Bach bloesem advies

12 signalen dat je niet meer gelukkig bent

12 signalen dat je niet meer gelukkig bent

Het enige wat iedereen in zijn leven wil, is gelukkig zijn. We gaan relaties aan, omdat we gelukkig willen zijn. We kiezen een bepaalde carrière, omdat we gelukkig willen zijn. We gaan voor onze doelen en ambities, omdat we gelukkig willen zijn.
En toch komt er in ieders leven een moment waar we ons plots afvragen of we wel gelukkig zijn.

Lees hier signalen die erop wijzen dat je niet meer gelukkig bent en dat je misschien wel bepaalde stappen kan ondernemen om je leven te verbeteren.

1. Als kind dacht je dat groot zijn fantastisch zou zijn

Je dacht dat, als je opgroeide, je school beëindigde, je diploma haalde, een job had, iemand ontmoette, kinderen kreeg, enzoverder, enzoverder… je een gelukkig leven ging hebben.
Jammer genoeg is het niet zo simpel. Geluk is compleet subjectief en varieert per individu.

Misschien weet je helemaal niet wat jou gelukkig kan maken. Misschien heb je wel belachelijk hoge verwachtingen, zoals een slank supermodel worden met een huis op Lanzarote, terwijl je een maatje meer hebt en amper de huur van je flat kan betalen.

Je dacht dat je speciaal zou zijn omdat iedereen in je familie jou dat zei toen je opgroeide, helaas is niemand op deze aardbol het daarmee eens. Alleen jij kan je potentieel bepalen en het beste maken van je leven.

2. Je kan die ene persoon niet vergeten

Om de één of andere reden heb je een persoon vastzitten in je gedachten, en die voorkomt dat je verder kan. Je weet dat het niet gezond is, en toch denk je er veel te veel aan. Je vraagt je af wat die persoon doet, of stalkt hem/haar zelfs op sociale media. Je bent niet gelukkig, want je geeft meer om die persoon dan om jezelf.

3. Je laat niet los

Misschien heb je moeite om een relatie los te laten. Misschien is je huidige relatie toxisch en ervaar je angst, woede en verdriet. Misschien is er zelfs sprake van fysiek of verbaal geweld. Misschien ben je te snel tevreden, en is je relatie niet perfect maar wel oké. Je zal nooit gelukkig zijn tenzij je jezelf verlost van toxische vriendschappen en relaties. Je hoeft je niet neer te leggen bij ‘goed genoeg’ – zuiver jezelf van de negativiteit.

4. Je vergelijkt jezelf met anderen

Je denkt dat iedereen beter is dan jij. Zij zijn magerder, mooier, rijker, hebben een beter kapsel, grotere huizen, duurdere auto’s. Je denkt dat anderen gelukkiger zijn dan jij bent.
Je houdt je meer bezig met wat anderen van je denken, dan dat je verdergaat met je eigen leven en gelukkig bent!

5. Je haat je job

Je moet werken en je dacht dat het wel oké zou zijn, maar je job is een sleur en je wil graag iets anders.
Je bent op zoek naar iets nieuws maar je kan nergens terecht en je kan het je niet veroorloven werkloos te zijn.
Een job uitoefenen die je haat maakt je gestresseerd en kwaad. Het is te gek om iets dat je niet leuk vindt 48 tot 40 uur per week te doen. Update vaak je CV en probeer je vaardigheden bij te schaven zodat werkgevers interesse kunnen hebben eens de economische crisis eindelijk verbetert.

6. Je gelooft niet in jezelf

Als je geen zelfvertrouwen hebt, en je laat twijfel en angst in je gedachten sluipen, dan blijf je vastzitten en blijf je ongelukkig. We zijn allemaal onze eigen ergste vijand en we  leggen onszelf altijd wel iets in de weg. Waar de wortel van dit probleem ook ligt, je jeugd of andere gebeurtenissen, als we onszelf in twijfel trekken zijn we verlamd. We moeten ons over deze angsten heen zetten.

