Bach bloesem advies

Bach bloesem op maat - Wizard

Inhoud 50 ml

  • Aanbevolen kuur

Onmiddellijk leverbaar
GRATIS verzending vanaf € 30.00

BTW Incl.

Bijna aan het eind van je Latijn? Deze tips slepen je er doorheen

Bijna aan het eind van je Latijn Deze tips slepen je er doorheen

Word je ’s morgens vermoeider wakker, dan toen je ging slapen? Heb je de hele nacht liggen woelen en malen? En dat terwijl de dag vol activiteiten nog voor je ligt. Het liefste zou je de hele dag in je bed willen blijven liggen… Klinkt dat bekend in je oren? Je bent niet de enige die hier mee te maken heeft.

Het tempo van ons leven is enorm versneld als je dat vergelijkt met honderd jaar geleden. Echter hebben onze  neurobiologische reacties zich niet aan het nieuwe, snelle tempo aangepast. Toen onze jager-verzamelaar voorouders gevaar zagen, activeerde de ‘vecht, vlucht of bevries’-reactie direct zodra er een bedreiging werd gesignaleerd. Hoewel we nu niet op ons hoede hoeven te zijn voor gevaar in de vorm van een roofdier, zijn er in het dagelijks leven andere zaken die deze reactie aanzetten in ons lichaam. Te veel op je bord hebben, een overdaad aan informatie of een naderende deadline zijn misschien geen situaties van leven of dood, maar ze veroorzaken wel dezelfde adrenalinestoot.


Iedereen voelt zich wel eens ondergesneeuwd in het leven. Om je stress en angstgevoelens te verminderen, kun je ter ondersteuning Bach bloesem mix 71 gebruiken. Daarnaast geven we je graag wat praktische tips en technieken die je helpen beter om te gaan met stress en om zowel je mentale als fysieke welzijn te beschermen.

1. Neem een pauze van negatieve gedachten

Om te ontsnappen aan negatieve gedachten, hoef je niet te ontsnappen naar een ver oord waar je niet langer gestrest of bezorgd bent. Je kan ook thuis ontsnappen aan stress en angst. Neem een pauze van de wervelwind aan negatieve gedachten die door je hoofd tollen als je je overweldigd voelt. Vervang deze door positieve gedachten. Focus op wat wel goed gaat en gebruik die mentale energie om vooruit te komen.

2. Erken je gevoelens

Heb je veel op je bord en heb je het idee dat het je allemaal teveel wordt? Ontken dat dan niet, maar erken dat het water je aan de lippen staat. Sta stil bij wat er allemaal moet gebeuren en probeer dit voor jezelf weer in kaart te brengen. Je mag best medelijden hebben met jezelf. Haal diep adem en zeg tegen jezelf dat je niet meer kan doen dan je best en wat je doet is goed. Vertel je zelf: je kan dit aan. Als je even stilstaat bij jezelf dan vind je weer die innerlijke kracht terug om verder te gaan.

3. Neem de controle over de situatie

Controle heb je niet altijd. Er gebeuren nu eenmaal veel dingen buiten ons om. Maar er zijn aspecten waar je wel meer grip op kan krijgen. Pak de controle terug op je leven en zet jezelf centraal. Maak keuzes waar jij gelukkig van wordt. Dat kan iets groots zijn, zoals van baan veranderen of een relatie verbreken. Maar ook iets kleins waar je van ontspant, zoals je nagels laten doen, lunchen met een vriend of tijd maken voor een ontspannend bubbelbad. Deze kleine, maar zeer positieve momenten helpen je om je rustiger te voelen.

4. Verander je perspectief

Woorden zijn zeer bepalend voor hoe je denkt en voelt. Er zijn woorden die ons negatieve denken versterken. Je innerlijke dialoog bestaat vaak uit ‘moeten’. Het werkwoord ‘moeten’ krijgt zo een negatieve klank. Het legt letterlijk druk op je schouders. Probeer die innerlijke stem eens een ander geluid te geven. In plaats van ‘Ik moet dit project voor het eind van de week af hebben’ zeg je: ‘Ik wil dit vrijdag graag afhebben, zodat ik het weekend lekker met mijn gezin kan doorbrengen.’ In plaats van de druk op te voeren, maak je een positieve keuze en geef je jezelf een beloning. En vraag je zelf eens af: moet je naar je werk of wil je zelf?

