9 belangrijkste sleutels tot een eeuwige relatie

9 belangrijkste sleutels tot een eeuwige relatie
9 belangrijkste sleutels tot een eeuwige relatie

Het concept van een eeuwigdurende relatie mag in deze tijd als een sprookje klinken. Maar het vinden van een zielsverwant die je partner voor het leven wordt, is nog niet helemaal uitgestorven! Echter kunnen relaties vervagen als we er niet goed voor zorgen. Dus wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je relatie blijft bestaan?

1. Communiceer

Het meest belangrijke is een relatie is communiceren. Als jij niet zegt wat je wilt, hoe moet de ander dan weten wat je bedoelt. Bespreek alles, van werk tot het ophangen van een fotolijstje aan de muur, en geef elkaar de ruimte om daar op te reageren. Luister naar elkaar en concentreer je op wat de ander zegt. Probeer te begrijpen wat de ander zijn of haar standpunt is. Je hoeft het niet eens te zijn met elkaar, als je elkaar maar waardeert, begrijpt en respecteert.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

2. Steun de dromen van je partner

Stel dat je naar een ander deel van het land wilt verhuizen of wilt overstappen naar een nieuwe carrière? Zo een beslissing is al moeilijk genoeg, helemaal wanneer je geen steun kan verwachten van je partner. Dit levert alleen maar conflicten op, terwijl er wellicht een middenweg te vinden is om toch de dromen van je partner te kunnen waarmaken. Belangrijke beslissingen neem je samen, met ruimte om bedenkingen te uiten, zolang je elkaar maar blijft steunen.

3. Geef elkaar de ruimte…

In de begintijd van een relatie is het fantastisch om zoveel mogelijk tijd door te brengen met je nieuwe partner en is het moeilijk om uit elkaar te gaan. Maar naarmate de tijd verstrijkt, kan het zijn dat die kleine dingen op je zenuwen beginnen te werken. Een beetje tijd voor jezelf is daarom heel belangrijk. Maak tijd om dingen apart te doen: bezoek je familie of hang rond met vrienden en geef je partner de ruimte om hetzelfde te doen. Een tijdje weg zijn van je partner is geen ramp: je ziet ze ‘s avonds, de volgende dag of zelfs de volgende week weer. Bovendien bouwt in die tijd het verlangen naar elkaar weer op. En heb je elkaar iets nieuws te vertellen.

4. …maar geniet tevens samen van activiteiten

Het kan heel fijn zijn om af en toe tijd zonder elkaar door te brengen, om zo je partner meer te waarderen. Maar het is net zo essentieel om dingen te samen te doen. Samen sporten bijvoorbeeld. En wat dacht je van samen een cursus tekenen te gaan doen? Probeer wat leuke dingen uit. Het is daarnaast goed om je te interesseren voor de hobby’s van de ander. In de begintijd van een relatie hebben mensen de neiging om veel aandacht te besteden aan elkaars belangen, op den duur wordt dit minder. Gescheiden interesses zijn prima, maar zoek toch naar dat ene waar jullie samen van genieten. Hoe meer interesses je gemeen hebt, hoe minder compromissen je moet sluiten over hoe je je tijd samen gaat besteden.

5. Houd de romantiek levend

Als je al een tijdje samen bent, kunnen de vonken die je eerst voelde een beetje doven, waardoor je wellicht minder vaak met elkaar vrijt dan aan het begin van de relatie. Hoewel seks een essentiële factor is voor de meeste relaties, moet je het niet als vanzelfsprekend zien. Want dan wordt het een moeten en dan heeft niemand er meer zin in. Praat daar samen over, ook wanneer jij minder zin hebt dan de ander. Open en eerlijk communiceren is het geheim van een gezonde, langdurige relatie. Helemaal wanneer het om zoiets intiems gaat als seks.

Gelukkig is het soms niet moeilijk om dat vuurtje van weleer weer een beetje op te stoken. Hou de romantiek levend en neem je partner mee op date en maak er iets spectaculairs van – net zoals toen je net begon met daten. Doe iets liefs voor de ander en zet je zelf even over het gevoel heen dat je geen zin zou hebben. Wellicht verras je jezelf! En de ander erbij. Het verlies van zin in seks hoeft niet altijd iets te maken te hebben met een dovende vlam. Stress en gezondheidsproblemen (zoals lichamelijke pijn) spelen tevens een grote rol. Heb je erg veel last van stress en nerveuze spanningen? Bach bloesem Mix 71 pakt problemen aan die te maken hebben met stress, terwijl Bach bloesem Mix 41 ter ondersteuning van het libido kan helpen bij het verlies van het verlangen.

6. Respecteer elkaar

Een succesvolle lange termijn relatie heeft baat bij wederzijds respect voor grenzen en het behoud van een zekere mate van privacy. Iedereen heeft wel iets wat ze liever voor zichzelf houden. Je moet gerustgesteld zijn dat je elkaar daarin vertrouwt en elkaars grenzen niet overschrijdt. Respect gaat nog verder dan dat. Het is namelijk ook belangrijk om elkaar zelfs in een ruzie te blijven respecteren. Wanneer je de ander beledigt in het heetst van de strijd, dan kun je dat vaak nooit meer goed maken. Zelfs als je het zo niet had bedoeld.

7. Compromissen sluiten

Een goede, langdurige relatie kan alleen ontstaan, wanneer je beide compromissen sluit. Het kan niet altijd gaan zoals jij of zoals de ander het wilt. Neem bijvoorbeeld date night: de ene week beslis jij wat er op het programma staat, de andere keer je partner. Maar dat geldt ook voor waar je naar op vakantie gaat of voor de inrichting van het huis en het doen van boodschappen. Wanneer er geen compromissen worden gesloten en dus één partner in de relatie altijd alle beslissingen neemt, dan merk je dat je je niet volwaardig voelt in de relatie. Een relatie moet in evenwicht zijn en daarom pas je je aan elkaar aan.

