te verbeteren. Bach bloesem Mix 65 bijvoorbeeld helpt je stemming te verbeteren en sombere gedachten te verdrijven. Er zijn ook Bach bloesem mixen ontworpen om specifieke symptomen te behandelen die in verband kunnen worden gebracht met depressie, zoals Bach bloesem Mix 61 voor het verlies van eetlust en Bach bloesem Mix 87 voor slapeloosheid. Bach bloesem mixen zijn volledig veilig om in te nemen en hebben geen bijwerkingen, zodat je kan stoppen en starten met een kuur wanneer jij dat nodig hebt. Een goede Bach bloesemtherapeut kan ook een mix voor je samenstellen met die Bach bloesems die jou het beste door een moeilijke tijd heen kunnen helpen.
Gecreëerd door Tom Vermeersch (bio)
Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.
De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.
Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen
Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.
20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten
Hoofdpijn kan heel storend zijn, vooral als je er regelmatig last van hebt. Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten, zonder medicatie te moeten nemen.
Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.
Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst
De toekomst. Het is een abstract concept. Want niemand weet wat de toekomst gaat brengen en voor je in petto heeft. Het is daarom zonde van je tijd om te piekeren en je zorgen te maken over wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren.
Wat te doen als je kind niet terug naar school wil?
Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.
Energiedrankjes: niet de gezondste oplossing
De populariteit van energiedrankjes stijgt met de dag. Vooral in tijden van examens merkt men dat de verkoop van deze drankjes sterk in de lift zit. Jongeren drinken deze om een aankomend dipje tegen te gaan.
Het dieet van de sterren: een sterrendieet?
Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.
Crashdieet: garantie op crashen
Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.
Als het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.
Geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie en angst, beïnvloeden ongeveer 1 op de 6 mensen op een bepaald moment in hun leven. Ondanks dat het zo’n veelvoorkomend probleem is, wachten veel patiënten maanden, of zelfs jaren, voordat ze hulp zoeken. Er bestaat nog steeds het misverstand dat depressie niet serieus genomen hoeft te worden en dat je het van je af kunt schudden. Raap jezelf bij elkaar, stel je niet aan… dingen die we tegen onszelf zeggen in zo een situatie.
Toch zouden we veel serieuzer met depressie om moeten gaan. Een klinische depressie is namelijk een ernstige ziekte die zowel de geest als het lichaam treft. Depressie heeft een duidelijke invloed op het leven. Het verhoogt de risico op alcohol- en drugsgebruik, het kan suïcidale momenten geven en het geeft problemen in relaties. Het eist zijn tol op je lichamelijke gezondheid, want depressie gaat vaak gepaard met slapeloosheid, gewichtstoename of juist gewichtsverlies en een vergrote kans op hart- en vaatziekten.
Heb je zelf last van een ernstige depressie of ken je iemand die hieraan lijdt, dan is het belangrijk om de schaamte opzij te zetten en medisch advies in te winnen. Naast een kuur met antidepressiva is praten met een gespecialiseerde therapeut heel belangrijk om je geestelijke gezondheid te verbeteren.
Bach bloesem mix 65 helpt om:
Klik hier en ontdek Bach bloesem mix 65
Maar hoe herken je een depressie als we zoveel excuses verzinnen voor het verdrietige, neerslachtige en vermoeide gevoel? Het hebben van een depressie lijkt iets om je voor te schamen en dus praten we het voor onszelf en anderen ‘goed’ door middel van excuses en smoesjes.
