Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Gevaarlijke gevolgen van niet genoeg slapen

Gevaarlijke gevolgen van niet genoeg slapen

Wanneer je de hele nacht ligt te woelen, weet je hoe je jezelf de volgende dag zal voelen – vermoeid en geïrriteerd. Je voelt je gewoon niet jezelf.

Onderzoek toont aan dat een gebrek aan slaap kan leiden tot irritatie op het werk, waarbij werknemers minder vriendelijke e-mails sturen en sneller beledigende opmerkingen gaan maken tegenover collega’s, of verzoeken tot meetings negeren.

Je gaat ook sneller impulsieve beslissingen nemen en nerveuzer zijn. Niet genoeg slapen zorgt er ook voor dat je je gevoel voor humor verliest. Je libido heeft er ook onder te lijden.

Maar niet genoeg slapen doet veel meer dan je niet jezelf laten voelen. Een gebrek aan slaap heeft een echt effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Wanneer je slaapt, wordt de chemische balans in je lichaam herstelt, en je brein creëert nieuwe verbindingen, wat helpt om herinneringen te bewaren.


Slaap jij genoeg?

Dit zijn duidelijke signalen dat je te weinig slaapt:

  • Vermoeidheid overdag
  • Regelmatig geeuwen
  • Irritatie

Bepaalde stimulerende middelen, zoals drankjes met veel cafeïne, kunnen vermoeidheid verslaan maar maken het erger. Ze maken het moeilijker om ’s nachts te slapen, wat leidt tot slapeloosheid.

Bachbloesem mix 87 kan helpen deze cyclus te doorbreken. Het ondersteunt je om te ontspannen, je minder zorgen te maken en meer zelfvertrouwen te hebben. Daardoor kan je vaster slapen en de volgende dag fris en monter aanvatten.

Welk effect heeft een gebrek aan slaap op je gezondheid?

Slaaptekort wordt gelinkt aan verschillende gezondheidsproblemen , van verlaagde immuniteit tot gewichtstoename.

Het centraal zenuwstelsel

Chronische slapeloosheid verstoort het centraal zenuwstelsel, dus je lichaam verzendt en verwerkt informatie niet op de juiste manier. Het resultaat is dat je hersenen uitgeput raken, waardoor het moeilijker is om je te concentreren en nieuwe dingen te leren.

De signalen die je brein naar je lichaam sturen kunnen ook verstoord zijn, dus je lichaamscoördinatie kan slechter zijn, waardoor je een groter risico loopt op een ongeluk.

Misschien heb je last van microslaapjes; in slaap vallen voor een paar seconden zonder het door te hebben. Dit kan gevaarlijk zijn als je bepaalde apparaten moet bedienen, of net aan het rijden bent.

Het kan ook een negatief effect hebben op je mentale en emotionele staat, je ervaart misschien stemmingswisselingen. Slaapgebrek kan ook een impact hebben op je vermogen om beslissingen te maken – dit wordt gebruik als martelmethode en kan hallucinaties teweeg brengen.

Andere psychologische risico’s zijn: Verhoogd risico op angsten, impulsief gedrag, depressie, paranoia en zelfmoordgedachten.

Het immuunsysteem

Je immuunsysteem bouwt beschermende onderdelen zoals cytokines en antilichamen terwijl je slaapt. Dus als je weinig slaapt, wordt je immuunsysteem minder efficiënt in het afweren van indringers die ziekte kunnen veroorzaken. Daarbij helpen sommige cytokines je om beter te slapen, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt terwijl je slaapt.

Op de lange termijn zal een slaapgebrek het risico op chronische ziektes zoals hartziektes en diabetes vergroten.

Het ademhalingssysteem

De relatie tussen slaap en ademhalen is geen eenrichtingsstraat. Slaapapneu is een ademhalingsprobleem die je slaap verstoort en de kwaliteit ervan beperkt.

Het slaaptekort die daaruit komt maakt je vatbaarder voor ziektes gerelateerd aan ademhaling zoals griep of verkoudheid.

Het spijsverteringssysteem

Een slaapgebrek vergoot ook de kans op zwaarlijvigheid. Twee hormonen, leptine en ghreline, die het gevoel van voldaanheid en honger reguleren, worden beïnvloed door slaapgebrek.