7. Je hebt geen doel in je leven

Heb je al eens nagedacht wat je echt uit het leven wil halen? Wat wil je verwezenlijkt hebben als je 80 bent? Wat wil je dat mensen over je zeggen op je begrafenis? Tussen nu en die tijd kan je ervoor zorgen dat die dromen werkelijkheid worden. Dat is je levensmissie. Om die waar te maken heb je doelen nodig. Doelen hebben een kortere termijn – zij kunnen binnen een beperktere tijd verwezenlijkt worden. Je doelen moeten telkens stappen in je levensmissie zijn, en hebben een impact op je gezondheid, relatie(s) en carrière. Telkens je zo’n doel behaalt, zal je gelukkig zijn. Tenminste, als je de juiste levensmissie en de juiste doelen voor ogen hebt…

8. Je negeert de kleine dingen

Je beseft in het leven snel dat niet alles rond jou draait, en dat het leven niet altijd zal zijn zoals je dat verwacht. Beschouw de kleine dingen in het leven niet als vanzelfsprekend. Zie die kleine dingen net als kleine geschenken. Apprecieer ze, en je zal meer geluk vinden in je leven.

9. Je leeft de droom van iemand anders

Wilden je ouders dat je hen opvolgde? Hebben ze je richtingen en vaardigheden opgedrongen die je eigenlijk niet wilde? Als je gelijk welk aspect in je leven leeft omdat je denkt dat dat moet, dan zal je niet gelukkig zijn. Je hebt slechts één leven; je moet het leven voor jezelf.

10. Je denkt dat je vanalles verdient

Je denkt dat de wereld rond jou draait en dat iedereen volgens jouw regels moet spelen. Je denkt dat andere mensen je slecht behandelen. Je beschuldigt anderen voor je ongeluk. Je hebt sommige mensen uit je leven gebannen omdat je hoge en onmogelijke idealen hebt waar zij niet aan voldoen.
Je hebt een checklist voor de perfecte partner en zal niemand anders aanvaarden. Je kiest ervoor alleen gelukkig te zijn als al je dromen uitkomen, maar ze zullen nooit uitkomen tenzij je je het leven en de mensen realistischer gaat voorstellen.

11. Je bent bang van jezelf

Als je je eigen instincten niet vertrouwt, of als je bang bent om alleen te zijn, of als je ervoor kiest om jezelf niet lief te hebben, dan zal je nooit gelukkig zijn. Niemand is perfect, en de enige persoon in je leven die je 100% kan vertrouwen ben je zelf. Geloof in jezelf en je zal je veel beter voelen.

12. Je kiest ervoor ongelukkig te zijn

Soms laten we zaken niet los die ons ongelukkig maken. We kiezen er bewust of onbewust voor om ongelukkig te zijn omdat we ze niet kunnen laten gaan. Uiteindelijk kan iedereen stappen ondernemen om gelukkig te zijn – we moeten alleen de deur openzetten en de mogelijkheden binnenlaten.

Tot slot

Er is geen enkel pad die je rechtstreeks naar geluk zal leiden, je moet goed opletten en goed observeren, je gevoelens goed nagaan, en bekijken hoe je ervaringen je veranderen. Wat je gelukkig maakt als je 18 bent, zal anders zijn dan wat je gelukkig maakt op je 48ste of 88ste! Neem af en toe eens de tijd om na te denken wat geluk voor je betekent en wat je gaat doen om het te vinden. Concentreer je op wat er toe doet in het leven en probeer een leven te hebben die voldoening brengt. Je raakt er wel.

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Is eenzaamheid een ziekte?

Is eenzaamheid een ziekte? Eenzaamheid wordt erkend als een voorbode of oorzaak van een zwakke fysieke en mentale gezondheid en wordt zelfs omschreven als een ‘verborgen killer’ vooral onder de oudere mensen. Eenzaamheid is een complexe menselijke emotie, uniek van persoon tot persoon. Herken je dit probleem? Lees verder.