8. Eerlijkheid en vertrouwen

Eerlijkheid duurt het langst. Het is daarom het beste beleid in iedere relatie. Oneerlijkheid tegenover je partner schaadt het vertrouwen. Dat geldt andersom net zo goed. Als je niet wilt dat je degene die je liefhebt tegen je liegt, lieg dan niet tegen hen, zelfs niet over kleine dingen. Als iemand ooit tegen je heeft gelogen, weet je hoe pijnlijk dat kan zijn. We liegen alleen als we iets proberen te verbergen. Leugens vormen geen basis voor een langdurige relatie.

9. Zorg goed voor jezelf

Wanneer je in een langdurige relatie zit, kun je soms in een patroon vallen waarin je de behoeften van je partner boven die van jezelf stelt, terwijl het cruciaal is om juist voor jezelf te zorgen. Zorg voor voldoende beweging, eet gezond en slaap goed. Als je last hebt van slapeloosheid dan kan Bach bloesem Mix 87 je helpen de nachtrust te verbeteren. Maak elke dag tijd om iets te doen waar je van geniet, zoals voor het kijken naar je favoriete televisieprogramma, een wandeling, een ontspannend bad, het lezen van een boek of het beoefenen van je favoriete hobby.

Tot slot

De inspanning die nodig is om een relatie voor de rest van je leven te laten duren, komt natuurlijk niet alleen van jou. Je bent met zijn tweeën in de relatie en jullie moeten allebei werken aan het openlijk communiceren, compromitteren en respecteren van elkaar. Met vertrouwen, eerlijkheid en doorzettingsvermogen zal jullie relatie opbloeien tot eeuwige liefde.


Bronnen:

https://www.psychologytoday.com/gb/blog/intentional-insights/201701/12-tips-happy-long-lasting-relationships

https://brightside.me/inspiration-relationships/10-things-only-people-in-a-long-term-relationship-can-understand-599060/ 

Delen
Marie Pure

Andere artikelen


overgewicht

Behoort overgewicht tot het verleden?

Overgewicht is zowat één van de grootste problemen van de Westerse samenleving. Maar, er zou een inspuiting op komst zijn die er voor kan zorgen dat de zin in eten kan verminderd worden.

Lees het volledig artikel

kopzorgen

3 Grote gezondheidszorgen bij Belgen

Dat de gemiddelde Belg bezig is met de gezondheid, is een feit. Maar waar liggen wij eigenlijk het meest wakker van? Wat baart ons het meeste zorgen en waar zijn we weinig of niet mee bezig?

Lees het volledig artikel

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

Eenvoudige tips om niet bang te zijn voor de toekomst

De toekomst. Het is een abstract concept. Want niemand weet wat de toekomst gaat brengen en voor je in petto heeft. Het is daarom zonde van je tijd om te piekeren en je zorgen te maken over wat er in de toekomst allemaal zou kunnen gebeuren. 

Lees het volledig artikel

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe iets

Stop onmiddellijk met uitstellen en doe het!

Lees tips om de uitdaging waar je nu aan denkt meteen aan te gaan. Nu is het moment om iets te doen, je kan meten beginnen. Lees verder om meer te weten!

Lees het volledig artikel

gelukkig zijn

Kies voor je geluk!

Gelukkig zijn is iets waar iedereen naar streeft, maar helaas zijn er veel mensen die ongelukkig door het leven gaan.  Veel mensen nemen vrede met hoe het leven is, men ziet het leven als een gebeurtenis waar men doorheen moet.

Lees het volledig artikel

drinkgewoontes

Hoe weet je of je een drankprobleem hebt?

Het is typerend dat mensen in de donkere dagen vaker naar een glaasje alcohol grijpen dan tijdens de zomermaanden. Dit fenomeen zorgt er bijvoorbeeld voor dat problemen met alcohol in de Noordse landen veel groter zijn dan in Zuiderse landen. Maar hoe ver mag je gaan met een glaasje? Hierover bestaan sterk uiteenlopende verhalen.

Lees het volledig artikel

menopauze

Hoe maak je het leven dragelijker tijdens de menopauze?

Hoewel er al veel gezegd en geschreven werd over de menopauze, zijn er heel veel cruciale vragen nog onbeantwoord. Volgens een recent onderzoek hebben vrouwen in de menopauze gemiddeld 7 jaar last van opvliegers.

Lees het volledig artikel

allergie

Steeds meer allergieën

Op minder dan 10 jaar tijd is het gebruik van medicatie tegen allergieën met maar liefst 70% gestegen. Op zich is dit een schokkende vaststelling. Nog schokkender wordt het als Didier Ebo van het UZ Antwerpen hierbij beweert dat allergieën langzaam maar zeker epidemieën aan het worden zijn.

Lees het volledig artikel

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen

Zelfs de knapste koppen ervaren tegenslagen!

Om succes te behalen is het belangrijk dat je accepteert dat falen erbij hoort. Je hoeft er niet bang voor te zijn, veel mensen – ook beroemde mensen – hebben tegenslag gekend. Alleen dat hield ze niet tegen om hun doelen te bereiken, zoals deze vijf mensen.

Lees het volledig artikel

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Zoek uit of je lijdt aan het bedriegerssyndroom

Heb je soms het gevoel dat je prestaties niet het resultaat zijn van je harde werk en vaardigheid, maar dat je geluk hebt gehad? En ben je bang dat iemand je op een dag zal onthullen als een bedrieger of fraudeur? Dan zou je last kunnen hebben van het bedriegerssyndroom.

Lees het volledig artikel

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....