Als je niet voldoende slaapt, gaan je hersenen je ghrelineniveau’s doen stijgen en je leptine doen zakken, waardoor je een gestimuleerde eetlust krijgt.

Weinig slapen zorgt er ook voor dat je te vermoeid bent om te bewegen. Daarbij kan verminderde activiteit ervoor zorgen dat je gewicht bijkomt omdat je niet genoeg calorieën verbrandt.

Niet genoeg slapen vermindert ook de aanmaak van insuline in je lichaam na het eten. Het wordt ook gelinkt aan insulineresistentie, waardoor het risico op diabetes en zwaarlijvigheid stijgt.

Het cardiovasculair systeem

Slaaptekort vergroot het risico op hart- en vaatziektes. De reden hiervoor is dat je lichaam slaap nodig heeft om je bloedvaten en hart gezond te houden. Slaap helpt ook om je lichaam te repareren en hart en de bloedvaten te genezen. Daarbij beperkt het ontstekingen, waardoor je een gezonde bloeddruk en suikerspiegel behoudt.

Het endocrien systeem

Hormoonproductie hangt af van slaap. Wakker worden gedurende de nacht kan het proces verstoren. Testosteronproductie, bijvoorbeeld, duurt ten minste drie uren tijdens onverstoorde slaap. Slechte slaap kan dus de productie van groeihormonen verstoren bij kinderen en jonge mensen.

Hoe wordt een slaaptekort behandeld?

De basisbehandeling voor een slaaptekort is meer slapen, gewoonlijk rond 7 à 9 uren per nacht.

Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je een aantal weken slapeloosheid of insomnia hebt gehad. Wellicht lijd je dan aan een slaapstoornis, dit kan vastgesteld worden door een dokter of specialist.

Dit zijn enkele vaak voorkomende slaapstoornissen:

  • Insomnia
  • Obstructie slaapapneu
  • Rusteloze benen syndroom
  • Narcolepsie
  • Circadianeritmestoornis

Je dokter kan een slaapstudie aanraden om je slaapkwaliteit te meten, in een slaapcentrum of thuis.

Een slaapstoornis zoals slaapapneu kan behandeld worden met een toestel die de luchtwegen vrijhoudt terwijl je slaapt.

Krijg je slaap terug op de rails

De meeste volwassenen hebben 7 à 9 uren slaap per nacht nodig. Als je niet genoeg slaapt, dan zullen de volgende tips je helpen om een betere slaaproutine te krijgen:

  • Ga elke avond op hetzelfde uur naar bed, sta elke ochtend op hetzelfde uur op, zelfs in het weekend of op vakantie
  • Vermijd dutjes overdag
  • Ontspan door naar muziek te luisteren, te mediteren, te lezen of een warm bad te nemen, een uur voor bedtijd
  • Vermijd ’s avonds laat zware maaltijden
  • Vermijd schermen voor je gaat slapen
  • Beperk cafeïne na de middag
  • Beperk of vermijd alcohol – je valt misschien snel in slaap nadat je alcohol hebt gedronken, maar de kans is groot dat het je slaappatroon verstoort.
  • Beweeg regelmatig, maar niet vlak voor bedtijd

Tenslotte

De gevolgen begrijpen van niet genoeg slapen stelt je in staat om te proberen voldoende slaap te krijgen. De meeste mensen ondervinden dat een goede slaaphygiëne helpt om een beter slaappatroon te verkrijgen. Slaap je nog steeds niet goed? Spreek dan met een dokter. Er kan een onderliggend gezondheidsprobleem zijn die je slaap verstoort en behandeling vereist.


Bronnen

https://www.nhs.uk/live-well/sleep-and-tiredness/

https://www.helpguide.org/articles/sleep/sleep-deprivation.htm

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? Het uitoefenen van yoga biedt veel voordelen. Het is een holistische praktijk die voordelig is op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Kun jij dingen accepteren die je niet kunt veranderen? Doe onze test!

Je relatie loopt stuk of je verliest je baan en je komt vast te zitten in een sleur van negatieve gedachten en lijden. Hoe goed ben jij in het loslaten van wrok en het accepteren dat sommige dingen buiten je macht liggen en gewoon zijn zoals ze zijn? Doe onze test en kom erachter!