Je gelooft niet dat je depressief bent, het is gewoon dat je leven een moeilijke periode heeft doorgemaakt. Je kinderen gedragen zich opstandig, het werk is gewoon te druk, en het huis ziet eruit als een rampgebied. Dit zijn allemaal redenen om je gestrest te voelen, dat is waar. Maar tussen ‘gewoon gestrest’ en een depressie zit een wereld van verschil. Want wat je misschien niet beseft is dat angst en depressie (deze aandoeningen gaan vaak hand in hand) gepaard gaan met symptomen die je het gevoel kunnen geven dat je leven uit de hand loopt. Het kan zijn dat je slaappatroon wordt verstoord, waardoor je slapeloosheid krijgt, of dat je je verslaapt. Of gewoon je bed niet meer uit wil komen. Je kan merken dat je je niet kan concentreren op taken en dat je reacties minder scherp zijn. Zelfs als je het gevoel hebt dat het de situatie is waar je momenteel inzit, kunnen angst en depressie je nog neerslachtiger laten voelen. Heb je meer dan twee weken last van een gestrest gevoel? Hou er dan rekening mee dat je wellicht een depressie hebt en contact moet zoeken met de huisarts.
Het stereotype van een depressief persoon is iemand die onproductief en lusteloos is, die worstelt met het dagelijks leven en de interactie met familie en vrienden vermijdt. Geestelijke gezondheidsproblemen nemen echter vele vormen aan en iemand die het altijd druk lijkt te hebben, kan ook proberen om te gaan met angst of depressie. Constant socialiseren of werken stelt je dan in staat om controle te voelen. Ook leidt het af van het feit dat je je mentale onrust zou moeten aanpakken. Misschien ben je altijd aan het werk, maar heb je niet het gevoel dat je ooit in de buurt van je doel komt, of vind je het moeilijk om lof voor je prestaties te accepteren? Neem een stap terug en vraag jezelf af of je constante feesten of hard werken je echte problemen maskeert.
Er wordt vaak gedacht dat wanneer je aan een depressie lijdt, je 24 uur per dag, 7 dagen per week intens verdrietig en overweldigend melancholisch voelt. Het tegendeel is waar. Vaak zijn er juist geen krachtige gevoelens. Veel mensen ervaren depressie als de afwezigheid van emoties, een gevoel van gevoelloosheid, apathie of leegte dat onontkoombaar lijkt. Een van de kritische vragen bij de diagnose depressie die gesteld moet worden is of je een gebrek aan plezier of interesse hebt opgemerkt in de dingen waar je vroeger van genoot. Als je antwoord ‘ja’ is, dan is de implicatie duidelijk, maar misschien ben je ook minder specifiek. Een depressie kan zich geleidelijk en bijna ongemerkt ontwikkelen. Antwoorden als ‘misschien’ en ‘ik weet het niet zeker’ kunnen ook tekenen zijn dat je actie moet ondernemen.
Als je je maanden of zelfs jaren verdrietig of angstig voelt, bestaat het risico dat je elk symptoom rationaliseert en verwerpt. Het lijkt voor jou de normaalste zaak van de wereld dat je je voelt, zoals je je voelt. Maar je de hele tijd verdrietig, boos of verdoofd voelen is verre van normaal. Als een slecht humeur, apathie of een neerslachtig gevoel je vermogen om thuis of op het werk te functioneren beïnvloedt, of meer dan twee weken aanhoudt, is dit het punt waarop je somberheid de grens van een klinische depressie kan overschrijden, en moet je echt hulp zoeken.
Het hebben van suïcidale gedachten is een symptoom dat soms wordt ervaren door mensen die een geestelijke gezondheidscrisis doormaken. Maar het is zeker geen gegeven dat iedereen die last heeft van depressie ook aan zelfmoord of zelfbeschadiging denkt. Net als bij lichamelijke aandoeningen zijn er ook gradaties van ernst te zien bij psychische aandoeningen. Als je in jezelf een van de symptomen van depressie herkent die hiervoor staan beschreven, praat dan met iemand over je gemoedstoestand.
Zoals gezegd kunnen depressies in verschillende gradaties voor komen. Heb je last van een lichte tot matige depressie, dan zijn er vele stappen die je kan ondernemen om je stemming te verbeteren en de depressie de baas te worden. Begin met goed voor jezelf te zorgen, door in de buitenlucht aan lichaamsbeweging te doen. Eet gezond, verminder je gebruik van alcohol en andere genotsmiddelen. En probeer beter te slapen door ’s avonds eerder naar bed te gaan, stop een uur voor je gaat slapen met televisie of schermen te bekijken en lees liever een leuk boek. Probeer meer te socialiseren met vrienden en familie, zelfs wanneer je je liever wilt verstoppen voor de wereld. Het is ook belangrijk om met iemand te gaan praten over hoe je je voelt. Dit kan je huisarts zijn, maar ook zeker een therapeut.