5. Bekijk problemen als een uitdaging

Stress hoeft niet altijd slecht te zijn. Het is onze houding tegenover stress die het problematisch maakt. Een beetje stress of nervositeit kan je namelijk ook goedgezind zijn in het leveren van een prestatie. Die druk stuwt je voort en dan is het afronden van een taak des te bevredigender. Maar als je stress als iets overweldigends ervaart, wat je amper te boven komt, dan lijkt het alsof je vastzit in drijfzand. Bekijk problemen, deadlines en opdrachten eens als een uitdaging. Verwelkom de adrenaline, zet jezelf op scherp en ga ervoor. Op die manier kan stress je een energiestoot geven die je door de drukste dagen zal loodsen.

6. Zorg goed voor jezelf

Stress en piekeren zorgen ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Vaak gaat het gepaard met lichamelijk klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, maagklachten en zelfs eczeem. Je lichaam maakt een belangrijk deel uit van je gemoedstoestand. Luister daarom eens naar je lichaam wanneer je je niet lekker voelt en zorg er goed voor.

Als je gestrest bent, laat alcohol, cafeïne of sigaretten dan staan. Eet gezond en probeer een goede nachtrust te krijgen. Lukt slapen niet zo goed? Vertrouw dan op de ondersteuning van Bach bloesem mix 87.

Lichaamsbeweging staat bekend als een goede stressverlichter. Probeer daarom, zelfs als je het waanzinnig druk hebt, toch minstens één keer per dag een korte wandeling buiten te maken. Bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Dit zal niet alleen stijfheid verlichten en de bloedsomloop verbeteren, maar ook je humeur opkrikken en je geest leegmaken. Zo kan je er weer met frisse moed tegenaan.

7. Vereenvoudig je to do-lijst

Heeft je to do-lijst de lengte van een rol wcpapier gekregen? Dat is niet goed voor je stressniveau. Tijd om deze lijst eens onder handen te nemen. Er staan vast taken op die je kunt uitbesteden. Welke taken zijn er echt belangrijk? Deze zet je bovenaan. Taken die later gedaan kunnen worden, zet je lager op de lijst. Maak bijvoorbeeld gebruik van kleurcodes om zo te zien wat wel en wat niet belangrijk is. En wellicht zijn er wel taken die je gewoon kunt doorschuiven of laten vallen, omdat ze er niet toe doen. Door je lijst te vereenvoudigen, krijg je meer overzicht en kun je de discipline opbrengen om in alle rust je taken af te ronden.

Tot slot

We hebben vaak de neiging om na te denken over de dingen in ons leven die niet zo goed gaan en stappen daardoor met ogen open in de val van negativiteit. Begin de dag met positiviteit en neem een paar minuten voor jezelf voor alle dingen waar je dankbaar voor bent. Doe dit aan het einde van de dag voor je gaat slapen nog een keer. Zo kun je je geest tot rust brengen en focus je jezelf op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.


Bronnen:

https://www.nhs.uk/conditions/stress-anxiety-depression/understanding-stress/

https://www.harleytherapy.co.uk/counselling/feeling-overwhelmed-with-life.htm

Gecreëerd door Tom Vermeersch ()

Tom Vermeersch

Tom Vermeersch is een gecertificeerde psycholoog en Bachbloesemexpert met meer dan 30 jaar ervaring.

Andere artikelen

5 Middeltjes tegen ziek zijn

Deze tijd van het jaar is traditioneel de periode dat de wachtzalen van artsen bomvol zitten. Ook dit jaar is het omwille van de griepepidemie niet anders...

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis? Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Je kent ze vast wel, van die stereotype grappen die vaak worden gemaakt over de midlifecrisis. Mensen zouden in deze levensfase allerlei buitensporige en impulsieve dingen bedenken, zoals je partner verlaten, een flitsende motor aanschaffen of ondoordacht switchen van baan.

12 redenen om nu voor je doel te gaan

Er zal nooit een optimaal moment komen om je doel te verwezenlijken, dus ga er nu voor! Dit zijn de top 12 redenen om nu voor je doel te gaan.

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Doorheen de geschiedenis zijn er verschillende verhalen verteld over onsterfelijkheid. Van oude Griekse mythes tot de nieuwste films en boeken, de droom van een eeuwige jeugd gaat al generaties lang mee.