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Roken kost je bijna 3000 dagen van je leven

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, is zeker geen nieuws meer. De kans op allerlei ziektes neemt gigantisch toe door te roken. Jaarlijks sterven er ongeveer 15000 Belgen als gevolg van het roken.

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Vasten of Ramadan: is dat wel gezond?

 Is meedoen aan de Ramadan of vasten eigenlijk wel gezond? Ontdek het in dit artikel!

5 Middeltjes tegen ziek zijn

Deze tijd van het jaar is traditioneel de periode dat de wachtzalen van artsen bomvol zitten. Ook dit jaar is het omwille van de griepepidemie niet anders...

Vakantie anders bekeken

De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?

Daarom is routine goed voor je

Een dagelijkse routine hebben kan stress en angsten beperken – maar zijn ze altijd goed voor jou? Hangt af van je karakter!

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

Top 10 van gewoontes die je verjongen

Is het mogelijk om de klok terug te draaien en het verouderingsproces terug te draaien? Van het verven van je haar tot het bleken van de tanden; er is een breed scala aan cosmetische opties om je er jeugdiger uit te laten zien. Maar er is ook een reeks oplossingen bekend waarvan is aangetoond dat ze het verouderingsproces vertragen of zelfs omkeren. 

12 signalen dat je niet meer gelukkig bent

12 signalen dat je niet meer gelukkig bent
12 signalen dat je niet meer gelukkig bent

Het enige wat iedereen in zijn leven wil, is gelukkig zijn. We gaan relaties aan, omdat we gelukkig willen zijn. We kiezen een bepaalde carrière, omdat we gelukkig willen zijn. We gaan voor onze doelen en ambities, omdat we gelukkig willen zijn.
En toch komt er in ieders leven een moment waar we ons plots afvragen of we wel gelukkig zijn.

Lees hier signalen die erop wijzen dat je niet meer gelukkig bent en dat je misschien wel bepaalde stappen kan ondernemen om je leven te verbeteren.

1. Als kind dacht je dat groot zijn fantastisch zou zijn

Je dacht dat, als je opgroeide, je school beëindigde, je diploma haalde, een job had, iemand ontmoette, kinderen kreeg, enzoverder, enzoverder… je een gelukkig leven ging hebben.
Jammer genoeg is het niet zo simpel. Geluk is compleet subjectief en varieert per individu.

Misschien weet je helemaal niet wat jou gelukkig kan maken. Misschien heb je wel belachelijk hoge verwachtingen, zoals een slank supermodel worden met een huis op Lanzarote, terwijl je een maatje meer hebt en amper de huur van je flat kan betalen.

Je dacht dat je speciaal zou zijn omdat iedereen in je familie jou dat zei toen je opgroeide, helaas is niemand op deze aardbol het daarmee eens. Alleen jij kan je potentieel bepalen en het beste maken van je leven.

2. Je kan die ene persoon niet vergeten

Om de één of andere reden heb je een persoon vastzitten in je gedachten, en die voorkomt dat je verder kan. Je weet dat het niet gezond is, en toch denk je er veel te veel aan. Je vraagt je af wat die persoon doet, of stalkt hem/haar zelfs op sociale media. Je bent niet gelukkig, want je geeft meer om die persoon dan om jezelf.

3. Je laat niet los

Misschien heb je moeite om een relatie los te laten. Misschien is je huidige relatie toxisch en ervaar je angst, woede en verdriet. Misschien is er zelfs sprake van fysiek of verbaal geweld. Misschien ben je te snel tevreden, en is je relatie niet perfect maar wel oké. Je zal nooit gelukkig zijn tenzij je jezelf verlost van toxische vriendschappen en relaties. Je hoeft je niet neer te leggen bij ‘goed genoeg’ – zuiver jezelf van de negativiteit.