Depressie is een verraderlijke aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor je mentale en fysieke gezondheid. Het kan moeilijk te behandelen zijn, omdat het misschien niet slechts een enkele episode is, maar kan terugkeren zonder waarschuwing. Bach bloesemessences bevatten pure bloemextracten om een reeks van mentale en fysieke gezondheidsproblemen te verbeteren. Bach bloesem Mix 65 bijvoorbeeld helpt je stemming te verbeteren en sombere gedachten te verdrijven. Er zijn ook Bach bloesem mixen ontworpen om specifieke symptomen te behandelen die in verband kunnen worden gebracht met depressie, zoals Bach bloesem Mix 61 voor het verlies van eetlust en Bach bloesem Mix 87 voor slapeloosheid. Bach bloesem mixen zijn volledig veilig om in te nemen en hebben geen bijwerkingen, zodat je kan stoppen en starten met een kuur wanneer jij dat nodig hebt. Een goede Bach bloesemtherapeut kan ook een mix voor je samenstellen met die Bach bloesems die jou het beste door een moeilijke tijd heen kunnen helpen.
De examens komen eraan of zijn voor sommigen al begonnen. Wie studenten in huis heeft, kan het beamen. Examens en stress gaan hand in hand. Helaas grijpen studenten massaal naar medicatie zoals Rilatine of Ritalin.
Lees het volledig artikelHet overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.
Hoofdpijn kan heel storend zijn, vooral als je er regelmatig last van hebt. Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten, zonder medicatie te moeten nemen.
Voel jij je neerslachtig en een beetje verdrietig? Je bent zeker niet alleen! We voelen ons allemaal wel eens verdrietig. Het is een normale menselijke emotie. Soms is het duidelijk wat onze depressie heeft veroorzaakt. Veel voorkomende redenen om je verdrietig te voelen zijn onder andere het overlijden van een dierbare, het einde van een relatie, verliezen van je baan of geldproblemen. Maar het is niet altijd overduidelijk waarom je niet lekker in je vel zit.
Lees het volledig artikelDe toekomst. Het is een abstract concept. Want niemand weet wat de toekomst gaat brengen en voor je in petto heeft. Het is daarom zonde van je tijd om te piekeren en je zorgen te maken over wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren.
Wat kan je doen als je kind niet terug naar school wil? Hier zijn onze tips en hulp indien je kind weigert terug naar school te gaan.
De populariteit van energiedrankjes stijgt met de dag. Vooral in tijden van examens merkt men dat de verkoop van deze drankjes sterk in de lift zit. Jongeren drinken deze om een aankomend dipje tegen te gaan.
Is het komkommertijd in het wereldje van de televisiesterren of doen zij het gewoon om in de kijker te staan? Steeds meer en meer laten sterren hun gezicht linken aan bepaalde vormen van dieet. De bedoeling hiervan is natuurlijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om ook dit dieet te gaan volgen. Maar enig wantrouwen is hier wel op zijn plaats.
Er is de laatste tijd nogal wat te doen rond de zogenaamde crashdiëten. Het is consumentenvereniging Testaankoop die de stok in het hoenderhok gooide. Zij haalden aan dat het maken van publiciteit voor deze crashdiëten ethisch onverantwoord is.
Lees het volledig artikelAls het blaadje van 15 augustus van de kalender is gehaald, dan begint het in heel wat gezinnen te kriebelen. Het einde van de vakantie kondigt zich stilletjes aan en de stress voor het nieuwe schooljaar kan aan zijn intrede beginnen.
Lees het volledig artikelBachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.
© 2025 Mariepure - Webdesign Publi4u
Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.