Het tijdperk van digibesitas

Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media

5 tips om het einde van de winter dragelijk te maken!

De winter loopt op zijn einde en we snakken allemaal naar die langverwachte zonnestralen. Waar blijven die heerlijke lentedagen, de verlengde weekends en de lange zomeravonden toch! De vermoeidheid slaat bij ons allemaal toe en we kunnen niet wachten tot de winter over is.

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Medicijnen uit de handel

Binnenkort, op 1 september om precies te zijn, gaan een aantal geneesmiddelen uit de handel genomen worden. Het gaat over geneesmiddelen waarin het bestanddeel domperidon zit. Wat nu?

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten

Hoofdpijn kan heel storend zijn, vooral als je er regelmatig last van hebt. Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten, zonder medicatie te moeten nemen.

Gevaarlijke gevolgen van niet genoeg slapen

Gevaarlijke gevolgen van niet genoeg slapen
Gevaarlijke gevolgen van niet genoeg slapen

Wanneer je de hele nacht ligt te woelen, weet je hoe je jezelf de volgende dag zal voelen – vermoeid en geïrriteerd. Je voelt je gewoon niet jezelf.

Onderzoek toont aan dat een gebrek aan slaap kan leiden tot irritatie op het werk, waarbij werknemers minder vriendelijke e-mails sturen en sneller beledigende opmerkingen gaan maken tegenover collega’s, of verzoeken tot meetings negeren.

Je gaat ook sneller impulsieve beslissingen nemen en nerveuzer zijn. Niet genoeg slapen zorgt er ook voor dat je je gevoel voor humor verliest. Je libido heeft er ook onder te lijden.

Maar niet genoeg slapen doet veel meer dan je niet jezelf laten voelen. Een gebrek aan slaap heeft een echt effect op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Wanneer je slaapt, wordt de chemische balans in je lichaam herstelt, en je brein creëert nieuwe verbindingen, wat helpt om herinneringen te bewaren.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

Slaap jij genoeg?

Dit zijn duidelijke signalen dat je te weinig slaapt:

  • Vermoeidheid overdag
  • Regelmatig geeuwen
  • Irritatie

Bepaalde stimulerende middelen, zoals drankjes met veel cafeïne, kunnen vermoeidheid verslaan maar maken het erger. Ze maken het moeilijker om ’s nachts te slapen, wat leidt tot slapeloosheid.

Bachbloesem mix 87 kan helpen deze cyclus te doorbreken. Het ondersteunt je om te ontspannen, je minder zorgen te maken en meer zelfvertrouwen te hebben. Daardoor kan je vaster slapen en de volgende dag fris en monter aanvatten.

Welk effect heeft een gebrek aan slaap op je gezondheid?

Slaaptekort wordt gelinkt aan verschillende gezondheidsproblemen , van verlaagde immuniteit tot gewichtstoename.

Het centraal zenuwstelsel

Chronische slapeloosheid verstoort het centraal zenuwstelsel, dus je lichaam verzendt en verwerkt informatie niet op de juiste manier. Het resultaat is dat je hersenen uitgeput raken, waardoor het moeilijker is om je te concentreren en nieuwe dingen te leren.

De signalen die je brein naar je lichaam sturen kunnen ook verstoord zijn, dus je lichaamscoördinatie kan slechter zijn, waardoor je een groter risico loopt op een ongeluk.

Misschien heb je last van microslaapjes; in slaap vallen voor een paar seconden zonder het door te hebben. Dit kan gevaarlijk zijn als je bepaalde apparaten moet bedienen, of net aan het rijden bent.

Het kan ook een negatief effect hebben op je mentale en emotionele staat, je ervaart misschien stemmingswisselingen. Slaapgebrek kan ook een impact hebben op je vermogen om beslissingen te maken – dit wordt gebruik als martelmethode en kan hallucinaties teweeg brengen.

Andere psychologische risico’s zijn: Verhoogd risico op angsten, impulsief gedrag, depressie, paranoia en zelfmoordgedachten.