Minder hebben en doen, en toch van het leven genieten: Hoe?

Hoe kan je minder doen en hebben, en toch meer van het leven genieten? Heb je ooit al eens gedacht aan een manier waarop je minder kan doen met je leven en er toch meer van kan genieten?

Laat jij anderen je leven (te veel) beïnvloeden?

Laat anderen je leven niet te veel beïnvloeden! Kom nu te weten hoeveel je eigenlijk geeft om de meningen van anderen en hoe ze je leven beïnvloeden.

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

5 tips om het einde van de winter dragelijk te maken!

De winter loopt op zijn einde en we snakken allemaal naar die langverwachte zonnestralen. Waar blijven die heerlijke lentedagen, de verlengde weekends en de lange zomeravonden toch! De vermoeidheid slaat bij ons allemaal toe en we kunnen niet wachten tot de winter over is.

Zinloze geneesmiddelen?

Als je iets van geneesmiddelen mag verwachten, dan is het natuurlijk wel dat ze je beter maken. Los van het feit dat geneesmiddelen doorgaans bijwerkingen hebben, blijkt nu echter ook dat heel wat geneesmiddelen niet zou werken.

Bijna aan het eind van je Latijn? Deze tips slepen je er doorheen

Bijna aan het eind van je Latijn? Deze tips slepen je er doorheen
Bijna aan het eind van je Latijn Deze tips slepen je er doorheen

Word je ’s morgens vermoeider wakker, dan toen je ging slapen? Heb je de hele nacht liggen woelen en malen? En dat terwijl de dag vol activiteiten nog voor je ligt. Het liefste zou je de hele dag in je bed willen blijven liggen… Klinkt dat bekend in je oren? Je bent niet de enige die hier mee te maken heeft.

Het tempo van ons leven is enorm versneld als je dat vergelijkt met honderd jaar geleden. Echter hebben onze  neurobiologische reacties zich niet aan het nieuwe, snelle tempo aangepast. Toen onze jager-verzamelaar voorouders gevaar zagen, activeerde de ‘vecht, vlucht of bevries’-reactie direct zodra er een bedreiging werd gesignaleerd. Hoewel we nu niet op ons hoede hoeven te zijn voor gevaar in de vorm van een roofdier, zijn er in het dagelijks leven andere zaken die deze reactie aanzetten in ons lichaam. Te veel op je bord hebben, een overdaad aan informatie of een naderende deadline zijn misschien geen situaties van leven of dood, maar ze veroorzaken wel dezelfde adrenalinestoot.

Bach bloesem mix op maat

Bach bloesem op maat :

  • samenstelling voor jou persoonlijk
  • op basis van je klachten en karakter
  • Bach bloesem wordt door Tom uitgekozen
  • geeft snel en goed resultaat
Klik hier en ontdek Bach bloesem op maat - Wizard

Iedereen voelt zich wel eens ondergesneeuwd in het leven. Om je stress en angstgevoelens te verminderen, kun je ter ondersteuning Bach bloesem mix 71 gebruiken. Daarnaast geven we je graag wat praktische tips en technieken die je helpen beter om te gaan met stress en om zowel je mentale als fysieke welzijn te beschermen.

1. Neem een pauze van negatieve gedachten

Om te ontsnappen aan negatieve gedachten, hoef je niet te ontsnappen naar een ver oord waar je niet langer gestrest of bezorgd bent. Je kan ook thuis ontsnappen aan stress en angst. Neem een pauze van de wervelwind aan negatieve gedachten die door je hoofd tollen als je je overweldigd voelt. Vervang deze door positieve gedachten. Focus op wat wel goed gaat en gebruik die mentale energie om vooruit te komen.

2. Erken je gevoelens

Heb je veel op je bord en heb je het idee dat het je allemaal teveel wordt? Ontken dat dan niet, maar erken dat het water je aan de lippen staat. Sta stil bij wat er allemaal moet gebeuren en probeer dit voor jezelf weer in kaart te brengen. Je mag best medelijden hebben met jezelf. Haal diep adem en zeg tegen jezelf dat je niet meer kan doen dan je best en wat je doet is goed. Vertel je zelf: je kan dit aan. Als je even stilstaat bij jezelf dan vind je weer die innerlijke kracht terug om verder te gaan.