4. Je vergelijkt jezelf met anderen

Je denkt dat iedereen beter is dan jij. Zij zijn magerder, mooier, rijker, hebben een beter kapsel, grotere huizen, duurdere auto’s. Je denkt dat anderen gelukkiger zijn dan jij bent.
Je houdt je meer bezig met wat anderen van je denken, dan dat je verdergaat met je eigen leven en gelukkig bent!

5. Je haat je job

Je moet werken en je dacht dat het wel oké zou zijn, maar je job is een sleur en je wil graag iets anders.
Je bent op zoek naar iets nieuws maar je kan nergens terecht en je kan het je niet veroorloven werkloos te zijn.
Een job uitoefenen die je haat maakt je gestresseerd en kwaad. Het is te gek om iets dat je niet leuk vindt 48 tot 40 uur per week te doen. Update vaak je CV en probeer je vaardigheden bij te schaven zodat werkgevers interesse kunnen hebben eens de economische crisis eindelijk verbetert.

6. Je gelooft niet in jezelf

Als je geen zelfvertrouwen hebt, en je laat twijfel en angst in je gedachten sluipen, dan blijf je vastzitten en blijf je ongelukkig. We zijn allemaal onze eigen ergste vijand en we  leggen onszelf altijd wel iets in de weg. Waar de wortel van dit probleem ook ligt, je jeugd of andere gebeurtenissen, als we onszelf in twijfel trekken zijn we verlamd. We moeten ons over deze angsten heen zetten.

7. Je hebt geen doel in je leven

Heb je al eens nagedacht wat je echt uit het leven wil halen? Wat wil je verwezenlijkt hebben als je 80 bent? Wat wil je dat mensen over je zeggen op je begrafenis? Tussen nu en die tijd kan je ervoor zorgen dat die dromen werkelijkheid worden. Dat is je levensmissie. Om die waar te maken heb je doelen nodig. Doelen hebben een kortere termijn – zij kunnen binnen een beperktere tijd verwezenlijkt worden. Je doelen moeten telkens stappen in je levensmissie zijn, en hebben een impact op je gezondheid, relatie(s) en carrière. Telkens je zo’n doel behaalt, zal je gelukkig zijn. Tenminste, als je de juiste levensmissie en de juiste doelen voor ogen hebt…

8. Je negeert de kleine dingen

Je beseft in het leven snel dat niet alles rond jou draait, en dat het leven niet altijd zal zijn zoals je dat verwacht. Beschouw de kleine dingen in het leven niet als vanzelfsprekend. Zie die kleine dingen net als kleine geschenken. Apprecieer ze, en je zal meer geluk vinden in je leven.

9. Je leeft de droom van iemand anders

Wilden je ouders dat je hen opvolgde? Hebben ze je richtingen en vaardigheden opgedrongen die je eigenlijk niet wilde? Als je gelijk welk aspect in je leven leeft omdat je denkt dat dat moet, dan zal je niet gelukkig zijn. Je hebt slechts één leven; je moet het leven voor jezelf.

10. Je denkt dat je vanalles verdient

Je denkt dat de wereld rond jou draait en dat iedereen volgens jouw regels moet spelen. Je denkt dat andere mensen je slecht behandelen. Je beschuldigt anderen voor je ongeluk. Je hebt sommige mensen uit je leven gebannen omdat je hoge en onmogelijke idealen hebt waar zij niet aan voldoen.
Je hebt een checklist voor de perfecte partner en zal niemand anders aanvaarden. Je kiest ervoor alleen gelukkig te zijn als al je dromen uitkomen, maar ze zullen nooit uitkomen tenzij je je het leven en de mensen realistischer gaat voorstellen.

11. Je bent bang van jezelf

Als je je eigen instincten niet vertrouwt, of als je bang bent om alleen te zijn, of als je ervoor kiest om jezelf niet lief te hebben, dan zal je nooit gelukkig zijn. Niemand is perfect, en de enige persoon in je leven die je 100% kan vertrouwen ben je zelf. Geloof in jezelf en je zal je veel beter voelen.