Het immuunsysteem

Je immuunsysteem bouwt beschermende onderdelen zoals cytokines en antilichamen terwijl je slaapt. Dus als je weinig slaapt, wordt je immuunsysteem minder efficiënt in het afweren van indringers die ziekte kunnen veroorzaken. Daarbij helpen sommige cytokines je om beter te slapen, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt terwijl je slaapt.

Op de lange termijn zal een slaapgebrek het risico op chronische ziektes zoals hartziektes en diabetes vergroten.

Het ademhalingssysteem

De relatie tussen slaap en ademhalen is geen eenrichtingsstraat. Slaapapneu is een ademhalingsprobleem die je slaap verstoort en de kwaliteit ervan beperkt.

Het slaaptekort die daaruit komt maakt je vatbaarder voor ziektes gerelateerd aan ademhaling zoals griep of verkoudheid.

Het spijsverteringssysteem

Een slaapgebrek vergoot ook de kans op zwaarlijvigheid. Twee hormonen, leptine en ghreline, die het gevoel van voldaanheid en honger reguleren, worden beïnvloed door slaapgebrek.

Als je niet voldoende slaapt, gaan je hersenen je ghrelineniveau’s doen stijgen en je leptine doen zakken, waardoor je een gestimuleerde eetlust krijgt.

Weinig slapen zorgt er ook voor dat je te vermoeid bent om te bewegen. Daarbij kan verminderde activiteit ervoor zorgen dat je gewicht bijkomt omdat je niet genoeg calorieën verbrandt.

Niet genoeg slapen vermindert ook de aanmaak van insuline in je lichaam na het eten. Het wordt ook gelinkt aan insulineresistentie, waardoor het risico op diabetes en zwaarlijvigheid stijgt.

Het cardiovasculair systeem

Slaaptekort vergroot het risico op hart- en vaatziektes. De reden hiervoor is dat je lichaam slaap nodig heeft om je bloedvaten en hart gezond te houden. Slaap helpt ook om je lichaam te repareren en hart en de bloedvaten te genezen. Daarbij beperkt het ontstekingen, waardoor je een gezonde bloeddruk en suikerspiegel behoudt.

Het endocrien systeem

Hormoonproductie hangt af van slaap. Wakker worden gedurende de nacht kan het proces verstoren. Testosteronproductie, bijvoorbeeld, duurt ten minste drie uren tijdens onverstoorde slaap. Slechte slaap kan dus de productie van groeihormonen verstoren bij kinderen en jonge mensen.

Hoe wordt een slaaptekort behandeld?

De basisbehandeling voor een slaaptekort is meer slapen, gewoonlijk rond 7 à 9 uren per nacht.

Dit kan een uitdaging zijn, vooral als je een aantal weken slapeloosheid of insomnia hebt gehad. Wellicht lijd je dan aan een slaapstoornis, dit kan vastgesteld worden door een dokter of specialist.

Dit zijn enkele vaak voorkomende slaapstoornissen:

  • Insomnia
  • Obstructie slaapapneu
  • Rusteloze benen syndroom
  • Narcolepsie
  • Circadianeritmestoornis

Je dokter kan een slaapstudie aanraden om je slaapkwaliteit te meten, in een slaapcentrum of thuis.

Een slaapstoornis zoals slaapapneu kan behandeld worden met een toestel die de luchtwegen vrijhoudt terwijl je slaapt.

Krijg je slaap terug op de rails

De meeste volwassenen hebben 7 à 9 uren slaap per nacht nodig. Als je niet genoeg slaapt, dan zullen de volgende tips je helpen om een betere slaaproutine te krijgen:

  • Ga elke avond op hetzelfde uur naar bed, sta elke ochtend op hetzelfde uur op, zelfs in het weekend of op vakantie
  • Vermijd dutjes overdag
  • Ontspan door naar muziek te luisteren, te mediteren, te lezen of een warm bad te nemen, een uur voor bedtijd
  • Vermijd ’s avonds laat zware maaltijden
  • Vermijd schermen voor je gaat slapen
  • Beperk cafeïne na de middag
  • Beperk of vermijd alcohol – je valt misschien snel in slaap nadat je alcohol hebt gedronken, maar de kans is groot dat het je slaappatroon verstoort.
  • Beweeg regelmatig, maar niet vlak voor bedtijd

Tenslotte

De gevolgen begrijpen van niet genoeg slapen stelt je in staat om te proberen voldoende slaap te krijgen. De meeste mensen ondervinden dat een goede slaaphygiëne helpt om een beter slaappatroon te verkrijgen. Slaap je nog steeds niet goed? Spreek dan met een dokter. Er kan een onderliggend gezondheidsprobleem zijn die je slaap verstoort en behandeling vereist.