3. Neem de controle over de situatie

Controle heb je niet altijd. Er gebeuren nu eenmaal veel dingen buiten ons om. Maar er zijn aspecten waar je wel meer grip op kan krijgen. Pak de controle terug op je leven en zet jezelf centraal. Maak keuzes waar jij gelukkig van wordt. Dat kan iets groots zijn, zoals van baan veranderen of een relatie verbreken. Maar ook iets kleins waar je van ontspant, zoals je nagels laten doen, lunchen met een vriend of tijd maken voor een ontspannend bubbelbad. Deze kleine, maar zeer positieve momenten helpen je om je rustiger te voelen.

4. Verander je perspectief

Woorden zijn zeer bepalend voor hoe je denkt en voelt. Er zijn woorden die ons negatieve denken versterken. Je innerlijke dialoog bestaat vaak uit ‘moeten’. Het werkwoord ‘moeten’ krijgt zo een negatieve klank. Het legt letterlijk druk op je schouders. Probeer die innerlijke stem eens een ander geluid te geven. In plaats van ‘Ik moet dit project voor het eind van de week af hebben’ zeg je: ‘Ik wil dit vrijdag graag afhebben, zodat ik het weekend lekker met mijn gezin kan doorbrengen.’ In plaats van de druk op te voeren, maak je een positieve keuze en geef je jezelf een beloning. En vraag je zelf eens af: moet je naar je werk of wil je zelf?

5. Bekijk problemen als een uitdaging

Stress hoeft niet altijd slecht te zijn. Het is onze houding tegenover stress die het problematisch maakt. Een beetje stress of nervositeit kan je namelijk ook goedgezind zijn in het leveren van een prestatie. Die druk stuwt je voort en dan is het afronden van een taak des te bevredigender. Maar als je stress als iets overweldigends ervaart, wat je amper te boven komt, dan lijkt het alsof je vastzit in drijfzand. Bekijk problemen, deadlines en opdrachten eens als een uitdaging. Verwelkom de adrenaline, zet jezelf op scherp en ga ervoor. Op die manier kan stress je een energiestoot geven die je door de drukste dagen zal loodsen.

6. Zorg goed voor jezelf

Stress en piekeren zorgen ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Vaak gaat het gepaard met lichamelijk klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, maagklachten en zelfs eczeem. Je lichaam maakt een belangrijk deel uit van je gemoedstoestand. Luister daarom eens naar je lichaam wanneer je je niet lekker voelt en zorg er goed voor.

Als je gestrest bent, laat alcohol, cafeïne of sigaretten dan staan. Eet gezond en probeer een goede nachtrust te krijgen. Lukt slapen niet zo goed? Vertrouw dan op de ondersteuning van Bach bloesem mix 87.

Lichaamsbeweging staat bekend als een goede stressverlichter. Probeer daarom, zelfs als je het waanzinnig druk hebt, toch minstens één keer per dag een korte wandeling buiten te maken. Bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Dit zal niet alleen stijfheid verlichten en de bloedsomloop verbeteren, maar ook je humeur opkrikken en je geest leegmaken. Zo kan je er weer met frisse moed tegenaan.

7. Vereenvoudig je to do-lijst

Heeft je to do-lijst de lengte van een rol wcpapier gekregen? Dat is niet goed voor je stressniveau. Tijd om deze lijst eens onder handen te nemen. Er staan vast taken op die je kunt uitbesteden. Welke taken zijn er echt belangrijk? Deze zet je bovenaan. Taken die later gedaan kunnen worden, zet je lager op de lijst. Maak bijvoorbeeld gebruik van kleurcodes om zo te zien wat wel en wat niet belangrijk is. En wellicht zijn er wel taken die je gewoon kunt doorschuiven of laten vallen, omdat ze er niet toe doen. Door je lijst te vereenvoudigen, krijg je meer overzicht en kun je de discipline opbrengen om in alle rust je taken af te ronden.

Tot slot

We hebben vaak de neiging om na te denken over de dingen in ons leven die niet zo goed gaan en stappen daardoor met ogen open in de val van negativiteit. Begin de dag met positiviteit en neem een paar minuten voor jezelf voor alle dingen waar je dankbaar voor bent. Doe dit aan het einde van de dag voor je gaat slapen nog een keer. Zo kun je je geest tot rust brengen en focus je jezelf op de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.