12. Je kiest ervoor ongelukkig te zijn

Soms laten we zaken niet los die ons ongelukkig maken. We kiezen er bewust of onbewust voor om ongelukkig te zijn omdat we ze niet kunnen laten gaan. Uiteindelijk kan iedereen stappen ondernemen om gelukkig te zijn – we moeten alleen de deur openzetten en de mogelijkheden binnenlaten.

Tot slot

Er is geen enkel pad die je rechtstreeks naar geluk zal leiden, je moet goed opletten en goed observeren, je gevoelens goed nagaan, en bekijken hoe je ervaringen je veranderen. Wat je gelukkig maakt als je 18 bent, zal anders zijn dan wat je gelukkig maakt op je 48ste of 88ste! Neem af en toe eens de tijd om na te denken wat geluk voor je betekent en wat je gaat doen om het te vinden. Concentreer je op wat er toe doet in het leven en probeer een leven te hebben die voldoening brengt. Je raakt er wel.


Marie Pure

Andere artikelen


Is eenzaamheid een ziekte?

Is eenzaamheid een ziekte?

Is eenzaamheid een ziekte? Eenzaamheid wordt erkend als een voorbode of oorzaak van een zwakke fysieke en mentale gezondheid en wordt zelfs omschreven als een ‘verborgen killer’ vooral onder de oudere mensen. Eenzaamheid is een complexe menselijke emotie, uniek van persoon tot persoon. Herken je dit probleem? Lees verder.

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

roken-nieuws

Roken kost je bijna 3000 dagen van je leven

Dat roken niet goed is voor de gezondheid, is zeker geen nieuws meer. De kans op allerlei ziektes neemt gigantisch toe door te roken. Jaarlijks sterven er ongeveer 15000 Belgen als gevolg van het roken.

Lees het volledig artikel

Omgaan met een narcistische pervert

Omgaan met een narcistische pervert

Of het nu je partner is, of een huisgenoot, het staat buiten kijf dat elke relatie met een narcist een zware beproeving is. Zijn er manieren om daar beter mee om te gaan? Of is het beter de relatie achter je te laten?

Lees het volledig artikel

Ramadan

Vasten of Ramadan: is dat wel gezond?

 Is meedoen aan de Ramadan of vasten eigenlijk wel gezond? Ontdek het in dit artikel!

Lees het volledig artikel

middeltjes-tegen-ziek-zijn

5 Middeltjes tegen ziek zijn

Deze tijd van het jaar is traditioneel de periode dat de wachtzalen van artsen bomvol zitten. Ook dit jaar is het omwille van de griepepidemie niet anders...

Lees het volledig artikel

vakantie-anders-bekeken

Vakantie anders bekeken

De zaligste tijd van het jaar… vakantie. Of, dat zou toch moeten. Helaas loopt het niet altijd als verwacht. Wat kan er fout lopen? En wat doe je eraan?

Lees het volledig artikel

Daarom is routine goed voor je

Daarom is routine goed voor je

Een dagelijkse routine hebben kan stress en angsten beperken – maar zijn ze altijd goed voor jou? Hangt af van je karakter!

Lees het volledig artikel

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Top 5 onzinnige redenen om aan jezelf te twijfelen

Het overkomt iedereen wel eens: twijfelen aan jezelf. Je maakt je zorgen over beslissingen en of je toekomstige uitdagingen die het leven in petto heeft, aan kan. En soms heb je het gevoel dat je gewoon niet goed genoeg bent.

Lees het volledig artikel

Top 10 van gewoontes die veroudering tegengaan

Top 10 van gewoontes die je verjongen

Is het mogelijk om de klok terug te draaien en het verouderingsproces terug te draaien? Van het verven van je haar tot het bleken van de tanden; er is een breed scala aan cosmetische opties om je er jeugdiger uit te laten zien. Maar er is ook een reeks oplossingen bekend waarvan is aangetoond dat ze het verouderingsproces vertragen of zelfs omkeren. 

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....