Bronnen

https://www.nhs.uk/live-well/sleep-and-tiredness/

https://www.helpguide.org/articles/sleep/sleep-deprivation.htm


Marie Pure

Andere artikelen


Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? De voordelen van yoga

Al eens aan yoga gedacht? Het uitoefenen van yoga biedt veel voordelen. Het is een holistische praktijk die voordelig is op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Lees het volledig artikel

Kun jij dingen accepteren die je niet kunt veranderen Doe onze test!

Kun jij dingen accepteren die je niet kunt veranderen? Doe onze test!

Je relatie loopt stuk of je verliest je baan en je komt vast te zitten in een sleur van negatieve gedachten en lijden. Hoe goed ben jij in het loslaten van wrok en het accepteren dat sommige dingen buiten je macht liggen en gewoon zijn zoals ze zijn? Doe onze test en kom erachter!

Lees het volledig artikel

digibesitas

Het tijdperk van digibesitas

Digibesitas is een nieuwe term die de wereld is ingestuurd door de Gentse professor De Marez na onderzoek over het gebruik van digitale media

Lees het volledig artikel

tips-bij-einde-van-de-winter

5 tips om het einde van de winter dragelijk te maken!

De winter loopt op zijn einde en we snakken allemaal naar die langverwachte zonnestralen. Waar blijven die heerlijke lentedagen, de verlengde weekends en de lange zomeravonden toch! De vermoeidheid slaat bij ons allemaal toe en we kunnen niet wachten tot de winter over is.

Lees het volledig artikel

onbereikbaar

Wordt onbereikbaar een nieuwe trend?

We kennen het allemaal, de hele dag door krijgen we tientallen prikkels op het zelfde moment. Onze computer staat open en we kijken nog vlug eens Facebook, tegelijk checken we onze mails, we krijgen en sturen een sms’je...

Lees het volledig artikel

Jouw fouten als ouder

Jouw fouten als ouder

Kunnen we leren uit onze fouten en een sterkere, emotioneel gezondere band creëren met onze kinderen? Om je zwakke plekken te helpen identificeren, zijn hier enkele vaak voorkomende problemen die ouders maken.

Lees het volledig artikel

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Laten we 2021 beter maken dan 2020

Voor veel mensen is 2020 een van de slechtste jaren die ze zich kunnen herinneren. De COVID -19 pandemie en sociale onrust hebben ons leven veranderd op een manier die we een jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden. En als januari 2021 komt, staan we waarschijnlijk nog steeds voor vele uitdagingen. Kan 2021 een beter jaar worden?

Lees het volledig artikel

motilium-touristil

Medicijnen uit de handel

Binnenkort, op 1 september om precies te zijn, gaan een aantal geneesmiddelen uit de handel genomen worden. Het gaat over geneesmiddelen waarin het bestanddeel domperidon zit. Wat nu?

Lees het volledig artikel

Hoe je jouw waarde bewijst

Hoe je jouw waarde bewijst

Heb je het gevoel dat iedereen je waarde als vanzelfsprekend beschouwt? Of het nu overwerken is op het werk om nog iets klaar te krijgen, of een speciale maaltijd voor je partner klaarmaken, het is fijn om validatie en appreciatie te krijgen wanneer je extra moeite hebt gedaan. Het lijkt alsof mensen het niet merken, je voelt je alsof niemand je waardeert.

Lees het volledig artikel

20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten

20 natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten

Hoofdpijn kan heel storend zijn, vooral als je er regelmatig last van hebt. Gelukkig zijn er veel natuurlijke manieren om hoofdpijn te voorkomen en te verlichten, zonder medicatie te moeten nemen.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....