Bronnen:

https://www.nhs.uk/conditions/stress-anxiety-depression/understanding-stress/

https://www.harleytherapy.co.uk/counselling/feeling-overwhelmed-with-life.htm


Marie Pure

Andere artikelen


middeltjes-tegen-ziek-zijn

5 Middeltjes tegen ziek zijn

Deze tijd van het jaar is traditioneel de periode dat de wachtzalen van artsen bomvol zitten. Ook dit jaar is het omwille van de griepepidemie niet anders...

Lees het volledig artikel

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Midlifecrisis of Quarterlifecrisis? Lees hieronder alles wat je erover moet weten

Je kent ze vast wel, van die stereotype grappen die vaak worden gemaakt over de midlifecrisis. Mensen zouden in deze levensfase allerlei buitensporige en impulsieve dingen bedenken, zoals je partner verlaten, een flitsende motor aanschaffen of ondoordacht switchen van baan.

Lees het volledig artikel

12 redenen om nu voor je doel te gaan

12 redenen om nu voor je doel te gaan

Er zal nooit een optimaal moment komen om je doel te verwezenlijken, dus ga er nu voor! Dit zijn de top 12 redenen om nu voor je doel te gaan.

Lees het volledig artikel

Eeuwig leven de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Eeuwig leven: de gewoontes van mensen die lang en gezond leven

Doorheen de geschiedenis zijn er verschillende verhalen verteld over onsterfelijkheid. Van oude Griekse mythes tot de nieuwste films en boeken, de droom van een eeuwige jeugd gaat al generaties lang mee.

Lees het volledig artikel

Minder hebben en doen, en toch van het leven genieten Hoe

Minder hebben en doen, en toch van het leven genieten: Hoe?

Hoe kan je minder doen en hebben, en toch meer van het leven genieten? Heb je ooit al eens gedacht aan een manier waarop je minder kan doen met je leven en er toch meer van kan genieten?

Lees het volledig artikel

Laat jij anderen je leven (te veel) beïnvloeden

Laat jij anderen je leven (te veel) beïnvloeden?

Laat anderen je leven niet te veel beïnvloeden! Kom nu te weten hoeveel je eigenlijk geeft om de meningen van anderen en hoe ze je leven beïnvloeden.

Lees het volledig artikel

Geven we te snel een etiket

Geven we te snel een etiket?

De dag van vandaag lijkt het wel alsof iedereen wel psychologische - of leerproblemen heeft. Maar, zijn we te snel om een etiket te geven of is het gewoon zo dat we ons meer bewust zijn van de problemen? Deze tekst bekijkt enkele problemen rond deze gevoelige vragen.

Lees het volledig artikel

gameverslaving

Gameverslaving: hoe pak je het aan?

Zet tien ouders van tieners bij elkaar, en je hoort vast en zeker tien maal dezelfde klachten: altijd maar die games. En je kan het hen niet kwalijk nemen, want het gamegedrag van jongeren wordt jaar na jaar erger. 

Lees het volledig artikel

tips-bij-einde-van-de-winter

5 tips om het einde van de winter dragelijk te maken!

De winter loopt op zijn einde en we snakken allemaal naar die langverwachte zonnestralen. Waar blijven die heerlijke lentedagen, de verlengde weekends en de lange zomeravonden toch! De vermoeidheid slaat bij ons allemaal toe en we kunnen niet wachten tot de winter over is.

Lees het volledig artikel

Zinloze medicijnen?

Zinloze geneesmiddelen?

Als je iets van geneesmiddelen mag verwachten, dan is het natuurlijk wel dat ze je beter maken. Los van het feit dat geneesmiddelen doorgaans bijwerkingen hebben, blijkt nu echter ook dat heel wat geneesmiddelen niet zou werken.

Lees het volledig artikel

Bachbloesems zijn geen geneesmiddelen maar onschadelijke plantaardige extracten die gebruikt worden ter ondersteuning van de gezondheid.

© 2024 Mariepure - Webdesign Publi4u

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Ben je niet zeker welke Bachbloesems jou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met Tom en krijg gratis persoonlijk advies.

tom vermeersch
Tom Vermeersch

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....